Korfbaltrainer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Korfbaltrainer? Lees de functieomschrijving.

Als korfbaltrainer train je een of meerdere groepen in korfbal. De korfbaltrainer geeft aanwijzingen, verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de korfbaltrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden. 

Ook is het aan de korfbaltrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau. 

De korfbaltrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de  korfbaltrainer tijdens de wedstrijd aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen. 

De korfbaltrainer verzint veel verschillende oefeningen om alle manieren van spelen aan bod te laten komen. Anderzijds laat de korfbaltrainer ook oefeningen terugkomen zodat de leerlingen het oefenen kunnen herhalen. Door de combinatie van herhaling en uitdaging is het de bedoeling dat de korfbaltrainer het niveau weet te verbeteren.

Wil je werken als Korfbaltrainer?

Werk je al als Korfbaltrainer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Korfbaltrainer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Korfbaltrainer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Korfbaltrainer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Korfbaltrainers
  • Sporttrainers
  • Clubvoorzitter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Korfbaltrainer

Wat verdient een Korfbaltrainer?

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de korfbaltrainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de korfbaltrainer het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de korfbaltrainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de korfbaltrainer. Als de korfbaltrainer al jaren lesgeeft in basketbal dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere korfbaltrainers. Dan zal de korfbaltrainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Salarisschaal Korfbaltrainer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Korfbaltrainer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Korfbaltrainer

Hoe goed is de toekomst voor de Korfbaltrainer? 

 

Voor de korfbaltrainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van korfbaltrainer redelijk op zich zelf staat. Wel kan de korfbaltrainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als  de korfbaltrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de korfbaltrainer gevraagd zal worden door de  clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen. De korfbaltrainer zal dan in de meeste gevallen ook meer gaan verdienen.   

Baankans Korfbaltrainer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Korfbaltrainer worden: Opleidingen tot Korfbaltrainer

Hoe word je een Korfbaltrainer? 

 

De korfbaltrainer kan in principe les geven in korfbal als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de korfbaltrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de korfbaltrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de korfbaltrainer, hoe hoger het niveau van de korfbaltrainer zelf moet zijn. 

Echter, als de korfbaltrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de korfbaltrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de korfbaltrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding.   

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De korfbaltrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Korfbaltrainer

Meer opleidingen Korfbaltrainer

Weet je nog niet of je Korfbaltrainer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Korfbaltrainer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Korfbaltrainer

Met wie werkt een Korfbaltrainer samen? 

 

De korfbaltrainer heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere korfbaltrainers. Zeker als de korfbaltrainer werkzaam is op een korfbalclub dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de korfbaltrainers met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de korfbaltrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportclub voor het vinden van werk in de toekomst.   

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De korfbaltrainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter. 


  • Korfbaltrainers
  • Sporttrainers
  • Clubvoorzitter
Korfbaltrainer


Organisaties waar een Korfbaltrainer werkzaam is

Waar werkt een Korfbaltrainer meestal? 

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de korfbaltrainer werkzaam is. Als de korfbaltrainer werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor de korfbalteams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.

Echter, als de korfbaltrainer werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.  

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Korfbaltrainer

Waar kun je het beste werken als Korfbaltrainer? Hieronder vindt je de best door de Korfbaltrainer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Korfbaltrainer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Korfbaltrainer:

Welke competenties heeft een een Korfbaltrainer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Korfbaltrainer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Korfbaltrainer nodig? 

 

Als korfbaltrainer is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen.  De korfbaltrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor korfbaltrainer naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de korfbaltrainer ook zien als leider. 

Tevens is het zaak dat de korfbaltrainer een goede waarnemer is. De korfbaltrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de korfbaltrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht. 

Bekijk de persoonstypen voor Korfbaltrainer


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Korfbaltrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Korfbaltrainer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Korfbaltrainer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Korfbaltrainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Korfbaltrainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Korfbaltrainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Korfbaltrainer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Korfbaltrainer iets voor je?

Zou je graag Korfbaltrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Korfbaltrainer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Korfbaltrainer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar