Klinisch Chemicus Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Klinisch Chemicus worden: Opleidingen tot Klinisch Chemicus

Wil je Klinisch Chemicus worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Klinisch Chemicus, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Klinisch Chemicus.

Hoe word je een Klinisch Chemicus? 

Om klinisch chemicus te worden moet er een behoorlijke weg afgelegd worden. Eerst moet er een natuurwetenschappelijke doctoraalstudie gevolgd worden (WO), denk aan geneeskunde, farmacie, biochemische wetenschappen, chemie e.d.) waarna een 2-jarige post-doctoraal onderzoek wordt gevoerd. Na al deze jaren van studie volgt een opleiding onder een ervaren klinisch chemicus welke 4 jaar duurt, in een erkend opleidingsinstituut. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Klinisch Chemicus

Er zijn geen opleidingen Klinisch Chemicus aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Klinisch Chemicus in werkt

Bekijk meer opleidingen Onderzoek

Is het verstandig om Klinisch Chemicus te worden?

Voordat je aan een opleiding Klinisch Chemicus begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Klinisch Chemicus worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Klinisch Chemicus?

De arbeidsmarktperspectieven zijn op het moment positief, er zijn evenveel aanbiedingen als afgestudeerden. De Nederlandse Vereniging voor Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde voorspelt een tekort aan klinsche chemici de aankomende jaren waardoor het aanbod stijgt. 

De doorgroeimogelijkheden zijn er in de vorm van hoofd laboratorium. Dan krijg je meer verantwoordelijkheden. 

De actuele kans op werk voor een Klinisch Chemicus

De kans op werk voor het beroep Klinisch Chemicus is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

165

Baankans Klinisch Chemicus

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Klinisch Chemicus

Als je je wilt omscholen tot Klinisch Chemicus is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Klinisch Chemicus door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Klinisch Chemicus zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Klinisch Chemicus

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Klinisch Chemicus dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Klinisch Chemicus

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Klinisch Chemicus

Als je Klinisch Chemicus wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Klinisch Chemicus zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Klinisch Chemicus

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Klinisch Chemicus?

Competenties en Vaardigheden Klinisch Chemicus

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Klinisch Chemicus nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Klinisch Chemicus nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Klinisch Chemicus

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Klinisch Chemicus

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Klinisch Chemicus. Als Klinisch Chemicus wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Klinisch Chemicus:


zie volledige beschrijving persoonstype Klinisch Chemicus

Vakkennis voor een Klinisch Chemicus

Het is voor een Klinisch Chemicus ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Klinisch Chemicus zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Klinisch Chemicus


Werkervaring Klinisch Chemicus

Het is voor een startend Klinisch Chemicus die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Klinisch Chemicus is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Klinisch Chemicus, maar iets anders?

Is een opleiding Klinisch Chemicus het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Klinisch Chemicus te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Klinisch Chemicus te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Klinisch Chemicus te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Klinisch Chemicus te worden?

Zou je graag Klinisch Chemicus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Klinisch Chemicus voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar