Landmeter Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Landmeter? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep landmeter. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je landmeter wordt.

 

Wat is een Landmeter?

Een Landmeter doet metingen op terreinen waar grondwerkzaamheden worden verricht, bijvoorbeeld als er een nieuwbouwwijk, snelweg of spoorlijn aangelegd wordt. Een Landmeter verricht ook metingen voor landkaarten of om te bepalen waar een eigendomsgrens ligt. Ook ondergrondse ruimtes en oppervlakten onder water kunnen worden gemeten. Voorkomende werkzaamheden zijn: afstanden meten met een tachymeter (een meetapparaat met een laserstraal), GPS peilingen doen, hoeken meten, hoogtes meten, meetpunten aangeven in de grond met paaltjes, de meetresultaten verwerken en opslaan.

Naast meten heeft een Landmeter vaak ook andere werkzaamheden, zoals: het verkavelen van grond, plaatsen beschrijven, schatten van verkoopwaardes van onroerend goed en adviserende taken. Een Landmeter leest bouwkundige tekeningen en werkt met verschillende meetinstrumenten. Een Landmeter maakt aantekeningen over zijn metingen in het Kadaster, het archief van gedetailleerde landkaarten van Nederland. Een Landmeter kan ook zelf voorstellingen maken van objecten, ruimtes en oppervlakten, vaak met behulp van speciale software. Een Landmeter krijgt vaak instructies van een leidinggevende en werkt volgens vaste procedures.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Landmeter?

Werk je al als Landmeter en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Landmeter worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Landmeter, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Landmeter in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Landmeter-expert
 • Landmeter-assistent
 • Uitvoerder
 • Werkvoorbereider

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2100 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

45


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Landmeter

Wat verdient een Landmeter?

Het salaris van een Landmeter wordt bepaald aan de hand van leeftijd, opleiding en ervaring. 8% vakantietoeslag behoort tot de arbeidsvoorwaarden en afhankelijk van de werkgever soms ook winstuitkering, een pensioenregeling en een spaarloonregeling. Meestal is er een vergoeding van het woon-werkverkeer en zijn er mogelijkheden voor studie, opleiding en ontwikkeling. Het bruto maandsalaris ligt voor een MBO of HBO geschoolde Landmeter tussen de €2100 en €2500.

Salarisschaal Landmeter

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Landmeter

Op zoek naar een nieuwe baan als Landmeter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Landmeter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Landmeter vacatures

Vacature Landmeter
VNOM
Wat ga je doen?Voor een organisatie gespecialiseerd in de grond-,weg- en waterbouw zijn wij per direct op zoek naar landmeter. Wij verwachten van een landmeter dat hij/zij een gedreven en …
Vacature Landmeter, Strijen
VNOM
Wat ga je doen? Voor een organisatie gespecialiseerd in de grond-,weg- en waterbouw zijn wij per direct op zoek naar landmeter. Wij verwachten van een landmeter dat hij/zij een gedreven …
Vacature landmeter topograaf
Studiegroep Irtas BVBA
Studiegroep Irtas uit Sint-Niklaas is een toonaangevend en ondernemend studiebureau, samengesteld uit ingenieurs, ruimtelijke planners, landschapsarchitecten en landmeters. Bij onze ontwerpen van publieke ruimte staan wij garant voor een multidisciplinaire …
Vacature Toezichthouder Kabels Leidingen Infra Landmeter | Landmeter Civiel
WR.nl Solliciteren
Bij welk bedrijf je gaat werken: Wij werken aan ondergrondse kabels en leidingen.Coordineer jij de grondploeg?Heb je ervaring in de kabel- en leidingensector?Vaste baan: Toezichthouder Kabels Leidingen Infra Landmeter | …
Vacature Landmeter
Continu Professionals
Als landmeter ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van deformatiemetingen op de meest uiteenlopende projecten in de bouw en infra. Je bent in staat om de metingen geheel zelfstandig op …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Landmeter

Wat zijn de baankansen voor een Landmeter?

Een Landmeter vindt over het algemeen snel een baan. Dit is echter niet altijd een baan op zijn niveau, vooral bij HBO geschoolde Landmeters.

Een Landmeter kan doorgroeien naar Landmeter-expert. Hiervoor is een aanvullende, universitaire opleiding nodig tot Industrieel Ingenieur richting Bouwkunde optie landmeten.

De actuele kans op werk voor een Landmeter

Het beroep Landmeter is onderdeel van de beroepsfamilie Landmeters. De kans op werk voor de beroepsfamilie Landmeters is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

45

Baankans Landmeter

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Landmeter worden: Opleidingen tot Landmeter

Wil je Landmeter worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Landmeter.

Hoe word je een Landmeter? 

Een Landmeter heeft een MBO of HBO opleiding gedaan, zoals MBO Landmeter, MBO Geo-informant, MBO Infratechniek of HBO Landmeetkunde, HBO Geodesie of Civiele Techniek.

De 3 best beoordeelde opleidingen tot Landmeter

Leergang Landmeetkunde
De cursus duurt 4 dagen en kost €1495,-. De lestijden zijn van: 9.00 tot 16.00 uur. De leergang wordt veelal op maandagen gegeven. Er staat iedere maand een leergang landmeetkunde …
Leergang Landmeetkunde
Leergang Hydrografie
Compleet hydrografie-curriculum dat alle elementaire en essentiële competenties van de hydrografische landmeter omvat, zoals gedefinieerd door de FIG / IHO / ICA International Board van 'Standards of Competence for Hydrographic …
Leergang Hydrografie
Vakopleiding Landmeten
De opleiding tot beginnend landmeter is opgebouwd in een drietal modules. Allereerst leert u de basisprincipes zoals het assenstelsel, coördinaten berekenen en de methoden van puntsbepaling. Daarna leert u meer …
Vakopleiding Landmeten

Omscholen tot Landmeter

Als je je wilt omscholen tot Landmeter is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Landmeter zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Landmeter dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Landmeter

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Landmeter

Als je Landmeter wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Landmeter zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Landmeter

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Landmeter?

Competenties en Vaardigheden Landmeter

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Landmeter nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Landmeter nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Landmeter

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Landmeter

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Landmeter. Als Landmeter wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Landmeter:


zie volledige beschrijving persoonstype Landmeter

Vakkennis voor een Landmeter

Het is voor een Landmeter ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Landmeter zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Landmeter


Werkervaring Landmeter

Het is voor een startend Landmeter die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Landmeter is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Cartograaf, Geodeet .

Iets anders leren?

Is Landmeter het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Landmeter

Met wie werkt een Landmeter samen? 

Indien aanwezig werkt een Landmeter samen met de Landmeter-expert en de Landmeter-assistent. De Uitvoerder of Projectleider van het bouwproject kunnen de Landmeter opdrachten geven.


 • Landmeter-expert
 • Landmeter-assistent
 • Uitvoerder
 • Werkvoorbereider
Landmeter


Organisaties waar een Landmeter werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Landmeter meestal werkt.

Waar werkt een Landmeter?

Een Landmeter kan werkzaam zijn voor bijvoorbeeld een ingenieursbureau of bij het gemeentelijke Kadaster. Zo kan een Landmeter in het bedrijfsleven terecht komen of voor de overheid werken.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Landmeter

Waar kun je het beste werken als Landmeter? Hieronder vind je de best door de Landmeter beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Landmeter.

Competenties, Skills en Vaardigheden Landmeter:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Landmeter.

Welke competenties heeft een Landmeter nodig?

Een Landmeter heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Landmeter

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Landmeter passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Landmeter nodig? 

Een Landmeter moet zeer nauwkeurige metingen uitvoeren en de resultaten foutloos overnemen en verwerken (Perfectionist). Een Landmeter vindt het leuk om informatie te vergaren, kwaliteit te leveren en hij kan goed luisteren om opdrachten juist uit te voeren (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Landmeter


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Landmeter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Landmeter

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Landmeter

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Landmeter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Landmeter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Landmeter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Landmeter. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Landmeter iets voor je?

Zou je graag Landmeter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Landmeter bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Landmeter?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Landmeter

Vacature Landmeter
Eminent Groep
Als landmeter civiel ben je verantwoordelijk voor een zelfstandig takenpakket.  Je hebt ervaring als landmeter in de civiele techniek en weet je weg te vinden op grond-, weg-, en waterbouw …
Vacature Toezichthouder Kabels Leidingen Infra Landmeter | Infra Civiel | . - .
WR.nl Solliciteren
Bij welk bedrijf je gaat werkenWij werken aan ondergrondse kabels en leidingen.Coordineer jij de grondploeg?Heb je ervaring in de kabel- en leidingensector?Vaste baan: Toezichthouder Kabels Leidingen Infra Landmeter | …
Vacature Werkvoorbereider landmeetkunde
Eminent Groep
De functie van landmeetkundig werkvoorbereider bestaat onder andere uit de volgende taken: Zelfstandig landmeetkundige opdrachten uitvoeren Inmeten en uittekenen in AutoCad Contact met betrokken partijen Kennisoverdracht aan collega’s Advisering rondom …
Vacature Maatvoerder / uitzetter wegenbouw
Eminent Groep
Jouw takenpakket is voornamelijk gericht op de maatvoering van projecten in de wegenbouw en sport/cultuurtechnische projecten. Als volgt: Uitzetgegevens genereren vanuit een digitaal ontwerp  Overleg plegen met de ontwerpers binnen …
Vacature Maatvoerder/ Landmeter
Eminent Groep
Een greep uit je werkzaamheden: Het voorbereiden van de meetwerkzaamheden Het uitvoeren van de diverse meet- en uitzetwerkzaamheden op projecten in de spoor- en wegenbouw Ondersteunen van machinisten m.b.t. machinebesturing …

Actuele blogposts


reacties op Landmeter

Rondo

Welke CAO is van toepassing op het beroep van Landmeter?

johan

Daar is geen eenduidig op te geven.Landmeters werken bij veel verschillende bedrijven en overheidsinstanties,zoals Provincie,gemeenten,projectontwikkelaars enz.enz. en hebben dus vaak cao s,die niet te vergelijken zijn met elkaar.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar