Kajaktrainer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kajaktrainer? Lees de functieomschrijving.

 

Als Kajaktrainer train je een of meerder groepen in Kajakken. De Kajaktrainer geeft aanwijzingen verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de Kajaktrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.         

Ook is het aan de Kajaktrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau.       

De Kajaktrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de Kajaktrainer tijdens de wedstrijd aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.        

Wil je werken als Kajaktrainer?

Werk je al als Kajaktrainer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kajaktrainer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Kajaktrainer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Kajaktrainer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen
 • Kajaktrainers
 • Sporttrainers
 • Clubvoorzitter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kajaktrainer

Wat verdient een Kajaktrainer?

 

  Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de Kajaktrainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de Kajaktrainer het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de Kajaktrainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de Kajaktrainer. Als de Kajaktrainer al jaren lesgeeft in Kajak dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere Kajaktrainers. Dan zal de Kajaktrainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Salarisschaal Kajaktrainer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Kajaktrainer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kajaktrainer

Hoe goed is de toekomst voor de Kajaktrainer? 

 

Voor de Kajaktrainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van Kajaktrainer redelijk op zich zelf staat. Wel kan de Kajaktrainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als  de Kajaktrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de Kajaktrainer gevraagd zal worden door de  clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen.  De Kajaktrainer zal dan in de meeste gevallen ook meer gaan verdienen.                    

Baankans Kajaktrainer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Kajaktrainer worden: Opleidingen tot Kajaktrainer

Hoe word je een Kajaktrainer? 

 

De Kajaktrainer kan in principe les geven in Kajak als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de Kajaktrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de j Kajaktrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de Kajaktrainer, hoe hoger het niveau van de Kajaktrainer zelf moet zijn .             

Echter, als de Kajaktrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de Kajaktrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de Kajaktrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding.           

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De Kajaktrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Kajaktrainer

Meer opleidingen Kajaktrainer

Weet je nog niet of je Kajaktrainer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Kajaktrainer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Kajaktrainer

Met wie werkt een Kajaktrainer samen? 

 

De Kajaktrainer heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere Kajaktrainers. Zeker als de Kajaktrainer werkzaam bij een Kajakclub dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de Kajaktrainer met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er ook contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de Kajaktrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportclub voor het vinden van werk in de toekomst.        

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De Kajaktrainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter.      


 • Leerlingen
 • Kajaktrainers
 • Sporttrainers
 • Clubvoorzitter
Kajaktrainer


Organisaties waar een Kajaktrainer werkzaam is

Waar werkt een Kajaktrainer meestal? 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de Kajaktrainer werkzaam is. Als de Kajaktrainer werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor Kajakteams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.     

Echter, als de Kajaktrainer werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.     

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Kajaktrainer

Waar kun je het beste werken als Kajaktrainer? Hieronder vindt je de best door de Kajaktrainer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kajaktrainer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kajaktrainer:

Welke competenties heeft een een Kajaktrainer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Kajaktrainer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Kajaktrainer nodig? 

 

Als Kajaktrainer is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen.  De Kajaktrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor Kajaktrainer naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de Kajaktrainer ook zien als leider.

Tevens is het zaak dat de Kajaktrainer een goede waarnemer is. De Kajaktrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de Kajaktrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht. 

Bekijk de persoonstypen voor Kajaktrainer


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Kajaktrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kajaktrainer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kajaktrainer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kajaktrainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kajaktrainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kajaktrainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kajaktrainer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kajaktrainer iets voor je?

Zou je graag Kajaktrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kajaktrainer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kajaktrainer

I.SZEKELY

Hallo, Mijn naam is IOAN SZEKELY woonachtig zijn te Leeuwarden,57 jaar kom uit ROEMENIE. Ik ben kajak campioen in ROE.geweest + aantal jaren trainer geweest.Ik zou graag in kontact willen komen met een kajakclub die op zoek is naar een trainer. E-mail i.szekely@upcmail.nl. mvg I.SZEKELY  

I.SZEKELY

Hallo, Mijn naam is IOAN SZEKELY woonachtig zijn te Leeuwarden,57 jaar kom uit ROEMENIE. Ik ben kajak campioen in ROE.geweest + aantal jaren trainer geweest.Ik zou graag in kontact willen komen met een kajakclub die op zoek is naar een trainer. E-mail i.szekely@upcmail.nl. mvg I.SZEKELY  

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar