Kantoormanager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kantoormanager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep kantoormanager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je kantoormanager wordt.

Wat is een Kantoormanager?

Als Kantoormanager ben je voornamelijk bezig met het adviseren van klanten over de diensten van het kantoor waarvoor je werkzaam bent. Daarnaast geef je leiding aan het (ondersteunend) personeel. Het kan ook voorkomen dat je moet helpen bij andere zaken zoals het financiële management en de boekhouding van het kantoor.

Je bent betrokken bij alle werkzaamheden die bij de organisatie van een kantoor komen kijken. Je bent als Kantoormanager het eerste aanspreekpunt voor de werknemers en je moet dus in staat zijn om problemen binnen het kantoor op te lossen. Ook kun je bijdragen aan sollicitatieprocedures en functioneringsgesprekken voeren met werknemers.

Wil je werken als Kantoormanager?

Werk je al als Kantoormanager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kantoormanager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Kantoormanager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Kantoormanager in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Secretaresse
  • Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kantoormanager

Wat verdient een Kantoormanager?

Het salaris van een Kantoormanager verschilt erg per kantoor en kan ook afhangen van je precieze takenpakket en werkervaring.  Dit geldt ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden. Een groter kantoor zal vaak sneller een hoger salaris uitkeren en bijvoorbeeld een auto van de zaak beschikbaar stellen dan een kleinschalig kantoor. 

Salarisschaal Kantoormanager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Kantoormanager

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kantoormanager

Wat is de toekomst van Kantoormanager?

Het arbeidsmarktperspectief voor een Kantoormanager is sterk afhankelijk van de branche. Als het met notariskantoren minder goed gaat dan zal er ook minder vraag zijn naar Kantoormanagers en andersom. De doorgroeimogelijkheden van een Kantoormanager zijn redelijk beperkt. Vaak is het een functie waarnaar je na andere kantoorfuncties bent doorgegroeid.

Baankans Kantoormanager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Kantoormanager worden: Opleidingen tot Kantoormanager

Wil je kantoormanager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Kantoormanager? 

Om te werken als Kantoormanager moet je een HBO opleiding binnen de studierichting Office Management / Personeelswetenschappen afgerond hebben. Eventueel kun je ook een MBO opleiding volgen in dezelfde richting om je vervolgens binnen een aantal jaren op te werken naar deze functie.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Kantoormanager

Secretariaatspraktijk
Secretariaatspraktijk is het vakdiploma van een professionele secretaresse. Voor een interne binnenfunctie, zoals een secretaresse personal assistent (PA) staan administratie, rapportage, informatie, communicatie en organisatie centraal. Je bent de vraagbaak, …
Meer opleidingen Kantoormanager

Weet je nog niet of je Kantoormanager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Kantoormanager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Kantoormanager

Met wie werkt een Kantoormanager samen? 

Als Kantoormanager kom je in aanraking met alle mederwerkers die bij het kantoor betrokken zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld de secretaresses en de algemeen directeur of manager zijn. Ook kun je in aanraking komen met de klanten van het kantoor waarvoor je werkt. Je opereert in elk geval vaak binnen de core-business van het kantoor of het bedrijf waar je voor werkt.


  • Secretaresse
  • Manager
Kantoormanager


Organisaties waar een Kantoormanager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Kantoormanager meestal werkt.

Waar werkt een Kantoormanager?

Als Kantoormanager kun je zowel voor profit- als non-profit organisaties werken.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Kantoormanager

Waar kun je het beste werken als Kantoormanager? Hieronder vind je de best door de Kantoormanager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kantoormanager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kantoormanager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Kantoormanager.

Welke competenties heeft een Kantoormanager nodig?

Een Kantoormanager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Kantoormanager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Kantoormanager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Kantoormanager nodig? 

Als kantoormanager is het belangrijk dat je gezaghebbend bent. Je hebt  vaak de leiding over een heel kantoor en moet goed orde kunnen houden om te zorgen dat alles volgens plan verloopt. Energiek zijn is ook iets dat van pas komt als Kantoormanager, want je maakt vaak lange dagen en moet veel dingen tegelijk doen  (Baas). 

Loyaliteit is ook belangrijk omdat je veel zult moeten samenwerken met andere werknemers in het kantoor en het belang van het kantoor voorop staat (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Kantoormanager


Baas


Lees meer

Interview met een Kantoormanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kantoormanager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kantoormanager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kantoormanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kantoormanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kantoormanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kantoormanager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kantoormanager iets voor je?

Zou je graag Kantoormanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kantoormanager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kantoormanager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar