Klusjesman Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Klusjesman? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep klusjesman. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je klusjesman wordt.

 

Wat is een Klusjesman?

De Klusjesman is iemand die handig is en die allerlei soorten klussen kan doen. Een Klusjesman wordt ook wel een manusje-van-alles genoemd of factotum. Factotum is afkomstig van het Latijnse Fac Totum, wat maak alles betekent. De Klusjesman beschikt over diverse (hand)vaardigheden bij allerhande soorten klussen die vooral in en om het huis gevonden worden. Denk hierbij onder meer aan het vervangen van sloten, aanleggen van electra en het doen van de tuin.

De Klusjesman werkt vaak als zelfstandig ondernemer. Regelmatig zijn het bouwvakkers die in hun vrije tijd als Klusjesman aan de slag gaan. Volgens de wet in Nederland moet een Klusjesman zich laten registreren. Ook zijn er wel klusbedrijven waar Klusjesmannen werkzaam zijn, maar Klusjesmannen die als zelfstandige ondernemer werken zijn er meer.

Omdat de werkzaamheden van een Klusjesman zo breed zijn, beschikt de Klusjesman over diverse vaardigheden. Over welke vaardigheden de Klusjesman precies beschikt, is afhankelijk van de Klusjesman. De ene Klusjesman doet vooral timmerwerkzaamheden terwijl de andere Klusjesman graag in de tuin werkt. Het zoeken naar de juiste Klusjesman kan hierdoor soms lastig zijn.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Klusjesman?

Werk je al als Klusjesman en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Klusjesman worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Klusjesman, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Klusjesman in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2300

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

168


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Klusjesman

Wat verdient een Klusjesman?

Het exacte salaris van de Klusjesman is lastig in te schatten. Veel bouwvakker klussen in hun vrije tijd bij als Klusjesman. Verschillende klussen hebben vaak verschillende tarieven en de preciese werkzaamheden bepalen dus ook de hoogte van het salaris. Een fulltime Klusjesman verdient vaak minimaal 1500 euro per maand. Afhankelijk van de ervaring en de soort klussen kan dit oplopen tot 2300 euro per maand.

Salarisschaal Klusjesman

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Klusjesman

Op zoek naar een nieuwe baan als Klusjesman? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Klusjesman. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Klusjesman vacatures

Vacature Klusjesman
Company Confidential
KLUSJESMAN | ALLROUND MEDEWERKE | FULLTIME | BRUNSSUM Voor een organisatie in Brunssum zijn we op zoek naar een klusjesman / allround medewerker ter vervanging van ziekte. Het gaat om …
Vacature Klusjesman
Randstad
KLUSJESMAN | ALLROUND MEDEWERKE | FULLTIME | BRUNSSUMVoor een organisatie in Brunssum zijn we op zoek naar een klusjesman / allround medewerker ter vervanging van ziekte. Het gaat om een …
Vacature Klusjesman Rotterdam (m/ v) | Gem. €17,50 per uur
Hlprs
Hlprs: wie zijn wij? Via Hlprs kunnen particulieren in heel Nederland snel een klushulp, tuinhulp, huishoudelijke hulp of oppas vinden. Het motto van Hlprs is 'happy to help'. Waarom? Omdat …
Vacature Klusjesman kop van Noord-Holland
Bowers
Tover jij graag bij mensen een glimlach op hun gezicht? Ga jij graag oplossend te werk en ben jij communicatief sterk? Dan is het lezen van deze vacature zeker de …
Vacature Allround technische medewerkers
Urgent Uitzendburo
Voor diverse opdrachtgevers in Noord Holland zijn wij op zoek naar mensen die affiniteit hebben met techniek. Wij zoeken mensen die handig zijn en kunnen werken met diverse handgereedschappen. De werkzaamheden …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Klusjesman

Wat zijn de baankansen voor een Klusjesman?

In en rond het huis zijn allerlei klusjes die moeten gebeuren. Omdat de Klusjesman over veel vaardigheden beschikt, is er voldoende werk voor de Klusjesman. Toch kan het ook lastig zijn om werk te vinden omdat er veel Klusjesmannen zijn en bouwvakkers die in hun vrije tijd bijklussen als Klusjesman. Het is belangrijk dat de Klusjesman zich weet te onderscheiden en een goede klantenkring weet op te bouwen.

De Klusjesman kan zichzelf verbeteren door extra cursussen te volgen en zo op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en vaardigheden. Hierdoor blijft de kwaliteit van het werk goed en de klant tevreden.

De actuele kans op werk voor een Klusjesman

Het beroep Klusjesman is onderdeel van de beroepsfamilie Medewerkers technische dienst (gebouwen). De kans op werk voor de beroepsfamilie Medewerkers technische dienst (gebouwen) is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

168

Baankans Klusjesman

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Klusjesman worden: Opleidingen tot Klusjesman

Wil je Klusjesman worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Klusjesman.

Hoe word je een Klusjesman? 

Omdat de werkzaamheden van de Klusjesman zo breed zijn, is het moeilijk om een opleiding te benoemen die precies aansluit bij de Klusjesman. De opleiding hangt af van de vaardigheden en interesses van de Klusjesman. Vaak kunnen ook korte cursussen gevolgd worden om zo nieuwe vaardigheden aan te leren. Verder geldt dat voor de Klusjesman vooral ook ervaring belangrijk is.

De 2 best beoordeelde opleidingen tot Klusjesman

Masterclass ‘blik op online platforms’
Online platforms zijn bijna niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en schieten als paddenstoelen uit de grond. Of je nu kleding (ver)koopt, een klusjesman of vrouw zoekt, …
Masterclass ‘blik op online platforms’
Start je eigen klussenbedrijf
Mensen krijgen het steeds drukker. Bij veel gezinnen hebben beide ouders een baan, en blijft er daardoor niet veel tijd meer over om samen met het gezin door te brengen. …
Start je eigen klussenbedrijf

Omscholen tot Klusjesman

Als je je wilt omscholen tot Klusjesman is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Klusjesman zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Klusjesman dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Klusjesman

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Klusjesman

Als je Klusjesman wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Klusjesman zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Klusjesman

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Klusjesman?

Competenties en Vaardigheden Klusjesman

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Klusjesman nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Klusjesman nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Klusjesman

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Klusjesman

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Klusjesman. Als Klusjesman wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Klusjesman:


zie volledige beschrijving persoonstype Klusjesman

Vakkennis voor een Klusjesman

Het is voor een Klusjesman ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Klusjesman zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Klusjesman


Werkervaring Klusjesman

Het is voor een startend Klusjesman die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Klusjesman is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Klusjesman het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Klusjesman

Met wie werkt een Klusjesman samen? 

De Klusjesman werkt vaak als zelfstandige ondernemer en heeft hierdoor direct contact met de klant. Contact met collega’s is er hierdoor maar weinig. Voor Klusjesmannen die bij een klusbedrijf werken, zal dit contact er wel zijn.


Klusjesman


Organisaties waar een Klusjesman werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Klusjesman meestal werkt.

Waar werkt een Klusjesman?

De Klusjesman kan aan de slag bij een klusbedrijf die meerdere Klusjesmannen in dienst heeft. Het komt meer voor dat de Klusjesman als zelfstandig ondernemer aan de slag gaat. De Klusjesman regelt zelf de opdrachten en voert klusjes direct voor de klant uit. Omdat deze klusjes tegen betaling gedaan worden, is de Klusjesman werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Klusjesman

Waar kun je het beste werken als Klusjesman? Hieronder vind je de best door de Klusjesman beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Klusjesman.

Competenties, Skills en Vaardigheden Klusjesman:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Klusjesman.

Welke competenties heeft een Klusjesman nodig?

Een Klusjesman heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Klusjesman

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Klusjesman passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Klusjesman nodig? 

De Klusjesman moet van aanpakken houden en doelgericht te werk gaan (succesvolle werker). Verder moet de Klusjesman de klant ook van advies kunnen voorzien en weten welke klusjes gedaan moeten worden. Omdat de Klusjesmaan vaak als zelfstandige ondernemer werkt zijn zelfstandigheid en zelf kunnen zien wat moet gebeuren (baas) ook belangrijke eigenschappen voor de Klusjesman.

Bekijk de persoonstypen voor Klusjesman


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Klusjesman

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Klusjesman

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Klusjesman

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Klusjesman

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Klusjesman dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Klusjesman belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Klusjesman. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Klusjesman iets voor je?

Zou je graag Klusjesman willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Klusjesman bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Klusjesman?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Klusjesman

Vacature Klusjesman dagdienst
Olympia
Lijkt het je leuk om je technische kennis en ervaring in te zetten bij verschillende kluswerkzaamheden bij de klant thuis. Wordt dan de nieuwe klusjesman bij een organisatie in Valkenswaard …
Vacature Klusjesman - Copy
Olympia
Voor onze klant in Olst zoeken wij een fulltime werkplaatsmedewerker. Voor in eerste instantie bepaalde tijd ter vervanging van maar bij goed functioneren kan dit worden omgezet naar een functie …
Vacature Allround Medewerker Logistiek
APS Personeelservices
Wil jij werken als Allround Medewerker Logistiek voor een bekende speler in de fijnmechanische industrie? Hier krijg je onder andere een passend salaris tussen € .,- en € .,- bruto …
Vacature Allround Onderhoudsmedewerker
Olympia
Als Allround Onderhoudsmedewerker ga je zelfstandig op pad om diverse onderhouds- en herstelwerkzaamheden uit te voeren bij verschillende huurwoningen in en rondom Den Haag.Op het hoofdkantoor staat een kleine bestelbus …
Vacature GROENVOORZIENER IN HOORN
Herenbos
Heb je ervaring in het groenonderhoud? Werk je graag zelfstandig? Zoek je een baan voor langere tijd? Solliciteer dan snel als groenvoorziener in HoornWerkzaamheden Groenvoorziener in HoornJe gaat …

Actuele blogposts


reacties op Klusjesman

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar