Krantenbezorger Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Krantenbezorger? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep krantenbezorger. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je krantenbezorger wordt.

 

Wat is een Krantenbezorger?

Een krantenbezorger bezorgt de krant. Hij krijgt van zijn werkgever een wijk en straten toebedeeld waar hij de kranten moet gaan bezorgen. De krantenbezorger loopt meestal dezelfde bezorgroute en loopt de route met behulp van een looplijst waarop alle abonnees in bezorgvolgorde staan vermeld.

Voordat de krantenbezorger de kranten kan gaan bezorgen moet hij ze eerst gaan ophalen. Dit is meestal bij het dichtsbijzijnde depot. Vervolgens kan hij de kranten gaan bezorgen. De kranten worden over het algemeen doordeweeks 's ochtends vroeg voor zeven uur of 's middags voor zes uur bezorgd. Op de zaterdag moet de ochtendkrant voor half acht 's ochtends en de middagkrant voor één uur 's middags bezorgd worden.

Een krantenbezorger bezorgt de kranten meestal met de fiets, brommer of scooter. Hij stopt de kranten in een speciale fietstas die hij achterop de fiets, brommer of scooter bevestigd en gaat vervolgens de route rijden. 

Het beroep van krantenbezorger is een verantwoordelijk en accuraat beroep. De juiste kranten moeten op de juiste adressen worden bezorgd omdat er anders klachten over onbezorgde kranten kunnen komen. Daarnaast moet de krantenbezorger over een goede conditie bezitten en het niet erg vinden om 's ochtends vroeg op te staan.

Het beroep van krantenbezorger is door de korte werktijden (met een wijk is de bezorger zo'n uur tot anderhalf uur bezig) een ideale baan voor scholieren, studenten en mensen die op zoek zijn naar een extra bijverdienste.  

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Krantenbezorger?

Werk je al als Krantenbezorger en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Krantenbezorger worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Krantenbezorger, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Krantenbezorger in één oogopslag

Netwerk:

  • Abonnees
  • Werkgever

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €80 tot €150

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2793


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Krantenbezorger

Wat verdient een Krantenbezorger?

Het salaris van een krantenbezorger hangt over het algemeen af van de grootte van de wijk en het aantal kranten dat hij moet bezorgen. Het netto loon ligt over het algemeen tussen de €80,00 en €150,00 per maand. Dit kan oplopen als de bezorger meer wijken op zich neemt of meer kranten moet bezorgen.

Salarisschaal Krantenbezorger

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Krantenbezorger

Op zoek naar een nieuwe baan als Krantenbezorger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Krantenbezorger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Krantenbezorger vacatures

Vacature Postbezorger in Tilburg (5035 BB) bij PostNL
PostNL
Postbezorger in Tilburg (5035 BB)Tilburg (Postcode: 5035 BB) Dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag 2-5 uur per dag, 15 uur per week Altijd al een paar uur per dag buiten willen …
Vacature Tijdelijke baan als Postbezorger in Luyksgestel (5575 CR) bij PostNL
PostNL
Tijdelijke baan als Postbezorger in Luyksgestel (5575 CR)Luyksgestel (Postcode: 5575 CR) Dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag 2-4 uur per dag, 10 uur per week Altijd al een paar uur per …
Vacature Postbezorger in Eindhoven (5611 TZ) bij PostNL
PostNL
Postbezorger in Eindhoven (5611 TZ)Eindhoven (Postcode: 5611 TZ) Dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag 2-5 uur per dag, 15 uur per week Altijd al een paar uur per dag buiten willen …
Vacature Postbezorger in Bladel (5531 CE) bij PostNL
PostNL
Postbezorger in Bladel (5531 CE)Bladel, ook inzetbaar in (Postcode: 5531 CE) Dinsdag, donderdag, zaterdag. Extra dagen mogelijk. 2-3 uur per dag, 12 uur per week Altijd al een paar uur …
Vacature Tijdelijke baan als Postbezorger in Vessem (5512 BJ) bij PostNL
PostNL
Tijdelijke baan als Postbezorger in Vessem (5512 BJ)Vessem (Postcode: 5512 BJ) Dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag 2-4 uur per dag, 10 uur per week Altijd al een paar uur per …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Krantenbezorger

Wat zijn de baankansen voor een Krantenbezorger?

Er zijn voor deze baan geen doorgroeimogelijkheden. Wel is er veel arbeidsperspectief omdat veel werkgevers op zoek zijn naar krantenbezorgers.

De actuele kans op werk voor een Krantenbezorger

De kans op werk voor het beroep Krantenbezorger is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

2793

Baankans Krantenbezorger

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Krantenbezorger worden: Opleidingen tot Krantenbezorger

Wil je Krantenbezorger worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Krantenbezorger.

Hoe word je een Krantenbezorger? 

Voor het beroep van krantenbezorger is geen opleiding vereist. Hierdoor is het de ideale baan voor studenten, scholieren en mensen die op zoek zijn naar een extra bijverdienste.

Wel moet je voor dit beroep over een goede conditie beschikken, moet je accuraat en nauwkeurig kunnen werken en het niet vervelend vinden om vroeg op te staan omdat de kranten 's ochtends vroeg bezorgd moeten worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Krantenbezorger

Er zijn geen opleidingen Krantenbezorger aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Krantenbezorger in werkt

Bekijk alle opleidingen Transport & Logistiek

Omscholen tot Krantenbezorger

Als je je wilt omscholen tot Krantenbezorger is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Krantenbezorger zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Krantenbezorger dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Krantenbezorger

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Krantenbezorger

Als je Krantenbezorger wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Krantenbezorger zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Krantenbezorger

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Krantenbezorger?

Competenties en Vaardigheden Krantenbezorger

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Krantenbezorger nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Krantenbezorger nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Krantenbezorger

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Krantenbezorger

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Krantenbezorger. Als Krantenbezorger wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Krantenbezorger:


zie volledige beschrijving persoonstype Krantenbezorger

Vakkennis voor een Krantenbezorger

Het is voor een Krantenbezorger ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Krantenbezorger zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Krantenbezorger


Werkervaring Krantenbezorger

Het is voor een startend Krantenbezorger die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Krantenbezorger is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Postbode .

Iets anders leren?

Is Krantenbezorger het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Krantenbezorger

Met wie werkt een Krantenbezorger samen? 

De krantenbezorger heeft het meest te maken met de abonnees, die een vraag stellen als de krantbezorger bij hen de krant komt bezorgen en met zijn werkgever, die hij vragen kan stellen en die hem erop wijst als er fouten zijn gemaakt.


  • Abonnees
  • Werkgever
Krantenbezorger


Organisaties waar een Krantenbezorger werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Krantenbezorger meestal werkt.

Waar werkt een Krantenbezorger?

De krantenbezorger werkt voor een bedrijf dat in dienst is voor specifieke krant(en) als bijvoorbeeld de Volkskrant of de Leeuwarder Courant.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Krantenbezorger

Waar kun je het beste werken als Krantenbezorger? Hieronder vind je de best door de Krantenbezorger beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Krantenbezorger.

Competenties, Skills en Vaardigheden Krantenbezorger:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Krantenbezorger.

Welke competenties heeft een Krantenbezorger nodig?

Een Krantenbezorger heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Krantenbezorger

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Krantenbezorger passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Krantenbezorger nodig? 

Als krantenbezorger moet je accuraat en nauwkeurig werken. De krantenbezorger moet er goed op letten of de kranten bij het juiste adres worden bezorgd zodat de kranten op tijd bij de juiste abonnee bezorgd worden. Hiervoor moet de krantenbezorger de adressen en de huisnummers goed lezen (waarnemer).

Daarnaast werkt de krantenbezorger zelfstandig, moet hij in een kort tijdsbestek kunnen werken en is hij verantwoordelijk voor zijn eigen wijk (succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Krantenbezorger


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Krantenbezorger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Krantenbezorger

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Krantenbezorger

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Krantenbezorger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Krantenbezorger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Krantenbezorger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Krantenbezorger. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Krantenbezorger iets voor je?

Zou je graag Krantenbezorger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Krantenbezorger bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Krantenbezorger

hille

1 nadeel zelf belasting betalen en ziekenfonds want je bent voor dit bedrag niet sociaal verzekerd moet anders kunnen want je komt als je bijstand hebt na invullen inkomsten belasing sterk in de min te staan terwijl als je paar uur werkt voor uitzendbureau dit voor je gedaan word

Benno

Ik heb van mijn bezorgwerk,mijn eerste bromfiets gekocht.

Valentijn

Ik ga er van op vacantie.

Ivo

En Hidde,al wat leuks met je verdiende geld gedaan?

Dirk

Hidde,is met zijn verdiende geld op wereldreis.Gr.

Ben

En hidde,veel geld aan het verdienen?

hidde tibosch

ik vind het een goed beroep om wat extra's te verdienen en de tijd te doden maar ik wil niet zo vroeg opstaan om ze te bezorgen en ik wil ook dat je al rond je 13de mag bezorgen

krantenbezorger

Beste Hidde,breng een middagkrant rond of folders.En geloof mij voordat je het door hebt,ben je 15 jr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar