Boeken Kraanmonteur

Momenteel (2012) zijn de arbeidsperspectieven in de bouw somber, er is weinig werk voor de Kraanmonteurs. Daar tegenover staat het tekort aan technisch opgeleide mensen. Dus Kraanmonteurs kunnen met een technische opleiding meestal wel werk vinden in een andere sector.

De doorgroeimogelijkheden voor een Kraanmonteur zijn gemiddeld. Kraanmonteurs met een MBO diploma kunnen diverse technische beroepen uitoefenen maar doorgroeien naar bijvoorbeeld een leidinggevende functie hangt af van persoonlijkheid, persoonlijke ontwikkeling en eventueel doorleren. Met een middenstand diploma op zak, kan een eigen bedrijf gestart worden.

Er zijn een hoop verschillende manieren om je te verdiepen in het beroep Kraanmonteur. Je kan een opleiding volgen, maar er zijn nog andere laagdrempelige manieren om aan die kennis te komen. Hieronder kan je diverse boeken, Ebooks of DVDs vinden waarmee je meer kan leren over de functie en de inhoud van het beroep Kraanmonteur. Er zijn boeken voor de beginner of voor de Kraanmonteur die verder wilt ontwikkelen binnen het vakgebied.