Medewerker Voorraadbeheer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Medewerker Voorraadbeheer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep medewerker voorraadbeheer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je medewerker voorraadbeheer wordt.

 

Wat is een Medewerker Voorraadbeheer?

 

Een Medewerker Voorraadbeheer is verantwoordelijk voor de dagelijkse bewaking van de voorraadartikelen van een bedrijf.

Een Medewerker Voorraadbeheer is verantwoordelijk voor het in een systeem invoeren en beheren van afspraken met leveranciers. Elke dag bekijkt de Medewerker Voorraadbeheer de bestellingen en plaatst inkooporders bij de leveranciers. De Medewerker Voorraadbeheer maakt en controleert etiketten voor de leveranciers, houdt in de gaten of de producten op tijd worden geleverd en controleert of de juiste producten binnen zijn gekomen.

Een Medewerker Voorraadbeheer signaleert problemen en denkt samen met in- en verkopers na over oplossingen en verbeterpunten. Zo kan een Medewerker Voorraadbeheer samen met collega’s besluiten om de afzetpatronen te veranderen.

De Medewerker Voorraadbeheer rapporteert zijn werkzaamheden aan een leidinggevende.Wil je werken als Medewerker Voorraadbeheer?

Werk je al als Medewerker Voorraadbeheer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Medewerker Voorraadbeheer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Medewerker Voorraadbeheer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Medewerker Voorraadbeheer in één oogopslag

Netwerk:

 • Verkopers
 • Inkopers
 • Logistiek Medewerkers
 • Leveranciers
 • Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2700

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Medewerker Voorraadbeheer

Wat verdient een Medewerker Voorraadbeheer?

 

Een Medewerker Voorraadbeheer kan rekenen op zo’n €1600,- tot €2700,- bruto per maand. Het salaris hangt af van de jaren ervaring, leeftijd, opleiding en precieze taken van de Medewerker Voorraadbeheer.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar de Medewerker Voorraadbeheer werkzaam is en bij welke sector deze hoort.  

Salarisschaal Medewerker Voorraadbeheer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Medewerker Voorraadbeheer

Op zoek naar een nieuwe baan als Medewerker Voorraadbeheer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Medewerker Voorraadbeheer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Medewerker Voorraadbeheer vacatures

Vacature Medewerker Voorraadbeheer Magazijn
Life Recruitment
Voor een logistieke dienstverlener in Schiphol-Rijk zijn we op zoek naar een Medewerker Voorraadbeheer Magazijn. Heb jij minimaal twee jaar ervaring in een warehouse / magazijn omgeving en ben …
Vacature Medewerker voorraadbeheer DHL
Olympia
In de functie Stock Control Officer lever je een belangrijke bijdrage aan de voorraadnauwkeurigheid en daarmee de efficiency binnen het Warehouse. De voornaamste taken zijn: •Je levert lijsten aan voor …
Vacature Medewerker voorraadbeheer
Olympia
Als voorraadbeheerder houd jij je met je team bezig met alle zaken rondom de voorraad in het warehouse. Denk hierbij aan de indeling van het warehouse, het opsporen van verloren …
Vacature Medewerker voorraadbeheer DHL
Olympia
In de functie Stock Control Officer lever je een belangrijke bijdrage aan de voorraadnauwkeurigheid en daarmee de efficiency binnen het Warehouse. De voornaamste taken zijn: •Je levert lijsten aan voor …
Vacature Medewerker Voorraadbeheer
ACtronics
ACtronics zoekt een Medewerker Voorraadbeheer te Almelo MBO geplaatst op 29-01-2021 Wij zoeken een enthousiaste medewerker voorraadbeheer en uitgifte om ons team te komen versterken Word jij onderdeel van het …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Medewerker Voorraadbeheer

Wat is de toekomst van Medewerker Voorraadbeheer?

 

Er zijn niet heel veel vacatures voor Medewerkers Voorraadbeheer. Door de crisis gaat het binnen veel bedrijven minder goed, waardoor ze besparen op personeel. Toch zijn er veel bedrijven die waarde hechten aan een goede coördinatie van processen, omdat het de efficiëntie verhoogt.

Bij goed functioneren kan de Medewerker Voorraadbeheer steeds meer verantwoordelijkheden krijgen. Zo mag hij meer verbeteringen en taken zelfstandig uitvoeren, met steeds minder inmenging van bovenaf. Uiteindelijk kan een Medewerker Voorraadbeheer doorstromen naar een managementfunctie.

 •  

Baankans Medewerker Voorraadbeheer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

5


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Medewerker Voorraadbeheer worden: Opleidingen tot Medewerker Voorraadbeheer

Wil je Medewerker Voorraadbeheer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Medewerker Voorraadbeheer.

Hoe word je een Medewerker Voorraadbeheer? 

 

Vaak wordt geen opleiding gevraagd van een Medewerker Voorraadbeheer. Wel dien je minimaal een MBO denk- en werkniveau te hebben en kennis te hebben van logistieke en administratieve processen.

Afhankelijk van het bedrijf wordt ook een goede kennis van het Nederlands, Engels en/of Duits gevraagd. Veel bedrijven hebben namelijk naast Nederlandse, ook te maken met Engelse en/of Duitse leveranciers. Tevens dient een Medewerker Voorraadbeheer te beschikken over goede communicatieve vaardigheden.

Overigens zoeken veel bedrijven Medewerkers Voorraadbeheer met enkele jaren relevante werkervaring.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Medewerker Voorraadbeheer

Basisopleiding Voorraadbeheer
Voorraadbeheer heeft te maken met het optimaal beheersen van de voorraad binnen een organisatie. Voorraad en opslag van voorraad kosten veel geld. Het is daarom essentieel om zo weinig mogelijk …
Basisopleiding Voorraadbeheer
Basisopleiding Voorraadbeheer
Een goed voorraadbeheer binnen een organisatie kan veel geld opleveren. De kern van voorraadbeheer is het optimaal beheersen van de voorraad binnen een organisatie. Het gaat hierbij niet alleen om …
Basisopleiding Voorraadbeheer
Basisopleiding Voorraadbeheer
Algemeen Een goed voorraadbeheer binnen een organisatie kan veel geld opleveren. De kern van voorraadbeheer is het optimaal beheersen van de voorraad binnen een organisatie. Het gaat hierbij niet alleen …
Basisopleiding Voorraadbeheer
MBO Voorraadbeheer (groep)
Of je nu te maken hebt met een grote organisatie of een kleine onderneming, voorraadbeheer is overal. De medewerker dient de juiste aandacht te geven aan een optimaal voorraadbeheer. Een …
MBO Voorraadbeheer (groep)
HBO Voorraadbeheer (groep)
In deze module ga je kennismaken met voorraadbeheer binnen een onderneming. Of je nu te maken hebt met een grote en al jaren bestaande onderneming of een kleine webwinkel wilt …
HBO Voorraadbeheer (groep)

Omscholen of doorgroeien tot Medewerker Voorraadbeheer

Als je Medewerker Voorraadbeheer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Medewerker Voorraadbeheer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Medewerker Voorraadbeheer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Medewerker Voorraadbeheer?

Competenties en Vaardigheden Medewerker Voorraadbeheer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Medewerker Voorraadbeheer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Medewerker Voorraadbeheer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Medewerker Voorraadbeheer

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Medewerker Voorraadbeheer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Medewerker Voorraadbeheer. Als Medewerker Voorraadbeheer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Medewerker Voorraadbeheer:


zie volledige beschrijving persoonstype Medewerker Voorraadbeheer

Vakkennis voor een Medewerker Voorraadbeheer

Het is voor een Medewerker Voorraadbeheer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Medewerker Voorraadbeheer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Medewerker Voorraadbeheer

Basisopleiding Voorraadbeheer
Algemeen Een goed voorraadbeheer binnen een organisatie kan veel geld opleveren. De kern van voorraadbeheer is het optimaal beheersen van de voorraad binnen een organisatie. Het gaat hierbij niet alleen …
Basisopleiding Voorraadbeheer
Basisopleiding Voorraadbeheer
Algemeen Een goed voorraadbeheer binnen een organisatie kan veel geld opleveren. De kern van voorraadbeheer is het optimaal beheersen van de voorraad binnen een organisatie. Het gaat hierbij niet alleen …
Basisopleiding Voorraadbeheer
Commercieel Administratief Medewerker
Commercieel medewerker binnendienst Als Commercieel Medewerker Binnendienst ben je de schakel tussen klanten, verkoop buitendienst, balie en logistiek. Je bent medeverantwoordelijk voor de verkoop en service. Je maakt offertes, handelt
Commercieel Administratief Medewerker
Logistiek Medewerker E-Learning
Werken in een magazijn? Volg de opleiding Logistiek medewerkerHeb je ruimtelijk inzicht en werk je nauwkeurig? Als logistiek medewerker in een magazijn zorg je voor overzicht. Je weet precies wat …
Logistiek Medewerker E-Learning
MBO Medewerker Sport en Recreatie (niveau 2)
Als Medewerker Sport en Recreatie assisteer je bij het aanbieden van sport- en bewegingsactiviteiten en recreatieve activiteiten. Je richt een sport- en bewegingssituatie in, verzorgt materialen, geeft instructie aan groepen …
MBO Medewerker Sport en Recreatie (niveau 2)

Werkervaring Medewerker Voorraadbeheer

Het is voor een startend Medewerker Voorraadbeheer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Medewerker Voorraadbeheer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Logistiek Medewerker, Teamleider logistiek, Manager Logistiek .

Iets anders leren?

Is Medewerker Voorraadbeheer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Medewerker Voorraadbeheer

Met wie werkt een Medewerker Voorraadbeheer samen? 

 

Een Medewerker Voorraadbeheer maakt afspraken met inkopers en verkopers over de bestelprocessen. Ook heeft de Medewerker Voorraadbeheer contact met de Logistiek Medewerkers. Aan hen geeft hij bijvoorbeeld afspraken door. Bovendien onderhoudt de Medewerker Voorraadbeheer nauw contact met leveranciers. Hij controleert de levertijden en geleverde producten. Tevens heeft de Medewerker Voorraadbeheer contact met de Manager. Aan hem rapporteert hij zijn werkzaamheden. 


 • Verkopers
 • Inkopers
 • Logistiek Medewerkers
 • Leveranciers
 • Manager
Medewerker Voorraadbeheer


Organisaties waar een Medewerker Voorraadbeheer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Medewerker Voorraadbeheer meestal werkt.

Waar werkt een Medewerker Voorraadbeheer?

Een Medewerker Voorraadbeheer zal meestal komen te werken bij een bedrijf dat hoort bij de profitsector. Het betreft allerlei soorten bedrijven die zich bezighouden met de in- en verkoop van producten, zoals groothandels en horeca-bedrijven.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Medewerker Voorraadbeheer

Waar kun je het beste werken als Medewerker Voorraadbeheer? Hieronder vind je de best door de Medewerker Voorraadbeheer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Medewerker Voorraadbeheer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Medewerker Voorraadbeheer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Medewerker Voorraadbeheer.

Welke competenties heeft een Medewerker Voorraadbeheer nodig?

Een Medewerker Voorraadbeheer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Medewerker Voorraadbeheer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Medewerker Voorraadbeheer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Medewerker Voorraadbeheer nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Medewerker Voorraadbeheer zijn Waarnemer en Succesvolle Werker.

Het is erg belangrijk dat een Medewerker Voorraadbeheer een goed overzicht heeft. Hij is analytisch en ziet snel waar zich problemen voordoen. Op deze problemen moet hij goed kunnen anticiperen (Waarnemer).

Tevens is een Medewerker Voorraadbeheer energiek, zelfverzekerd en doelgericht. Hij durft beslissingen te nemen en houdt het doel goed voor ogen. De Medewerker Voorraadbeheer streeft te allen tijden naar zo optimaal mogelijke administratieve en logistieke processen (Succesvolle Werker).

Bekijk de persoonstypen voor Medewerker Voorraadbeheer


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Medewerker Voorraadbeheer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Medewerker Voorraadbeheer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Medewerker Voorraadbeheer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Medewerker Voorraadbeheer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Medewerker Voorraadbeheer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Medewerker Voorraadbeheer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Medewerker Voorraadbeheer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Medewerker Voorraadbeheer iets voor je?

Zou je graag Medewerker Voorraadbeheer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Medewerker Voorraadbeheer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Medewerker Voorraadbeheer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar