Kinderpsychiater Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kinderpsychiater? Lees de functieomschrijving.

Een Kinder- en Jeugdpsychiater is een psychiater, gespecialiseerd op het gebied van kinderen en jeugdigen. Hij voert een onderzoek uit bij zowel kinderen en gezinnen waarbij mogelijk sprake is van psychiatrische problemen. Met jonge kinderen wordt dit onderzoek uitgevoerd aan de hand van observaties, met oudere kinderen wordt een gesprek gevoerd. Ook wordt er gekeken naar de relatie tussen ouder en kind. Aan de hand van dit onderzoek wordt een diagnose gesteld, waarna bepaald wordt welke behandeling geschikt is (indicatiestelling) om de psychiatrische problemen op te lossen.

Een behandeling kan bestaan uit bijvoorbeeld medicatie, individuele spel- of gedragstherapie, systeemtherapie of een combinatie hiervan. Een Kinder- en Jeugdpsychiater bepaalt of de behandeling voldoende resultaat heeft en  als er vragen zijn over de indicatiestelling bekijkt hij het dossier van de cliënt en adviseert hierover. Bij het bepalen van de behandeling voert hij overleg met andere specialisten, om zo optimaal hulp te kunnen bieden.

Een Kinder en Jeugdpsychiater wordt betrokken bij het overplaatsen of opnemen van jeugdigen. Daarnaast draagt hij (binnen zijn instelling) bij aan beleidsontwikkeling met betrekking tot deze procedures.

Wil je werken als Kinderpsychiater?

Werk je al als Kinderpsychiater en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kinderpsychiater worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Kinderpsychiater, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Kinderpsychiater in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Medisch Specialisten
 • Kind
 • Ouders
 • Leidinggevende

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3072 tot €4835

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kinderpsychiater

Wat verdient een Kinderpsychiater?

Het startsalaris van een Kinder en Jeugdpsychiater is €3072 bruto per maand en kan oplopen tot €4835 bruto per maand.  Hier bovenop komt nog 8 % vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering.

Salarisschaal Kinderpsychiater

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Kinderpsychiater

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kinderpsychiater

Hoe goed is de toekomst voor de Kinderpsychiater? 

Er zijn weinig doorgroeimogelijkheden, omdat de Kinder en Jeugdpsychiater al een hoge functie heeft in het werken met kinderen en jeugdigen op medische gebied. Eventueel kan hij leidinggevende taken op zich nemen.

Er is veel vraag naar Kinder-en Jeugdpsychiaters.

Baankans Kinderpsychiater

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Kinderpsychiater worden: Opleidingen tot Kinderpsychiater

Hoe word je een Kinderpsychiater? 

Een Kinder- en Jeugdpsychiater is geschoold op academisch niveau en heeft een afgeronde opleiding Psychiatrie. Dit is een specialisme dat gekozen kan worden na een WO opleiding Geneeskunde. In Nederland staat een Kinder- en Jeugdpsychiater als zodanig geregistreerd en heeft hij ook een registratie binnen de wet Beroepen Individuele Gezondheidszorg.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Kinderpsychiater

Meer opleidingen Kinderpsychiater

Weet je nog niet of je Kinderpsychiater wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Kinderpsychiater of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Kinderpsychiater

Met wie werkt een Kinderpsychiater samen? 

Een Kinder- en Jeugdpsychiater werkt hiërarchisch gezien onder een leidinggevende en werkt samen met andere medisch specialisten bij de behandeling van het kind. Kinderen, jeugdigen en hun ouders worden geholpen bij eventuele psychiatrische problematiek.


 • Medisch Specialisten
 • Kind
 • Ouders
 • Leidinggevende
Kinderpsychiater


Organisaties waar een Kinderpsychiater werkzaam is

Waar werkt een Kinderpsychiater meestal? 

Een Kinder- en Jeugdpsychiater kan werkzaam zijn bij een ziekenhuis, jeugdzorginstelling of RIAGG.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Kinderpsychiater

Waar kun je het beste werken als Kinderpsychiater? Hieronder vindt je de best door de Kinderpsychiater beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kinderpsychiater.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kinderpsychiater:

Welke competenties heeft een een Kinderpsychiater nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Kinderpsychiater

Wat voor persoonlijkheid heb je als Kinderpsychiater nodig? 

Een Kinder- en Jeugdpsychiater neemt tijdens het onderzoek het kind of de jeugdige waar en bepaalt of er sprake is van psychiatrische problematiek en zo ja, welke. Hij is  analytisch en inzichtelijk, objectief en gevoelig (Waarnemer). Daarnaast heeft hij interesse in mensen, is zorgzaam en heeft een warm voorkomen. Hij is betrokken bij mensen en weet dit bij kinderen en ouders op een positieve manier over te brengen (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Kinderpsychiater


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Kinderpsychiater

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kinderpsychiater

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kinderpsychiater

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kinderpsychiater

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kinderpsychiater dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kinderpsychiater belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kinderpsychiater. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kinderpsychiater iets voor je?

Zou je graag Kinderpsychiater willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kinderpsychiater bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kinderpsychiater

Frank

Het startsalaris van een psychiater ligt veel hoger. Het genoemde salaris is dat van een basisarts of een arts in opleiding tot specialist.

Frank

Het startsalaris van een psychiater ligt veel hoger. Het genoemde salaris is dat van een basisarts of een arts in opleiding tot specialist.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar