Longevity Coach Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Longevity Coach? Lees de functieomschrijving.

De Longevity Coach is een gespecialiseerde coach op het gebied van lifestyle, voeding en beweging. De Longevity Coach richt zich op het verspreiden van kennis over hoe mensen langdurig gezond en vitaal kunen blijven. Dat doet hij of zij door de cliënten dagelijks meer bewuste verantwoorde keuzes te laten maken op het gebied van voeding, beweging, stressmanagement en slaapkwaliteit. Deze benadering wordt “Longevity” genoemd. Dit is een samentrekking van de Engelse termen “long” en “vitality”: gezond en vitaal ouder worden.

Longevity Coach is een dynamisch beroep. Hou er dus rekening mee dat je naast je reguliere werkzaamheden ook regelmatig bezig bent met studie en/of bijscholing.

Het beroep Longevity Coach heeft ook internationale wetenschappelijke erkenning gekregen door publicatie van een drietal artikelen in "The Lancet". In deze artikelen wordt Longevity "Evolutionaire Volksgezondheidszorg" genoemd. 

Wil je werken als Longevity Coach?

Werk je al als Longevity Coach en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Longevity Coach worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Longevity Coach, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Longevity Coach in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Longevity Coach

Wat verdient een Longevity Coach?

De verdiensten van een Longevity Coach zijn variabel. De werkzaamheden worden immers uitgevoerd op basis van zelfstandig ondernemerschap. Het hangt zodoende af van de hoeveelheid klanten, de hoeveelheid tijd die je in je werk steekt en het tarief dat je in rekening brengt. Als fulltime, actieve Longevity Coach is een bruto inkomen tussen de € 40.000 en € 50.000 per jaar realistisch.

Salarisschaal Longevity Coach

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Longevity Coach

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Longevity Coach

Hoe goed is de toekomst voor de Longevity Coach? 

Longevity coaching heeft naar verwachting een veelbelovend toekomstperspectief. Het is namelijk de wens van ieder mens om zo langdurig mogelijk gezond en vitaal te zijn. Maar aan die gezondheid en vitaliteit wordt voortdurend geknabbeld door chronische (langdurige) aandoeningen. Longevity coaching is een compleet nieuw beroep dat inspeelt op de latente, maar alom aanwezige vraag in de samenleving naar gezonder zijn.

Baankans Longevity Coach

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Longevity Coach worden: Opleidingen tot Longevity Coach

Hoe word je een Longevity Coach? 

Om dit beroep te kunnen beoefenen is een basisopleiding tot Longevity Coach essentieel. Deze opleiding wordt gegeven aan de Academy for Lifestyle Optimization. Het is een deeltijdstudie. Vervolgens zijn er verschillende keren per jaar bijscholingen in diverse onderwerpen op het gebied van leefstijl, vaak in relatie tot aandoeningen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Longevity Coach

Meer opleidingen Longevity Coach

Weet je nog niet of je Longevity Coach wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Longevity Coach of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Longevity Coach

Met wie werkt een Longevity Coach samen? 

Als Longevity Coach heb je voornamelijk te maken met klanten en mensen die zich willen oriënteren om klant te worden. De diensten die je aanbiedt zijn zowel voor particulieren als bedrijven, dus je hebt met beide te maken. Verder heb je te maken met vakgenoten en toeleveranciers.  


Longevity Coach


Organisaties waar een Longevity Coach werkzaam is

Waar werkt een Longevity Coach meestal? 

In principe kan een Longevity Coach bij zowel profit als non-profict organisaties werken. In de praktijk werken de meeste Longevity Coaches als zelfstandige of voor een gespecialiseerde organisatie. De laatste twee worden tot profit gerekend.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Longevity Coach

Waar kun je het beste werken als Longevity Coach? Hieronder vindt je de best door de Longevity Coach beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Longevity Coach.

Competenties, Skills en Vaardigheden Longevity Coach:

Welke competenties heeft een een Longevity Coach nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Longevity Coach

Wat voor persoonlijkheid heb je als Longevity Coach nodig? 

De persoonstypen die uitermate geschikt zijn voor het werk als Longevity Coach zijn onder ondere de Waarnemer en Bemiddelaar

Een Longevity Coach is onderzoekend en inzichtelijk (Waarnemer). Tevens is hij/zij ontvankelijk en ondersteunend (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Longevity Coach


Bemiddelaar


Lees meer

Gever


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Beroepsvereniging Longevity Coach

De beroepsvereniging voor Longevity coaches is LifeStyle Coaching Nederland. Een overkoepelende organisatie die niet alleen kennis bundelt, maar ook in staat is om de onderlinge synergie tussen coaches te bevorderen. Juist vanwege dat samenbrengen van talenten wordt LifeStyle Coaching Nederland met regelmaat benaderd door bedrijven v.w.b. de inzet van Longevity coaches


Interview met een Longevity Coach

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Longevity Coach

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Longevity Coach

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Longevity Coach

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Longevity Coach dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Longevity Coach belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Longevity Coach. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Longevity Coach iets voor je?

Zou je graag Longevity Coach willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Longevity Coach bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Longevity Coach

Loes Schilder

Mensen blij zien worden omdat ze zich steeds beter voelen, een passend gewicht krijgen en ontdekken dat gezonder leven helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn.   Afwisselend werk; geen mens is tenslotte hetzelfde en iedereen krijgt advies op maat.    Zelfstandig werken, maar toch een team van collega-coaches om je heen hebben om mee te overleggen.  Zelf mijn werktijd indelen zodat het goed te combineren is met mijn gezin Dat zijn voor mij belangrijke redenen waarom ik mijn werk als longevity coach zo ontzetend leuk vind!     Ik ben nu twee jaar longevity coach en het bevalt mij ontzettend goed. Ik blijf graag bijdragen aan een gezonder Nederland!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar