Leraar Taragot Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Leraar Taragot? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep leraar taragot. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je leraar taragot wordt.

 

Wat is een Leraar Taragot?

 

De taragot leraar leert zijn/haar leerlingen het instrument taragot bespelen. De taragot leraar kiest in het begin muziek voor de leerling zodat deze stapsgewijs moeilijkere stukken leert spelen. De taragot leraar legt ook uit hoe de muziek in het algemeen werkt. Hoe noten gelezen moeten worden en wat toonaarden en toonladders zijn. Het is belangrijk dat de taragot leraar zijn/haar leerling laat begrijpen hoe een muzikaal stuk in elkaar zit. De leerling snapt dan wat er gebeurt als hij/zij een stuk speelt.                

Daarnaast is het aan de taragot leraar om naast de leerling te zitten terwijl deze haar huiswerk laat horen. De taragot leraar zal in het begin vooral bezig zijn de fouten eruit te halen maar naarmate de leerling beter wordt , en afhankelijk van het niveau van de leerling, gaat het er ook om hoe de leerling de goede noot speelt. Als een leerling het noten lezen beheerst, is het zaak dat de taragot leraar de leerling leert spelen met gevoel. Vanaf dat punt kan de leerling alleen maar beter en beter worden. Ook is het aan de taragot leraar om in te zien wanneer een leerling te goed wordt voor hem/haar. Dan is het in het belang van de leerling dat deze naar een taragot leraar gaat die op een hoger niveau zit. v              

Past het beroep Leraar Taragot bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Leraar Taragot

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Docent Taragot

Wil je werken als Leraar Taragot?

Werk je al als Leraar Taragot en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Leraar Taragot worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Leraar Taragot, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Leraar Taragot in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen
 • Leraar Taragot
 • Leraar Muziek

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Leraar Taragot

Wat verdient een Leraar Taragot?

 

Voor het salaris hangt het er helemaal vanaf of de taragot leraar full time les geeft of part time en of de leraar veel vraagt of weinig. Dit hangt ook weer af van het soort les dat de leraar geeft. De taragot leraar kan voor privé les uiteraard meer vragen dan voor een groepsles. En dan ligt het er ook aan of de leraar aan een muziekschool les geeft of dat hij/zij een eigen uur prijs kan bepalen.              

Als het bekend is dat een taragot leraar goed is, zal deze best veel kunnen vragen per uur. De taragot leraar heeft in dat geval al een goede naam en mensen die zichzelf of hun kinderen echt beter willen laten worden zullen hier ook veel geld voor over hebben.       

Het is als taragot leraar dus zaak dat je je eerst bewijst. Uiteraard helpt het ook mee als de taragot leraar aan het conservatoriom les heeft gehad. Dit zegt iets over de muzikale bekwaamheid van de leraar.   

Salarisschaal Leraar Taragot

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Leraar Taragot

Er zijn geen vacatures Leraar Taragot aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Leraar Taragot in werkt.

Meer weten over de sector waar een Leraar Taragot in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Leraar Taragot

Wat zijn de baankansen voor een Leraar Taragot?

 

Het is voor de taragot leraar  alleen mogelijk om te groeien in het doceren van taragot  spelen. Als de leraar door veel ervaring aan verschillende muziekscholen heeft laten zien dat hij/zij goed is en leerlingen echt beter leert spelen, dan kan het mogelijk zijn dat de taragot leraar aan leerlingen met een hoger niveau les gaat geven.   

De taragot leraar  zal dan ook meer geld per uur kunnen vragen.

De actuele kans op werk voor een Leraar Taragot

De kans op werk voor het beroep Leraar Taragot is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Leraar Taragot

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Leraar Taragot worden: Opleidingen tot Leraar Taragot

Wil je Leraar Taragot worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Leraar Taragot.

Hoe word je een Leraar Taragot? 

 

 

Als de taragot leraar de taragot goed kan bespelen en daarbij ook verstand heeft van muziek, kan de taragot leraar dit doceren aan leerlingen. Wel is het in deze belangrijk dat de taragot leraar het ook leuk vindt om de techniek over te brengen aan leerlingen. Het doceren moet de leraar in die zin wel liggen. Anders is het niet interessant voor zowel de leerling als de leraar.       

Het is goed mogelijk dat de taragot leraar het lesgeven naast een andere baan doet in de avonduren. Echter, ook zijn er veel taragot leraren die werken aan een muziekschool. Dit gebeurt dan eerder full time. Ook is het mogelijk dat de taragot leraar vanuit huis full time doceert.           

Als de taragot leraar op een heel hoog niveau les geeft ( bijvoorbeeld aan het conservatorium ) dan is het wel een vereiste dat taragot leraar zelf ook een dergelijke opleiding heeft genoten. De hoogst gewaardeerde opleiding is het conservatorium. Hier leer je niet alleen een instrument op niveau te bespelen, ook leer je zelf te componeren. De taragot leraar moet zeer muzikaal zijn om aan deze school een opleiding te volgen. Echter, er zijn ook muziek cursussen die de leraar kan volgen.                        

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Leraar Taragot

Er zijn geen opleidingen Leraar Taragot aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Leraar Taragot in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen tot Leraar Taragot

Als je je wilt omscholen tot Leraar Taragot is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Leraar Taragot zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Leraar Taragot dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Leraar Taragot

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Leraar Taragot

Als je Leraar Taragot wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Leraar Taragot zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Leraar Taragot

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Leraar Taragot?

Competenties en Vaardigheden Leraar Taragot

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Leraar Taragot nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Leraar Taragot nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Leraar Taragot

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren

Persoonlijkheid van een Leraar Taragot

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Leraar Taragot. Als Leraar Taragot wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Leraar Taragot:


zie volledige beschrijving persoonstype Leraar Taragot

Vakkennis voor een Leraar Taragot

Het is voor een Leraar Taragot ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Leraar Taragot zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Leraar Taragot


Werkervaring Leraar Taragot

Het is voor een startend Leraar Taragot die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Leraar Taragot is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Leraar Taragot het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Leraar Taragot

Je kunt als Leraar Taragot een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Leraar Taragot is onderdeel van de beroepsfamilie Muziekleraren (particulier). Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Leraar Taragot


Hoofd beroepsgroep Leraar Taragot

Het beroep Leraar Taragot valt binnen de hoofdberoepsgroep Onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten

De hoofdgroep onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten betreffen beroepen waarin kennisvergaring en toepassing van theoretische wetenschappelijke kennis centraal staat om een specifiek doel te bereiken.

Deze beroepen hebben een sterk analytisch karakter en vaak staat conceptontwikkeling en het toepassen van nieuwe en experimentele kennis centraal. Binnen deze beroepen staat wetenschappelijk handelen centraal om nieuwe inzichten toe te passen en/of te onderwijzen.

Onder de specialisten vallen ook de gezondheidszorg specialisten en wetenschappelijk adviseurs.

Het opleidings- en werk- denkniveau van onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten ligt gemiddeld genomen op (Post-)HBO en WO niveau. In meerdere gevallen kunnen de kennis en vaardigheden ook via werkervaring en additionele training worden opgedaan.

Veelvoorkomende taken & werkzaamheden van onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten.

 • het uitvoeren van analyses en onderzoek en het ontwikkelen van concepten, theorieën en operationele methoden
 • het adviseren over of toepassen van bestaande wetenschappelijke kennis
 • het doceren van theorie en praktijk van een of meer disciplines op verschillende onderwijsniveaus (MBO,  HBO, Universitair)
 • het onderwijzen en opleiden van personen met leermoeilijkheden of speciale behoeften
 • het verstrekken van diverse zakelijke, juridische en sociale diensten
 • het maken en/of uitvoeren van kunst
 • het geven van spirituele of psychologische begeleiding
 • het opstellen van wetenschappelijke artikelen en rapporten

 

Het begeleiden van andere werknemers kan bij de verantwoordelijkheden horen.

Subhoofd beroepsgroepen onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten

Beroepen in deze hoofdgroep worden ingedeeld in de volgende subhoofdgroepen:

 • 21 Ingenieurs en onderzoekers wis-, natuur- en technische wetenschappen
 • 22 Specialisten gezondheidszorg
 • 23 Docenten
 • 24 Specialisten bedrijfsbeheer en administratie
 • 25 Specialisten informatie- en communicatietechnologie
 • 26 Juristen, sociaal wetenschappers en kunstenaars
Netwerk Leraar Taragot

Met wie werkt een Leraar Taragot samen? 

 

Elke taragot leraar heeft contact met zijn/haar pupillen. Dit kan soms interessant zijn omdat de leerlingen door vertellen dat de lessen van de taragot leraar  in kwestie goed zijn. Het is goed mogelijk dat de taragot leraar door zijn/haar leerlingen aan meer leerlingen komt en dit betekent een extra bron van inkomsten.   

Als de taragot leraar  aan een muziekschool doceert, dan zal deze contact hebben met andere taragot leraren. Dit kan handig zijn voor het uitwisselen van informatie of van muziek. Omdat de taragot leraren in hetzelfde vak zitten kunnen ze elkaar helpen. Ook als de taragot leraar een keer verzuimd is, zou hij in deze een beroep kunnen doen op een collega taragot leraar.  

Op een muziekschool heeft de taragot leraar tevens te maken met leraren van andere instrumenten. Ook dit kan functioneel zijn. Als er een leerling is die een instrument bespeelt maar liever taragot wil gaan spelen dan kan de collega muziek leraar hem/haar doorverwijzen.        

 


 • Leerlingen
 • Leraar Taragot
 • Leraar Muziek
Leraar Taragot


Organisaties waar een Leraar Taragot werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Leraar Taragot meestal werkt.

Waar werkt een Leraar Taragot?

 

De taragot leraar  werkt eigenlijk vooral voor non profit organisaties. De taragot leraar  werkt of vanuit huis of  vanuit een muziekschool of vanuit het conservatorium. Alle organisaties waar de taragot  leraar voor werkt zijn niet uit op winst en hebben geen commerciële doeleinden. Het gaat gewoon om onderwijs in de muziek en onderwijs heeft over het algemeen geen profit inslag.                

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Leraar Taragot

Waar kun je het beste werken als Leraar Taragot? Hieronder vind je de best door de Leraar Taragot beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Leraar Taragot.

Competenties, Skills en Vaardigheden Leraar Taragot:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Leraar Taragot.

Welke competenties heeft een Leraar Taragot nodig?

Een Leraar Taragot heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Leraar Taragot

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Leraar Taragot passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Leraar Taragot nodig? 

 

 

De taragot leraar moet de leiding kunnen nemen. Dit is meer het geval als de taragot leraar een groep les geeft dan wanneer hij/zij privé les geeft.  Maar ook in het laatste geval is het belangrijk dat de taragot leraar  overwicht heeft naar de leerlingen toe. Zij moeten namelijk luisteren naar de leraar en dit kan alleen als de leraar in kwestie serieus genomen wordt. Zeker bij kinderen kan dit nog best lastig zijn. Kinderen vinden een half uur achter elkaar hetzelfde doen vaak eentonig en dan is het belangrijk dat de leraar voortdurend de aandacht blijft vasthouden.               

Ook is het belangrijk dat de taragot leraar goed luistert naar zijn/haar pupillen. Soms wordt een stuk foutloos gespeeld maar moet de taragot leraar alsnog punten van kritiek kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de leraar goed observeert en ten alle tijden kritisch kan zijn. Alleen zo worden de leerlingen beter.              

Bekijk de persoonstypen voor Leraar Taragot


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Leraar Taragot

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Leraar Taragot

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Leraar Taragot

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Leraar Taragot

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Leraar Taragot dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Leraar Taragot belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Leraar Taragot. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Leraar Taragot iets voor je?

Zou je graag Leraar Taragot willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Leraar Taragot bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Leraar Taragot

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar