Klusjesman worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Klusjesman worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Hoe kan je Klusjesman worden? Er zijn over het algemeen een aantal verschillende manieren om een beroep te leren. Je kunt de inhoud van een beroep leren via het regulier beroepsonderwijs, maar ook via gerichte cursussen en trainingen. Je kunt een nieuw beroep vaak ook deels on-the-job, oftewel in de praktijk leren. Je kunt vaak ook via zelfstudie, of via speciale omscholing jouw nieuwe beroep leren.

De eerste stap is om je in het beroep te verdiepen. Wat ga je doen als Klusjesman? Welke vaardigheden en eigenschappen heb je nodig om je werk als Klusjesman goed te kunnen uitvoeren? Hoe ziet je werkdag eruit? Wat ga je verdienen als Klusjesman?

Al deze informatie bieden wij jou hier, zodat jij kunt bepalen of je inderdaad Klusjesman wilt worden. Zo ja, dan vind je hier de opleidingen en omscholingen tot Klusjesman.

Alles over hoe je Klusjesman kunt worden


Omscholen met baangarantie en salaris

Voor beroepen met goede baankansen
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Hoe word je Klusjesman?

Omdat de werkzaamheden van de Klusjesman zo breed zijn, is het moeilijk om een opleiding te benoemen die precies aansluit bij de Klusjesman. De opleiding hangt af van de vaardigheden en interesses van de Klusjesman. Vaak kunnen ook korte cursussen gevolgd worden om zo nieuwe vaardigheden aan te leren. Verder geldt dat voor de Klusjesman vooral ook ervaring belangrijk is.

Welke vaardigheden heb je nodig om Klusjesman te worden?

Om Klusjesman te kunnen worden heb een aantal verschillende vaardigheden nodig. Een aantal persoonlijke vaardigheden en een aantal praktische of technische vaardigheden.

De vrijwel noodzakelijke vaardigheden voor een Klusjesman zijn Beslissingen nemen, Afwegen en Prioriteiten stellen. Ook zijn Zelfsturing, Zelfontwikkeling en Durf belangrijke vaardigheden als je Klusjesman wilt worden. Verder zijn Doelgericht werken, Doorzettingsvermogen en Ambitie ook erg gewenste vaardigheden.

Welke competenties heb je nodig om Klusjesman te worden?

Als je Klusjesman wilt worden zal je ook een aantal competenties nodig hebben. Een competentie is een combinatie van kennis, vaardigheden, eigenschappen en ervaring.

Gewenste competenties Klusjesman

  • Besluitvaardigheid
  • Onafhankelijkheid
  • Resultaatgerichtheid

Welke eigenschappen heb je nodig om Klusjesman te worden?

De eigenschappen die je nodig hebt om Klusjesman te worden zijn Overwicht, Gedrevenheid en Zelfverzekerdheid. Andere belangrijke eigenschappen zijn Enthousiasme en Ondernemendheid.


Met welke persoonstypen kun je Klusjesman worden?

Er zijn een aantal persoonstypen die passen bij het beroep Klusjesman. Dit zijn geen zwart/wit vereisten, maar vaak is het wel zo dat een bepaald persoonstype van nature een bepaald beroep beter uitoefent dan iemand met een ander persoonstype.

De persoonstypen die het meest passen bij het beroep Klusjesman zijn de Baas en de Succesvolle werker.

De Klusjesman moet van aanpakken houden en doelgericht te werk gaan (succesvolle werker). Verder moet de Klusjesman de klant ook van advies kunnen voorzien en weten welke klusjes gedaan moeten worden. Omdat de Klusjesmaan vaak als zelfstandige ondernemer werkt zijn zelfstandigheid en zelf kunnen zien wat moet gebeuren (baas) ook belangrijke eigenschappen voor de Klusjesman.

Opleiding Klusjesman

Er zijn een aantal verschillende opleidingsvormen waarmee je Klusjesman kunt worden. Er zijn opleidingen die je vanaf het begin opleiden tot Klusjesman. Je vindt opleidingen met baangarantie, of andere manieren voor omscholing tot Klusjesman. Maar ook cursussen en trainingen voor de Klusjesman.

Top 5 opleidingen Klusjesman

Start je eigen klussenbedrijf
Mensen krijgen het steeds drukker. Bij veel gezinnen hebben beide ouders een baan, en blijft er daardoor niet veel tijd meer over om samen met het gezin door te brengen. …
Start je eigen klussenbedrijf

Omscholen tot Klusjesman

Hoe kan je omscholen tot Klusjesman? Waar moet je aan denken? Welke vormen van omscholing tot Klusjesman zijn er? Alles wat je wilt weten vind je hier:

Uitgelicht
Vacature Gratis Omscholen tot Elektromonteur met Baangarantie!
→ Diverse werkgevers
Hou je van spanning en van “iets te fixen”? Ben je graag actief bezig? Heb je technisch inzicht en wil je graag een baan met goede toekomst? Dan is een …
Uitgelicht
Vacature Gratis omscholen tot Installatiemonteur met Baangarantie!
→ Diverse werkgevers
Krijg jij altijd alles aan de praat? Hou je van lekker actief bezig zijn? Heb je aanleg voor techniek en wil je graag een baan met goede toekomst? Dan is …

Welke basisvaardigheden heb je nodig voor omscholing tot Klusjesman?

Je hoeft natuurlijk nog niet alle beroepsspecifieke skills te hebben voordat je begint met jouw omscholing tot Klusjesman. Er zijn wel een aantal basisvaardigheden die je nodig hebt, zoals meestal Nederlandse taalkennis, of rekenvaardigheid.

Er zijn vaak ook branche overdraagbare vaardigheden die jouw kans op omscholing verhogen. Denk hierbij over het algemeen aan computer vaardigheden, of communicatie vaardigheden.

Welke motivatie heb je nodig voor omscholing tot Klusjesman?

Als je wilt omscholen tot Klusjesman is jouw motivatie een van de belangrijkste selectiecriteria van zowel de opleider als jouw mogelijke nieuwe werkgever. Je hebt namelijk nog geen werkervaring dus jouw werkgever zal wel goed overtuigd moeten zijn voordat hij/zij in jouw omscholing investeert.

Wanneer jouw motivatie erg hoog is, is de kans dat je het vak snel leert en jouw werk goed uitvoert erg groot. Daarom is motivatie überhaupt een groot selectiecriterium voor alle werkgevers.

Salaris Klusjesman

Wat verdient een Klusjesman? Het salaris van een Klusjesman begint bij €1500,- bruto per maand. Een ervaren Klusjesman verdient tot maximaal €2300,- bruto per maand. Het salaris is afhankelijk van opleiding, ervaring en inzet.