Jazzdance trainer: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Jazzdance trainer: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Jazzdance trainer. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Jazzdance trainer nodig heeft.Wat doet een Jazzdance trainer? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Jazzdance trainer?

 

Als Jazzdance trainer  train je een of meerdere groepen in Jazzdance . De Jazzdance trainer geeft aanwijzingen, verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de  Jazzdance trainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden. 

Ook is het aan de  Jazzdance trainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau. 

De Jazzdance trainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de  Jazzdance trainer  tijdens een wedstrijd time outs aanvraagt en aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.

 De Jazzdance trainer verzint veel verschillende oefeningen om alle manieren van spelen aan bod te laten komen. Anderzijds laat de  Jazzdance trainer ook oefeningen terugkomen zodat de leerlingen het oefenen kunnen herhalen. Door de combinatie van herhaling en uitdaging is het de bedoeling dat de  Jazzdance trainer het niveau weet te verbeteren.

Past het beroep Jazzdance trainer bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Jazzdance trainer

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Docent Jazzdance, Leraar Jazzdance


Vacatures Jazzdance trainer

Op zoek naar een nieuwe baan als Jazzdance trainer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Jazzdance trainer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Jazzdance trainer per ervaringsniveau

junior Jazzdance trainer vacatures startend Jazzdance trainer vacatures senior Jazzdance trainer vacatures beginnend Jazzdance trainer vacatures trainee Jazzdance trainer vacatures leidinggevend Jazzdance trainer vacatures medior Jazzdance trainer vacatures aankomend Jazzdance trainer vacatures ervaren Jazzdance trainer vacatures leerling Jazzdance trainer vacatures vacatures omscholen tot Jazzdance trainer vacatures opleiding tot Jazzdance trainer

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Jazzdance trainer

Wat verdient een Jazzdance trainer?

 

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de Jazzdance trainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de Jazzdance trainer het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de Jazzdance trainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de Jazzdance trainer. Als de Jazzdance trainer al jaren lesgeeft in Jazzdance  dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere Jazzdance trainers. Dan zal de Jazzdance trainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Salarisschaal Jazzdance trainer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Jazzdance trainer

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Jazzdance trainer


Bekijk het salaris Jazzdance trainer per ervaringsniveau

Salaris junior Jazzdance trainer Wat verdient een startend Jazzdance trainer? Wat is het loon senior Jazzdance trainer? beginnend Jazzdance trainer salaris Maximaal salaris trainee Jazzdance trainer Hoeveel verdient een leidinggevend Jazzdance trainer? Wat is het salaris van een medior Jazzdance trainer? Salaris aankomend Jazzdance trainer Wat verdient een ervaren Jazzdance trainer? Welk salaris krijgt een leerling Jazzdance trainer?


Jazzdance trainer worden: Opleidingen tot Jazzdance trainer

Wil je Jazzdance trainer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Jazzdance trainer.

Hoe word je een Jazzdance trainer? 

 

De Jazzdance trainer kan in principe les geven in Jazzdance  als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de  Jazzdance trainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de Jazzdance trainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de  Jazzdance trainer, hoe hoger het niveau van de  Jazzdance trainer zelf moet zijn. 

Echter, als de Jazzdance trainer  fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de Jazzdance trainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de Jazzdance trainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding. 

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De  Jazzdance trainer  zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Jazzdance trainer

Er zijn geen opleidingen Jazzdance trainer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Jazzdance trainer in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs


Jazzdance trainer worden: Omscholen tot Jazzdance trainer

Als je je wilt omscholen tot Jazzdance trainer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Jazzdance trainer zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Jazzdance trainer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Jazzdance trainer

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Jazzdance trainer

Als je Jazzdance trainer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Jazzdance trainer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Jazzdance trainer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Jazzdance trainer?


Competenties en Vaardigheden Jazzdance trainer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Jazzdance trainer.

Welke competenties heeft een Jazzdance trainer nodig?

Een Jazzdance trainer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Coachen
Coachen

Wat betekent de competentie coachen? De competentie coachen heeft de steekwoorden: motiveren, leiderschap, assertiviteit, luisteren

Omschrijving

In teamverband kunnen deze mensen ervoor zorgen dat taken voltooid worden. De coach motiveert anderen, op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. De coach is betrokken en wil het beste voor zichzelf en voor de ander. Deze mensen luisteren goed en proberen de juiste vragen te stellen. Op die manier proberen ze anderen een bepaalde ontwikkeling door te laten maken.

Sterke punten
De coaches kunnen anderen vaak goed inspireren en motiveren. Bij tegenslagen zijn dit de mensen die het team en de werkzaamheden weer op gang krijgen. Ze motiveren niet alleen, maar zijn over het algemeen ook goede leiders. Ze kunnen mensen aansturen en begeleiden. Daarnaast zijn deze coaches over het algemeen betrouwbaar en willen ze iedereen graag helpen. Deze mensen zijn vaak zelfverzekerd en willen het beste voor zichzelf en voor de ander.

Zwakke punten
Het is mogelijk dat de betrokkenheid van de coach zo groot wordt, dat de prioriteiten op verkeerde aspecten komen te liggen. Deze grote betrokkenheid kan ervoor zorgen dat anderen zich gecontroleerd voelen.

Energie
Energie

Steekwoorden: vitaliteit, uithoudingsvermogen, actief, levenlust.

Omschrijving

Energiekelingen zitten vol levenslust. Ze willen graag werken en dit kunnen ze dan ook uren achter elkaar. Deze mensen zetten hun energie gericht in en plannen efficiënt hun taken in, waardoor ze geen onnodige energie verspillen. Ook al krijgt deze persoon extra werk en draait hij veel overuren, deze mensen hoor je niet. Ze laten zich niet zomaar uit het veld slaan.

Sterke punten
Mensen met een hoog energielevel zijn vaak doorzetters. Als zich problemen voordoen, blijven ze optimistisch en pakken ze het probleem met beide handen aan. Ook zijn energiekelingen vaak behoorlijk stressbestendig. Omdat ze hun energie effeciënt inzetten, ervaren ze vaak minder stress dan anderen. Deze mensen kunnen als actief worden omschreven. Naast het werk hebben ze nog veel andere bezigheden. Een ander sterk punt van deze mensen is de resultaatgerichtheid. Ze willen graag presteren en door hun energie effectief te verdelen, boeken ze vele resultaten.

Zwakke punten
De uitdrukking ‘teveel hooi op je vork nemen’ komt bij deze mensen vaker voor. Ze willen graag anderen helpen en nemen hen werk uit handen. Er zijn energiekelingen die weleens willen doorslaan. Aan het eind van een lange werkdag willen ze graag nog een vergadering om bepaalde punten te bespreken of gaan eenmaal thuis meteen weer andere energiekostende dingen doen.

Motiveren
Motiveren

Steekwoorden: optimistisch, ambitieus, luisteren, overtuigen

Omschrijving

Deze mensen kunnen anderen aanzetten tot actie. Dit kan gebeuren op verschillende manieren, bijvoorbeeld door macht of verbondenheid met een team. Ze willen het werkplezier van anderen vergroten. Ze stellen vaak een gezamenlijk doel centraal en de motivator probeert met het hele team dit doel te behalen.

Sterke punten
In zware tijden blijven deze mensen optimistisch en kijken met een positieve blik naar de toekomst. Ze kunnen zichzelf goed motiveren, maar ook anderen nieuwe zin geven. De meeste motivators zijn goede luisteraars en hebben een goed inlevingsvermogen. Daarnaast past de competentie overtuigen ook goed bij deze competentie. Om mensen te motiveren is overtuiging op bepaalde momenten hard nodig. 

Zwakke punten
Een motivator kan doorslaan. Hij kan zo optimistisch zijn, dat hij de realiteit verliest. Dit kan samenhangen met de competentie ambitie, motivators stellen bepaalde doelen en willen deze behalen en ook bij tegenslagen doorgaan. De geloofwaardigheid van de motivator wordt dan aangetast.

Presenteren
Presenteren

Steekwoorden: boodschap, structureel, publiek, resultaatgericht

Omschrijving

Deze mensen kunnen op een duidelijke en heldere manier hun boodschap overbrengen. Zij stemmen hun presentatie af op het publiek. Deze presentatoren maken hierbij vaak gebruik van middelen als PowerPoint, hand-outs of digitale beelden. Deze middelen sluiten goed aan bij het verhaal en op deze manier wordt de boodschap overgebracht op het publiek.

Sterke punten
Goede presentatoren kunnen gestructureerd een verhaal vertellen, maar ook spontaan reageren op onverwachte situaties. Daarnaast zijn ze resultaatgericht: ze willen de boodschap overbrengen. Ook hebben deze mensen vaak weinig last van zenuwen.

Zwakke punten
Mensen die teveel willen presenteren kunnen gemaakt overkomen. Zij hebben soms een onnatuurlijke houding en reageren op een verkeerde manier op onverwachte situaties. 

Vaardigheden Jazzdance trainer

 • Stimuleren
 • Positiviteit
 • Luisteren
 • Feedback geven
 • Vitaliteit
 • Kracht
 • Overtuigingskracht
 • Analytisch vermogen
 • Kritisch denken
 • Methodisch werken
 • Effectief communiceren
 • Enthousiasme
 • Improvisatie

Persoonlijkheid en Eigenschappen Jazzdance trainer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Jazzdance trainer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Jazzdance trainer nodig? 

 

Als Jazzdance trainer  is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen. De Jazzdance trainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor Jazzdance trainer  naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de Jazzdance trainer ook zien als leider.

Tevens is het zaak dat de Jazzdance trainer  een goede waarnemer is. De Jazzdance trainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de Jazzdance trainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht.

Bekijk de persoonstypen voor Jazzdance trainer


Eigenschappen Jazzdance trainer

 • Overwicht
 • Gedrevenheid
 • Zelfverzekerd
 • Waarnemend
 • Gedetailleerd
 • LeergierigArbeidsmarktperspectief Jazzdance trainer

Wat zijn de baankansen voor een Jazzdance trainer?

 

Voor de Jazzdance trainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van Jazzdance trainer  redelijk op zich zelf staat. Wel kan de Jazzdance trainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als de Jazzdance trainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de Jazzdance trainer  gevraagd zal worden door de clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen. De Jazzdance trainer zal dan ook meer gaan verdienen.

De actuele kans op werk voor een Jazzdance trainer

De kans op werk voor het beroep Jazzdance trainer is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Jazzdance trainer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Jazzdance trainer

Je kunt als Jazzdance trainer een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Jazzdance trainer is onderdeel van de beroepsfamilie Kunstleraren (particulier). Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Jazzdance trainer


Organisaties waar een Jazzdance trainer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Jazzdance trainer meestal werkt.

Waar werkt een Jazzdance trainer?

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de Jazzdance trainer  werkzaam is. Als de Jazzdance trainer  werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor de Jazzdance teams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.

Echter, als de Jazzdance trainer  werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Netwerk Jazzdance trainer

Met wie werkt een Jazzdance trainer samen? 

 

De Jazzdance trainer  heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere Jazzdance trainer. Zeker als de Jazzdance trainer  werkzaam is op een Jazzdance club dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de Jazzdance trainers met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de Jazzdance trainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportschool voor het vinden van werk in de toekomst. 

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De Jazzdance trainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter. 


 • Leerlingen
 • Jazzdance trainers
 • Dans trainers
 • Club voorzitter
Jazzdance trainer

Interview met een Jazzdance trainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Jazzdance trainer:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Jazzdance trainer verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Jazzdance trainer?

De beroepen die verwant zijn aan Jazzdance trainer zijn:
Voetbaltrainer
Salaris: €1600 tot €20000
Opleiding: Cursus / Bijscholing MBO
Baankans: Gemiddeld

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Volleybaltrainer
Salaris: €2000 tot €3500
Opleiding: Geen
Baankans: Gemiddeld

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Korfbaltrainer
Salaris: €2000 tot €3000
Opleiding: Geen
Baankans: Gemiddeld

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Jazzdance trainer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen
 • Jazzdance trainers
 • Dans trainers
 • Club voorzitter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0Ga direct naar