Lacrosse trainer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Lacrosse trainer? Lees de functieomschrijving.

 

Als Lacrossetrainer train je een of meerder groepen in  Lacrosse. De  Lacrossetrainer geeft aanwijzingen, verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de Lacrossetrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.    

Ook is het aan de  Lacrossetrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau.    

De  Lacrossetrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de  Lacrossetrainer tijdens de wedstrijd aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.    

Wil je werken als Lacrosse trainer?

Werk je al als Lacrosse trainer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Lacrosse trainer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Lacrosse trainer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Lacrosse trainer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen
 • Lacrosse trainers
 • Sporttrainers
 • Clubvoorzitter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Lacrosse trainer

Wat verdient een Lacrosse trainer?

 

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de  Lacrossetrainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de  Lacrossetrainer het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de  Lacrossetrainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de  Lacrossetrainer. Als de  Lacrossetrainer al jaren lesgeeft in  Lacrosse dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere  Lacrossetrainers. Dan zal de  Lacrossetrainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Salarisschaal Lacrosse trainer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Lacrosse trainer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Lacrosse trainer

Hoe goed is de toekomst voor de Lacrosse trainer? 

 

Voor de  Lacrossetrainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van  Lacrossetrainer redelijk op zich zelf staat. Wel kan de  Lacrossetrainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als  de  Lacrossetrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de  Lacrossetrainer gevraagd zal worden door de  clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen.  De  Lacrossetrainer zal dan in de meeste gevallen ook meer gaan verdienen.      

 

Baankans Lacrosse trainer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Lacrosse trainer worden: Opleidingen tot Lacrosse trainer

Hoe word je een Lacrosse trainer? 

 

De  Lacrossetrainer kan in principe les geven in  Lacrosse als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de  Lacrossetrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de  Lacrossetrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de  Lacrossetrainer, hoe hoger het niveau van de  Lacrossetrainer zelf moet zijn .      

Echter, als de  Lacrossetrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de  Lacrossetrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de  Lacrossetrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding.         

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De  Lacrossetrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven.

  

 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Lacrosse trainer

Meer opleidingen Lacrosse trainer

Weet je nog niet of je Lacrosse trainer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Lacrosse trainer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Lacrosse trainer

Met wie werkt een Lacrosse trainer samen? 

 

 

De  Lacrossetrainer heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere  Lacrossetrainers. Zeker als de  Lacrossetrainer werkzaam is op een  Lacrosseclub dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de  Lacrossetrainers met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de  Lacrossetrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportclub voor het vinden van werk in de toekomst.    

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De  Lacrossetrainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter.    


 • Leerlingen
 • Lacrosse trainers
 • Sporttrainers
 • Clubvoorzitter
Lacrosse trainer


Organisaties waar een Lacrosse trainer werkzaam is

Waar werkt een Lacrosse trainer meestal? 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de  Lacrossetrainer werkzaam is. Als de  Lacrossetrainer werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor de  Lacrosseteams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.

Echter, als de  Lacrossetrainer werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.   

 

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Lacrosse trainer

Waar kun je het beste werken als Lacrosse trainer? Hieronder vindt je de best door de Lacrosse trainer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Lacrosse trainer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Lacrosse trainer:

Welke competenties heeft een een Lacrosse trainer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Lacrosse trainer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Lacrosse trainer nodig? 

 

Als  Lacrossetrainer is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen.  De  Lacrossetrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor  Lacrossetrainer naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de  Lacrossetrainer ook zien als leider. Bij  Lacrosse wordt er ook meestal op een groot veld getraind. Hiervoor is het des te belangrijker dat de trainer overwicht heeft om de groep te laten luisteren en zichzelf verstaanbaar te maken.

Tevens is het zaak dat de  Lacrossetrainer een goede waarnemer is. De  Lacrossetrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de  Lacrossetrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht.      

 

Bekijk de persoonstypen voor Lacrosse trainer


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Lacrosse trainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Lacrosse trainer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Lacrosse trainer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Lacrosse trainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Lacrosse trainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Lacrosse trainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Lacrosse trainer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Lacrosse trainer iets voor je?

Zou je graag Lacrosse trainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Lacrosse trainer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Lacrosse trainer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar