Landmeter Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Landmeter worden: Opleidingen tot Landmeter

Wil je Landmeter worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Landmeter, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Landmeter.

Hoe word je een Landmeter? 

Een Landmeter heeft een MBO of HBO opleiding gedaan, zoals MBO Landmeter, MBO Geo-informant, MBO Infratechniek of HBO Landmeetkunde, HBO Geodesie of Civiele Techniek.

De 5 best beoordeelde opleidingen Landmeter

bijgewerkt op 23-11-2021

Leergang Landmeetkunde
De cursus duurt 4 dagen. De lestijden zijn van: 9.00 tot 16.00 uur. De leergang wordt veelal op maandagen gegeven. Er staat iedere maand een leergang landmeetkunde gepland. Bij minimaal …
Leergang Landmeetkunde
Leergang Hydrografie
Compleet hydrografie-curriculum dat alle elementaire en essentiële competenties van de hydrografische landmeter omvat, zoals gedefinieerd door de FIG / IHO / ICA International Board van 'Standards of Competence for Hydrographic …
Leergang Hydrografie
Vakopleiding Landmeten
De opleiding tot beginnend landmeter is opgebouwd in een drietal modules. Allereerst leert u de basisprincipes zoals het assenstelsel, coördinaten berekenen en de methoden van puntsbepaling. Daarna leert u meer …
Vakopleiding Landmeten
Leergang Kadaster
De opleiding leergang Kadaster duurt 4 dagen. Bij wet is geregeld dat iedereen kadastrale metingen mag doen. Alle metingen die gedaan worden zijn echter pas rechtsgeldig als het aan de …
Leergang Kadaster
Future Volkshuisvesting
Wat leer je De toekomst van volkshuisvesting De woningcorporatiewereld, hoe zit die op dit moment in elkaar en welke kant gaan wij op? Wat is de toekomst van de sociale …
Future Volkshuisvesting

Is het verstandig om Landmeter te worden?

Voordat je aan een opleiding Landmeter begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Landmeter worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Landmeter?

Een Landmeter vindt over het algemeen snel een baan. Dit is echter niet altijd een baan op zijn niveau, vooral bij HBO geschoolde Landmeters.

Een Landmeter kan doorgroeien naar Landmeter-expert. Hiervoor is een aanvullende, universitaire opleiding nodig tot Industrieel Ingenieur richting Bouwkunde optie landmeten.

De actuele kans op werk voor een Landmeter

Het beroep Landmeter is onderdeel van de beroepsfamilie Landmeters. De kans op werk voor de beroepsfamilie Landmeters is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

117

Baankans Landmeter

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Landmeter

Als je je wilt omscholen tot Landmeter is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Landmeter door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Landmeter zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Landmeter

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Landmeter dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Landmeter

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Landmeter

Als je Landmeter wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Landmeter zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Landmeter

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Landmeter?

Competenties en Vaardigheden Landmeter

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Landmeter nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Landmeter nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Landmeter

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Landmeter

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Landmeter. Als Landmeter wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Landmeter:


zie volledige beschrijving persoonstype Landmeter

Vakkennis voor een Landmeter

Het is voor een Landmeter ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Landmeter zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Landmeter


Werkervaring Landmeter

Het is voor een startend Landmeter die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Landmeter is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Landmeter, maar iets anders?

Is een opleiding Landmeter het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Landmeter te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Landmeter te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Landmeter te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Landmeter te worden?

Zou je graag Landmeter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Landmeter voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar