Koning Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Koning? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep koning. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je koning wordt.

 

Wat is een Koning?

De Koning is het (mannelijk) staatshoofd van een koninkrijk. Een koninkrijk wordt vaak aangeduid als een monarchie. Maar niet elke monarchie heeft een Koning als staatshoofd. In Nederland bestaat de titel van Koning sinds 1806. In dat jaar werd Lodewijk Napoleon aangesteld als Koning van het koninkrijk Holland.

Nederland is een koninkrijk. De Koning is daarom het staatshoofd en het onschendbare deel van de regering. De Koning heeft twee soorten taken, staatkundige taken en ceremoniële taken.

De Koning vormt samen met de ministers de regering. Tot de staatkundige taken van de Koning behoort het benoemen van ministers en staatssecretarissen. Voor het uitvaardigen van wetten en besluiten moet zowel de minister als de Koning zijn handtekening zetten, maar de minister draagt de verantwoordelijkheid. In de Grondwet is opgenomen dat de Koning onschendbaar is en niet gedwongen kan worden af te treden na een politieke handeling. De Koning ontvangt de notulen van de ministerraad en heeft regelmatig besprekingen met de ministers om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het land. Ook is de Koning betrokken bij de aanstelling van een nieuwe regering.

Naast de staatkundige taken heeft de Koning ook ceremoniële taken. De Koning vertegenwoordigt het koninkrijk tijdens bijvoorbeeld staatsbezoeken. Ook ontvangt de Koning staatshoofden van andere landen. In het eigen land gaat de Koning geregeld op werkbezoek om zo op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het land. Daarnaast verricht de Koning openingshandelingen, is aanwezig bij belangrijke jubilea en toont betrokkenheid bij rampen.Wil je werken als Koning?

Werk je al als Koning en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Koning worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Koning, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Koning in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Minister-President
  • Minister

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Koning

Wat verdient een Koning?

Op jaarbasis verdient de Koning in Nederland ongeveer €850.000,- per jaar belastingvrij.

Salarisschaal Koning

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Koning

Op zoek naar een nieuwe baan als Koning? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Koning. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Koning vacatures

Als Applicatiebeheerder ben je koning bij deze Verzekeraar, Rotterdam
CareerValue B.V.
Als capabele applicatiebeheerder zul je de afdeling IT gaan versterken. Inmiddels werken zij met een vrij hecht team waar je de volle ruimte krijgt voor eigen inbreng en initiatief. Zo …
Schoonmaak werk voor 10 dagdelen in Koningslust
Werksters.nl
Een werkster gezocht in Koningslust voor 10 dagdelen. Beste, wij zijn per direct op zoek naar een extra handje in ons huishouden. Wij werken beide, dus wij zoeken iemand die …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Koning

Wat is de toekomst van Koning?

Om Koning te kunnen worden, moet je een wettelijke erfgename van de huidige Koning zijn. Bij het aftreden van de Koning wordt de eerste in lijn van troonopvolging benoemd.

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Koning worden: Opleidingen tot Koning

Wil je koning worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Koning? 

Er is geen specifieke opleiding voor nodig om Koning te worden. Om Koning te kunnen worden, moet je een wettelijke erfgename van de huidige Koning zijn. Bij het aftreden van de Koning wordt de eerste in lijn van troonopvolging benoemd.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Koning

Trainingsacteurs- de klant is koning
In de workshop ‘ De Klant is Koning ‘ gaan we concreet aan de slag hoe je vanuit je eigen functie én binnen de organisatie meer servicegericht kan handelen. Jij maakt het …
Klantgericht denken & handelen
Algemene informatie: Een veel gehoord spreekwoord is “de klant is koning”. Het lijkt simpel en spreekt voor zich. Maar om er als zodanig naar te handelen vraagt het een professionele …
Online cursus Bestuursrecht - Nederlandse Staatsinrichting
Op Studdy heb je naast deze training ook onbeperkt toegang tot alle 530 andere trainingen, voor slechts €179,50 per jaar. Sociale akkoorden, internationale politiek, Europa, crisis, de nieuwe koning - …
Acteurs klantgericht werken
In de workshop ‘ De Klant is Koning ‘ gaan we concreet aan de slag hoe je vanuit je eigen functie én binnen de organisatie meer servicegericht kan handelen. Jij maakt het …
Eendaagse Training | Anti Agressie | Gemeenten
Deze anti-agressie training hebben wij speciaal ontwikkeld voor alle medewerkers die bij gemeenten werken. Werk jij op een KCC of aan de balie? Of ben je werkzaam binnen het Sociale …
Meer opleidingen Koning

Weet je nog niet of je Koning wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Koning of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Koning

Met wie werkt een Koning samen? 

De Koning vormt samen met de ministers de regering. De Koning heeft dan ook regelmatige besprekingen met de ministers en ontvangt de notulen van de ministerraad. Daarnaast is de Koning de vertegenwoordiger van het land. De Koning gaat geregeld op werkbezoek, op staatbezoek of ontvangt de staatshoofden van andere landen.


  • Minister-President
  • Minister
Koning


Organisaties waar een Koning werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Koning meestal werkt.

Waar werkt een Koning?

De Koning maakt onderdeel uit van de regering en is daarmee werkzaam bij de overheid.


Best beoordeelde werkgevers Koning

Waar kun je het beste werken als Koning? Hieronder vind je de best door de Koning beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Koning.

Competenties, Skills en Vaardigheden Koning:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Koning.

Welke competenties heeft een Koning nodig?

Een Koning heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Koning

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Koning passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Koning nodig? 

De Koning moet een goede algemene kennis hebben, op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in het land en beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden (Waarnemer). De Koning is de vertegenwoordiger van het land en moet zich goed bewust zijn van deze rol (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Koning


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Koning

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Koning

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Koning

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Koning

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Koning dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Koning belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Koning. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Koning iets voor je?

Zou je graag Koning willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Koning bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Koning

Paul

Heeft iemand een idee wanneer de vacature voor Koning van Nederland beschikbaar komt? Groetjes

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar