Opleidingen Klokkenmaker

Zou je graag Klokkenmaker willen worden? Of ben je al Klokkenmaker en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Klokkenmaker, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

 

Om Klokkenmaker te worden, kan een opleiding Uurwerktechniek worden gevolgd. Het eerste deel van de opleiding is hetzelfde als de opleiding tot Horlogemaker, maar later kun je je specialiseren in het maken en onderhouden van klokken.

Ook kun je terecht bij de horlogemakersvakschool. Na jaren van ervaring ontwikkel je je kennis van antieke uurwerken verder. Het is tevens mogelijk om een cursus Klokkenmaken te volgen.

Het belangrijkste is om heel nauwkeurig te zijn, interesse te hebben in mechanismen en natuurlijk in klokken en andere uurwerken. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Klokkenmaker

Er zijn geen opleidingen Klokkenmaker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Klokkenmaker in werkt

Bekijk alle opleidingen Handel, Groothandel & Detailhandel