iOS Developer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een iOS Developer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep ios developer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je ios developer wordt.

 

Wat is een iOS Developer?

Een iOS Developer is iemand die software (Apps) bedenkt en maakt voor het besturingssysteem van Apple-producten, zoals de iPhone en de iPad. De ‘i’ verwijst naar Apple, OS naar Operating System (besturingssysteem).

 Wat doet een iOS Developer?

Eerst vraagt de iOS Developer naar de specifieke wensen van de klant (vaak een groot bedrijf). Zo stelt de iOS Developer onder andere vast wat de doelgroep is, waar de App voor bedoeld is, aan welke eisen de App moet voldoen en hoe de App er uit moet komen te zien. Als de wensen van de klant in kaart zijn gebracht, maakt de iOS Developer een ontwerp. Deze laat hij zien aan de klant, waarna hij het ontwerp perfectioneert. Dan kan het team van iOS Developers de App gaan maken. De iOS Developer en de klant houden contact met elkaar. Als de App af is, wordt hij getest. Als de klant tevreden is, komt het product op de markt.

Naast het bedenken en maken van Apps, houdt de iOS Developer zich ook bezig met het onderhouden ervan. Problemen en foutjes worden opgelost, zodat de App optimaal blijft werken. 

Wil je werken als iOS Developer?

Werk je al als iOS Developer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je iOS Developer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor iOS Developer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep iOS Developer in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega’s
 • Programmeurs
 • Mediavormgevers
 • Tekstschrijvers
 • Communicatieadviseurs
 • Leidinggevende
 • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2500 tot €4500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

27


Salaris en Arbeidsvoorwaarden iOS Developer

Wat verdient een iOS Developer?

 Een iOS Developer kan rekenen op zo’n €2500,- tot €4500,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het bedrag hangt met name af van zijn ervaring, maar ook van bijvoorbeeld zijn leeftijd.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar de iOS Developer werkzaam is. Voorbeelden zijn een vakantietoeslag van zo’n acht procent van het loon, een pensioensregeling, trainingsmogelijkheden, een leaseauto en allerlei bonussen, bijvoorbeeld voor overwerk of werk op onregelmatige tijden.

Salarisschaal iOS Developer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures iOS Developer

Op zoek naar een nieuwe baan als iOS Developer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor iOS Developer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 iOS Developer vacatures

Vacature (Senior) iOS Developer
Michael Page International Netherlands SA
NO RELOCATION! APPLICANTS MUST LIVE IN THE NETHERLANDS! Due to success our client is expanding their Mobile App team and therefore we are looking for a (Senior) iOS Developer to …
Vacature iOS Developer IoT / Digital Health
Splendo
Do you want to help fight the COVID crisis by helping patients with self monitoring and rehabilitation? Then join Splendo Your role Our goal is creating long term and maintainable …
Vacature iOS Developer
Loqed B.V.
LOQED recently launched the first smart lock you really want to have on your door. Truly keyless, super secure and lightning fast. Simply touch the lock with your iPhone in …
Vacature IOS developer (medior/ senior) | Amsterdam
The House of Appril Amsterdam
Vacature iOS Developer - In this role you’ll work as experienced iOS developer at a company who takes the above at heart. Together with an experienced team of specialists you’ll …
Vacature IOS Developer (Medior) | Hilversum
The House of Appril Hilversum
Vacature iOS Developer - As a medior iOS developer, we expect that you have at least three years' experience with mobile development. As a member of our scrum team, you …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden iOS Developer

Wat zijn de baankansen voor een iOS Developer?

 Het arbeidsmarktperspectief voor een iOS Developer is goed. De behoefte aan Apps is zeer groot en er moeten dus steeds nieuwe Apps ontwikkeld worden. Ook bestaande Apps moeten steeds sneller en beter worden. De iOS Developer kan dus goed aan een baan komen, maar ervaring is hierbij wel erg belangrijk.

De iOS Developer kan zich specialiseren in een bepaald soort App (bijvoorbeeld games of informatieve Apps). Ook kan de iOS Developer zich toeleggen op het ontwikkelen van complexere Apps. Bovendien kan de iOS Developer doorgroeien tot Leidinggevende. Hij is dan eindverantwoordelijke voor het ontwikkelproces en het uiteindelijke resultaat. 

De actuele kans op werk voor een iOS Developer

Het beroep iOS Developer is onderdeel van de beroepsfamilie Applicatieprogrammeurs. De kans op werk voor de beroepsfamilie Applicatieprogrammeurs is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

27

Baankans iOS Developer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

iOS Developer worden: Opleidingen tot iOS Developer

Wil je iOS Developer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de iOS Developer.

Hoe word je een iOS Developer? 

Geschikte studies om iOS Developer te worden, zijn bijvoorbeeld Embedded Systems Engineering (HBO), Informatica (HBO), Computer Sciences (WO), Wiskunde (WO) en Natuurkunde (WO). Soms is een bachelor genoeg, maar het is aan te raden om tevens een master te volgen. Doorgaans duurt een HBO-opleiding drie tot vier jaar en een WO-opleiding vier tot vijf jaar.

Belangrijk is verder dat iemand ervaring heeft in een soortgelijke functie en kennis heeft van diverse developmentprogramma’s. 

De 5 best beoordeelde opleidingen tot iOS Developer

Implementing Cisco IOS Network Security (IINS) 2.0
Implementing Cisco IOS Network Security (IINS) v2.0 is a five-day instructor-led course that is presented by Cisco Learning Partners to end users and channel partner customers. The content focuses on …
Implementing Cisco IOS Network Security (IINS) 2.0
Foundations of iOS Security
In deze iOS Security training/cursus leert u de belangrijkste principes kennen van de iOS security architectuur. Daarnaast leert u hoe u bij een IPhone uw gegevens kunt beschermen, hoe u …
Foundations of iOS Security
Defensive Programming in iOS
In deze iOS training/cursus doet u de kennis en vaardigheden op om veilige betrouwbare code te schijven die gebruikt wordt om iOS applicaties te ontwikkelen. Zo leert u bijvoorbeeld meer …
Defensive Programming in iOS
iPad IOS 8 Basiscursus
In deze iOS 8 training / cursus maakt u kennis met de basisprincipes van iOS 8 voor de iPad. U leert onder andere het installeren en updaten van apps in …
iPad IOS 8 Basiscursus
iPhone IOS 8 Basiscursus
In deze iOS 8 training / cursus maakt u kennis met de basisprincipes van iOS 8 voor de iPhone. U leert onder andere gebruik te maken van videogesprekken, het versturen …
iPhone IOS 8 Basiscursus

Omscholen tot iOS Developer

Als je je wilt omscholen tot iOS Developer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor iOS Developer zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor iOS Developer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor iOS Developer

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot iOS Developer

Als je iOS Developer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar iOS Developer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie iOS Developer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een iOS Developer?

Competenties en Vaardigheden iOS Developer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een iOS Developer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een iOS Developer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de iOS Developer

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een iOS Developer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep iOS Developer. Als iOS Developer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen iOS Developer:


zie volledige beschrijving persoonstype iOS Developer

Vakkennis voor een iOS Developer

Het is voor een iOS Developer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot iOS Developer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen iOS Developer

Foundations of iOS Security
In deze iOS Security training/cursus leert u de belangrijkste principes kennen van de iOS security architectuur. Daarnaast leert u hoe u bij een IPhone uw gegevens kunt beschermen, hoe u …
Foundations of iOS Security
Defensive Programming in iOS
In deze iOS training/cursus doet u de kennis en vaardigheden op om veilige betrouwbare code te schijven die gebruikt wordt om iOS applicaties te ontwikkelen. Zo leert u bijvoorbeeld meer …
Defensive Programming in iOS
iPad IOS 8 Basiscursus
In deze iOS 8 training / cursus maakt u kennis met de basisprincipes van iOS 8 voor de iPad. U leert onder andere het installeren en updaten van apps in …
iPad IOS 8 Basiscursus
iPhone IOS 8 Basiscursus
In deze iOS 8 training / cursus maakt u kennis met de basisprincipes van iOS 8 voor de iPhone. U leert onder andere gebruik te maken van videogesprekken, het versturen …
iPhone IOS 8 Basiscursus
iOS Application Development Fundamentals
In deze online iOS training leer je meer over het ontwikkelen van applicaties op het iOS platform. Zo leer je meer over het ontwikkelen van een basic iOS app, maak …
iOS Application Development Fundamentals

Werkervaring iOS Developer

Het is voor een startend iOS Developer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot iOS Developer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Software Engineer, Android Developer, App Developer .

Iets anders leren?

Is iOS Developer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk iOS Developer

Met wie werkt een iOS Developer samen? 

 Een iOS Developer werkt met een team aan de ontwikkeling van Apps. Dit team omvat naast andere iOS Developers ook Programmeurs, Mediavormgevers, Tekstschrijvers en Communicatieadviseurs. Het team wordt aangestuurd door een Leidinggevende, die tevens het aanspreekpunt is bij vragen of problemen. Verder heeft de iOS Developer contact met de klant. 


 • Collega’s
 • Programmeurs
 • Mediavormgevers
 • Tekstschrijvers
 • Communicatieadviseurs
 • Leidinggevende
 • Klanten
iOS Developer


Organisaties waar een iOS Developer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een iOS Developer meestal werkt.

Waar werkt een iOS Developer?

 Een iOS Developer is over het algemeen werkzaam bij een ICT-bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van iOS software. Vaak is dit een groot bedrijf met honderden of duizenden werknemers. Zo’n bedrijf streeft naar winst en hoort dus bij de profitsector.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers iOS Developer

Waar kun je het beste werken als iOS Developer? Hieronder vind je de best door de iOS Developer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep iOS Developer.

Competenties, Skills en Vaardigheden iOS Developer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een iOS Developer.

Welke competenties heeft een iOS Developer nodig?

Een iOS Developer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen iOS Developer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij iOS Developer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een iOS Developer nodig? 

Persoonstypen die passen bij een iOS Developer zijn Waarnemer en Perfectionist.

Het is van belang dat een iOS Developer goed kan analyseren. Hij is op de hoogte van behoeftes van gebruikers en is in staat om informatiebehoeften en technische modellen te analyseren. Hierdoor kan hij goed functionerende Apps ontwikkelen die aansluiten bij de wensen van die doelgroep, effectieve informatiestromen enzovoort (Waarnemer).

Tevens dient een iOS Developer nauwkeurig te zijn. De App moet snel zijn en de wensen van gebruikers bevredigen. Er mogen daarom geen fouten in zitten. Eén klein foutje kan leiden tot imagoschade voor het bedrijf. De iOS Developer is dus veeleisend en kritisch (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor iOS Developer


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een iOS Developer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep iOS Developer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep iOS Developer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie iOS Developer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als iOS Developer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor iOS Developer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als iOS Developer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep iOS Developer iets voor je?

Zou je graag iOS Developer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als iOS Developer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als iOS Developer?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures iOS Developer

Vacature IOS Developer (Senior) | Amsterdam
The House of Appril Amsterdam
Vacature iOS Developer - You are the senior ios developer who builds apps for our customers. you are a self-starter and go for the best solutions. Writing code is in …
Vacature IOS developer (Senior) | Utrecht
The House of Appril Utrecht
Vacature iOS Developer - At least one programming language, you know all ins and outs iOS has no secrets for you You have completed a training in the field of …
Vacature Medior iOS Developer | Amsterdam
The House of Appril Amsterdam
Vacature iOS Developer - Do you enjoy building apps for a variety of clients and are you looking for new projects to take on, on a regular basis? We would …
Vacature Medior iOS Developer | Utrecht
The House of Appril Utrecht
Vacature iOS Developer - Do you enjoy building apps for a variety of clients and are you looking for new projects to take on, on a regular basis? We would …
Vacature IOS Developer, Amsterdam
Loqed B.V.
LOQED recently launched the first smart lock you really want to have on your door. Truly keyless, super secure and lightning fast. Simply touch the lock with your iPhone in …

Actuele blogposts


reacties op iOS Developer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar