Kanopolotrainer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kanopolotrainer? Lees de functieomschrijving.

 

Als Kanopolotrainer train je een of meerder groepen in Kanopolo. De Kanopolotrainer geeft aanwijzingen verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de Kanopolotrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.         

Ook is het aan de Kanopolotrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau.       

De Kanopolotrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de Kanopolotrainer tijdens de wedstrijd aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.        

Wil je werken als Kanopolotrainer?

Werk je al als Kanopolotrainer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kanopolotrainer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Kanopolotrainer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Kanopolotrainer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen
 • Kanopolotrainers
 • Sporttrainers
 • Clubvoorzitter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kanopolotrainer

Wat verdient een Kanopolotrainer?

 

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de Kanopolotrainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de Kanopolotrainer het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de Kanopolotrainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de Kanopolotrainer. Als de Kanopolotrainer al jaren lesgeeft in Kanopolo dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere Kanopolotrainers. Dan zal de Kanopolotrainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Salarisschaal Kanopolotrainer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Kanopolotrainer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kanopolotrainer

Hoe goed is de toekomst voor de Kanopolotrainer? 

 

Voor de Kanopolotrainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van Kanopolotrainer redelijk op zich zelf staat. Wel kan de Kanopolotrainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als  de Kanopolotrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de Kanopolotrainer gevraagd zal worden door de  clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen.  De Kanopolotrainer zal dan in de meeste gevallen ook meer gaan verdienen.                    

Baankans Kanopolotrainer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Kanopolotrainer worden: Opleidingen tot Kanopolotrainer

Hoe word je een Kanopolotrainer? 

 

De Kanopolotrainer kan in principe les geven in Kanopolo als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de Kanopolotrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de j Kanopolotrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de Kanopolotrainer, hoe hoger het niveau van de Kanopolotrainer zelf moet zijn .             

Echter, als de Kanopolotrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de Kanopolotrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de Kanopolotrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding.           

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De Kanopolotrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Kanopolotrainer

Meer opleidingen Kanopolotrainer

Weet je nog niet of je Kanopolotrainer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Kanopolotrainer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Kanopolotrainer

Met wie werkt een Kanopolotrainer samen? 

 

De Kanopolotrainer heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere Kanopolotrainers. Zeker als de Kanopolotrainer werkzaam bij een Kanopoloclub dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de Kanopolotrainer met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er ook contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de Kanopolotrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportclub voor het vinden van werk in de toekomst.        

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De Kanopolotrainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter.      


 • Leerlingen
 • Kanopolotrainers
 • Sporttrainers
 • Clubvoorzitter
Kanopolotrainer


Organisaties waar een Kanopolotrainer werkzaam is

Waar werkt een Kanopolotrainer meestal? 

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de Kanopolotrainer werkzaam is. Als de Kanopolotrainer werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor Kanopoloteams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.     

Echter, als de Kanopolotrainer werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.     

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Kanopolotrainer

Waar kun je het beste werken als Kanopolotrainer? Hieronder vindt je de best door de Kanopolotrainer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kanopolotrainer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kanopolotrainer:

Welke competenties heeft een een Kanopolotrainer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Kanopolotrainer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Kanopolotrainer nodig? 

 

 

Als Kanopolotrainer is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen.  De Kanopolotrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor Kanopolotrainer naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de Kanopolotrainer ook zien als leider.

Tevens is het zaak dat de Kanopolotrainer een goede waarnemer is. De Kanopolotrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de Kanopolotrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht. 

Bekijk de persoonstypen voor Kanopolotrainer


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Kanopolotrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kanopolotrainer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kanopolotrainer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kanopolotrainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kanopolotrainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kanopolotrainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kanopolotrainer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kanopolotrainer iets voor je?

Zou je graag Kanopolotrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kanopolotrainer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kanopolotrainer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar