Lichtmatroos Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Lichtmatroos worden: Opleidingen tot Lichtmatroos

Wil je Lichtmatroos worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Lichtmatroos, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Lichtmatroos.

Hoe word je een Lichtmatroos? 

Volgens de website Vaarbewijzer.nl moet minimaal één van de volgende eisen het geval zijn om aan de slag te mogen als lichtmatroos:

- de persoon is in het bezit van een leerovereenkomst die voorziet in het bezoeken van een schippersvakschool
- de persoon volgt een door de minister erkende schriftelijke cursus die opleidt voor een gelijkwaardig diploma

Veel mbo’s maar ook bepaalde vmbo’s bieden geschikt onderwijs aan.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Lichtmatroos

Er zijn geen opleidingen Lichtmatroos aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Lichtmatroos in werkt

Bekijk meer opleidingen Luchtvaart & Zeevaart

Is het verstandig om Lichtmatroos te worden?

Voordat je aan een opleiding Lichtmatroos begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Lichtmatroos worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Lichtmatroos?

Het arbeidsmarktperspectief voor de lichtmatroos is goed. Ook qua doorgroeimogelijkheden is er genoeg beschikbaar voor de lichtmatroos, hoewel hij wel bereid moet zijn daar nieuwe opleidingen en cursussen voor te volgen.

De actuele kans op werk voor een Lichtmatroos

Het beroep Lichtmatroos is onderdeel van de beroepsfamilie Matrozen binnenvaart. De kans op werk voor de beroepsfamilie Matrozen binnenvaart is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Lichtmatroos

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Lichtmatroos

Als je je wilt omscholen tot Lichtmatroos is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Lichtmatroos door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Lichtmatroos zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Lichtmatroos

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Lichtmatroos dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Lichtmatroos

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Lichtmatroos

Als je Lichtmatroos wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Lichtmatroos zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Lichtmatroos

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Lichtmatroos?

Competenties en Vaardigheden Lichtmatroos

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Lichtmatroos nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Lichtmatroos nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Lichtmatroos

Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Lichtmatroos

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Lichtmatroos. Als Lichtmatroos wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Lichtmatroos:


zie volledige beschrijving persoonstype Lichtmatroos

Vakkennis voor een Lichtmatroos

Het is voor een Lichtmatroos ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Lichtmatroos zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Lichtmatroos


Werkervaring Lichtmatroos

Het is voor een startend Lichtmatroos die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Lichtmatroos is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Lichtmatroos, maar iets anders?

Is een opleiding Lichtmatroos het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Lichtmatroos

Als je Lichtmatroos wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Lichtmatroos


Weten hoe het is om als Lichtmatroos te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Lichtmatroos te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Lichtmatroos te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Lichtmatroos te worden?

Zou je graag Lichtmatroos willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Lichtmatroos voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar