Kickbokstrainer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kickbokstrainer? Lees de functieomschrijving.

 

Als kickbokstrainer train je een of meerdere groepen in kickboksen. De kickbokstrainer geeft aanwijzingen verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de kickbokstrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.         

Ook is het aan de kickbokstrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau.       

De kickbokstrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de kickbokstrainer tijdens de wedstrijd aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.        

De kickbokstrainer verzint veel verschillende oefeningen om alle manieren van spelen aan bod te laten komen. Anderzijds laat de kickbokstrainer ook oefeningen terugkomen zodat de leerlingen het oefenen kunnen herhalen. Door de combinatie van herhaling en uitdaging is het de bedoeling dat de kickbokstrainer het niveau weet te verbeteren.

Wil je werken als Kickbokstrainer?

Werk je al als Kickbokstrainer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kickbokstrainer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Kickbokstrainer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Kickbokstrainer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Kickbokstrainer
  • Sporttrainer
  • Clubvoorzitter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kickbokstrainer

Wat verdient een Kickbokstrainer?

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de kickbokstrainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de kickbokstrainer het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de kickbokstrainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de kickbokstrainer . Als de kickbokstrainer al jaren lesgeeft in kickboksen dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere kickbokstrainerrs. Dan zal de kickbokstrainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Salarisschaal Kickbokstrainer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Kickbokstrainer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kickbokstrainer

Hoe goed is de toekomst voor de Kickbokstrainer? 

 

Voor de kickbokstrainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van kickbokstrainer redelijk op zich zelf staat. Wel kan de kickbokstrainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als  de kickbokstrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de kickbokstrainer gevraagd zal worden door de  clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen.  De kickbokstrainer zal dan in de meeste gevallen ook meer gaan verdienen.                    

Baankans Kickbokstrainer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Kickbokstrainer worden: Opleidingen tot Kickbokstrainer

Hoe word je een Kickbokstrainer? 

 

De kickbokstrainer kan in principe les geven in kickboksen als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de kickbokstrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de kickbokstrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de kickbokstrainer, hoe hoger het niveau van de kickbokstrainer zelf moet zijn .           

Echter, als de kickbokstrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de kickbokstrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de kickbokstrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding.           

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De kickbokstrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Kickbokstrainer

Meer opleidingen Kickbokstrainer

Weet je nog niet of je Kickbokstrainer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Kickbokstrainer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Kickbokstrainer

Met wie werkt een Kickbokstrainer samen? 

 

De kickbokstrainer heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere kickbokstrainers. Zeker als de kickbokstrainer werkzaam bij een kickboksclub dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de kickbokstrainers met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er ook contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de kickbokstrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportclub voor het vinden van werk in de toekomst.        

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De kickbokstrainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter.      


  • Kickbokstrainer
  • Sporttrainer
  • Clubvoorzitter
Kickbokstrainer


Organisaties waar een Kickbokstrainer werkzaam is

Waar werkt een Kickbokstrainer meestal? 

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de kickbokstrainer werkzaam is. Als de kickbokstrainer werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor de kickboksgroepjes maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.     

Echter, als de kickbokstrainer werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.     

 

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Kickbokstrainer

Waar kun je het beste werken als Kickbokstrainer? Hieronder vindt je de best door de Kickbokstrainer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kickbokstrainer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kickbokstrainer:

Welke competenties heeft een een Kickbokstrainer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Kickbokstrainer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Kickbokstrainer nodig? 

 

Als kickbokstrainer is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen.  De kickbokstrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor kickbokstrainer naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de kickbokstrainer ook zien als leider.

Tevens is het zaak dat de kickbokstrainer een goede waarnemer is. De kickbokstrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de kickbokstrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht. 

Bekijk de persoonstypen voor Kickbokstrainer


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Kickbokstrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kickbokstrainer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kickbokstrainer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kickbokstrainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kickbokstrainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kickbokstrainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kickbokstrainer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kickbokstrainer iets voor je?

Zou je graag Kickbokstrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kickbokstrainer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kickbokstrainer

personal-trainer.nl

Voor Kickbokstrainers bij jou in de buurt kun je nu zoeken op de website www.personal-trainer.nl priveles of groepslessen alles is mogelijk.

heinz

U kunt zich met deze vraag beter richten tot een verzekeringsmaatschappij zoals;www.centraalbeheer.nl of www.ohra.nl

Delda Sport

Bij Delda Sport hebben we gediplomeerde kickbokstrainers. Wij bieden 1 op 1 training aan en trainingen in kleine groepen. Persoonlijke aandacht, plezier,veiligheid en resultaten, daar staan wij voor.  Voor meer info kijk op http://www.deldasport.nl

rachid

Geachte Ik geef les aan een groepje jongeren maar ik vraag me af waar ik me kan bevragen over verzekeringen die ik moet nemen voor mijn leden. En of ik ook nog andere verzekering moet nemen? Zelf heb ik ervaring in kickboxen, en werk niet samen met een club. Kunt u mij hierop een antwoord geven? Alvast bedankt, Rachid

Delda Sport

Bij Delda Sport hebben we gediplomeerde kickbokstrainers. Wij bieden 1 op 1 training aan en trainingen in kleine groepen. Persoonlijke aandacht, plezier,veiligheid en resultaten, daar staan wij voor.  Voor meer info kijk op http://www.deldasport.nl

rachid

Geachte Ik geef les aan een groepje jongeren maar ik vraag me af waar ik me kan bevragen over verzekeringen die ik moet nemen voor mijn leden. En of ik ook nog andere verzekering moet nemen? Zelf heb ik ervaring in kickboxen, en werk niet samen met een club. Kunt u mij hierop een antwoord geven? Alvast bedankt, Rachid

heinz

U kunt zich met deze vraag beter richten tot een verzekeringsmaatschappij zoals;www.centraalbeheer.nl of www.ohra.nl

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar