Jongleur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Jongleur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep jongleur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je jongleur wordt.

 

Wat is een Jongleur?

 

Een Jongleur is iemand die zich bezighoudt met de kunst van het jongleren. Het gaat hierbij om het in de lucht gooien, het in de lucht houden en het opvangen van voorwerpen als ballen, fakkels, kegels, messen, ringen of borden. De Jongleur treedt op in het circus, in casino’s, op bedrijfsfeesten, op festivals etcetera.

Jongleren bestaat niet alleen uit het opgooien en opvangen van voorwerpen, maar met deze objecten moet ook een patroon worden gevormd. Een bekend patroon is de cascade. Bij deze techniek worden drie of meer ballen gebruikt. Steeds als de vorige bal op zijn hoogste punt is, wordt de volgende er onderdoor gegooid.

Er zijn meerdere jongleerdisciplines. Een voorbeeld is contactjongleren. Hierbij worden de objecten niet gegooid en opgevangen, maar in bepaalde patronen over het lichaam gerold. Het doel van deze techniek is om te laten lijken dat de ballen over het lichaam zweeft zonder dat de jongleur hier invloed op heeft. Een andere techniek is het werken met een diabolo.

Voor jongleren zijn notatiesystemen ontwikkeld; sitewaps. Hierbij wordt de hoogte en de duur van elke worp genoteerd. Zo kan makkelijker gepraat worden over patronen, en ook kunnen op deze manier gemakkelijker nieuwe variaties worden bedacht. 

Past het beroep Jongleur bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Jongleur?

Werk je al als Jongleur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Jongleur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Jongleur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Jongleur in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Publiek
 • Baas
 • Opdrachtgevers
 • Collega’s
 • Technici

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Jongleur

Wat verdient een Jongleur?

 

Hoeveel een Jongleur verdient, is niet bekend. Het bedrag zal liggen tussen de €1000,- en €4000,- bruto per maand. Als een Jongleur in dienst is bij bijvoorbeeld een pretpark of circus, krijgt hij een vast salaris van naar schatting zo’n €2000,- bruto per maand. Hoeveel een zelfstandig Jongleur verdient, hangt erg af van de kwaliteit van zijn shows en de opdrachten die hij krijgt.

Welke secundaire arbeidsvoorwaarden gelden, hangt ook af van waar een Jongleur precies werkzaam is. Een Jongleur die werkt bij een circus, kan bijvoorbeeld rekenen op een slaapplek bij het circus, vakantiedagen, opleidingsmogelijkheden en aantrekkelijke regelingen betreffende de gezondheidszorg. 

Salarisschaal Jongleur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Jongleur

Er zijn geen vacatures Jongleur aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Jongleur in werkt.

Meer weten over de sector waar een Jongleur in werkt

Bekijk werken in Kunst & Cultuur & Entertainment

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Jongleur

Wat zijn de baankansen voor een Jongleur?

 

Om ergens in dienst te komen of om genoeg opdrachten te krijgen, moet een Jongleur heel erg goed zijn en opvallen. Dit vereist doorzettingsvermogen en discipline.

Als een Jongleur zich specialiseert, veel traint en zichzelf steeds overtreft, maakt hij kans om door te groeien. Hij kan bij steeds grotere organisaties terecht, een eigen bedrijf beginnen en wellicht in het buitenland optreden.  

De actuele kans op werk voor een Jongleur

Het beroep Jongleur is onderdeel van de beroepsfamilie Entertainment artiesten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Entertainment artiesten is in de huidige periode slecht

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Jongleur

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Jongleur worden: Opleidingen tot Jongleur

Wil je Jongleur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Jongleur.

Hoe word je een Jongleur? 

 

Om Jongleur te worden, is het met name van belang dat je heel erg veel traint, niet opgeeft en spectaculaire variaties kunt verzinnen. Je kunt dit van anderen leren, maar er bestaan ook opleidingen tot Circusartiest met de specialisatie Jongleren. Zo kan in Leeuwarden een opleiding tot professioneel Circusartiest worden gevolgd. Ook in Rotterdam bestaat sinds 2006 de HBO-opleiding Circus Arts. 

De 2 best beoordeelde opleidingen tot Jongleur

Effectief coachen en leidinggeven
Haal zoveel mogelijk uit het potentieel uit jouw collega's! Inhoudelijk op niveau meedenken. Met elk sociale type handig samenwerken. Het proces en de stip op de horizon overzien. Afspraken maken …
Effectief coachen en leidinggeven
Timemanagement
Time Management en Persoonlijke Management Voor de duidelijkheid: Tijd is NIET te managen. Je kunt tijd niet sparen, sneller laten gaan of juist vertragen. Je moet het doen met de …
Timemanagement

Omscholen tot Jongleur

Als je je wilt omscholen tot Jongleur is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Jongleur zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Jongleur dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Jongleur

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Jongleur

Als je Jongleur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Jongleur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Jongleur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Jongleur?

Competenties en Vaardigheden Jongleur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Jongleur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Jongleur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Jongleur

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Jongleur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Jongleur. Als Jongleur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Jongleur:


zie volledige beschrijving persoonstype Jongleur

Vakkennis voor een Jongleur

Het is voor een Jongleur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Jongleur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Jongleur


Werkervaring Jongleur

Het is voor een startend Jongleur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Jongleur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Clown, Goochelaar, Circusartiest .

Iets anders leren?

Is Jongleur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Jongleur

Je kunt als Jongleur een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Jongleur is onderdeel van de beroepsfamilie Entertainment artiesten. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Jongleur

Verwante beroepen Jongleur


Hoofd beroepsgroep Jongleur

Het beroep Jongleur valt binnen de hoofdberoepsgroep Onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten

 

De hoofdgroep onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten betreffen beroepen waarin kennisvergaring en toepassing van theoretische kennis centraal staat om een specifiek doel te bereiken.

Deze beroepen hebben een sterk analytisch karakter en vaak staat conceptontwikkeling en het toepassen van nieuwe en experimentele kennis centraal. 

Onder de specialisten vallen ook de gezondheidszorg specialisten en wetenschappelijk adviseurs.
Netwerk Jongleur

Met wie werkt een Jongleur samen? 

Een Jongleur komt vanzelfsprekend in contact met zijn publiek. Dit kan circuspubliek zijn, maar bijvoorbeeld ook bedrijfspersoneel dat een workshop komt volgen of kinderen bij een verjaardagsfeest. Ook komt een Jongleur in contact met zijn baas of zijn opdrachtgevers, zoals medewerkers van het circus, een casino, een schip of een evenement. Afhankelijk van waar een Jongleur werkt, komt hij ook in aanraking met collega’s, zoals in het circus Acrobaten, Clowns en dergelijke. Ook zal hij te maken hebben met Technici. Samen maken ze afspraken over het geluid en het licht.
 


 • Publiek
 • Baas
 • Opdrachtgevers
 • Collega’s
 • Technici
Jongleur


Organisaties waar een Jongleur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Jongleur meestal werkt.

Waar werkt een Jongleur?

 

Een Jongleur kan in dienst zijn van bijvoorbeeld een pretpark of een circus, maar ook als zelfstandige bij verschillende opdrachtgevers aan het werk gaan. Hij kan bijvoorbeeld gevraagd worden bij bedrijfsfeesten, festivals of evenementen. Ook kan een Jongleur zelf in binnen- en buitenland met zijn eigen show gaan touren.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Jongleur

Waar kun je het beste werken als Jongleur? Hieronder vind je de best door de Jongleur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Jongleur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Jongleur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Jongleur.

Welke competenties heeft een Jongleur nodig?

Een Jongleur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Jongleur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Jongleur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Jongleur nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Jongleur zijn Perfectionist en Levensgenieter.

Om als Jongleur opdrachten te krijgen, moet je heel erg goed zijn. Het is dus van belang dat een Jongleur erg veel oefent, doorzet en in staat is spectaculaire oefeningen te verzinnen en uit te voeren. Elk detail moet kloppen, dus de Jongleur is kritisch, veeleisend en een echte streber (Perfectionist).

Ook is een Jongleur iemand die van zijn hobby zijn werk heeft gemaakt. Hij zit vol energie, heeft goede ideeën en is enthousiast en optimistisch (Levensgenieter).

Bekijk de persoonstypen voor Jongleur


Levensgenieter


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Jongleur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Jongleur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Jongleur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Jongleur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Jongleur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Jongleur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Jongleur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Jongleur iets voor je?

Zou je graag Jongleur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Jongleur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Jongleur

marco

De opleiding in Leeuwarden bestaat niet meer, maar je kan in Nederland nu terecht in Tilburg of Rotterdam. Oh en naar aanleiding van de reclame van Guido, hier ook wat reclame www.balkunstenaar.nl van mij :)

Pierre

Mooie site,Marco,Gr.

guido

http://www.jongleeract.nl

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar