Longevity Coach Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Longevity Coach? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep longevity coach. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je longevity coach wordt.

 

Wat is een Longevity Coach?

De Longevity Coach is een gespecialiseerde coach op het gebied van lifestyle, voeding en beweging. De Longevity Coach richt zich op het verspreiden van kennis over hoe mensen langdurig gezond en vitaal kunen blijven. Dat doet hij of zij door de cliënten dagelijks meer bewuste verantwoorde keuzes te laten maken op het gebied van voeding, beweging, stressmanagement en slaapkwaliteit. Deze benadering wordt “Longevity” genoemd. Dit is een samentrekking van de Engelse termen “long” en “vitality”: gezond en vitaal ouder worden.

Longevity Coach is een dynamisch beroep. Hou er dus rekening mee dat je naast je reguliere werkzaamheden ook regelmatig bezig bent met studie en/of bijscholing.

Het beroep Longevity Coach heeft ook internationale wetenschappelijke erkenning gekregen door publicatie van een drietal artikelen in "The Lancet". In deze artikelen wordt Longevity "Evolutionaire Volksgezondheidszorg" genoemd. 

Past het beroep Longevity Coach bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Longevity Coach?

Werk je al als Longevity Coach en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Longevity Coach worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Longevity Coach, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Longevity Coach in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Longevity Coach

Wat verdient een Longevity Coach?

De verdiensten van een Longevity Coach zijn variabel. De werkzaamheden worden immers uitgevoerd op basis van zelfstandig ondernemerschap. Het hangt zodoende af van de hoeveelheid klanten, de hoeveelheid tijd die je in je werk steekt en het tarief dat je in rekening brengt. Als fulltime, actieve Longevity Coach is een bruto inkomen tussen de € 40.000 en € 50.000 per jaar realistisch.

Salarisschaal Longevity Coach

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Longevity Coach

Er zijn geen vacatures Longevity Coach aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Longevity Coach in werkt.

Meer weten over de sector waar een Longevity Coach in werkt

Bekijk werken in Life Sciences

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Longevity Coach

Wat zijn de baankansen voor een Longevity Coach?

Longevity coaching heeft naar verwachting een veelbelovend toekomstperspectief. Het is namelijk de wens van ieder mens om zo langdurig mogelijk gezond en vitaal te zijn. Maar aan die gezondheid en vitaliteit wordt voortdurend geknabbeld door chronische (langdurige) aandoeningen. Longevity coaching is een compleet nieuw beroep dat inspeelt op de latente, maar alom aanwezige vraag in de samenleving naar gezonder zijn.

De actuele kans op werk voor een Longevity Coach

De kans op werk voor het beroep Longevity Coach is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Longevity Coach

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Longevity Coach worden: Opleidingen tot Longevity Coach

Wil je Longevity Coach worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Longevity Coach.

Hoe word je een Longevity Coach? 

Om dit beroep te kunnen beoefenen is een basisopleiding tot Longevity Coach essentieel. Deze opleiding wordt gegeven aan de Academy for Lifestyle Optimization. Het is een deeltijdstudie. Vervolgens zijn er verschillende keren per jaar bijscholingen in diverse onderwerpen op het gebied van leefstijl, vaak in relatie tot aandoeningen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Longevity Coach

Er zijn geen opleidingen Longevity Coach aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Longevity Coach in werkt

Bekijk alle opleidingen Life Sciences

Omscholen tot Longevity Coach

Als je je wilt omscholen tot Longevity Coach is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Longevity Coach zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Longevity Coach dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Longevity Coach

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Longevity Coach

Als je Longevity Coach wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Longevity Coach zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Longevity Coach

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Longevity Coach?

Competenties en Vaardigheden Longevity Coach

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Longevity Coach nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Longevity Coach nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Longevity Coach

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Ondernemerschap
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Longevity Coach

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Longevity Coach. Als Longevity Coach wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Longevity Coach:


zie volledige beschrijving persoonstype Longevity Coach

Vakkennis voor een Longevity Coach

Het is voor een Longevity Coach ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Longevity Coach zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Longevity Coach


Werkervaring Longevity Coach

Het is voor een startend Longevity Coach die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Longevity Coach is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Longevity Specialist .

Iets anders leren?

Is Longevity Coach het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Longevity Coach

Met wie werkt een Longevity Coach samen? 

Als Longevity Coach heb je voornamelijk te maken met klanten en mensen die zich willen oriënteren om klant te worden. De diensten die je aanbiedt zijn zowel voor particulieren als bedrijven, dus je hebt met beide te maken. Verder heb je te maken met vakgenoten en toeleveranciers.  


Longevity Coach


Organisaties waar een Longevity Coach werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Longevity Coach meestal werkt.

Waar werkt een Longevity Coach?

In principe kan een Longevity Coach bij zowel profit als non-profict organisaties werken. In de praktijk werken de meeste Longevity Coaches als zelfstandige of voor een gespecialiseerde organisatie. De laatste twee worden tot profit gerekend.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Longevity Coach

Waar kun je het beste werken als Longevity Coach? Hieronder vind je de best door de Longevity Coach beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Longevity Coach.

Competenties, Skills en Vaardigheden Longevity Coach:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Longevity Coach.

Welke competenties heeft een Longevity Coach nodig?

Een Longevity Coach heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Longevity Coach

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Longevity Coach passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Longevity Coach nodig? 

De persoonstypen die uitermate geschikt zijn voor het werk als Longevity Coach zijn onder ondere de Waarnemer en Bemiddelaar

Een Longevity Coach is onderzoekend en inzichtelijk (Waarnemer). Tevens is hij/zij ontvankelijk en ondersteunend (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Longevity Coach


Bemiddelaar


Lees meer

Gever


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Beroepsvereniging Longevity Coach

De beroepsvereniging voor Longevity coaches is LifeStyle Coaching Nederland. Een overkoepelende organisatie die niet alleen kennis bundelt, maar ook in staat is om de onderlinge synergie tussen coaches te bevorderen. Juist vanwege dat samenbrengen van talenten wordt LifeStyle Coaching Nederland met regelmaat benaderd door bedrijven v.w.b. de inzet van Longevity coaches


Interview met een Longevity Coach

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Longevity Coach

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Longevity Coach

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Longevity Coach

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Longevity Coach dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Longevity Coach belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Longevity Coach. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Longevity Coach iets voor je?

Zou je graag Longevity Coach willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Longevity Coach bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Longevity Coach

Loes Schilder

Mensen blij zien worden omdat ze zich steeds beter voelen, een passend gewicht krijgen en ontdekken dat gezonder leven helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn.   Afwisselend werk; geen mens is tenslotte hetzelfde en iedereen krijgt advies op maat.    Zelfstandig werken, maar toch een team van collega-coaches om je heen hebben om mee te overleggen.  Zelf mijn werktijd indelen zodat het goed te combineren is met mijn gezin Dat zijn voor mij belangrijke redenen waarom ik mijn werk als longevity coach zo ontzetend leuk vind!     Ik ben nu twee jaar longevity coach en het bevalt mij ontzettend goed. Ik blijf graag bijdragen aan een gezonder Nederland!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar