Klusjesman Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Klusjesman? Lees de functieomschrijving.

De Klusjesman is iemand die handig is en die allerlei soorten klussen kan doen. Een Klusjesman wordt ook wel een manusje-van-alles genoemd of factotum. Factotum is afkomstig van het Latijnse Fac Totum, wat maak alles betekent. De Klusjesman beschikt over diverse (hand)vaardigheden bij allerhande soorten klussen die vooral in en om het huis gevonden worden. Denk hierbij onder meer aan het vervangen van sloten, aanleggen van electra en het doen van de tuin.

De Klusjesman werkt vaak als zelfstandig ondernemer. Regelmatig zijn het bouwvakkers die in hun vrije tijd als Klusjesman aan de slag gaan. Volgens de wet in Nederland moet een Klusjesman zich laten registreren. Ook zijn er wel klusbedrijven waar Klusjesmannen werkzaam zijn, maar Klusjesmannen die als zelfstandige ondernemer werken zijn er meer.

Omdat de werkzaamheden van een Klusjesman zo breed zijn, beschikt de Klusjesman over diverse vaardigheden. Over welke vaardigheden de Klusjesman precies beschikt, is afhankelijk van de Klusjesman. De ene Klusjesman doet vooral timmerwerkzaamheden terwijl de andere Klusjesman graag in de tuin werkt. Het zoeken naar de juiste Klusjesman kan hierdoor soms lastig zijn.

Wil je werken als Klusjesman?

Werk je al als Klusjesman en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Klusjesman worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Klusjesman, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Klusjesman in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2300

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

7


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Klusjesman

Wat verdient een Klusjesman?

Het exacte salaris van de Klusjesman is lastig in te schatten. Veel bouwvakker klussen in hun vrije tijd bij als Klusjesman. Verschillende klussen hebben vaak verschillende tarieven en de preciese werkzaamheden bepalen dus ook de hoogte van het salaris. Een fulltime Klusjesman verdient vaak minimaal 1500 euro per maand. Afhankelijk van de ervaring en de soort klussen kan dit oplopen tot 2300 euro per maand.

Salarisschaal Klusjesman

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Klusjesman

Op zoek naar een nieuwe baan als Klusjesman? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Klusjesman. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Klusjesman vacatures

Allround Medewerker Buitendienst
APS Personeelservices
Wil jij graag een vak leren, maar niet terug de schoolboeken in? Dan is deze functie van Allround Medewerker Buitendienst dé functie voor jou! Ter uitbreiding van het team zoeken …
Ben jij de allround klusjesman die wij zoeken?
Olympia Uitzendbureau
Voor een bedrijf uit de regio van Nistelrode zijn wij op zoek naar iemand die in zijn vrije tijd of op zijn huidige werk graag veelzijdige klussen uitvoert. Het bedrijf …
productiemedewerker techniek
Randstad
Gezocht handige productiemedewerker voor een mooi bedrijf met uitstekende doorgroeimogelijkheden!Heb jij twee RECHTERHANDEN en ben jij op zoek naar een FULLTIME baan met kans op een VAST CONTRACT? Lees dan …
Allround technisch medewerker
Wolfram Chain N.V.
Heb je twee linkerhanden en werk je secuur? Voor een interieurbedrijf in Roermond zijn we op zoek naar een Allround Technisch medewerker. Wat ga je doen?Als Allround Technisch medewerker …
heftruckchauffeur
Randstad
Heb jij twee RECHTERHANDEN en ben jij op zoek naar een FULLTIME baan met kans op een VAST CONTRACT? Lees dan verder!Voor RC panels in Lemelerveld, een innovatief bedrijf dat zich bezig …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Klusjesman

Hoe goed is de toekomst voor de Klusjesman? 

In en rond het huis zijn allerlei klusjes die moeten gebeuren. Omdat de Klusjesman over veel vaardigheden beschikt, is er voldoende werk voor de Klusjesman. Toch kan het ook lastig zijn om werk te vinden omdat er veel Klusjesmannen zijn en bouwvakkers die in hun vrije tijd bijklussen als Klusjesman. Het is belangrijk dat de Klusjesman zich weet te onderscheiden en een goede klantenkring weet op te bouwen.

De Klusjesman kan zichzelf verbeteren door extra cursussen te volgen en zo op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en vaardigheden. Hierdoor blijft de kwaliteit van het werk goed en de klant tevreden.

Baankans Klusjesman

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

7


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Klusjesman worden: Opleidingen tot Klusjesman

Hoe word je een Klusjesman? 

Omdat de werkzaamheden van de Klusjesman zo breed zijn, is het moeilijk om een opleiding te benoemen die precies aansluit bij de Klusjesman. De opleiding hangt af van de vaardigheden en interesses van de Klusjesman. Vaak kunnen ook korte cursussen gevolgd worden om zo nieuwe vaardigheden aan te leren. Verder geldt dat voor de Klusjesman vooral ook ervaring belangrijk is.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Klusjesman

Start je eigen klussenbedrijf
Mensen krijgen het steeds drukker. Bij veel gezinnen hebben beide ouders een baan, en blijft er daardoor niet veel tijd meer over om samen met het gezin door te brengen. …
Meer opleidingen Klusjesman

Weet je nog niet of je Klusjesman wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Klusjesman of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Klusjesman

Met wie werkt een Klusjesman samen? 

De Klusjesman werkt vaak als zelfstandige ondernemer en heeft hierdoor direct contact met de klant. Contact met collega’s is er hierdoor maar weinig. Voor Klusjesmannen die bij een klusbedrijf werken, zal dit contact er wel zijn.


Klusjesman


Organisaties waar een Klusjesman werkzaam is

Waar werkt een Klusjesman meestal? 

De Klusjesman kan aan de slag bij een klusbedrijf die meerdere Klusjesmannen in dienst heeft. Het komt meer voor dat de Klusjesman als zelfstandig ondernemer aan de slag gaat. De Klusjesman regelt zelf de opdrachten en voert klusjes direct voor de klant uit. Omdat deze klusjes tegen betaling gedaan worden, is de Klusjesman werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Klusjesman

Waar kun je het beste werken als Klusjesman? Hieronder vindt je de best door de Klusjesman beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Klusjesman.

Competenties, Skills en Vaardigheden Klusjesman:

Welke competenties heeft een een Klusjesman nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Klusjesman

Wat voor persoonlijkheid heb je als Klusjesman nodig? 

De Klusjesman moet van aanpakken houden en doelgericht te werk gaan (succesvolle werker). Verder moet de Klusjesman de klant ook van advies kunnen voorzien en weten welke klusjes gedaan moeten worden. Omdat de Klusjesmaan vaak als zelfstandige ondernemer werkt zijn zelfstandigheid en zelf kunnen zien wat moet gebeuren (baas) ook belangrijke eigenschappen voor de Klusjesman.

Bekijk de persoonstypen voor Klusjesman


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Klusjesman

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Klusjesman

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Klusjesman

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Klusjesman

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Klusjesman dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Klusjesman belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Klusjesman. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Klusjesman iets voor je?

Zou je graag Klusjesman willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Klusjesman bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Klusjesman

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar