Kanopolotrainer: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Kanopolotrainer: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Kanopolotrainer. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Kanopolotrainer nodig heeft.Wat doet een Kanopolotrainer? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Kanopolotrainer?

 

Als Kanopolotrainer train je een of meerder groepen in Kanopolo. De Kanopolotrainer geeft aanwijzingen verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de Kanopolotrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.         

Ook is het aan de Kanopolotrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau.       

De Kanopolotrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de Kanopolotrainer tijdens de wedstrijd aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.        

Past het beroep Kanopolotrainer bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Kanopolotrainer

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Leraar Kanopolo, Docent Kanopolo


Vacatures Kanopolotrainer

Op zoek naar een nieuwe baan als Kanopolotrainer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kanopolotrainer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Kanopolotrainer per ervaringsniveau

junior Kanopolotrainer vacatures startend Kanopolotrainer vacatures senior Kanopolotrainer vacatures beginnend Kanopolotrainer vacatures trainee Kanopolotrainer vacatures leidinggevend Kanopolotrainer vacatures medior Kanopolotrainer vacatures aankomend Kanopolotrainer vacatures ervaren Kanopolotrainer vacatures leerling Kanopolotrainer vacatures vacatures omscholen tot Kanopolotrainer vacatures opleiding tot Kanopolotrainer

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kanopolotrainer

Wat verdient een Kanopolotrainer?

 

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de Kanopolotrainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de Kanopolotrainer het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de Kanopolotrainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de Kanopolotrainer. Als de Kanopolotrainer al jaren lesgeeft in Kanopolo dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere Kanopolotrainers. Dan zal de Kanopolotrainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Salarisschaal Kanopolotrainer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Kanopolotrainer

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Kanopolotrainer


Bekijk het salaris Kanopolotrainer per ervaringsniveau

Salaris junior Kanopolotrainer Wat verdient een startend Kanopolotrainer? Wat is het loon senior Kanopolotrainer? beginnend Kanopolotrainer salaris Maximaal salaris trainee Kanopolotrainer Hoeveel verdient een leidinggevend Kanopolotrainer? Wat is het salaris van een medior Kanopolotrainer? Salaris aankomend Kanopolotrainer Wat verdient een ervaren Kanopolotrainer? Welk salaris krijgt een leerling Kanopolotrainer?


Kanopolotrainer worden: Opleidingen tot Kanopolotrainer

Wil je Kanopolotrainer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Kanopolotrainer.

Hoe word je een Kanopolotrainer? 

 

De Kanopolotrainer kan in principe les geven in Kanopolo als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de Kanopolotrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de j Kanopolotrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de Kanopolotrainer, hoe hoger het niveau van de Kanopolotrainer zelf moet zijn .             

Echter, als de Kanopolotrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de Kanopolotrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de Kanopolotrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding.           

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De Kanopolotrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Kanopolotrainer

Er zijn geen opleidingen Kanopolotrainer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Kanopolotrainer in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs


Kanopolotrainer worden: Omscholen tot Kanopolotrainer

Als je je wilt omscholen tot Kanopolotrainer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Kanopolotrainer zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Kanopolotrainer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Kanopolotrainer

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Kanopolotrainer

Als je Kanopolotrainer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Kanopolotrainer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Kanopolotrainer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Kanopolotrainer?


Competenties en Vaardigheden Kanopolotrainer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Kanopolotrainer.

Welke competenties heeft een Kanopolotrainer nodig?

Een Kanopolotrainer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Anticiperen
Anticiperen

Steekwoorden: analytisch vermogen, initiatief ontplooien, inzicht in omgeving, inlevingsvermogen

Omschrijving

Deze personen lopen vaak voorop en herkennen situaties. Ze weten vervolgens hoe ze deze het beste kunnen aanpakken. Deze personen leggen verbanden tussen verleden, heden en proberen hier in de toekomst op in te spelen.

Sterke punten
Deze personen hebben over het algemeen een sterk ontwikkeld analytisch vermogen. Ze leggen verbanden en scheiden hoofd- en bijzaken. Daarnaast nemen deze personen vaak initiatief en proberen ze zich in te leven in de situatie en andere personen.

Zwakke punten
Doordat deze personen veel van te voren weren, kan ze voorspelbaar overkomen. Door sommige mensen wordt dit als saai ervaren. Verder kan deze competentie de creativiteit beperken. Doordat veel zaken van tevoren vast liggen, is er minder ruimte voor creatieve oplossingen.

Coachen
Coachen

Wat betekent de competentie coachen? De competentie coachen heeft de steekwoorden: motiveren, leiderschap, assertiviteit, luisteren

Omschrijving

In teamverband kunnen deze mensen ervoor zorgen dat taken voltooid worden. De coach motiveert anderen, op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. De coach is betrokken en wil het beste voor zichzelf en voor de ander. Deze mensen luisteren goed en proberen de juiste vragen te stellen. Op die manier proberen ze anderen een bepaalde ontwikkeling door te laten maken.

Sterke punten
De coaches kunnen anderen vaak goed inspireren en motiveren. Bij tegenslagen zijn dit de mensen die het team en de werkzaamheden weer op gang krijgen. Ze motiveren niet alleen, maar zijn over het algemeen ook goede leiders. Ze kunnen mensen aansturen en begeleiden. Daarnaast zijn deze coaches over het algemeen betrouwbaar en willen ze iedereen graag helpen. Deze mensen zijn vaak zelfverzekerd en willen het beste voor zichzelf en voor de ander.

Zwakke punten
Het is mogelijk dat de betrokkenheid van de coach zo groot wordt, dat de prioriteiten op verkeerde aspecten komen te liggen. Deze grote betrokkenheid kan ervoor zorgen dat anderen zich gecontroleerd voelen.

Motiveren
Motiveren

Steekwoorden: optimistisch, ambitieus, luisteren, overtuigen

Omschrijving

Deze mensen kunnen anderen aanzetten tot actie. Dit kan gebeuren op verschillende manieren, bijvoorbeeld door macht of verbondenheid met een team. Ze willen het werkplezier van anderen vergroten. Ze stellen vaak een gezamenlijk doel centraal en de motivator probeert met het hele team dit doel te behalen.

Sterke punten
In zware tijden blijven deze mensen optimistisch en kijken met een positieve blik naar de toekomst. Ze kunnen zichzelf goed motiveren, maar ook anderen nieuwe zin geven. De meeste motivators zijn goede luisteraars en hebben een goed inlevingsvermogen. Daarnaast past de competentie overtuigen ook goed bij deze competentie. Om mensen te motiveren is overtuiging op bepaalde momenten hard nodig. 

Zwakke punten
Een motivator kan doorslaan. Hij kan zo optimistisch zijn, dat hij de realiteit verliest. Dit kan samenhangen met de competentie ambitie, motivators stellen bepaalde doelen en willen deze behalen en ook bij tegenslagen doorgaan. De geloofwaardigheid van de motivator wordt dan aangetast.

Presenteren
Presenteren

Steekwoorden: boodschap, structureel, publiek, resultaatgericht

Omschrijving

Deze mensen kunnen op een duidelijke en heldere manier hun boodschap overbrengen. Zij stemmen hun presentatie af op het publiek. Deze presentatoren maken hierbij vaak gebruik van middelen als PowerPoint, hand-outs of digitale beelden. Deze middelen sluiten goed aan bij het verhaal en op deze manier wordt de boodschap overgebracht op het publiek.

Sterke punten
Goede presentatoren kunnen gestructureerd een verhaal vertellen, maar ook spontaan reageren op onverwachte situaties. Daarnaast zijn ze resultaatgericht: ze willen de boodschap overbrengen. Ook hebben deze mensen vaak weinig last van zenuwen.

Zwakke punten
Mensen die teveel willen presenteren kunnen gemaakt overkomen. Zij hebben soms een onnatuurlijke houding en reageren op een verkeerde manier op onverwachte situaties. 

Vaardigheden Kanopolotrainer

 • Analytisch vermogen
 • Stimuleren
 • Kritisch denken
 • Methodisch werken
 • Initiatief
 • Voorspellen
 • Luisteren
 • Feedback geven
 • Overtuigingskracht
 • Positiviteit
 • Effectief communiceren
 • Enthousiasme
 • Improvisatie

Persoonlijkheid en Eigenschappen Kanopolotrainer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Kanopolotrainer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Kanopolotrainer nodig? 

 

 

Als Kanopolotrainer is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen.  De Kanopolotrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor Kanopolotrainer naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de Kanopolotrainer ook zien als leider.

Tevens is het zaak dat de Kanopolotrainer een goede waarnemer is. De Kanopolotrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de Kanopolotrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht. 

Bekijk de persoonstypen voor Kanopolotrainer


Eigenschappen Kanopolotrainer

 • Overwicht
 • Gedrevenheid
 • Zelfverzekerd
 • Waarnemend
 • Gedetailleerd
 • LeergierigArbeidsmarktperspectief Kanopolotrainer

Wat zijn de baankansen voor een Kanopolotrainer?

 

Voor de Kanopolotrainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van Kanopolotrainer redelijk op zich zelf staat. Wel kan de Kanopolotrainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als  de Kanopolotrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de Kanopolotrainer gevraagd zal worden door de  clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen.  De Kanopolotrainer zal dan in de meeste gevallen ook meer gaan verdienen.                    

De actuele kans op werk voor een Kanopolotrainer

Het beroep Kanopolotrainer is onderdeel van de beroepsfamilie Sporttrainers en zweminstructeurs. De kans op werk voor de beroepsfamilie Sporttrainers en zweminstructeurs is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Kanopolotrainer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Kanopolotrainer

Je kunt als Kanopolotrainer een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Kanopolotrainer is onderdeel van de beroepsfamilie Sporttrainers en zweminstructeurs. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Kanopolotrainer


Organisaties waar een Kanopolotrainer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Kanopolotrainer meestal werkt.

Waar werkt een Kanopolotrainer?

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de Kanopolotrainer werkzaam is. Als de Kanopolotrainer werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor Kanopoloteams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.     

Echter, als de Kanopolotrainer werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.     

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Netwerk Kanopolotrainer

Met wie werkt een Kanopolotrainer samen? 

 

De Kanopolotrainer heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere Kanopolotrainers. Zeker als de Kanopolotrainer werkzaam bij een Kanopoloclub dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de Kanopolotrainer met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er ook contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de Kanopolotrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportclub voor het vinden van werk in de toekomst.        

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De Kanopolotrainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter.      


 • Leerlingen
 • Kanopolotrainers
 • Sporttrainers
 • Clubvoorzitter
Kanopolotrainer

Interview met een Kanopolotrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Kanopolotrainer:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Kanopolotrainer verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Kanopolotrainer?

De beroepen die verwant zijn aan Kanopolotrainer zijn:
Volleybaltrainer
Salaris: €2000 tot €3500
Opleiding: Geen
Baankans: Gemiddeld

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Basketbaltrainer
Salaris: €2000 tot €3500
Opleiding: Geen
Baankans: Gemiddeld

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Honkbaltrainer
Salaris: €2000 tot €3500
Opleiding: Geen
Baankans: Gemiddeld

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Kanopolotrainer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen
 • Kanopolotrainers
 • Sporttrainers
 • Clubvoorzitter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0Ga direct naar