iOS Developer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een iOS Developer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep ios developer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je ios developer wordt.

 

Wat is een iOS Developer?

 

Een iOS Developer is iemand die software (Apps) bedenkt en maakt voor het besturingssysteem van Apple-producten, zoals de iPhone en de iPad. De ‘i’ verwijst naar Apple, OS naar Operating System (besturingssysteem).

Eerst vraagt de iOS Developer naar de specifieke wensen van de klant (vaak een groot bedrijf). Zo stelt de iOS Developer onder andere vast wat de doelgroep is, waar de App voor bedoeld is, aan welke eisen de App moet voldoen en hoe de App er uit moet komen te zien. Als de wensen van de klant in kaart zijn gebracht, maakt de iOS Developer een ontwerp. Deze laat hij zien aan de klant, waarna hij het ontwerp perfectioneert. Dan kan het team van iOS Developers de App gaan maken. De iOS Developer en de klant houden contact met elkaar. Als de App af is, wordt hij getest. Als de klant tevreden is, komt het product op de markt.

Naast het bedenken en maken van Apps, houdt de iOS Developer zich ook bezig met het onderhouden ervan. Problemen en foutjes worden opgelost, zodat de App optimaal blijft werken. Wil je werken als iOS Developer?

Werk je al als iOS Developer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je iOS Developer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor iOS Developer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep iOS Developer in één oogopslag

Sector:

Competenties:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega’s
 • Programmeurs
 • Mediavormgevers
 • Tekstschrijvers
 • Communicatieadviseurs
 • Leidinggevende
 • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2500 tot €4500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

9


Salaris en Arbeidsvoorwaarden iOS Developer

Wat verdient een iOS Developer?

 

Een iOS Developer kan rekenen op zo’n €2500,- tot €4500,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het bedrag hangt met name af van zijn ervaring, maar ook van bijvoorbeeld zijn leeftijd.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar de iOS Developer werkzaam is. Voorbeelden zijn een vakantietoeslag van zo’n acht procent van het loon, een pensioensregeling, trainingsmogelijkheden, een leaseauto en allerlei bonussen, bijvoorbeeld voor overwerk of werk op onregelmatige tijden.

Salarisschaal iOS Developer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures iOS Developer

Op zoek naar een nieuwe baan als iOS Developer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor iOS Developer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 iOS Developer vacatures

iOS Developer
The Mobile Company
Are you passionate about creating digital products that people love to use? Is solving critical business challenges through smart features something you shine at? Does the idea of building great …
Senior iOS Developer
The Mobile Company
We are hiring a Senior iOS Developer Your role We are looking forward to welcome an experienced iOS mobile developer. You are part of a professional development team. You develop …
Junior iOS Developer
The Mobile Company
We are hiring a Junior iOS Developer Your role We are looking forward to welcome an experienced iOS mobile developer. You are part of a professional development team. You develop …
Medior iOS Developer
The Mobile Company
We are hiring a Medior iOS Developer Your role We are looking forward to welcome an experienced iOS mobile developer. You are part of a professional development team. You develop …
iOS Developer
DSW Zorgverzekeraar
Wil jij in een enthousiast team meebouwen aan een app die verzekerden ontzorgt? Sparren met een designer, code doornemen met een andere ontwikkelaar of een feature doorspreken met de product …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden iOS Developer

Wat is de toekomst van iOS Developer?

 

Het arbeidsmarktperspectief voor een iOS Developer is goed. De behoefte aan Apps is zeer groot en er moeten dus steeds nieuwe Apps ontwikkeld worden. Ook bestaande Apps moeten steeds sneller en beter worden. De iOS Developer kan dus goed aan een baan komen, maar ervaring is hierbij wel erg belangrijk.

De iOS Developer kan zich specialiseren in een bepaald soort App (bijvoorbeeld games of informatieve Apps). Ook kan de iOS Developer zich toeleggen op het ontwikkelen van complexere Apps. Bovendien kan de iOS Developer doorgroeien tot Leidinggevende. Hij is dan eindverantwoordelijke voor het ontwikkelproces en het uiteindelijke resultaat. 

Baankans iOS Developer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

9


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

iOS Developer worden: Opleidingen tot iOS Developer

Wil je ios developer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een iOS Developer? 

 

Geschikte studies om iOS Developer te worden, zijn bijvoorbeeld Embedded Systems Engineering (HBO), Informatica (HBO), Computer Sciences (WO), Wiskunde (WO) en Natuurkunde (WO). Soms is een bachelor genoeg, maar het is aan te raden om tevens een master te volgen. Doorgaans duurt een HBO-opleiding drie tot vier jaar en een WO-opleiding vier tot vijf jaar.

Belangrijk is verder dat iemand ervaring heeft in een soortgelijke functie en kennis heeft van diverse developmentprogramma’s. 

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot iOS Developer

Apple IOS 11 App Developer & Apple Watch Coding Crash Course, 365 dagen toegang.
Apple have continued to lead innovation in mobile gadgets and wearable technology and this two-course package will give you the knowledge in the Swift programming language to develop iOS friendly …
IOS 9 App Development (Xcode New) 365 dagen toegang.
As one of the big guns in the technology industry, Apple continues to offer exciting, state-of-the-art and advanced products to suit people from every background. Thanks to the Apple-specific operating …
Introduction to Swift (APL-DEV100-042-NL)
Learn the Swift programming language for iOS App development in 2 days. The official Apple Authorized introduction to Swift programming! From Playgrounds to protocols, discover, explore, and demonstrate how to …
Training Phaser Game Development
Over Phaser Webtechnieken als HTML5 (Canvas), JavaScript en WebGL bieden de game developer de tools die nodig zijn om grafisch aantrekkelijke, interactieve games te ontwikkelen. Phaser is een framework die …
Certified iOS App Developer
This Certified iOS App Developer training course will prepare you to become a qualified Apple mobile app developer using the Swift 3 programming language. This iOS course will train you …
Meer opleidingen iOS Developer

Weet je nog niet of je iOS Developer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding iOS Developer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk iOS Developer

Met wie werkt een iOS Developer samen? 

 

Een iOS Developer werkt met een team aan de ontwikkeling van Apps. Dit team omvat naast andere iOS Developers ook Programmeurs, Mediavormgevers, Tekstschrijvers en Communicatieadviseurs. Het team wordt aangestuurd door een Leidinggevende, die tevens het aanspreekpunt is bij vragen of problemen. Verder heeft de iOS Developer contact met de klant. 


 • Collega’s
 • Programmeurs
 • Mediavormgevers
 • Tekstschrijvers
 • Communicatieadviseurs
 • Leidinggevende
 • Klanten
iOS Developer


Organisaties waar een iOS Developer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een iOS Developer meestal werkt.

Waar werkt een iOS Developer?

 

Een iOS Developer is over het algemeen werkzaam bij een ICT-bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van iOS software. Vaak is dit een groot bedrijf met honderden of duizenden werknemers. Zo’n bedrijf streeft naar winst en hoort dus bij de profitsector.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers iOS Developer

Waar kun je het beste werken als iOS Developer? Hieronder vind je de best door de iOS Developer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep iOS Developer.

Competenties, Skills en Vaardigheden iOS Developer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een iOS Developer.

Welke competenties heeft een iOS Developer nodig?

Een iOS Developer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen iOS Developer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij iOS Developer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een iOS Developer nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een iOS Developer zijn Waarnemer en Perfectionist.

Het is van belang dat een iOS Developer goed kan analyseren. Hij is op de hoogte van behoeftes van gebruikers en is in staat om informatiebehoeften en technische modellen te analyseren. Hierdoor kan hij goed functionerende Apps ontwikkelen die aansluiten bij de wensen van die doelgroep, effectieve informatiestromen enzovoort (Waarnemer).

Tevens dient een iOS Developer nauwkeurig te zijn. De App moet snel zijn en de wensen van gebruikers bevredigen. Er mogen daarom geen fouten in zitten. Eén klein foutje kan leiden tot imagoschade voor het bedrijf. De iOS Developer is dus veeleisend en kritisch (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor iOS Developer


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een iOS Developer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep iOS Developer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep iOS Developer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie iOS Developer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als iOS Developer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor iOS Developer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als iOS Developer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep iOS Developer iets voor je?

Zou je graag iOS Developer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als iOS Developer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op iOS Developer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar