J2ee Developer: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

J2ee Developer: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep J2ee Developer. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een J2ee Developer nodig heeft.Wat doet een J2ee Developer? Lees de functieomschrijving.

Wat is een J2ee Developer?

De J2ee Developer ontwerpt, ontwikkelt en onderhoudt diverse applicaties die gemaakt zijn met behulp van J2ee. J2ee staat voor Java 2 Enterprise Edition en is een uitbreiding van de programmeertaal Java. Bij het gebruik van Javaprogramma’s wordt ook vaak J2ee gebruikt. J2ee is een methode voor het ontwikkelen, onderhouden en gebruiken van bedrijfsapplicaties.

J2ee is een uitbreiding van Java en is bedoeld om bepaalde zaken toe te voegen die nodig zijn om applicaties voor een zakelijke omgeving te ontwikkelen. J2ee maakt hiervoor in tegenstelling tot Java gebruik van API’s. Op basis van een API (Application Programming Interface) kan een computerprogramma communiceren met een ander programma of een ander onderdeel. De J2ee Developer ontwikkelt kleinere, lichtere applicaties maar kan ook zwaardere applicaties ontwikkelen.

De J2ee Developer werkt vaak binnen een team van andere ontwikkelaars en zal ook veel samenwerken met de JAVA Developer omdat J2ee een uitbreiding van JAVA is. Ook kunnen deze functies gecombineerd zijn en is de J2ee Developer ook werkzaam als JAVA Developer. De J2ee Developer kan werkzaam zijn voor een bedrijf die zijn eigen applicaties en programma’s ontwikkelt of kan voor een organisatie werken die programma’s en applicaties voor anderen ontwikkelt. 

Past het beroep J2ee Developer bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep J2ee Developer

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: J2EE programmeur


Vacatures J2ee Developer

Op zoek naar een nieuwe baan als J2ee Developer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor J2ee Developer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures J2ee Developer per ervaringsniveau en/of stad

Vind vacatures J2ee Developer op alle werkniveau's. Leerling/omscholing-, junior-niveau, medior-niveau en senior-vacatures. Bekijk ook de vacatures J2ee Developer in Rotterdam of 60 andere steden.

Vacatures J2ee Developer per stad

Vacatures J2ee Developer Alkmaar

Vacatures J2ee Developer Almelo

Vacatures J2ee Developer Almere

Vacatures J2ee Developer Alphen aan den Rijn

Vacatures J2ee Developer Amersfoort

Vacatures J2ee Developer Amstelveen

Vacatures J2ee Developer Amsterdam

Vacatures J2ee Developer Apeldoorn

Vacatures J2ee Developer Arnhem

Vacatures J2ee Developer Assen

Vacatures J2ee Developer Bergen op Zoom

Vacatures J2ee Developer Breda

Vacatures J2ee Developer Capelle aan den IJssel

Vacatures J2ee Developer Delft

Vacatures J2ee Developer Den Bosch

Vacatures J2ee Developer Den Haag

Vacatures J2ee Developer Den Helder

Vacatures J2ee Developer Deventer

Vacatures J2ee Developer Doetinchem

Vacatures J2ee Developer Dordrecht

Vacatures J2ee Developer Ede

Vacatures J2ee Developer Eindhoven

Vacatures J2ee Developer Emmen

Vacatures J2ee Developer Enschede

Vacatures J2ee Developer Gouda

Vacatures J2ee Developer Groningen

Vacatures J2ee Developer Haarlem

Vacatures J2ee Developer Haarlemmermeer

Vacatures J2ee Developer Heerlen

Vacatures J2ee Developer Helmond

Vacatures J2ee Developer Hengelo

Vacatures J2ee Developer Hilversum

Vacatures J2ee Developer Hoogeveen

Vacatures J2ee Developer Hoorn

Vacatures J2ee Developer Katwijk

Vacatures J2ee Developer Leeuwarden

Vacatures J2ee Developer Leiden

Vacatures J2ee Developer Lelystad

Vacatures J2ee Developer Maastricht

Vacatures J2ee Developer Middelburg

Vacatures J2ee Developer Nieuwegein

Vacatures J2ee Developer Nijmegen

Vacatures J2ee Developer Oss

Vacatures J2ee Developer Purmerend

Vacatures J2ee Developer Roermond

Vacatures J2ee Developer Roosendaal

Vacatures J2ee Developer Rotterdam

Vacatures J2ee Developer Schiedam

Vacatures J2ee Developer Spijkenisse

Vacatures J2ee Developer Terneuzen

Vacatures J2ee Developer Tilburg

Vacatures J2ee Developer Utrecht

Vacatures J2ee Developer Veenendaal

Vacatures J2ee Developer Venlo

Vacatures J2ee Developer Vlaardingen

Vacatures J2ee Developer Westland

Vacatures J2ee Developer Zaanstad

Vacatures J2ee Developer Zeist

Vacatures J2ee Developer Zoetermeer

Vacatures J2ee Developer Zwolle

Meer steden Minder steden

Salaris en Arbeidsvoorwaarden J2ee Developer

Wat verdient een J2ee Developer?

Het salaris van een J2ee Developer komt overeen met het salaris van bijvoorbeeld een JAVA Developer. Het startsalaris ligt meestal rond de 2500 euro en kan oplopen tot 4500 euro als de J2ee Developer meer ervaring opdoet. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de J2ee Developer voor werkt.

Salarisschaal J2ee Developer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris J2ee Developer

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon J2ee Developer


Bekijk het salaris J2ee Developer per ervaringsniveau

Salaris junior J2ee Developer Wat verdient een startend J2ee Developer? Wat is het loon senior J2ee Developer? beginnend J2ee Developer salaris Maximaal salaris trainee J2ee Developer Hoeveel verdient een leidinggevend J2ee Developer? Wat is het salaris van een medior J2ee Developer? Salaris aankomend J2ee Developer Wat verdient een ervaren J2ee Developer? Welk salaris krijgt een leerling J2ee Developer?


J2ee Developer worden: Opleidingen tot J2ee Developer

Wil je J2ee Developer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de J2ee Developer.

Hoe word je een J2ee Developer? 

Om J2ee Developer te kunnen worden, moet een opleiding gericht op de ICT gevolgd worden op HBO of WO niveau. Binnen deze opleiding leert de J2ee Developer programmeren en diverse programmeertalen waaronder Java en J2ee. Daarnaast kan ook een cursus of training gevolgd worden die speciaal gericht is op J2ee. Deze trainingen en cursussen worden ook vaak door de organisatie aangeboden waar de J2ee Developer werkzaam is.

Opleidingen J2ee Developer

Servlets Web Component Development met Servlets en JSP
OCICT De cursist leert in deze cursus internettoepassingen (webcomponenten) te maken volgens de laatste Java Enterprise Edition-specificaties. De cursus behandeld onder andere: JEE patterns, servlets, het web container model, session management, …
Servlets Web Component Development met Servlets en JSP
Cursus Oracle BI Publisher
Welkom bij de Cursus Oracle BI Publisher Oracle BI Publisher is een rapportagetool waarmee u op eenvoudige wijze rapporten ontwerpt, bouwt en onderhoudt. Het ontwikkelen van de layout gaat o.a. …
Cursus Oracle BI Publisher
Oracle Weblogic 12c: Monitoring, Tuning en Troubleshooting
Lesmethode : Klassikaal Algemeen : In deze workshop leer je om de WebLogic Server via een beproefde tuning methodologie te tunen voor optimale performance. Je leert de verschillende monitoring tools …
Oracle Weblogic 12c: Monitoring, Tuning en Troubleshooting
Java Enterprise Edition
Ontwikkel complexe zakelijke applicaties met J2EE Java 2 Enterprise Edition, of kortweg J2EE, is uitermate geschikt om complexe bedrijfsapplicaties mee te ontwikkelen. Deze Java-versie biedt uitgebreide ondersteuning voor de infrastructuur …
Java Enterprise Edition
Java: Java SE 8 Programming exam IZ0-808 - J2EE - Java Certified Associate - Java 7 - Java 8 - Programmeren (algemeen) - Functioneel programmeren - Programmeren voor beginners
🗂 Java SE 8 Programming exam IZ0-808| 🇬🇧 Taal: Engels | 🗓 Abonnement: per jaar | 🎯Vakgebieden: IT, persoonlijk, internet.📲 PC, mobiel, tablet | 🗓 Abonnement: 365 dagen toegang tot …
Java: Java SE 8 Programming exam IZ0-808 - J2EE - Java Certified Associate - Java 7 - Java 8 - Programmeren (algemeen) - Functioneel programmeren - Programmeren voor beginnersJ2ee Developer worden: Omscholen tot J2ee Developer

Als je je wilt omscholen tot J2ee Developer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor J2ee Developer zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor J2ee Developer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor J2ee Developer

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot J2ee Developer

Als je J2ee Developer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar J2ee Developer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie J2ee Developer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een J2ee Developer?


Competenties en Vaardigheden J2ee Developer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een J2ee Developer.

Welke competenties heeft een J2ee Developer nodig?

Een J2ee Developer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Conceptueel denken
Conceptueel denken

Steekwoorden: creativiteit, analytisch vermogen, legt verbanden, concepten

Omschrijving

Deze mensen hebben het vermogen om in concepten te denken. Bij een probleem zien zij vrijwel meteen verschillende oplossingen en vormen ze hierbij een duidelijk beeld. Zij bekijken het probleem vanuit verschillende oogpunten en komen met die informatie tot de beste oplossing. Naderhand evalueren zij deze oplossing grondig en kijken ze wat er eventueel nog meer mogelijk is. Ze bedenken constant nieuwe concepten voor verschillende problemen.

Sterke punten
Een sterk punt van deze mensen is hun creativiteit. Daarnaast hebben ze over het algemeen een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Zij bekijken het probleem vanuit verschillende hoeken en komen dan met meerdere creatieve oplossingen.

Zwakke punten
De creatieve ideeën die deze mensen hebben, kunnen onpraktisch zijn. Zij hebben veel verschillende oplossingen en concepten in hun hoofd, maar deze zijn niet altijd uitvoerbaar. Deze creativiteit kan ook er ook voor zorgen dat deze mensen ‘zweverig’ overkomen.

Creativiteit
Creativiteit

Steekwoorden: durf, lateraal denken, initiatief, verfrissend

Omschrijving

Bij een project of opdracht is het handig om er een creatieveling bij te hebben. Deze mensen komen vaak met verfrissende ideeën input. Wanneer werkzaamheden vastlopen, kan deze creatieveling met goede oplossingen komen. Creatievelingen kunnen omspringen met veranderende omstandigheden op de werkvloer.

Sterke punten
Deze mensen zijn goed in out-of-the-box denken, zij kunnen vaste patronen of ideeën loslaten en komen met een compleet nieuw perspectief. Deze mensen hebben vaak lef en zijn initiatiefrijk. Zij komen vaak zelf met andere oplossingen.

Zwakke punten
Creatieve mensen hebben vaak veel verschillende ideeën, maar dit kunnen er ook teveel zijn. Deze mensen kunnen dan ook vaker nogal chaotisch overkomen. Hun ideeën bestaan voor het overgrote deel uit losse flodders en duidelijkheid ontbreekt dan. Deze mensen hebben vaak wel een goede sfeer of inspiratie nodig. Ontbreekt het hieraan, dan kan de creatieveling nog weleens vastlopen. Bepaalde creatievelingen kunnen erg eigenwijs zijn, zij hebben dan het idee dat hun plan het beste is.

Innovatief
Innovatief

Steekwoorden: ideeën, creatief, conceptueel denken

Omschrijving

Deze mensen zijn in staat om patronen en randvoorwaarden los te laten en oplossingen of nieuwe manier van denken te ontwikkelen. Zij kijken eerst naar het resultaat, bedenken vervolgens oplossingen en betrekken vervolgens pas de randvoorwaarden en regels. Tijdens brainstormsessies komen deze mensen vaak met heel veel ideeën.

Sterke punten
De competentie ‘innovatief’ heeft veel overeenkomsten met de competentie ‘creativiteit’. Deze mensen hebben vaak veel verschillende creatieve ideeën. Daarbij houden ze het resultaat wel voor ogen. Verder kunnen deze innovators vaak goed conceptueel denken, zij zien oplossingen voor problemen en kijken hierbij niet direct naar de regels en randvoorwaarden.

Zwakke punten
Hierbij geldt dat creativiteit een valkuil kan zijn, veel verschillende ideeën kunnen zorgen voor chaos. Deze mensen hebben zoveel verschillende ideeën en soms bestaan deze enkel uit losse flodders. Daarbij kunnen de ideeën onrealistisch zijn, omdat ze geen rekening houden met regels en randvoorwaarden.

Leervermogen
Leervermogen

Steekwoorden: analytisch, zelfontwikkeling, zelfsturing, resultaatgericht, netwerken

Omschrijving

Deze personen weten op een effectieve manier nieuwe informatie tot zich te nemen. Hierbij maken ze gebruik van verschillende middelen, zoals eigen ervaring, informatie van hun netwerk en theoretische kennis. Verder leggen ze verbanden tussen de verschillende informatiestromen. Ze houden zich bezig met veranderingen en de oorzaken en de gevolgen daarvan.

Sterke punten
Deze mensen werken zelfstandig en zijn dan ook onafhankelijk. Ze hebben een duidelijk doel voor ogen en ze kunnen deze nieuwe informatie tot zich nemen en toepassen. Deze personen beschikken dan ook over voldoende zelfontwikkeling en zelfsturing. Deze personen weten wat ze kunnen en wat ze niet kunnen en werken aan verbetering.

Zwakke punten
Mensen die teveel leren kunnen zich verliezen in details en de belangrijke zaken en prioriteiten daardoor uit het oog verliezen.

Omgaan met details
Omgaan met details

Steekwoorden: structureel, plannen en organiseren, resultaat, perfectionistisch

Omschrijving

Deze mensen hebben details en procedures goed in hun hoofd zitten. Deze personen letten bij opdrachten op de details, zij controleren bijvoorbeeld de spelling en houden zich bezig met de vormgeving. Daarnaast houden deze mensen zich vaak bezig met de planning en organisatie van werkzaamheden.

Sterke punten
Deze mensen zijn precies en werken structureel. Zij kijken met een kritisch oog naar opdrachten. Daarnaast beschikken deze mensen ook vaak over de competentie ‘plannen en organiseren’. Zij hebben een goed beeld in het hoofd van het resultaat en de taken die uitgevoerd moeten worden.

Zwakke punten
De kritische houding kan ervoor zorgen dat de omgeving hen ziet als ‘pietluttig’. Verder kan het zijn dat ze zo opgaan in details dat de creativiteit van deze mensen eronder lijdt. Ook kunnen ze doorslaan en hoofdzaken uit het oog verliezen.

Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus

Omschrijving

Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.

Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.

Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. 

Samenwerken
Samenwerken

Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit

Omschrijving

Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.

Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.

Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.

Zelfsturing
Zelfsturing

Steekwoorden: processen, ontwikkeling, ambitieus, flexibel

Wat is Zelfsturing?

Deze mensen willen graag op de hoogte blijven van voor hen relevante ontwikkelingen. Zij zoeken proactief naar nieuwe informatie. Zij voelen zichzelf verantwoordelijk voor hun ontwikkeling of een bepaald proces. Deze mensen kijken hierbij naar het resultaat dat ze willen behalen.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak ambitieus en resultaatgericht. Ze stellen voor zichzelf doelen op en proberen deze doelen te behalen. Daarbij zijn deze mensen vaak flexibel, ze zijn verantwoordelijk voor zichzelf en kunnen zich aanpassen aan de situatie en de omgeving. Hierbij houden ze hun doelstellingen voor ogen. Daarbij hebben deze mensen vaak een goede zelfkennis. Ze weten hun zwakke en sterke kanten te benoemen en houden nemen deze dan ook mee in het maken van beslissingen of het stellen van doelen.

Zwakke punten              
Mensen die zichzelf teveel proberen te sturen, worden soms bestempeld als star. Zij wijken niet af van hun ideeën en hierdoor wordt de spontaniteit aangetast. Zij hebben precies uitgestippeld waar ze naar toe willen en spontane (creatieve) uitspattingen worden ontweken.

Vaardigheden J2ee Developer

 • Methodisch werken
 • Doelgericht
 • Creatief denken
 • Methodisch ontwerpen
 • Proactief
 • Ambitie
 • Vasthoudendheid
 • Controleren
 • Aandacht voor details
 • Wendbaarheid
 • Verbeeldingskracht
 • Vernieuwend
 • Verbanden leggen
 • Kritisch denken
 • Analytisch vermogen
 • Durf
 • Out of the box denken
 • Concentratie
 • Resultaatgerichtheid
 • Nieuwe oplossingen bedenken
 • Sensitiviteit
 • Bemiddelen
 • Gezamenlijk resultaat
 • Zelfontwikkeling
Bekijk meer Bekijk minder

Persoonlijkheid en Eigenschappen J2ee Developer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij J2ee Developer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een J2ee Developer nodig? 

De J2ee Developer moet analytisch ingesteld zijn en een goed inzicht hebben in de complexe programmeertalen en applicaties (waarnemer). Ook moet de J2ee Developer doelgericht kunnen werken en willen presteren (succesvolle werker). 

Bekijk de persoonstypen voor J2ee Developer


Eigenschappen J2ee Developer

 • Enthousiast
 • Zelfverzekerd
 • Ondernemend
 • Waarnemend
 • Gedetailleerd
 • LeergierigArbeidsmarktperspectief J2ee Developer

Wat zijn de baankansen voor een J2ee Developer?

Er is voldoende vraag naar ontwikkelaars van computerprogramma’s en applicaties. J2ee is echter wel een meer specifieke richting en de functie van J2ee Developer wordt daarom vaak  gecombineerd met de functie van JAVA Developer.

De J2ee Developer kan beginnen als trainee en zo de werkzaamheden in de praktijk leren. Na het traineeship kan de J2ee Developer als volwaardige medewerker aan de slag. Het is mogelijk dat de J2ee Developer tot leider van het team van ontwikkelaars doorgroeit en dan het hele team aan gaat sturen.  

De actuele kans op werk voor een J2ee Developer

Het beroep J2ee Developer is onderdeel van de beroepsfamilie Applicatieprogrammeurs. De kans op werk voor de beroepsfamilie Applicatieprogrammeurs is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans J2ee Developer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden J2ee Developer

Je kunt als J2ee Developer een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep J2ee Developer is onderdeel van de beroepsfamilie Applicatieprogrammeurs. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een J2ee Developer


Organisaties waar een J2ee Developer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een J2ee Developer meestal werkt.

Waar werkt een J2ee Developer?

De J2ee Developer kan werkzaam zijn voor een organisatie die applicaties voor anderen ontwikkelt en onderhoudt of kan werken voor een bedrijf die zijn eigen applicaties ontwikkelt. In beide gevallen is de J2ee Developer werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Netwerk J2ee Developer

Met wie werkt een J2ee Developer samen? 

De J2ee Developer werkt vaak in en team van meerdere ontwikkelaars. Hierdoor is samenwerken belangrijk en ook het delen van kennis is binnen het team een belangrijk punt. De ontwikkelaars kunnen zo elkaar helpen bij de complexe problemen die zij soms tegenkomen. 


J2ee Developer

Interview met een J2ee Developer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen J2ee Developer:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een J2ee Developer verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als J2ee Developer?

De beroepen die verwant zijn aan J2ee Developer zijn:
JAVA Developer
Salaris: €2500 tot €4500
Opleiding: HBO WO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep J2ee Developer in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2500 tot €4500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0Ga direct naar