Innovatiemanager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Innovatiemanager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep innovatiemanager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je innovatiemanager wordt.

 

Wat is een Innovatiemanager?

De Innovatiemanager zorgt er binnen een bedrijf of organisatie voor dat men Innovatie en vernieuwing in het oog houdt. De Innovatiemanager zorgt ervoor dat er afspraken worden gemaakt over innovatief werken. De Innovatiemanager is over het algemeen niet degene die innovaties verzint, maar de persoon die innovatie mogelijk maakt door ondersteuning en advies te bieden en binnen een bedrijf of organisatie één lijn te creëren voor innovatie. Hiervoor is het ook belangrijk dat de Innovatiemanager een goede relatie onderhoudt met het management.
 
Een Innovatiemanager zorgt ervoor dat de juiste mensen en kennis aanwezig zijn om Innovatie binnen een organisatie te stroomlijnen. De Innovatiemanager vertaalt daarnaast trends en ontwikkelingen in de markt naar strategische plannen, bewaakt de innovatiedoelen en rapporteert aan het hogere management. Ook kan van een Innovatiemanager worden verwacht dat hij of zij zelf een Innovatie Management Board samenstelt om belangrijke beslissingen omtrent innovatie op managementniveau te kunnen nemen.
 


Wil je werken als Innovatiemanager?

Werk je al als Innovatiemanager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Innovatiemanager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Innovatiemanager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Innovatiemanager in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Ontwikkelaars
 • Innovatieteam
 • Manager
 • Medewerkers R&D

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3000 tot €10000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Innovatiemanager

Wat verdient een Innovatiemanager?

Een Innovatiemanager bekleedt een managementpositie. Afhankelijk van het aantal jaren ervaring, de leeftijd, de opleiding en de werkgever kan hij tussen de 3000 en de 10000 euro bruto per maand verdienen.
 
De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de cao die hoort bij het bedrijf waar de Innovatiemanager werkzaam is. Over het algemeen zijn deze voorwaarden goed. Bij grote bedrijven is doorgaans een leaseauto en telefoon en/of computer van de zaak deel van de arbeidsvoorwaarden. Daarnaast zijn ook bonussen bovenop het salaris soms van toepassing.
 

Salarisschaal Innovatiemanager

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Innovatiemanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Innovatiemanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Innovatiemanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Innovatiemanager vacatures

Vacature Category & Innovatie Manager
Haasnoot Food Family
Haasnoot Food Family zoekt een Category & Innovatie Manager te Katwijk HBO geplaatst op 26-10-2020 Category & Innovatie Manager Wie zijn wij? 1Bite Foods levert onder private label een complete …
Vacature Manager Engineering & Innovatie
Métier B.V.
Directbouw verhuist in de komende jaren naar een nieuw en modern pand. De energie en dynamiek die dat met zich meebrengt is sprekend voor deze sterk ontwikkelende organisatie waar hard …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Innovatiemanager

Wat is de toekomst van Innovatiemanager?

Een Innovatiemanager kan zeer goed aan een baan komen. Over het algemeen zijn er niet veel vacatures voor de functie Innovatiemanager beschikbaar, maar het is dan ook meestal een functie waar men naartoe werkt. Er zijn nog relatief weinig mensen die voldoen aan de juiste ervaring of achtergrond hiervoor. Studies in de richting van Innovatie & Management zijn nog relatief nieuw in Nederland. Op dit moment is de vraag daarom groter dan het aanbod. Als starter is het moeilijker om als Innovatiemanager aan de slag te kunnen en zal er eerst op een andere functie ervaring opgedaan moeten worden.
 
Een Innovatiemanager begeeft zich vaak al in het hogere management van een organisatie en kan dus niet veel verder doorgroeien dan een directeurspositie.
 

Baankans Innovatiemanager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Innovatiemanager worden: Opleidingen tot Innovatiemanager

Wil je Innovatiemanager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Innovatiemanager.

Hoe word je een Innovatiemanager? 

Om voor de functie van Innovatiemanager in aanmerking te komen, vragen de meeste werkgevers om een afgeronde opleiding op minstens HBO-niveau. De studierichting hangt meestal af van de branche waar het bedrijf onder valt. Het is echter een pré om een studie in de innovatierichting te hebben gevolgd, zoals ‘Management & Innovatie’, ‘Business Development & Innovatie’ of ‘Innovatie & Strategie’.
 
Meestal wordt er gevraagd om enkele jaren relevante werkervaring.
 

De 4 best beoordeelde opleidingen tot Innovatiemanager

Innoveren met waarde proposities (ook virtueel)
Resultaat Je kunt een waarde propositie definiëren met een waarde propositie canvas Je begrijpt samenhang en verschil tussen waarde propositie en businessmodel Je ziet de relatie tussen waarde creatie voor …
Innoveren met waarde proposities (ook virtueel)
SRM Executive Master Digital Leadership & Innovation D (zonder Live Businesscase) - Dag
Je ziet de mogelijkheden van technologische ontwikkelingen en wilt weten hoe je deze binnen je organisatie kunt inzetten. Je bent werkzaam als online marketingmanager of directeur, innovatiemanager... Vanuit je senior …
SRM Executive Master Digital Leadership & Innovation D (zonder Live Businesscase) - Dag
SRM Executive Master Digital Leadership & Innovation D - Dag
Je ziet de mogelijkheden van technologische ontwikkelingen en wilt weten hoe je deze binnen je organisatie kunt inzetten. Je bent werkzaam als online marketingmanager of directeur, innovatiemanager... Vanuit je senior …
SRM Executive Master Digital Leadership & Innovation D - Dag
SRM Executive Master Digital Leadership & Innovation D (zonder Live Businesscase) - Virtual Classroom
Je ziet de mogelijkheden van technologische ontwikkelingen en wilt weten hoe je deze binnen je organisatie kunt inzetten. Je bent werkzaam als online marketingmanager of directeur, innovatiemanager... In de Virtual …
SRM Executive Master Digital Leadership & Innovation D (zonder Live Businesscase) - Virtual Classroom

Omscholen of doorgroeien tot Innovatiemanager

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Innovatiemanager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Innovatiemanager zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Innovatiemanager

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Innovatiemanager?

Competenties en Vaardigheden Innovatiemanager

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Innovatiemanager nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Innovatiemanager nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Innovatiemanager

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Innovatiemanager

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Innovatiemanager. Als Innovatiemanager wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Innovatiemanager:


zie volledige beschrijving persoonstype Innovatiemanager

Vakkennis voor een Innovatiemanager

Het is voor een Innovatiemanager ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Innovatiemanager zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Innovatiemanager


Werkervaring Innovatiemanager

Het is voor een startend Innovatiemanager die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Innovatiemanager is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals R&D Engineer, Innovatietechnoloog .

Iets anders leren?

Is Innovatiemanager het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Innovatiemanager

Met wie werkt een Innovatiemanager samen? 

Een Innovatiemanager komt veel in aanraking met diverse ontwikkelaars binnen een bedrijf en in sommige gevallen met een eigen innovatieteam. Daarnaast rapporteert hij aan het midden- of hogere management (regelmatig zelfs direct aan de algemeen directeur). Bovendien werkt hij samen met de afdeling Research & Development (R&D). 


 • Ontwikkelaars
 • Innovatieteam
 • Manager
 • Medewerkers R&D
Innovatiemanager


Organisaties waar een Innovatiemanager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Innovatiemanager meestal werkt.

Waar werkt een Innovatiemanager?

Een Innovatiemanager is vooral werkzaam bij middelgrote en grote bedrijven in alle denkbare branches, waar budget en ruimte is om iemand speciaal voor het managen van innovatie in te huren. Dit is met name het geval in grote commerciële organisaties, maar ook diverse universiteiten houden zich met innovatie bezig.
 

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Innovatiemanager

Waar kun je het beste werken als Innovatiemanager? Hieronder vind je de best door de Innovatiemanager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Innovatiemanager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Innovatiemanager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Innovatiemanager.

Welke competenties heeft een Innovatiemanager nodig?

Een Innovatiemanager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Innovatiemanager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Innovatiemanager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Innovatiemanager nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Innovatiemanager zijn Succesvolle Werker en Bemiddelaar.
 
Een Innovatiemanager is energiek, gedreven, zelfredzaam en zelfverzekerd. Hij heeft een overtuigende en motiverende persoonlijkheid. Daardoor kan hij goed leidinggeven (Succesvolle Werker).
 
Daarnaast is een Innovatiemanager goed in observeren, luisteren en bemiddelen. Daardoor is hij goed in staat om op alle lagen van een organisatie helder en overtuigend te communiceren. Hij is flexibel en objectief (Bemiddelaar).
 

Bekijk de persoonstypen voor Innovatiemanager


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Innovatiemanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Innovatiemanager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Innovatiemanager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Innovatiemanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Innovatiemanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Innovatiemanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Innovatiemanager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Innovatiemanager iets voor je?

Zou je graag Innovatiemanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Innovatiemanager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Innovatiemanager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar