Kapitein Defensie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kapitein Defensie? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep kapitein defensie. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je kapitein defensie wordt.

 

Wat is een Kapitein Defensie?

De Kapitein Defensie is in het leger de bevelhebber van een militaire eenheid. Het is de hoogste subalterne officiersrang, daarboven staan de Hoofd- en Opperofficieren. In België is er nog een hogere officiersrang namelijk de Kapitein-Commandant. De Kapitein Defensie is zowel een begrip bij de Koninklijke Landmacht als de Koninklijke Luchtmacht. Bij de Marine is de bekende functie van Kapitein ter Zee een hogere en gelijkwaardig aan de Kolonel bij Land- en Luchtmacht.

 Wil je werken als Kapitein Defensie?

Werk je al als Kapitein Defensie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kapitein Defensie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Kapitein Defensie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Kapitein Defensie in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Het leger en het thuisfront zijn beiden zeer belangrijk voor de Kapitein Defensie. Zij versterken elkaar's positie om stabiel te kunnen functioneren.

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3600 tot €5100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kapitein Defensie

Wat verdient een Kapitein Defensie?

Als Kapitein Defensie verdient men zo'n € 3600 tot € 5100 bruto per maand, afhankelijk van leeftijd en ervaring.Men dient verder het Nederlanderschap te bezitten, en over voldoende lichamelijke en geestelijke geschiktheid te beschikken met betrekking tot met Militair Keuringsreglement. Als Kapitein Defensie verklaart men zich bereid om de eed of gelofte af te leggen.

 

Salarisschaal Kapitein Defensie

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Kapitein Defensie

Er zijn geen vacatures Kapitein Defensie aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Kapitein Defensie in werkt.

Meer weten over de sector waar een Kapitein Defensie in werkt

Bekijk werken in Defensie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kapitein Defensie

Wat is de toekomst van Kapitein Defensie?

Als Kapitein Defensie heeft met een goed arbeidsmarktperspectief.  Men kan doorgroeien naar Hoofd- of Opperofficier binnen het leger.

Baankans Kapitein Defensie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Kapitein Defensie worden: Opleidingen tot Kapitein Defensie

Wil je kapitein defensie worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Kapitein Defensie? 

De Nederlandse landmacht is opgedeeld in verschillende rangen en standen om de organisatiestructuur helder te krijgen. Het leger is een militaire organisatie en is hoofdzakelijk een lijnorganisatie. Dit betekent dat er van bovenaf opdrachten worden opgedragen en dat men van boven naar beneden steeds meer op het uitvoerende niveau komt. Men hoeft trouwens in de Nederlandse krijgsmacht niet geheel ‘onderaan de ladder’ te beginnen. Met de juiste vooropleiding kan men  ook in een officiersopleiding instromen waardoor een hogere opstart meteen kan beginnen.  Natuurlijk is ervaring altijd meegenomen en hebben officiers met alleen een theorieachtergrond wel een bepaalde achterstand. De Nederlandse landmacht is een organisatie met veel verschillende functies. De kwaliteit en verantwoordelijkheid van de militair is gekoppeld aan de betreffende rang.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Kapitein Defensie

Er zijn geen opleidingen Kapitein Defensie aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Kapitein Defensie in werkt

Bekijk alle opleidingen Defensie


Netwerk Kapitein Defensie

Met wie werkt een Kapitein Defensie samen? 

Zowel het leger als de thuisbasis zijn zeer belangrijk om goed te functioneren als Kapitein Defensie. Het is immers een zeer verantwoordelijke functie waarbij grote belangenafwegingen worden gemaakt met soms evenzo grote gevolgen. Dit vereist een kapitein Defensie met een evenwichtige persoonlijkheid en netwerk.


  • Het leger en het thuisfront zijn beiden zeer belangrijk voor de Kapitein Defensie. Zij versterken elkaar's positie om stabiel te kunnen functioneren.
Kapitein Defensie


Organisaties waar een Kapitein Defensie werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Kapitein Defensie meestal werkt.

Waar werkt een Kapitein Defensie?

De Kapitein Defensie werkt in een niet-winstgevende organisatie met geen enkel ander  winstoogmerk anders dan in dienst van het vaderland.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Kapitein Defensie

Waar kun je het beste werken als Kapitein Defensie? Hieronder vind je de best door de Kapitein Defensie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kapitein Defensie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kapitein Defensie:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Kapitein Defensie.

Welke competenties heeft een Kapitein Defensie nodig?

Een Kapitein Defensie heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Kapitein Defensie

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Kapitein Defensie passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Kapitein Defensie nodig? 

Een Kapitein Defensie is een Leider die nauw samenwerkt met zijn directe collega's. Hij is een Waarnemer met grote verantwoordelijkheid voor veiligheid en dienst van de land- of luchtmacht.

Bekijk de persoonstypen voor Kapitein Defensie


Baas


Lees meer

Interview met een Kapitein Defensie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kapitein Defensie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kapitein Defensie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kapitein Defensie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kapitein Defensie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kapitein Defensie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kapitein Defensie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kapitein Defensie iets voor je?

Zou je graag Kapitein Defensie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kapitein Defensie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kapitein Defensie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar