Leidekker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Leidekker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep leidekker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je leidekker wordt.

 

Wat is een Leidekker?

Leidekken is een oud beroep dat mindere perioden heeft gekend maar tegenwoordig weer wat meer in de aandacht is. Lei wordt van oudsher gezien als een dakbedekking voor wat luxere locaties zoals kerken, kloosters en kastelen, met een bloeiperiode tussen pakweg 1850 en 1900. De grootte van toen heeft de lei-industrie niet meer bereikt, maar verdwenen is deze ook zeker niet. Tegenwoordig wordt lei ook gewoon gebruikt voor bedrijfspanden en normale huizen.

De persoon die dit mogelijk maakt is de leidekker. Hij werkt voor een leidekkersbedrijf, waar er een paar van zijn in Nederland. Deze bedrijven voorzien meestal in advies, uitvoering van klussen én onderhoud. De werknemer aldaar, de leidekker, heeft dus veelzijdige kennis op het gebied van leisteen en kan er in principe op zelfstandige basis mee werken.Wil je werken als Leidekker?

Werk je al als Leidekker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Leidekker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Leidekker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Leidekker in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leidekker
  • Dakdekker
  • Timmerman

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1300 tot €1900

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Leidekker

Wat verdient een Leidekker?

Het salaris van de leidekker ligt naar verwachting in dezelfde richting als dat van de dakdekker (tussen de 1300 en de 1900 euro per maand), hoewel de ervaren leidekker wellicht nog iets verder dan dat door kan groeien.

Salarisschaal Leidekker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Leidekker

Er zijn geen vacatures Leidekker aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Leidekker in werkt.

Meer weten over de sector waar een Leidekker in werkt

Bekijk werken in Bouw

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Leidekker

Wat is de toekomst van Leidekker?

Het arbeidsmarktperspectief voor de leidekker in spe is karig. Er zijn maar weinig leidekkersbedrijven in Nederland, en deze groeien ook niet met een dusdanig tempo dat er de komende jaren heel veel banen beschikbaar zullen komen. Dakdekker is een vergelijkbaar beroep met een beter arbeidsmarktperspectief. Geen van beide heeft echter een positief perspectief qua doorgroeimogelijkheden.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Leidekker worden: Opleidingen tot Leidekker

Wil je leidekker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Leidekker? 

Voor het beroep van leidekker is geen specifieke opleiding vereist. Lei is echter wat anders dan “normale” dakpannen, dus sollicitanten met bepaalde voorkennis over of ervaring in de lei-industrie zullen een flinke pré hebben.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Leidekker

Er zijn geen opleidingen Leidekker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Leidekker in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw


Netwerk Leidekker

Met wie werkt een Leidekker samen? 

De leidekker heeft een netwerk binnen het leidekkersbedrijf, voornamelijk bestaand uit andere leidekkers (de bedrijven in kwestie zijn meestal redelijk klein). Verder behoren andere beroepen binnen het vakgebied zoals de dakdekker tot de mogelijkheden.


  • Leidekker
  • Dakdekker
  • Timmerman
Leidekker


Organisaties waar een Leidekker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Leidekker meestal werkt.

Waar werkt een Leidekker?

De leidekker werkt voor een leidekkersbedrijf (of zelfstandig natuurlijk).

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Leidekker

Waar kun je het beste werken als Leidekker? Hieronder vind je de best door de Leidekker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Leidekker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Leidekker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Leidekker.

Welke competenties heeft een Leidekker nodig?

Een Leidekker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Leidekker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Leidekker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Leidekker nodig? 

Op dit beroep is geen specifiek persoonstype van toepassing. Wel moet vermeld worden dat de leidekker natuurlijk geen probleem moet hebben met de fysieke (soms klussen op moeilijk bereikbare plekken: intensief) en mentale (soms op grote hoogten werken: geen hoogtevrees) eisen van het beroep.

Bekijk de persoonstypen voor LeidekkerInterview met een Leidekker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Leidekker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Leidekker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Leidekker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Leidekker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Leidekker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Leidekker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Leidekker iets voor je?

Zou je graag Leidekker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Leidekker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Leidekker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar