Klantadviseur Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Klantadviseur Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Klantadviseur worden: Opleidingen tot Klantadviseur

Wil je Klantadviseur worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Klantadviseur, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Klantadviseur.

Hoe word je een Klantadviseur? 

Voor de functie van Klantadviseur wordt vaak MBO werk- en denkniveau als eis gesteld. Een specifieke opleiding wordt meestal niet gevraagd. Ervaring en beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden zijn meestal belangrijk. Daarnaast is ook vaak mogelijk om een interne opleiding tot Klantadviseur te volgen. De Klantadviseur begint dan als Klantadviseur in opleiding en stroomt zo door tot Klantadviseur.

De 3 best beoordeelde opleidingen Klantadviseur

bijgewerkt op 20-03-2023

Klantadviseur met kwaliteit KSF A certificering
Kwaliteit in het klantcontact center wordt steeds belangrijker. De eisen die gesteld worden aan de klantadviseurs in een contact center gaan daardoor ook razend snel omhoog. Zowel voor de (interne)klanten, de …
Klantadviseur met kwaliteit KSF A certificering
Effectief coachen KSF B certificering
Inleiding Wie kan er nu beter coachen dan medewerkers die hetzelfde werk uitvoeren dan de coachee. Dit zijn immers de uitvoeringsspecialisten, de ervaringsdeskundigen. Een belangrijke randvoorwaarden is echter wel dat …
Effectief coachen KSF B certificering
Klantmedewerker Bank Verzekeringen (Beroepsopleiding KBC4 - Den Haag)
Beroepsbeeld Als WFT gediplomeerd adviseur adviseer je klanten met betrekking tot financiële producten zoals: verzekeren van schade, inkomen en vermogen. De adviseur inventariseert de behoefte van de klanten (particulier en …
Klantmedewerker Bank Verzekeringen (Beroepsopleiding KBC4 - Den Haag)

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Is het verstandig om Klantadviseur te worden?

Voordat je aan een opleiding Klantadviseur begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Klantadviseur worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Klantadviseur?

Veel (grotere) organisaties beschikken over een contactcenter waar diverse Klantadviseurs werkzaam zijn. Er is daarom voldoende vraag naar Klantadviseurs.

Om te beginnen kan men eerst Klantadviseur in opleiding worden en later doorstromen naar de functie van Klantadviseur.

De actuele kans op werk voor een Klantadviseur

Het beroep Klantadviseur is onderdeel van de beroepsfamilie Medewerkers klantenservice. De kans op werk voor de beroepsfamilie Medewerkers klantenservice is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

161

Baankans Klantadviseur

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Klantadviseur

Als je je wilt omscholen tot Klantadviseur is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Klantadviseur door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Klantadviseur zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Klantadviseur

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Klantadviseur dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Opleiding vacatures

Vacature Opleiding klantadviseur bank en verzekeringen
Randstad
Zou jij graag bij een bank of verzekeraar willen werken, maar ontbreekt het aan ervaring? Geen probleem Bij Randstad bieden we een opleiding aan waarvoor financiële ervaring niet vereist is. …
Vacature Opleiding klantadviseur bank en verzekeringen
Randstad
Zou jij graag bij een bank of verzekeraar willen werken, maar ontbreekt het aan ervaring? Geen probleem! Bij Randstad bieden we een opleiding aan waarvoor financiële ervaring niet vereist is. …

Traineeship vacatures

Vacature Traineeship Invorderingsmedewerker
Olympia
Vind jij het leuk om jezelf te ontwikkelen? Heb je interesse in de juridische, financiële dienstverlening? Wil je in korte tijd veel werkervaring opdoen bij verschillende gemeenten? Dan zijn wij …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Klantadviseur

Als je Klantadviseur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Klantadviseur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Klantadviseur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. Wat doet een Klantadviseur?

Competenties en Vaardigheden Klantadviseur

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Klantadviseur nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Klantadviseur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Klantadviseur

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen

Persoonlijkheid van een Klantadviseur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Klantadviseur. Als Klantadviseur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Klantadviseur:


zie volledige beschrijving persoonstype Klantadviseur

Vakkennis voor een Klantadviseur

Het is voor een Klantadviseur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Klantadviseur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Klantadviseur


Werkervaring Klantadviseur

Het is voor een startend Klantadviseur die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Klantadviseur is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Klantadviseur, maar iets anders?

Is een opleiding Klantadviseur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Klantadviseur

Als je Klantadviseur wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Klantadviseur


Weten hoe het is om als Klantadviseur te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Klantadviseur te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Klantadviseur te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Klantadviseur te worden?

Zou je graag Klantadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Klantadviseur voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw baansuggesties!

Ga direct naar

Zoek een ander beroep