Kitersurftrainer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kitersurftrainer? Lees de functieomschrijving.

 

Als Kitesurftrainer train je een of meerder groepen in Kitesurfen. De Kitesurftrainer geeft aanwijzingen verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de Kitesurftrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.         

Ook is het aan de Kitesurftrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau.       

De Kitesurftrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de Kitesurftrainer tijdens de wedstrijd aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.        

Wil je werken als Kitersurftrainer?

Werk je al als Kitersurftrainer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kitersurftrainer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Kitersurftrainer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Kitersurftrainer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen
 • Kitesurftrainers
 • Sporttrainers
 • Clubvoorzitter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kitersurftrainer

Wat verdient een Kitersurftrainer?

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de Kitesurftrainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de Kitesurftrainer het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de Kitesurftrainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de Kitesurftrainer. Als de Kitesurftrainer al jaren lesgeeft in Kitesurf dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere Kitesurftrainers. Dan zal de Kitesurftrainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Salarisschaal Kitersurftrainer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Kitersurftrainer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kitersurftrainer

Hoe goed is de toekomst voor de Kitersurftrainer? 

 

 

Voor de Kitesurftrainer is er weinig kans om door te gKitesurfen naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van Kitesurftrainer redelijk op zich zelf staat. Wel kan de Kitesurftrainer doorgKitesurfen naar een hoger niveau. Als  de Kitesurftrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de Kitesurftrainer gevraagd zal worden door de  clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen.  De Kitesurftrainer zal dan in de meeste gevallen ook meer gaan verdienen.                    

Baankans Kitersurftrainer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Kitersurftrainer worden: Opleidingen tot Kitersurftrainer

Hoe word je een Kitersurftrainer? 

 

De Kitesurftrainer kan in principe les geven in Kitesurf als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de Kitesurftrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de j Kitesurftrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de Kitesurftrainer, hoe hoger het niveau van de Kitesurftrainer zelf moet zijn .             

Echter, als de Kitesurftrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de Kitesurftrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de Kitesurftrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding.           

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De Kitesurftrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Kitersurftrainer

Meer opleidingen Kitersurftrainer

Weet je nog niet of je Kitersurftrainer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Kitersurftrainer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Kitersurftrainer

Met wie werkt een Kitersurftrainer samen? 

 

De Kitesurftrainer heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere Kitesurftrainers. Zeker als de Kitesurftrainer werkzaam bij een Kitesurfclub dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de Kitesurftrainer met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er ook contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de Kitesurftrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportclub voor het vinden van werk in de toekomst.        

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De Kitesurftrainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter.      


 • Leerlingen
 • Kitesurftrainers
 • Sporttrainers
 • Clubvoorzitter
Kitersurftrainer


Organisaties waar een Kitersurftrainer werkzaam is

Waar werkt een Kitersurftrainer meestal? 

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de Kitesurftrainer werkzaam is. Als de Kitesurftrainer werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor Kitesurfteams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.     

Echter, als de Kitesurftrainer werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.     

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Kitersurftrainer

Waar kun je het beste werken als Kitersurftrainer? Hieronder vindt je de best door de Kitersurftrainer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kitersurftrainer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kitersurftrainer:

Welke competenties heeft een een Kitersurftrainer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Kitersurftrainer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Kitersurftrainer nodig? 

 

Als Kitesurftrainer is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen.  De Kitesurftrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor Kitesurftrainer naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de Kitesurftrainer ook zien als leider.

Tevens is het zaak dat de Kitesurftrainer een goede waarnemer is. De Kitesurftrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de Kitesurftrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht. 

Bekijk de persoonstypen voor Kitersurftrainer


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Kitersurftrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kitersurftrainer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kitersurftrainer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kitersurftrainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kitersurftrainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kitersurftrainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kitersurftrainer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kitersurftrainer iets voor je?

Zou je graag Kitersurftrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kitersurftrainer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kitersurftrainer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar