Leestenmaker: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Leestenmaker: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Leestenmaker. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Leestenmaker nodig heeft.Wat doet een Leestenmaker? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Leestenmaker?

Een Leestenmaker houdt zich bezig met het maken van leesten die de basis vormen bij het maken van orthopedische schoenen. Een leest is de mal waarop een schoen gemaakt wordt. Deze mal wordt gemaakt naar de vorm van de voet van de klant en naar de aard van de klacht of afwijking aan de voet. Op basis hiervan wordt een leest ontworpen, vaak met behulp van de computer. Vervolgens maakt een Leestenmaker de leest van hout, kunststof of gips. Een Leestenmaker past ook bestaande leesten aan en onderhoudt leesten. Hij werkt veel met machines en met verschillende materialen.

Past het beroep Leestenmaker bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Leestenmaker

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: leestenmaker maatschoenen


Vacatures Leestenmaker

Op zoek naar een nieuwe baan als Leestenmaker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Leestenmaker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Leestenmaker per ervaringsniveau

junior Leestenmaker vacatures startend Leestenmaker vacatures senior Leestenmaker vacatures beginnend Leestenmaker vacatures trainee Leestenmaker vacatures leidinggevend Leestenmaker vacatures medior Leestenmaker vacatures aankomend Leestenmaker vacatures ervaren Leestenmaker vacatures leerling Leestenmaker vacatures vacatures omscholen tot Leestenmaker vacatures opleiding tot Leestenmaker

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Leestenmaker

Wat verdient een Leestenmaker?

Het salaris van een Leestenmaker is afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring. Gemiddel verdient een Leestenmaker €1400 tot €1800 bruto per maand.

De arbeidsvoorwaarden van een Leestenmaker zijn meestal conform CAO Orthopedische schoentechniek.

Salarisschaal Leestenmaker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Leestenmaker

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Leestenmaker


Bekijk het salaris Leestenmaker per ervaringsniveau

Salaris junior Leestenmaker Wat verdient een startend Leestenmaker? Wat is het loon senior Leestenmaker? beginnend Leestenmaker salaris Maximaal salaris trainee Leestenmaker Hoeveel verdient een leidinggevend Leestenmaker? Wat is het salaris van een medior Leestenmaker? Salaris aankomend Leestenmaker Wat verdient een ervaren Leestenmaker? Welk salaris krijgt een leerling Leestenmaker?


Leestenmaker worden: Opleidingen tot Leestenmaker

Wil je Leestenmaker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Leestenmaker.

Hoe word je een Leestenmaker? 

De opleiding Leestenmaker is een MBO opleiding op niveau 3.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Leestenmaker

Er zijn geen opleidingen Leestenmaker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Leestenmaker in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie


Leestenmaker worden: Omscholen tot Leestenmaker

Als je je wilt omscholen tot Leestenmaker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Leestenmaker zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Leestenmaker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Leestenmaker

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Leestenmaker

Als je Leestenmaker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Leestenmaker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Leestenmaker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Leestenmaker?


Competenties en Vaardigheden Leestenmaker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Leestenmaker.

Welke competenties heeft een Leestenmaker nodig?

Een Leestenmaker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Accuratesse
Accuratesse

Steekwoorden Competentie Accuratesse:

precies, netjes, oog voor detail, kritisch, perfectionisme

Omschrijving

Deze mensen leveren werk waarin geen fouten naar voren komen. Deze mensen werken gestructureerd en corrigeren meerdere malen het werk. In het werk van anderen, zien deze personen ook vaak de fouten. Deze personen hebben vaak oog voor detail en zien snel verbanden tussen zaken. Ook onder werkdruk blijven deze mensen accuraat werken.

Sterke punten
Hun oog voor detail zorgt voor foutloze documenten en goed voorbereide taken en gebeurtenissen.

Zwakke punten
Accuraat werken zorgt voor foutloos werk, maar kan ook veel tijd kosten. Dit kan voor de omgeving frustrerend zijn. Daarnaast wordt deze competentie weleens gekoppeld aan de term ‘muggenziften’.

 

Conceptueel denken
Conceptueel denken

Steekwoorden: creativiteit, analytisch vermogen, legt verbanden, concepten

Omschrijving

Deze mensen hebben het vermogen om in concepten te denken. Bij een probleem zien zij vrijwel meteen verschillende oplossingen en vormen ze hierbij een duidelijk beeld. Zij bekijken het probleem vanuit verschillende oogpunten en komen met die informatie tot de beste oplossing. Naderhand evalueren zij deze oplossing grondig en kijken ze wat er eventueel nog meer mogelijk is. Ze bedenken constant nieuwe concepten voor verschillende problemen.

Sterke punten
Een sterk punt van deze mensen is hun creativiteit. Daarnaast hebben ze over het algemeen een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Zij bekijken het probleem vanuit verschillende hoeken en komen dan met meerdere creatieve oplossingen.

Zwakke punten
De creatieve ideeën die deze mensen hebben, kunnen onpraktisch zijn. Zij hebben veel verschillende oplossingen en concepten in hun hoofd, maar deze zijn niet altijd uitvoerbaar. Deze creativiteit kan ook er ook voor zorgen dat deze mensen ‘zweverig’ overkomen.

Innovatief
Innovatief

Steekwoorden: ideeën, creatief, conceptueel denken

Omschrijving

Deze mensen zijn in staat om patronen en randvoorwaarden los te laten en oplossingen of nieuwe manier van denken te ontwikkelen. Zij kijken eerst naar het resultaat, bedenken vervolgens oplossingen en betrekken vervolgens pas de randvoorwaarden en regels. Tijdens brainstormsessies komen deze mensen vaak met heel veel ideeën.

Sterke punten
De competentie ‘innovatief’ heeft veel overeenkomsten met de competentie ‘creativiteit’. Deze mensen hebben vaak veel verschillende creatieve ideeën. Daarbij houden ze het resultaat wel voor ogen. Verder kunnen deze innovators vaak goed conceptueel denken, zij zien oplossingen voor problemen en kijken hierbij niet direct naar de regels en randvoorwaarden.

Zwakke punten
Hierbij geldt dat creativiteit een valkuil kan zijn, veel verschillende ideeën kunnen zorgen voor chaos. Deze mensen hebben zoveel verschillende ideeën en soms bestaan deze enkel uit losse flodders. Daarbij kunnen de ideeën onrealistisch zijn, omdat ze geen rekening houden met regels en randvoorwaarden.

Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend

Omschrijving

Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.

Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.

Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.

Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus

Omschrijving

Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.

Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.

Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. 

Vaardigheden Leestenmaker

 • Creatief denken
 • Verbanden leggen
 • Verbeeldingskracht
 • Vernieuwend
 • Methodisch ontwerpen
 • Aandacht voor details
 • Methodisch werken
 • Punctueel
 • Klantvriendelijkheid
 • Begripvol
 • Dienstverlenend
 • Doelgericht
 • Vasthoudendheid
 • Ambitie

Persoonlijkheid en Eigenschappen Leestenmaker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Leestenmaker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Leestenmaker nodig? 

Een Leestenmaker werkt erg nauwkeurig (Perfectionist). Hij is ook kritisch en onafhankelijk (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Leestenmaker


Eigenschappen Leestenmaker

 • Idealistisch
 • Gedisciplineerd
 • Punctueel
 • Waarnemend
 • Gedetailleerd
 • LeergierigArbeidsmarktperspectief Leestenmaker

Wat zijn de baankansen voor een Leestenmaker?

Het aantal mensen dat de opleiding tot Leestenmaker volgt komt ongeveer overeen met het aantal vacatures voor Leestenmaker. Het arbeidsmarktperspectief is dus goed.

Een Leestenmaker met ervaring en/of aanvullende opleidingen kan doorgroeien tot paskamermedewerker, orthopedisch schoentechnicus of vestigingsleider.

De actuele kans op werk voor een Leestenmaker

Het beroep Leestenmaker is onderdeel van de beroepsfamilie Schoenmakers en lederwarenmakers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Schoenmakers en lederwarenmakers is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Leestenmaker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Leestenmaker

Je kunt als Leestenmaker een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Leestenmaker is onderdeel van de beroepsfamilie Schoenmakers en lederwarenmakers. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Leestenmaker


Organisaties waar een Leestenmaker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Leestenmaker meestal werkt.

Waar werkt een Leestenmaker?

Een Leestenmaker is werkzaam in een praktijk voor orthopedische schoentechniek of in een winkel voor orthopedische hulpmiddelen.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Netwerk Leestenmaker

Met wie werkt een Leestenmaker samen? 

Een Leestenmaker werkt grotendeels zelfstandig. Hij ontvangt gegevens over de voeten en de gewenste schoenen van een specialist, bijvoorbeeld de Podotherapeut. Hiermee gaat de Leestenmaker aan de slag om een ontwerp te maken.


 • Podotherapeut
 • Orthopedisch Schoentechnicus
Leestenmaker

Interview met een Leestenmaker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Leestenmaker:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Leestenmaker verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Leestenmaker?

De beroepen die verwant zijn aan Leestenmaker zijn:
Instrumentmaker
Salaris: €2300 tot €3300
Opleiding: MBO HBO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Podotherapeut
Salaris: €1900 tot €2600
Opleiding: HBO
Baankans: Onbekend

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Orthopedisch Schoentechnicus
Salaris: €1900 tot €2900
Opleiding: MBO HBO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Leestenmaker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Podotherapeut
 • Orthopedisch Schoentechnicus

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1400 tot €1800

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0Ga direct naar