International Controller Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

International Controller worden: Opleidingen tot International Controller

Wil je International Controller worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen International Controller, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een International Controller.

Hoe word je een International Controller? 

Voor de functie van International Controller heb je minimaal een HBO diploma nodig in de richting van Bedrijfskunde of Accountancy. Ook vijf jaar werkervaring is een mininumeis. Daarnaast moet  hij goede kennis hebben van de Engelse taal.

De 1 best beoordeelde opleidingen International Controller

bijgewerkt op 07-01-2022

PRESENTATION SKILLS FOR EXPATS AND DUTCH PROFESSIONALS Presenteren in het Engels
Learn how to present clearly and how to successfully get your message across to an international audience. FOR DUTCH SEE BELOW. How to present both clearly and engaging? How to …
PRESENTATION SKILLS FOR EXPATS AND DUTCH PROFESSIONALS Presenteren in het Engels

Is het verstandig om International Controller te worden?

Voordat je aan een opleiding International Controller begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen International Controller worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van International Controller?

Een International Controller is in principe een controller. Daardoor zijn er genoeg arbeidsmogelijkheden. Voor specifiek het beroep International Controller is het perspectief wat minder, maar door de redelijk hoge eisen is de concurrentie beperkt. Doorgroeimogelijkheden zijn beter. Een Inational Controller heeft genoeg mogelijkheden om hoger in rang te komen. Zo kan hij controller of financial controller worden van het gehele bedrijf. Ook is er mogelijkheid door te groeien naar een bestuursfunctie of zelfs de positie van CFO, maar deze kans is natuurlijk minimaal.

Ook kan de International Controller met toenemende ervaring ook meer bevoegdheden krijgen, zonder een andere functie te bemachtigen.

De actuele kans op werk voor een International Controller

Het beroep International Controller is onderdeel van de beroepsfamilie Controllers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Controllers is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

1

Baankans International Controller

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot International Controller

Als je je wilt omscholen tot International Controller is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding International Controller door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures International Controller zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot International Controller

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor International Controller dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor International Controller

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot International Controller

Als je International Controller wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar International Controller zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie International Controller

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een International Controller?

Competenties en Vaardigheden International Controller

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een International Controller nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een International Controller nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de International Controller

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een International Controller

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep International Controller. Als International Controller wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen International Controller:


zie volledige beschrijving persoonstype International Controller

Vakkennis voor een International Controller

Het is voor een International Controller ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen International Controller zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen International Controller


Werkervaring International Controller

Het is voor een startend International Controller die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot International Controller is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding International Controller, maar iets anders?

Is een opleiding International Controller het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid International Controller

Als je International Controller wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een International Controller


Weten hoe het is om als International Controller te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een International Controller te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als International Controller te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om International Controller te worden?

Zou je graag International Controller willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding International Controller voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar