Kostprijs Analist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kostprijs Analist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep kostprijs analist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je kostprijs analist wordt.

 

Wat is een Kostprijs Analist?

Een Kostprijs Analist berekent de kosten die gemaakt worden voor een specifiek product, afdeling of een bedrijfstak. Een Kostprijs analist wordt tegenwoordig vaak Cost Engineer genoemd.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wat doet een Kostprijs Analist?

Binnen een bedrijf wordt een kostprijsanalyse gemaakt om te kijken naar de financiële situatie van het bedrijf. Hierbij kijkt een Kostprijs Analist in het algemeen naar de inkomsten en uitgaven en meer specifiek naar de productie- en personeelskosten. De berekening van de productiekosten en personeelskosten is relevant voor het bepalen van het bedrijfsbeleid, waarover je als Kostprijs Analist vaak meedenkt.

Je werkt vaak binnen het team Financiën samen met anderen aan deze berekeningen en met hen bepaal jemeestal ook de gevolgen voor het financiële beleid. Bij het uitvoeren van calculaties kijk je naar onder andere het voorraadbeheer, voorraadsnelheid en de leveringskosten. Ook voer je regelmatig een kostprijsberekening uit voor verschillende materialen die gebruikt worden in het bedrijf.

Wil je werken als Kostprijs Analist?

Werk je al als Kostprijs Analist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kostprijs Analist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Kostprijs Analist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Kostprijs Analist in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Collega
  • Hoofd Financiën

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

40


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kostprijs Analist

Wat verdient een Kostprijs Analist?

Over de arbeidsvoorwaarden van een Kostprijs Analist is weinig bekend. Het salaris zal afhankelijk zijn van het aantal jaren ervaring, opleidingsniveau en het bedrijf waarvoor je werkzaam bent. Dit geldt ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Kostprijs Analist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Kostprijs Analist

Op zoek naar een nieuwe baan als Kostprijs Analist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kostprijs Analist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Kostprijs Analist vacatures

Vacature Cost Engineer Installatietechniek
Kracht Recruitment
Zijn het opstellen van integrale kostprijsberekeningen helemaal jouw ding? Dan is deze functie van Cost Engineer zeer de moeite waard om te bekijken!Voor een groot integraal ontwerp- en adviesbureau in …
Vacature Junior Cost Engineer Werktuigbouw
Kracht Recruitment
Zijn het opstellen van integrale kostprijsberekeningen helemaal jouw ding? Dan is deze functie van Cost Engineer zeer de moeite waard om te bekijken!Het in zijn geheel benaderen van het bouwproces …
Vacature Cost Engineer Werktuigbouwkunde
Kracht Recruitment
Zie jij het als een uitdaging om de beste prijsaanbiedingen samen te stellen en zo nieuwe opdracht binnen te halen? Bekijk dan snel deze vacature!Hier worden dagelijks de grenzen van …
Vacature Calculator / Cost Engineer Werktuigbouwkunde
Kracht Recruitment
In de functie van Calculator / Cost Engineer Werktuigbouwkunde ben je bepalend door het calculeren van de prijs van werktuigbouwkundige installaties op middelgrote en grote projecten in de utiliteitsbouw. Met …
Vacature Cost Engineer - Fulltime - Rotterdam
Connetix B.V., Rotterdam
Cost Engineer - Introductie Weet jij als geen ander hoe jij voor commerciële successen van een klant kan zorgen? Ben jij op zoek naar een volgende stap in jouw carrière …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kostprijs Analist

Wat zijn de baankansen voor een Kostprijs Analist?

Het arbeidsmarktperspectief van een Kostprijs Analist is sterk afhankelijk van de vraag die er op dat bepaalde moment is in de financiële sector. Logischerwijs zal deze vraag groter zijn als het goed gaat met het bedrijf. Maar ook als het niet goed gaat met het bedrijf (in tijden van een financiële crisis) kan het voorkomen dat er vraag is naar een Kostprijs Analist die berekent hoe de financiële situatie is en zo mogelijk aanwijzingen geeft voor hoe het anders kan.

De doorgroeimogelijkheden van een Kostprijs Analist zijn niet echt uitgebreid. Dit heeft vooral te maken met het feit dat deze functie vaak al een functie is die mensen pas later in hun carrière uitoefenen omdat ervaring en extra scholing nodig zijn. Eventueel zou je Hoofd Financiën kunnen worden van het bedrij waarvoor je werkzaam bent.

De actuele kans op werk voor een Kostprijs Analist

Het beroep Kostprijs Analist is onderdeel van de beroepsfamilie Productieplanners. De kans op werk voor de beroepsfamilie Productieplanners is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

40

Baankans Kostprijs Analist

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Kostprijs Analist worden: Opleidingen tot Kostprijs Analist

Wil je Kostprijs Analist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Kostprijs Analist.

Hoe word je een Kostprijs Analist? 

Om Kostprijs Analist te worden is het vooral van belang dat je een een opleiding hebt gevolgd op het gebied van boekhouding. Accountancy (HBO) is een goede mogelijkheid.

Ook moet je ervaring hebben in de financiële sector. Hierna kan je een cursus of een opleiding volgen bij verschillende instellingen om zo door te kunnen stromen naar de functie van Kostprijs Analist.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Kostprijs Analist

Er zijn geen opleidingen Kostprijs Analist aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Kostprijs Analist in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen

Omscholen tot Kostprijs Analist

Als je je wilt omscholen tot Kostprijs Analist is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Kostprijs Analist zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Kostprijs Analist dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Kostprijs Analist

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Kostprijs Analist

Als je Kostprijs Analist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Kostprijs Analist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Kostprijs Analist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Kostprijs Analist?

Competenties en Vaardigheden Kostprijs Analist

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Kostprijs Analist nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Kostprijs Analist nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Kostprijs Analist

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Kostprijs Analist

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Kostprijs Analist. Als Kostprijs Analist wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Kostprijs Analist:


zie volledige beschrijving persoonstype Kostprijs Analist

Vakkennis voor een Kostprijs Analist

Het is voor een Kostprijs Analist ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Kostprijs Analist zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Kostprijs Analist


Werkervaring Kostprijs Analist

Het is voor een startend Kostprijs Analist die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Kostprijs Analist is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Kostprijs Analist het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Kostprijs Analist

Met wie werkt een Kostprijs Analist samen? 

Als Kostprijs Analist zul je vooral in contact staan met je medewerkers. Met hen voer je veel overleg over de financiële situatie van het bedrijf en neem je beslissingen over oplossingen en verdere stappen. Verder sta je ook in contact met het Hoofd Financiën want aan hem zul je je moeten verantwoorden. Je overlegt met hem over  je bevindingen, calculaties en denkt met hem mee over het beleid. Het kan ook zijn dat je in contact komt met medewerkers van andere afdelingen omdat je bij hen informatie moet verzamelen over de inkomsten en uitgaven van het bedrijf.


  • Collega
  • Hoofd Financiën
Kostprijs Analist


Organisaties waar een Kostprijs Analist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Kostprijs Analist meestal werkt.

Waar werkt een Kostprijs Analist?

Als Kostprijs Analist ben je voornamelijk werkzaam in de wat grotere bedrijven die hun eigen afdeling Financiën hebben. Deze bedrijven zijn eigenlijk allemaal gelegen in de profit sector omdat het draait om omzet en winst maken. Op basis van onder andere deze cijfers moet jij als Kostprijs Analist namelijk ook je calculaties doen.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Kostprijs Analist

Waar kun je het beste werken als Kostprijs Analist? Hieronder vind je de best door de Kostprijs Analist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kostprijs Analist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kostprijs Analist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Kostprijs Analist.

Welke competenties heeft een Kostprijs Analist nodig?

Een Kostprijs Analist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Kostprijs Analist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Kostprijs Analist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Kostprijs Analist nodig? 

Als Kostprijs Analist is het voornamelijk belangrijk om ordelijk te zijn. Dit in verband met de vele cijfers die je als Kostprijs Analist moet berekenen en die volgens een bruikbaar systeem georganiseerd moeten worden (Perfectionist).Ook is het erg belangrijk om ijverig en gedreven en gedreven te zijn. Dit omdat het werk van een Kostprijs Analist vrij intensief kan zijn en soms zelfs wat saai omdat je veel met cijfers bezig bent. Gedrevenheid is een goede manier om hiermee om te gaan (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Kostprijs Analist


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Kostprijs Analist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kostprijs Analist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kostprijs Analist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kostprijs Analist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kostprijs Analist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kostprijs Analist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kostprijs Analist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kostprijs Analist iets voor je?

Zou je graag Kostprijs Analist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kostprijs Analist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Kostprijs Analist?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Kostprijs Analist

Vacature projectcalculator/ Cost Engineer
Trend People
Voor een organisatie in de regio Utrecht zijn wij op zoek naar een (aankomend) Cost Engineer. Het bedrijf is al meer dan 55 jaar zelfstandig werkzaam in de recreatiebranche en …
Vacature Cost Engineer E Beheer en onderhoud, Schiphol-Rijk
Velox
Als Cost E ngineer elektrotechniek beheer en onderhoud weet jij als geen ander hoe je duurzame technische installaties ontwerpt. Deze skill zet jij graag in voor uitdagende projecten waar jij …
Vacature Cost Engineer E diverse werken, Schiphol-Rijk
Velox
Als Cost E ngineer elektrotechniek weet jij als geen ander hoe je duurzame technische installaties ontwerpt. Deze skill zet jij graag in voor uitdagende projecten waar jij echt wordt uitgedaagd. …
Vacature Cost Engineer - Rotterdam
Connetix B.V., Rotterdam
Cost Engineer - Introductie Weet jij als geen ander hoe jij voor commerciële successen van een klant kan zorgen? Ben jij op zoek naar een volgende stap in jouw carrière …
Vacature Cost Engineer
Liander
Jouw Energie ‘Wat zijn de totale kosten van een activiteit, project of investeringsvoorstel’? Jij bent de calculator die het antwoord weet en dit aan alle betrokkenen vertelt. Helder en efficiënt. …

Actuele blogposts


reacties op Kostprijs Analist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar