Koffiesommelier Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Koffiesommelier worden: Opleidingen tot Koffiesommelier

Wil je Koffiesommelier worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Koffiesommelier, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Koffiesommelier.

Hoe word je een Koffiesommelier? 

Voor het beroep van koffiesommelier bestaat geen specifieke opleiding. Wel zijn er cursussen te volgen waarin les wordt gegeven over het beroep en zijn er vele boeken te koop waarin ervaren koffiesommeliers hun expertise delen aan de lezer.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Koffiesommelier

Er zijn geen opleidingen Koffiesommelier aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Koffiesommelier in werkt

Bekijk meer opleidingen Horeca

Is het verstandig om Koffiesommelier te worden?

Voordat je aan een opleiding Koffiesommelier begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Koffiesommelier worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Koffiesommelier?

Omdat het beroep van koffiesommelier een behoorlijk exact beroep is zijn er binnen de gelegenheid waar de koffiesommelier werkt weinig doorgroeimogelijkheden; de koffiesommelier is degene die binnen de gelegenheid al het meeste van de koffie weet. Wel kan het zijn dat de koffiesommelier meerdere taken binnen de gelegenheid op zich neemt en hierdoor meerdere verantwoordelijkheden kan krijgen. Daarnaast is het mogelijk dat hij een baan kan krijgen bij een andere instelling in de koffiebranche. 

De actuele kans op werk voor een Koffiesommelier

Het beroep Koffiesommelier is onderdeel van de beroepsfamilie Medewerkers bediening horeca. De kans op werk voor de beroepsfamilie Medewerkers bediening horeca is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Koffiesommelier

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Koffiesommelier

Als je je wilt omscholen tot Koffiesommelier is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Koffiesommelier door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Koffiesommelier zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Koffiesommelier

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Koffiesommelier dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Koffiesommelier

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Koffiesommelier

Als je Koffiesommelier wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Koffiesommelier zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Koffiesommelier

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Koffiesommelier?

Competenties en Vaardigheden Koffiesommelier

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Koffiesommelier nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Koffiesommelier nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Koffiesommelier

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Koffiesommelier

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Koffiesommelier. Als Koffiesommelier wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Koffiesommelier:


zie volledige beschrijving persoonstype Koffiesommelier

Vakkennis voor een Koffiesommelier

Het is voor een Koffiesommelier ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Koffiesommelier zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Koffiesommelier


Werkervaring Koffiesommelier

Het is voor een startend Koffiesommelier die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Koffiesommelier is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Koffiesommelier, maar iets anders?

Is een opleiding Koffiesommelier het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Koffiesommelier

Als je Koffiesommelier wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Koffiesommelier


Weten hoe het is om als Koffiesommelier te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Koffiesommelier te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Koffiesommelier te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Koffiesommelier te worden?

Zou je graag Koffiesommelier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Koffiesommelier voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar