Jongleur Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Jongleur worden: Opleidingen tot Jongleur

Wil je Jongleur worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Jongleur, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Jongleur.

Hoe word je een Jongleur? 

 

Om Jongleur te worden, is het met name van belang dat je heel erg veel traint, niet opgeeft en spectaculaire variaties kunt verzinnen. Je kunt dit van anderen leren, maar er bestaan ook opleidingen tot Circusartiest met de specialisatie Jongleren. Zo kan in Leeuwarden een opleiding tot professioneel Circusartiest worden gevolgd. Ook in Rotterdam bestaat sinds 2006 de HBO-opleiding Circus Arts. 

De 2 best beoordeelde opleidingen Jongleur

bijgewerkt op 07-01-2022

Effectief coachen en leidinggeven
Haal zoveel mogelijk uit het potentieel uit jouw collega's! Inhoudelijk op niveau meedenken. Met elk sociale type handig samenwerken. Het proces en de stip op de horizon overzien. Afspraken maken …
Effectief coachen en leidinggeven
Timemanagement
Time Management en Persoonlijke Management Voor de duidelijkheid: Tijd is NIET te managen. Je kunt tijd niet sparen, sneller laten gaan of juist vertragen. Je moet het doen met de …
Timemanagement

Is het verstandig om Jongleur te worden?

Voordat je aan een opleiding Jongleur begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Jongleur worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Jongleur?

 

Om ergens in dienst te komen of om genoeg opdrachten te krijgen, moet een Jongleur heel erg goed zijn en opvallen. Dit vereist doorzettingsvermogen en discipline.

Als een Jongleur zich specialiseert, veel traint en zichzelf steeds overtreft, maakt hij kans om door te groeien. Hij kan bij steeds grotere organisaties terecht, een eigen bedrijf beginnen en wellicht in het buitenland optreden.  

De actuele kans op werk voor een Jongleur

Het beroep Jongleur is onderdeel van de beroepsfamilie Entertainment artiesten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Entertainment artiesten is in de huidige periode slecht

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Jongleur

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Jongleur

Als je je wilt omscholen tot Jongleur is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Jongleur door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Jongleur zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Jongleur

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Jongleur dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Jongleur

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Jongleur

Als je Jongleur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Jongleur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Jongleur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Jongleur?

Competenties en Vaardigheden Jongleur

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Jongleur nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Jongleur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Jongleur

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Jongleur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Jongleur. Als Jongleur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Jongleur:


zie volledige beschrijving persoonstype Jongleur

Vakkennis voor een Jongleur

Het is voor een Jongleur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Jongleur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Jongleur


Werkervaring Jongleur

Het is voor een startend Jongleur die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Jongleur is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Jongleur, maar iets anders?

Is een opleiding Jongleur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Jongleur

Als je Jongleur wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Jongleur


Weten hoe het is om als Jongleur te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Jongleur te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Jongleur te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Jongleur te worden?

Zou je graag Jongleur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Jongleur voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar