Innovatiemanager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Innovatiemanager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep innovatiemanager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je innovatiemanager wordt.

 

Wat is een Innovatiemanager?

De Innovatiemanager zorgt er binnen een bedrijf of organisatie voor dat men Innovatie en vernieuwing in het oog houdt. De Innovatiemanager zorgt ervoor dat er afspraken worden gemaakt over innovatief werken. De Innovatiemanager is over het algemeen niet degene die innovaties verzint, maar de persoon die innovatie mogelijk maakt door ondersteuning en advies te bieden en binnen een bedrijf of organisatie één lijn te creëren voor innovatie. Hiervoor is het ook belangrijk dat de Innovatiemanager een goede relatie onderhoudt met het management.
 
Een Innovatiemanager zorgt ervoor dat de juiste mensen en kennis aanwezig zijn om Innovatie binnen een organisatie te stroomlijnen. De Innovatiemanager vertaalt daarnaast trends en ontwikkelingen in de markt naar strategische plannen, bewaakt de innovatiedoelen en rapporteert aan het hogere management. Ook kan van een Innovatiemanager worden verwacht dat hij of zij zelf een Innovatie Management Board samenstelt om belangrijke beslissingen omtrent innovatie op managementniveau te kunnen nemen.
 

Wil je werken als Innovatiemanager?

Werk je al als Innovatiemanager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Innovatiemanager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Innovatiemanager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Innovatiemanager in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Ontwikkelaars
 • Innovatieteam
 • Manager
 • Medewerkers R&D

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3000 tot €10000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Innovatiemanager

Wat verdient een Innovatiemanager?

Een Innovatiemanager bekleedt een managementpositie. Afhankelijk van het aantal jaren ervaring, de leeftijd, de opleiding en de werkgever kan hij tussen de 3000 en de 10000 euro bruto per maand verdienen.
 
De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de cao die hoort bij het bedrijf waar de Innovatiemanager werkzaam is. Over het algemeen zijn deze voorwaarden goed. Bij grote bedrijven is doorgaans een leaseauto en telefoon en/of computer van de zaak deel van de arbeidsvoorwaarden. Daarnaast zijn ook bonussen bovenop het salaris soms van toepassing.
 

Salarisschaal Innovatiemanager

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Innovatiemanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Innovatiemanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Innovatiemanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Innovatiemanager vacatures

Innovatiemanager Duurzame Varkenshouderij
De Hoeve Innovatie
Heb jij altijd al een passie gehad voor innovatie in de agrarische sector? Wil jij met je werk impact hebben op de verduurzaming van deze sector? Dan komen we graag

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Innovatiemanager

Wat is de toekomst van Innovatiemanager?

Een Innovatiemanager kan zeer goed aan een baan komen. Over het algemeen zijn er niet veel vacatures voor de functie Innovatiemanager beschikbaar, maar het is dan ook meestal een functie waar men naartoe werkt. Er zijn nog relatief weinig mensen die voldoen aan de juiste ervaring of achtergrond hiervoor. Studies in de richting van Innovatie & Management zijn nog relatief nieuw in Nederland. Op dit moment is de vraag daarom groter dan het aanbod. Als starter is het moeilijker om als Innovatiemanager aan de slag te kunnen en zal er eerst op een andere functie ervaring opgedaan moeten worden.
 
Een Innovatiemanager begeeft zich vaak al in het hogere management van een organisatie en kan dus niet veel verder doorgroeien dan een directeurspositie.
 

Baankans Innovatiemanager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Innovatiemanager worden: Opleidingen tot Innovatiemanager

Wil je innovatiemanager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Innovatiemanager? 

Om voor de functie van Innovatiemanager in aanmerking te komen, vragen de meeste werkgevers om een afgeronde opleiding op minstens HBO-niveau. De studierichting hangt meestal af van de branche waar het bedrijf onder valt. Het is echter een pré om een studie in de innovatierichting te hebben gevolgd, zoals ‘Management & Innovatie’, ‘Business Development & Innovatie’ of ‘Innovatie & Strategie’.
 
Meestal wordt er gevraagd om enkele jaren relevante werkervaring.
 

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Innovatiemanager

Innoveren met waarde proposities (ook virtueel)
Resultaat Je kunt een waarde propositie definiëren met een waarde propositie canvas Je begrijpt samenhang en verschil tussen waarde propositie en businessmodel Je ziet de relatie tussen waarde creatie voor …
Lean Startup training
Lean Startup training De tweedaagse Lean Startup training van Prowareness helpt jou om Lean Startup te gaan toepassen of naar een hoger niveau te tillen. De focus ligt op de …
Design Sprint Facilitation
In deze tweedaagse training leer je de ins en outs en hoe je een Design Sprints kunt faciliteren door een hands-on case te doorlopen. Je leert wat er nodig is …
SRM Executive Master Digital Leadership & Innovation D - Dag
Je ziet de mogelijkheden van technologische ontwikkelingen en wilt weten hoe je deze binnen je organisatie kunt inzetten. Je bent werkzaam als online marketingmanager of directeur, innovatiemanager... Vanuit je senior …
SRM Executive Master Digital Leadership & Innovation D (met Live Businesscase) - Dag
Je ziet de mogelijkheden van technologische ontwikkelingen en wilt weten hoe je deze binnen je organisatie kunt inzetten. Je bent werkzaam als online marketingmanager of directeur, innovatiemanager... Vanuit je senior …
Meer opleidingen Innovatiemanager

Weet je nog niet of je Innovatiemanager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Innovatiemanager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Innovatiemanager

Met wie werkt een Innovatiemanager samen? 

Een Innovatiemanager komt veel in aanraking met diverse ontwikkelaars binnen een bedrijf en in sommige gevallen met een eigen innovatieteam. Daarnaast rapporteert hij aan het midden- of hogere management (regelmatig zelfs direct aan de algemeen directeur). Bovendien werkt hij samen met de afdeling Research & Development (R&D). 


 • Ontwikkelaars
 • Innovatieteam
 • Manager
 • Medewerkers R&D
Innovatiemanager


Organisaties waar een Innovatiemanager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Innovatiemanager meestal werkt.

Waar werkt een Innovatiemanager?

Een Innovatiemanager is vooral werkzaam bij middelgrote en grote bedrijven in alle denkbare branches, waar budget en ruimte is om iemand speciaal voor het managen van innovatie in te huren. Dit is met name het geval in grote commerciële organisaties, maar ook diverse universiteiten houden zich met innovatie bezig.
 

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Innovatiemanager

Waar kun je het beste werken als Innovatiemanager? Hieronder vind je de best door de Innovatiemanager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Innovatiemanager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Innovatiemanager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Innovatiemanager.

Welke competenties heeft een Innovatiemanager nodig?

Een Innovatiemanager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Innovatiemanager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Innovatiemanager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Innovatiemanager nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Innovatiemanager zijn Succesvolle Werker en Bemiddelaar.
 
Een Innovatiemanager is energiek, gedreven, zelfredzaam en zelfverzekerd. Hij heeft een overtuigende en motiverende persoonlijkheid. Daardoor kan hij goed leidinggeven (Succesvolle Werker).
 
Daarnaast is een Innovatiemanager goed in observeren, luisteren en bemiddelen. Daardoor is hij goed in staat om op alle lagen van een organisatie helder en overtuigend te communiceren. Hij is flexibel en objectief (Bemiddelaar).
 

Bekijk de persoonstypen voor Innovatiemanager


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Innovatiemanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Innovatiemanager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Innovatiemanager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Innovatiemanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Innovatiemanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Innovatiemanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Innovatiemanager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Innovatiemanager iets voor je?

Zou je graag Innovatiemanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Innovatiemanager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Innovatiemanager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar