IJsmeester Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een IJsmeester? Lees de functieomschrijving.

 

Een IJsmeester is iemand die verantwoordelijk is voor de kwaliteit van het ijs en de veiligheid op de ijsbaan.

Een IJsmeester die werkzaam is bij gesloten ijshal, zorgt samen met anderen voor een vloer van kunstijs. In de vloer van een ijsbaan zitten leidingen waar een gekoelde vloeistof (-14°C) doorheen loopt. De IJsmeester zorgt voor een laagje water op de vloer dat bevriest. Op deze manier worden meerdere lagen water bevroren, zodat een kunstbaan ontstaat. Dit duurt zo’n twee weken met zeven man. De IJsmeester zorgt er bij wedstrijden voor dat het ijs de juiste temperatuur heeft, er geen gaten in zitten en de vloer gedweild is.

Een IJsmeester kan ook als vrijwilliger werkzaam zijn bij een schaats- of watersportvereniging. Hij meet dan de dikte van het natuurijs en hij bepaalt wanneer het dik genoeg is om op te schaatsen. Hij kent verschillende soorten ijs en hij weet hoe ijs groeit. De IJsmeester weet hoe je wakken herkent en zet deze gevaarlijke plekken af. Ook veegt de IJsmeester de baan, voert hij kleine reparaties aan het ijs uit en zorgt hij voor bijvoorbeeld een muziekinstallatie. De IJsmeester is verder hét aanspreekpunt op de ijsvloer. Daarnaast spreekt hij gasten aan op ongewenst gedrag, zoals het midden op de ijsbaan stilstaan of het gooien van ijsballen. 

Wil je werken als IJsmeester?

Werk je al als IJsmeester en zoek je een nieuwe baan? Of wil je IJsmeester worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor IJsmeester, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep IJsmeester in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Gasten
  • Schaatsverhuurders
  • Horecamedewerkers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden IJsmeester

Wat verdient een IJsmeester?

 

Veel IJsmeesters werken als vrijwilliger bij een ijsclub of soortgelijke vereniging. De IJsmeester is gepensioneerd of doet het werk naast een betalende baan. IJsmeesters in dienst van een gesloten ijshal, waar ook wedstrijden worden gereden, krijgen meestal wel een salaris. Het is niet bekend hoeveel een ijsmeester ongeveer verdient, maar waarschijnlijk is het niet erg veel. Ook secundaire arbeidsvoorwaarden zijn niet bekend en hangen af van de werkgever.

Salarisschaal IJsmeester

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures IJsmeester

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden IJsmeester

Hoe goed is de toekomst voor de IJsmeester? 

 

De meeste IJsmeesters oefenen hun functie uit als vrijwilliger. Zijn gepensioneerd of hebben er naast een baan waarmee ze geld verdienen. Iemand kan alleen als IJsmeester aan de slag in de winter. Bij grote ijshallen kan iemand per jaar meer maanden als IJsmeester werken. Er zijn redelijk veel mensen die IJsmeester willen zijn, dus het kan lastig zijn om IJsmeester te worden.

Er zijn ook niet veel doorgroeimogelijkheden voor een IJsmeester. Hij is meestal aangesloten bij de schaatsvereniging en kan eventueel bestuurslid worden of leidinggevende taken krijgen. De IJsmeester kan bijvoorbeeld ook wedstrijden op natuurijs gaan organiseren.  

Baankans IJsmeester

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

IJsmeester worden: Opleidingen tot IJsmeester

Hoe word je een IJsmeester? 

 

Er bestaat geen opleiding tot IJsmeester. Wel kan een cursus gevolgd worden, zoals bij het KNSB. Bij een succesvolle afronding krijg je een diploma.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot IJsmeester

Meer opleidingen IJsmeester

Weet je nog niet of je IJsmeester wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding IJsmeester of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk IJsmeester

Met wie werkt een IJsmeester samen? 

Een IJsmeester komt natuurlijk veel in contact met mensen die komen schaatsen. Ook heeft de IJsmeester contact met collega’s, zoals andere IJsmeesters, Schaatsverhuurders en Horecamedewerkers die de gasten glühwein, warme chocomelk, koeken en erwtensoep verkopen. 


  • Gasten
  • Schaatsverhuurders
  • Horecamedewerkers
IJsmeester


Organisaties waar een IJsmeester werkzaam is

Waar werkt een IJsmeester meestal? 

 

Een IJsmeester werkt bij een schaatshal (profit) of als vrijwilliger bij een schaatsvereniging of soortgelijke vereniging (non-profit). Het maken van winst is vaak niet het hoogste doel.  

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers IJsmeester

Waar kun je het beste werken als IJsmeester? Hieronder vindt je de best door de IJsmeester beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep IJsmeester.

Competenties, Skills en Vaardigheden IJsmeester:

Welke competenties heeft een een IJsmeester nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen IJsmeester

Wat voor persoonlijkheid heb je als IJsmeester nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een IJsmeester zijn Gever en Loyalist.

De IJsmeester vindt het leuk om de ijsbaan voor anderen in orde te maken, zodat zij lekker kunnen schaatsen. De IJsmeester is behulpzaam, mensenlievend en betrokken (Gever).

Tevens is een goede IJsmeester betrouwbaar, verantwoordelijk en trouw (Loyalist). 

Bekijk de persoonstypen voor IJsmeester


Gever


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een IJsmeester

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep IJsmeester

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep IJsmeester

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie IJsmeester

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als IJsmeester dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor IJsmeester belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als IJsmeester. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep IJsmeester iets voor je?

Zou je graag IJsmeester willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als IJsmeester bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op IJsmeester

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar