Leraar elektrotechniek Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Leraar elektrotechniek? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep leraar elektrotechniek. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je leraar elektrotechniek wordt.

 

Wat is een Leraar elektrotechniek?

De leraar elektrotechniek geeft les in het vak elektrotechniek.

De leraar elektrotechniek geeft les op een VMBO, HAVO en VWO of een MBO of HBO opleiding. De leraar elektrotechniek geeft zowel theorie als praktijkles in alle facetten van het vak elektrotechniek. Zo geeft hij les in elektrische netwerken, besturingstechniek, energietechniek, digitale techniek, wisselspanningsnetwerken en informatica en leert hij zijn leerlingen/studenten werken met verschillende gereedschappen en materialen. De voornaamste taak van de leraar elektrotechniek is zijn leerlingen/studenten opleiden en voorbereiden op een baan binnen de elektrotechniek.

De leraar elektrotechniek ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten oefeningen, opdrachten, toetsen, projecten en tentamens die hij vervolgens zelf nakijkt, bespreekt en becijfert. De leraar elektrotechniek houdt van al deze opdrachten de studievoortgang en de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bij en geeft ze waar nodig extra tips, advies of individuele begeleiding.

De leraar elektrotechniek heeft verstand van het vak elektrotechniek en weet dit op een interessante, leuke, educatieve en begrijpelijke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast let hij op de veiligheid van de leerlingen/studenten wanneer zij werken met gevaarlijke gereedschappen of materialen en treedt hij streng op wanneer een leerling/student zich niet goed gedraagt om de orde in de klas te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de leraar elektrotechniek ook aanwezig bij vergaderingen om met zijn collega's de voortgang van de opleiding en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleiding en gaat hij op bezoek bij stagebedrijven wanneer de leerlingen/studenten stage lopen.Wil je werken als Leraar elektrotechniek?

Werk je al als Leraar elektrotechniek en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Leraar elektrotechniek worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Leraar elektrotechniek, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Leraar elektrotechniek in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Mensen van stagebedrijf
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Leraar elektrotechniek

Wat verdient een Leraar elektrotechniek?

De leraar elektrotechniek verdient tussen de €1600,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Leraar elektrotechniek

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Leraar elektrotechniek

Op zoek naar een nieuwe baan als Leraar elektrotechniek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Leraar elektrotechniek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Leraar elektrotechniek vacatures

Vacature Docent Elektrotechniek
Stichting ROC Mondriaan
Stichting ROC Mondriaan zoekt een Docent Elektrotechniek te HBO geplaatst op 09-08-2020 Zorg jij dat de Mondriaan van morgen goed voorbereid wordt op werk of een vervolgopleiding? ROC Mondriaan is …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Leraar elektrotechniek

Wat is de toekomst van Leraar elektrotechniek?

Het arbeidsmarktperspectief voor de leraar elektrotechniek is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende opleidingen. Daarnaast kan de leraar elektrotechniek die niet meer als leraar aan de slag kan ook gaan werken als technisch trainer of projectleider bij bedrijven in de elektrotechniek.

Baankans Leraar elektrotechniek

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Leraar elektrotechniek worden: Opleidingen tot Leraar elektrotechniek

Wil je Leraar elektrotechniek worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Leraar elektrotechniek.

Hoe word je een Leraar elektrotechniek? 

De leraar elektrotechniek heeft een opleiding ''Elektrotechniek'' of ''Leraar Elektrotechniek I en II tweedegraads'' gevolgd. Deze opleidingen zijn HBO en vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Leraar elektrotechniek

Er zijn geen opleidingen Leraar elektrotechniek aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Leraar elektrotechniek in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen of doorgroeien tot Leraar elektrotechniek

Als je Leraar elektrotechniek wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Leraar elektrotechniek zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Leraar elektrotechniek

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Leraar elektrotechniek?

Competenties en Vaardigheden Leraar elektrotechniek

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Leraar elektrotechniek nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Leraar elektrotechniek nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Leraar elektrotechniek

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Leraar elektrotechniek

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Leraar elektrotechniek. Als Leraar elektrotechniek wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Leraar elektrotechniek:


zie volledige beschrijving persoonstype Leraar elektrotechniek

Vakkennis voor een Leraar elektrotechniek

Het is voor een Leraar elektrotechniek ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Leraar elektrotechniek zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Leraar elektrotechniek


Werkervaring Leraar elektrotechniek

Het is voor een startend Leraar elektrotechniek die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Leraar elektrotechniek is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Leraar techniek, Docent naaitechniek, Docent werktuigbouwkunde .

Iets anders leren?

Is Leraar elektrotechniek het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Leraar elektrotechniek

Met wie werkt een Leraar elektrotechniek samen? 

Het netwerk van de leraar elektrotechniek bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, de leerlingen/studenten, de mensen van het stagebedrijf en de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.


 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Mensen van stagebedrijf
 • Ouders van leerlingen/studenten
Leraar elektrotechniek


Organisaties waar een Leraar elektrotechniek werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Leraar elektrotechniek meestal werkt.

Waar werkt een Leraar elektrotechniek?

De leraar elektrotechniek werkt op een VMBO, HAVO of VWO school of op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Leraar elektrotechniek

Waar kun je het beste werken als Leraar elektrotechniek? Hieronder vind je de best door de Leraar elektrotechniek beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Leraar elektrotechniek.

Competenties, Skills en Vaardigheden Leraar elektrotechniek:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Leraar elektrotechniek.

Welke competenties heeft een Leraar elektrotechniek nodig?

Een Leraar elektrotechniek heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Leraar elektrotechniek

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Leraar elektrotechniek passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Leraar elektrotechniek nodig? 

De leraar elektrotechniek is een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en let goed op hun veiligheid wanneer zij aan de slag gaan met praktijkopdrachten.

Daarnaast is de leraar elektrotechniek een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van elektrotechniek over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Bekijk de persoonstypen voor Leraar elektrotechniek


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Leraar elektrotechniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Leraar elektrotechniek

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Leraar elektrotechniek

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Leraar elektrotechniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Leraar elektrotechniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Leraar elektrotechniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Leraar elektrotechniek. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Leraar elektrotechniek iets voor je?

Zou je graag Leraar elektrotechniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Leraar elektrotechniek bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Leraar elektrotechniek

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar