Landmeter Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Landmeter? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep landmeter. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je landmeter wordt.

 

Wat is een Landmeter?

Een Landmeter doet metingen op terreinen waar grondwerkzaamheden worden verricht, bijvoorbeeld als er een nieuwbouwwijk, snelweg of spoorlijn aangelegd wordt. Een Landmeter verricht ook metingen voor landkaarten of om te bepalen waar een eigendomsgrens ligt. Ook ondergrondse ruimtes en oppervlakten onder water kunnen worden gemeten. Voorkomende werkzaamheden zijn: afstanden meten met een tachymeter (een meetapparaat met een laserstraal), GPS peilingen doen, hoeken meten, hoogtes meten, meetpunten aangeven in de grond met paaltjes, de meetresultaten verwerken en opslaan.

Naast meten heeft een Landmeter vaak ook andere werkzaamheden, zoals: het verkavelen van grond, plaatsen beschrijven, schatten van verkoopwaardes van onroerend goed en adviserende taken. Een Landmeter leest bouwkundige tekeningen en werkt met verschillende meetinstrumenten. Een Landmeter maakt aantekeningen over zijn metingen in het Kadaster, het archief van gedetailleerde landkaarten van Nederland. Een Landmeter kan ook zelf voorstellingen maken van objecten, ruimtes en oppervlakten, vaak met behulp van speciale software. Een Landmeter krijgt vaak instructies van een leidinggevende en werkt volgens vaste procedures.Wil je werken als Landmeter?

Werk je al als Landmeter en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Landmeter worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Landmeter, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Landmeter in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Landmeter-expert
 • Landmeter-assistent
 • Uitvoerder
 • Werkvoorbereider

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2100 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

17


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Landmeter

Wat verdient een Landmeter?

Het salaris van een Landmeter wordt bepaald aan de hand van leeftijd, opleiding en ervaring. 8% vakantietoeslag behoort tot de arbeidsvoorwaarden en afhankelijk van de werkgever soms ook winstuitkering, een pensioenregeling en een spaarloonregeling. Meestal is er een vergoeding van het woon-werkverkeer en zijn er mogelijkheden voor studie, opleiding en ontwikkeling. Het bruto maandsalaris ligt voor een MBO of HBO geschoolde Landmeter tussen de €2100 en €2500.

Salarisschaal Landmeter

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Landmeter

Op zoek naar een nieuwe baan als Landmeter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Landmeter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Landmeter vacatures

Landmeter / Tekenaar, Amsterdam
Werkzoeken.nl
Als Landmeter/Tekenaar maak je onderdeel uit van de Business Unit Infra Noord, welke opereert vanuit de vestiging Oostzaan. Je bent verantwoordelijk voor het revisieproces van de kabel- en leidingprojecten die …
Landmeter kadastrale projecten, Deventer
Werkzoeken.nl
In de functie van landmeter ben je verantwoordelijk voor de voorbereiding van landmeetkundige metingen op kadatrale posten. Verder zorg je voor de juiste communicatie richting klant en kan je inspelen …
Landmeter kadastrale projecten
Continu B.V.
In de functie van landmeter ben je verantwoordelijk voor de voorbereiding van landmeetkundige metingen op kadatrale posten. Verder zorg je voor de juiste communicatie richting klant en kan je inspelen …
Landmeter Civiele projecten Midden Nederland
bouwhuysch
Als landmeter ben jij dagelijks actief op complexe infrastructurele werken. Bij een groeiend landmeetkundig ingenieursbureau kom jij het team versterken vanuit de nieuwe vestiging in Midden Nederland. Jij bent accuraat …
Landmeter / Tekenaar
Continu
Als Landmeter/Tekenaar maak je onderdeel uit van de Business Unit Infra Noord, welke opereert vanuit de vestiging Oostzaan. Je bent verantwoordelijk voor het revisieproces van de kabel- en leidingprojecten die …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Landmeter

Wat is de toekomst van Landmeter?

Een Landmeter vindt over het algemeen snel een baan. Dit is echter niet altijd een baan op zijn niveau, vooral bij HBO geschoolde Landmeters.

Een Landmeter kan doorgroeien naar Landmeter-expert. Hiervoor is een aanvullende, universitaire opleiding nodig tot Industrieel Ingenieur richting Bouwkunde optie landmeten.

Huidige aantal vacatures

17


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Landmeter worden: Opleidingen tot Landmeter

Wil je landmeter worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Landmeter? 

Een Landmeter heeft een MBO of HBO opleiding gedaan, zoals MBO Landmeter, MBO Geo-informant, MBO Infratechniek of HBO Landmeetkunde, HBO Geodesie of Civiele Techniek.

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Landmeter

Leergang Hydrografie - CAT B Gecertificeerd
Compleet hydrografie-curriculum dat alle elementaire en essentiële competenties van de hydrografische landmeter omvat, zoals gedefinieerd door de FIG / IHO / ICA International Board van 'Standards of Competence for Hydrographic …
Vakopleiding Landmeten
De opleiding tot beginnend landmeter is opgebouwd in een drietal modules. Allereerst leert u de basisprincipes zoals het assenstelsel, coördinaten berekenen en de methoden van puntsbepaling. Daarna leert u meer …
Leergang Medewerker Landmeetkunde
De cursus duurt 4 dagen en kost €1495,-. De lestijden zijn van: 9.00 tot 16.00 uur. De leergang wordt veelal op maandagen gegeven. Er staat iedere maand een leergang landmeetkunde …
Meer opleidingen Landmeter

Weet je nog niet of je Landmeter wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Landmeter of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Landmeter

Met wie werkt een Landmeter samen? 

Indien aanwezig werkt een Landmeter samen met de Landmeter-expert en de Landmeter-assistent. De Uitvoerder of Projectleider van het bouwproject kunnen de Landmeter opdrachten geven.


 • Landmeter-expert
 • Landmeter-assistent
 • Uitvoerder
 • Werkvoorbereider
Landmeter


Organisaties waar een Landmeter werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Landmeter meestal werkt.

Waar werkt een Landmeter?

Een Landmeter kan werkzaam zijn voor bijvoorbeeld een ingenieursbureau of bij het gemeentelijke Kadaster. Zo kan een Landmeter in het bedrijfsleven terecht komen of voor de overheid werken.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Landmeter

Waar kun je het beste werken als Landmeter? Hieronder vind je de best door de Landmeter beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Landmeter.

Competenties, Skills en Vaardigheden Landmeter:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Landmeter.

Welke competenties heeft een Landmeter nodig?

Een Landmeter heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Landmeter

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Landmeter passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Landmeter nodig? 

Een Landmeter moet zeer nauwkeurige metingen uitvoeren en de resultaten foutloos overnemen en verwerken (Perfectionist). Een Landmeter vindt het leuk om informatie te vergaren, kwaliteit te leveren en hij kan goed luisteren om opdrachten juist uit te voeren (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Landmeter


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Landmeter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Landmeter

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Landmeter

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Landmeter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Landmeter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Landmeter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Landmeter. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Landmeter iets voor je?

Zou je graag Landmeter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Landmeter bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Landmeter

Rondo

Welke CAO is van toepassing op het beroep van Landmeter?

johan

Daar is geen eenduidig op te geven.Landmeters werken bij veel verschillende bedrijven en overheidsinstanties,zoals Provincie,gemeenten,projectontwikkelaars enz.enz. en hebben dus vaak cao s,die niet te vergelijken zijn met elkaar.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar