Kostprijs Analist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kostprijs Analist? Lees de functieomschrijving.

Binnen een bedrijf wordt een kostprijsanalyse gemaakt om te kijken naar de financiële situatie van het bedrijf. Hierbij kijkt een Kostprijs Analist in het algemeen naar de inkomsten en uitgaven en meer specifiek naar de productie- en personeelskosten.De berekening van de productiekosten en personeelskosten is relevant voor het bepalen van het bedrijfsbeleid, waarover je als Kostprijs Analist vaak meedenkt.

Je werkt vaak binnen het team Financiën samen met anderen aan deze berekeningen en met hen bepaal jemeestal ook de gevolgen voor het financiële beleid. Bij het uitvoeren van calculaties kijk je naar onder andere het voorraadbeheer, voorraadsnelheid en de leveringskosten. Ook voer je regelmatig een kostprijsberekening uit voor verschillende materialen die gebruikt worden in het bedrijf.

Wil je werken als Kostprijs Analist?

Werk je al als Kostprijs Analist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kostprijs Analist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Kostprijs Analist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Kostprijs Analist in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Collega
  • Hoofd Financiën

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kostprijs Analist

Wat verdient een Kostprijs Analist?

Over de arbeidsvoorwaarden van een Kostprijs Analist is weinig bekend. Het salaris zal afhankelijk zijn van het aantal jaren ervaring, opleidingsniveau en het bedrijf waarvoor je werkzaam bent. Dit geldt ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Kostprijs Analist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Kostprijs Analist

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kostprijs Analist

Hoe goed is de toekomst voor de Kostprijs Analist? 

Het arbeidsmarktperspectief van een Kostprijs Analist is sterk afhankelijk van de vraag die er op dat bepaalde moment is in de financiële sector. Logischerwijs zal deze vraag groter zijn als het goed gaat met het bedrijf. Maar ook als het niet goed gaat met het bedrijf (in tijden van een financiële crisis) kan het voorkomen dat er vraag is naar een Kostprijs Analist die berekent hoe de financiële situatie is en zo mogelijk aanwijzingen geeft voor hoe het anders kan.

De doorgroeimogelijkheden van een Kostprijs Analist zijn niet echt uitgebreid. Dit heeft vooral te maken met het feit dat deze functie vaak al een functie is die mensen pas later in hun carrière uitoefenen omdat ervaring en extra scholing nodig zijn. Eventueel zou je Hoofd Financiën kunnen worden van het bedrij waarvoor je werkzaam bent.

Baankans Kostprijs Analist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Kostprijs Analist worden: Opleidingen tot Kostprijs Analist

Hoe word je een Kostprijs Analist? 

Om Kostprijs Analist te worden is het vooral van belang dat je een een opleiding hebt gevolgd op het gebied van boekhouding. Accountancy (HBO) is een goede mogelijkheid.

Ook moet je ervaring hebben in de financiële sector. Hierna kan je een cursus of een opleiding volgen bij verschillende instellingen om zo door te kunnen stromen naar de functie van Kostprijs Analist.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Kostprijs Analist

Meer opleidingen Kostprijs Analist

Weet je nog niet of je Kostprijs Analist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Kostprijs Analist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Kostprijs Analist

Met wie werkt een Kostprijs Analist samen? 

Als Kostprijs Analist zul je vooral in contact staan met je medewerkers. Met hen voer je veel overleg over de financiële situatie van het bedrijf en neem je beslissingen over oplossingen en verdere stappen. Verder sta je ook in contact met het Hoofd Financiën want aan hem zul je je moeten verantwoorden. Je overlegt met hem over  je bevindingen, calculaties en denkt met hem mee over het beleid. Het kan ook zijn dat je in contact komt met medewerkers van andere afdelingen omdat je bij hen informatie moet verzamelen over de inkomsten en uitgaven van het bedrijf.


  • Collega
  • Hoofd Financiën
Kostprijs Analist


Organisaties waar een Kostprijs Analist werkzaam is

Waar werkt een Kostprijs Analist meestal? 

Als Kostprijs Analist ben je voornamelijk werkzaam in de wat grotere bedrijven die hun eigen afdeling Financiën hebben. Deze bedrijven zijn eigenlijk allemaal gelegen in de profit sector omdat het draait om omzet en winst maken. Op basis van onder andere deze cijfers moet jij als Kostprijs Analist namelijk ook je calculaties doen.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Kostprijs Analist

Waar kun je het beste werken als Kostprijs Analist? Hieronder vindt je de best door de Kostprijs Analist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kostprijs Analist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kostprijs Analist:

Welke competenties heeft een een Kostprijs Analist nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Kostprijs Analist

Wat voor persoonlijkheid heb je als Kostprijs Analist nodig? 

Als Kostprijs Analist is het voornamelijk belangrijk om ordelijk te zijn. Dit in verband met de vele cijfers die je als Kostprijs Analist moet berekenen en die volgens een bruikbaar systeem georganiseerd moeten worden (Perfectionist).Ook is het erg belangrijk om ijverig en gedreven en gedreven te zijn. Dit omdat het werk van een Kostprijs Analist vrij intensief kan zijn en soms zelfs wat saai omdat je veel met cijfers bezig bent. Gedrevenheid is een goede manier om hiermee om te gaan (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Kostprijs Analist


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Kostprijs Analist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kostprijs Analist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kostprijs Analist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kostprijs Analist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kostprijs Analist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kostprijs Analist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kostprijs Analist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kostprijs Analist iets voor je?

Zou je graag Kostprijs Analist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kostprijs Analist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kostprijs Analist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar