Longevity Coach: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Longevity Coach: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Dus je wilt misschien wel werken als Longevity Coach? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Longevity Coach wilt worden.

Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Longevity Coach, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het werken als Longevity Coach


Vacatures Longevity Coach

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...


Wat is een Longevity Coach?

De Longevity Coach is een gespecialiseerde coach op het gebied van lifestyle, voeding en beweging. De Longevity Coach richt zich op het verspreiden van kennis over hoe mensen langdurig gezond en vitaal kunen blijven. Dat doet hij of zij door de cliënten dagelijks meer bewuste verantwoorde keuzes te laten maken op het gebied van voeding, beweging, stressmanagement en slaapkwaliteit. Deze benadering wordt “Longevity” genoemd. Dit is een samentrekking van de Engelse termen “long” en “vitality”: gezond en vitaal ouder worden.

Longevity Coach is een dynamisch beroep. Hou er dus rekening mee dat je naast je reguliere werkzaamheden ook regelmatig bezig bent met studie en/of bijscholing.

Het beroep Longevity Coach heeft ook internationale wetenschappelijke erkenning gekregen door publicatie van een drietal artikelen in "The Lancet". In deze artikelen wordt Longevity "Evolutionaire Volksgezondheidszorg" genoemd. 


Past het beroep Longevity Coach bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.

Bekijk jouw baansuggesties

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...Vacatures Longevity Coach per stad

Vacatures Longevity Coach Alkmaar

Vacatures Longevity Coach Almelo

Vacatures Longevity Coach Almere

Vacatures Longevity Coach Alphen aan den Rijn

Vacatures Longevity Coach Amersfoort

Vacatures Longevity Coach Amstelveen

Vacatures Longevity Coach Amsterdam

Vacatures Longevity Coach Apeldoorn

Vacatures Longevity Coach Arnhem

Vacatures Longevity Coach Assen

Vacatures Longevity Coach Bergen op Zoom

Vacatures Longevity Coach Breda

Vacatures Longevity Coach Capelle aan den IJssel

Vacatures Longevity Coach Delft

Vacatures Longevity Coach Den Bosch

Vacatures Longevity Coach Den Haag

Vacatures Longevity Coach Den Helder

Vacatures Longevity Coach Deventer

Vacatures Longevity Coach Doetinchem

Vacatures Longevity Coach Dordrecht

Vacatures Longevity Coach Ede

Vacatures Longevity Coach Eindhoven

Vacatures Longevity Coach Emmen

Vacatures Longevity Coach Enschede

Vacatures Longevity Coach Gouda

Vacatures Longevity Coach Groningen

Vacatures Longevity Coach Haarlem

Vacatures Longevity Coach Haarlemmermeer

Vacatures Longevity Coach Heerlen

Vacatures Longevity Coach Helmond

Vacatures Longevity Coach Hengelo

Vacatures Longevity Coach Hilversum

Vacatures Longevity Coach Hoogeveen

Vacatures Longevity Coach Hoorn

Vacatures Longevity Coach Katwijk

Vacatures Longevity Coach Leeuwarden

Vacatures Longevity Coach Leiden

Vacatures Longevity Coach Lelystad

Vacatures Longevity Coach Maastricht

Vacatures Longevity Coach Middelburg

Vacatures Longevity Coach Nieuwegein

Vacatures Longevity Coach Nijmegen

Vacatures Longevity Coach Oss

Vacatures Longevity Coach Purmerend

Vacatures Longevity Coach Roermond

Vacatures Longevity Coach Roosendaal

Vacatures Longevity Coach Rotterdam

Vacatures Longevity Coach Schiedam

Vacatures Longevity Coach Spijkenisse

Vacatures Longevity Coach Terneuzen

Vacatures Longevity Coach Tilburg

Vacatures Longevity Coach Utrecht

Vacatures Longevity Coach Veenendaal

Vacatures Longevity Coach Venlo

Vacatures Longevity Coach Vlaardingen

Vacatures Longevity Coach Westland

Vacatures Longevity Coach Zaanstad

Vacatures Longevity Coach Zeist

Vacatures Longevity Coach Zoetermeer

Vacatures Longevity Coach Zwolle

Meer steden Minder steden

Salarisschaal Longevity Coach

Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wat verdient een Longevity Coach?

De verdiensten van een Longevity Coach zijn variabel. De werkzaamheden worden immers uitgevoerd op basis van zelfstandig ondernemerschap. Het hangt zodoende af van de hoeveelheid klanten, de hoeveelheid tijd die je in je werk steekt en het tarief dat je in rekening brengt. Als fulltime, actieve Longevity Coach is een bruto inkomen tussen de € 40.000 en € 50.000 per jaar realistisch.


Meer weten over het salaris Longevity Coach

Salaris aankomend Longevity Coach Salaris junior Longevity Coach Wat is het salaris van een medior Longevity Coach? Welk salaris krijgt een senior Longevity Coach?


Hoe word je een Longevity Coach? 

Om dit beroep te kunnen beoefenen is een basisopleiding tot Longevity Coach essentieel. Deze opleiding wordt gegeven aan de Academy for Lifestyle Optimization. Het is een deeltijdstudie. Vervolgens zijn er verschillende keren per jaar bijscholingen in diverse onderwerpen op het gebied van leefstijl, vaak in relatie tot aandoeningen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Longevity Coach

Er zijn geen opleidingen Longevity Coach aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Longevity Coach in werkt

Bekijk alle opleidingen Life Sciences


Omscholen tot Longevity Coach

Je kan op verschillende manieren omscholen tot Longevity Coach. Zelfstandig of georganiseerd.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Longevity Coach

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Longevity Coach

Als je Longevity Coach wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Longevity Coach zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Longevity Coach

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.

Wat doet een Longevity Coach?

Ga naar de omschoolwijzer


Competenties Longevity Coach

Een Longevity Coach heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Coachen
Coachen

Wat betekent de competentie coachen? De competentie coachen heeft de steekwoorden: motiveren, leiderschap, assertiviteit, luisteren

Omschrijving

In teamverband kunnen deze mensen ervoor zorgen dat taken voltooid worden. De coach motiveert anderen, op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. De coach is betrokken en wil het beste voor zichzelf en voor de ander. Deze mensen luisteren goed en proberen de juiste vragen te stellen. Op die manier proberen ze anderen een bepaalde ontwikkeling door te laten maken.

Sterke punten
De coaches kunnen anderen vaak goed inspireren en motiveren. Bij tegenslagen zijn dit de mensen die het team en de werkzaamheden weer op gang krijgen. Ze motiveren niet alleen, maar zijn over het algemeen ook goede leiders. Ze kunnen mensen aansturen en begeleiden. Daarnaast zijn deze coaches over het algemeen betrouwbaar en willen ze iedereen graag helpen. Deze mensen zijn vaak zelfverzekerd en willen het beste voor zichzelf en voor de ander.

Zwakke punten
Het is mogelijk dat de betrokkenheid van de coach zo groot wordt, dat de prioriteiten op verkeerde aspecten komen te liggen. Deze grote betrokkenheid kan ervoor zorgen dat anderen zich gecontroleerd voelen.

Luisteren
Luisteren

Steekwoorden: inzicht in omgeving, overtuigen, motiveren, onderhandelen

Omschrijving

Deze mensen luisteren goed naar andere mensen. Ze zijn oprecht geïnteresseerd en willen anderen graag helpen. Ze zijn overal van op de hoogte en hebben dus overzicht. Ook luisteren deze mensen goed naar de taken die zij krijgen toegewezen en voeren deze daarom meestal goed uit. 

Sterke punten
Goede luisteraars stellen vaak goede vragen of geven feedback op de verkregen informatie. Daarnaast kunnen zij met de verkregen informatie anderen overtuigen en eventueel onderhandelen over verschillende zaken. Een goede luisteraar houdt ook rekening met de dingen die juist niet worden gezegd, de zogenaamde non-verbale communicatie. Ook hier kan hij informatie uithalen.

Zwakke punten
Goed luisteren betekent niet dat je niets mag zeggen. Mensen die alleen maar luisteren kunnen verlegen of teruggetrokken overkomen. Sommige mensen luisteren enkel om dingen voor elkaar te krijgen, zij proberen hun voordeel te doen met de informatie die ze krijgen. Het ontbreekt hen dan aan oprechte interesse.

Ondernemerschap
Ondernemerschap

Steekwoorden: ambitieus, doorzettingsvermogen, durf, kansrijk

Omschrijving

Deze mensen hebben kennis op veel verschillende gebieden. Zij zien nieuwe kansen en bedreigingen van de markt en durven nieuwe producten op de markt te lanceren. Zij nemen hierbij risico’s en proberen zakelijke voordelen te behalen. Zij spelen in op ‘gaten’ in de markt. Hierbij proberen zij zowel hun eigen belangen als de belangen van eventuele gebruikers goed in de gaten te houden. Deze ondernemers doen onderzoek naar haalbaarheid, klantvriendelijkheid en proberen hierop te anticiperen.  

Sterke punten
Mensen die over deze competentie beschikken zien overal mogelijkheden. Zij creëren kansen en nemen gedurfde besluiten. Deze mensen kunnen hun producten goed verkopen en weten zakelijke contracten binnen te halen. Daarnaast zijn deze mensen echte doorzetters, zij willen graag hun eigen gestelde doelen behalen. Goed kunnen netwerken valt ook onder de competentie ondernemerschap. Deze mensen zijn goed in het contact leggen en houden met mensen.

Zwakke punten
Een valkuil kan zijn dat deze ondernemer teveel risico’s neemt. Daarnaast kan de ondernemer zich ook opdringen aan de kopers. Het ondernemerschap brengt ook een risico met zich mee, deze mensen zetten zich voor 150% in voor de onderneming, hierdoor is de kans groter dat ze overspannen raken van het harde werken.

Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus

Omschrijving

Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.

Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.

Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. 

Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Steekwoorden: to-the-point, structureel, verstaanbaar, helder, ordelijk

Omschrijving

Deze mensen kunnen hun gedachten goed onder woorden brengen. Dit kan zowel op papier als mondeling. Ze kunnen helder en duidelijk communiceren naar de lezer/luisteraar. Ze kunnen hun boodschap vertellen zonder teveel uit te weiden naar irrelevante informatie.

Sterke punten
Helderheid en duidelijkheid zijn twee sterke punten. Zowel mondeling als schriftelijk kunnen deze mensen een boodschap goed verwoorden. Ze passen hun tekst aan op de doelgroep en ze spreken dan ook vaak de taal van het publiek. Tevens kunnen ze op een goede manier vragen beantwoorden, ze maken dan vaak gebruik van heldere voorbeelden.

Zwakke punten
Bij mondelinge uitdrukkingsvaardigheid kan het voorkomen dat de spreker en andere non-verbale houding heeft. Hierdoor kan zijn boodschap verkeerd overkomen op de ontvanger. Sommige van deze mensen gebruiken veel vaktermen, hierdoor kan de boodschap verkeerd worden geïnterpreteerd.

Vaardigheden Longevity Coach

 • Luistervaardigheid
 • Ambitie
 • Doorzettingsvermogen
 • Feedback geven
 • Stimuleren
 • Belangstelling hebben
 • Vragen stellen
 • Durf
 • Doelgericht werken
 • Helder communiceren
 • Inlevingsvermogen
 • Taalkennis
Bekijk meer Bekijk minder

Wat voor persoonlijkheid heeft een Longevity Coach nodig? 

De persoonstypen die uitermate geschikt zijn voor het werk als Longevity Coach zijn onder ondere de Waarnemer en Bemiddelaar

Een Longevity Coach is onderzoekend en inzichtelijk (Waarnemer). Tevens is hij/zij ontvankelijk en ondersteunend (Bemiddelaar).


Eigenschappen Longevity Coach

 • Empathie
 • Diplomatiek
 • Zorgzaamheid
 • Behulpzaamheid
 • Vriendelijkheid
 • Originaliteit
 • Creativiteit
 • Passie
 • Enthousiasme
 • Zelfverzekerdheid
 • Ondernemendheid
 • Waarnemendheid
 • Gedetailleerdheid
 • LeergierigheidWat zijn de baankansen voor een Longevity Coach?

Longevity coaching heeft naar verwachting een veelbelovend toekomstperspectief. Het is namelijk de wens van ieder mens om zo langdurig mogelijk gezond en vitaal te zijn. Maar aan die gezondheid en vitaliteit wordt voortdurend geknabbeld door chronische (langdurige) aandoeningen. Longevity coaching is een compleet nieuw beroep dat inspeelt op de latente, maar alom aanwezige vraag in de samenleving naar gezonder zijn.

De actuele kans op werk voor een Longevity Coach

Het beroep Longevity Coach is onderdeel van de beroepsfamilie Afslankconsulenten en adviseurs lifestyle. De kans op werk voor de beroepsfamilie Afslankconsulenten en adviseurs lifestyle is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Longevity Coach

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Longevity Coach

Het beroep Longevity Coach is onderdeel van de beroepsfamilie Afslankconsulenten en adviseurs lifestyle.


Waar werkt een Longevity Coach?

In principe kan een Longevity Coach bij zowel profit als non-profict organisaties werken. In de praktijk werken de meeste Longevity Coaches als zelfstandige of voor een gespecialiseerde organisatie. De laatste twee worden tot profit gerekend.


Met wie werkt een Longevity Coach samen? 

Als Longevity Coach heb je voornamelijk te maken met klanten en mensen die zich willen oriënteren om klant te worden. De diensten die je aanbiedt zijn zowel voor particulieren als bedrijven, dus je hebt met beide te maken. Verder heb je te maken met vakgenoten en toeleveranciers.  


Longevity Coach

Beroepsvereniging Longevity Coach

De beroepsvereniging voor Longevity coaches is LifeStyle Coaching Nederland. Een overkoepelende organisatie die niet alleen kennis bundelt, maar ook in staat is om de onderlinge synergie tussen coaches te bevorderen. Juist vanwege dat samenbrengen van talenten wordt LifeStyle Coaching Nederland met regelmaat benaderd door bedrijven v.w.b. de inzet van Longevity coaches


Verwante beroepen Longevity Coach:

Longevity Specialist
Salaris: €2000 tot €4000
Opleiding: Cursus / Bijscholing HBO
Baankans: Matig

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het beroep Longevity Coach in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0Zoek een ander beroep

Bekijk ook

Ga direct naar