Klusjesman Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Klusjesman? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep klusjesman. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je klusjesman wordt.

 

Wat is een Klusjesman?

De Klusjesman is iemand die handig is en die allerlei soorten klussen kan doen. Een Klusjesman wordt ook wel een manusje-van-alles genoemd of factotum. Factotum is afkomstig van het Latijnse Fac Totum, wat maak alles betekent. De Klusjesman beschikt over diverse (hand)vaardigheden bij allerhande soorten klussen die vooral in en om het huis gevonden worden. Denk hierbij onder meer aan het vervangen van sloten, aanleggen van electra en het doen van de tuin.

De Klusjesman werkt vaak als zelfstandig ondernemer. Regelmatig zijn het bouwvakkers die in hun vrije tijd als Klusjesman aan de slag gaan. Volgens de wet in Nederland moet een Klusjesman zich laten registreren. Ook zijn er wel klusbedrijven waar Klusjesmannen werkzaam zijn, maar Klusjesmannen die als zelfstandige ondernemer werken zijn er meer.

Omdat de werkzaamheden van een Klusjesman zo breed zijn, beschikt de Klusjesman over diverse vaardigheden. Over welke vaardigheden de Klusjesman precies beschikt, is afhankelijk van de Klusjesman. De ene Klusjesman doet vooral timmerwerkzaamheden terwijl de andere Klusjesman graag in de tuin werkt. Het zoeken naar de juiste Klusjesman kan hierdoor soms lastig zijn.

Wil je werken als Klusjesman?

Werk je al als Klusjesman en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Klusjesman worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Klusjesman, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Klusjesman in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2300

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

4


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Klusjesman

Wat verdient een Klusjesman?

Het exacte salaris van de Klusjesman is lastig in te schatten. Veel bouwvakker klussen in hun vrije tijd bij als Klusjesman. Verschillende klussen hebben vaak verschillende tarieven en de preciese werkzaamheden bepalen dus ook de hoogte van het salaris. Een fulltime Klusjesman verdient vaak minimaal 1500 euro per maand. Afhankelijk van de ervaring en de soort klussen kan dit oplopen tot 2300 euro per maand.

Salarisschaal Klusjesman

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Klusjesman

Op zoek naar een nieuwe baan als Klusjesman? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Klusjesman. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Klusjesman vacatures

Allround klusjesman
Olympia Uitzendbureau
Voor een bedrijf in Zutphen zijn we opzoek naar een allround klusjesman. De functie is erg divers en uiteenlopend. Tot de werkzaamheden behoren onder andere het plaatsen van deuren, dakkapellen, …
Klusjesman / Conciërge
StarCuisine
Ben jij gek op lekker eten en is kwaliteit voor jou ?Heb jij rechterhanden en vind je het heerlijk om allerlei klussen op te pakken?Ben jij servicegericht en zet je …
Conciërge (klusjesman)
UBN Uitzendbureau
Ben jij ook altijd degene die gebeld wordt door vrienden en/of familie als er iets gemaakt, verbouwd, gerepareerd of geïnstalleerd moet worden? Niet alleen vragen ze jouw hulp omdat je …
Timmerman
Wolfram Chain N.V.
De opdrachtgever is werkzaam binnen de beton sector, als timmerman ga jij zorg dragen voor Het maken van houten sparingen en allerlei materiaal ter voorbereiding op de productie van prefab betonelementen. …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Klusjesman

Wat is de toekomst van Klusjesman?

In en rond het huis zijn allerlei klusjes die moeten gebeuren. Omdat de Klusjesman over veel vaardigheden beschikt, is er voldoende werk voor de Klusjesman. Toch kan het ook lastig zijn om werk te vinden omdat er veel Klusjesmannen zijn en bouwvakkers die in hun vrije tijd bijklussen als Klusjesman. Het is belangrijk dat de Klusjesman zich weet te onderscheiden en een goede klantenkring weet op te bouwen.

De Klusjesman kan zichzelf verbeteren door extra cursussen te volgen en zo op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en vaardigheden. Hierdoor blijft de kwaliteit van het werk goed en de klant tevreden.

Baankans Klusjesman

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

4


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Klusjesman worden: Opleidingen tot Klusjesman

Wil je klusjesman worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Klusjesman? 

Omdat de werkzaamheden van de Klusjesman zo breed zijn, is het moeilijk om een opleiding te benoemen die precies aansluit bij de Klusjesman. De opleiding hangt af van de vaardigheden en interesses van de Klusjesman. Vaak kunnen ook korte cursussen gevolgd worden om zo nieuwe vaardigheden aan te leren. Verder geldt dat voor de Klusjesman vooral ook ervaring belangrijk is.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Klusjesman

Start je eigen klussenbedrijf
Mensen krijgen het steeds drukker. Bij veel gezinnen hebben beide ouders een baan, en blijft er daardoor niet veel tijd meer over om samen met het gezin door te brengen. …
Meer opleidingen Klusjesman

Weet je nog niet of je Klusjesman wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Klusjesman of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Klusjesman

Met wie werkt een Klusjesman samen? 

De Klusjesman werkt vaak als zelfstandige ondernemer en heeft hierdoor direct contact met de klant. Contact met collega’s is er hierdoor maar weinig. Voor Klusjesmannen die bij een klusbedrijf werken, zal dit contact er wel zijn.


Klusjesman


Organisaties waar een Klusjesman werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Klusjesman meestal werkt.

Waar werkt een Klusjesman?

De Klusjesman kan aan de slag bij een klusbedrijf die meerdere Klusjesmannen in dienst heeft. Het komt meer voor dat de Klusjesman als zelfstandig ondernemer aan de slag gaat. De Klusjesman regelt zelf de opdrachten en voert klusjes direct voor de klant uit. Omdat deze klusjes tegen betaling gedaan worden, is de Klusjesman werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Klusjesman

Waar kun je het beste werken als Klusjesman? Hieronder vind je de best door de Klusjesman beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Klusjesman.

Competenties, Skills en Vaardigheden Klusjesman:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Klusjesman.

Welke competenties heeft een Klusjesman nodig?

Een Klusjesman heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Klusjesman

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Klusjesman passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Klusjesman nodig? 

De Klusjesman moet van aanpakken houden en doelgericht te werk gaan (succesvolle werker). Verder moet de Klusjesman de klant ook van advies kunnen voorzien en weten welke klusjes gedaan moeten worden. Omdat de Klusjesmaan vaak als zelfstandige ondernemer werkt zijn zelfstandigheid en zelf kunnen zien wat moet gebeuren (baas) ook belangrijke eigenschappen voor de Klusjesman.

Bekijk de persoonstypen voor Klusjesman


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Klusjesman

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Klusjesman

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Klusjesman

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Klusjesman

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Klusjesman dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Klusjesman belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Klusjesman. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Klusjesman iets voor je?

Zou je graag Klusjesman willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Klusjesman bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Klusjesman

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar