Manager Debiteuren Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Manager Debiteuren? Lees de functieomschrijving.

Als Manager Debiteuren houd je je bezig met het coördineren van de debiteurenadministratie van een organisatie. Je hebt hierbij de leiding over een aantal medewerkers, die steeds debiteuren aanspreken om de afgesproken betaling rond te krijgen.

Hoewel hij het grootste deel van de tijd bezig is met het aansturen en ondersteunen van de medewerkers, zal de Manager Debiteuren zelf ook met debiteuren in contact staan, vooral als het om veel geld of een belangrijke klant gaat. Hiervoor moet hij tactisch kunnen denken en communiceren en zo de belangen van de klant en de organisatie kunnen verenigen.

Naast het debiteurenbeheer is ook vernieuwing van het debiteurenproces aandachtsgebied van de Manager Debiteuren. Hij bekijkt hoe er efficiënter en beter met debiteuren omgegaan kan worden en legt suggesties voor vernieuwing neer bij hoger management. Dat bepaalt of de vernieuwing zal worden geïmplementeerd.

De Manager Debiteuren heeft niet alleen kennis van financiën en betalingen nodig, maar ook leidinggevende en communicatieve vaardigheden die het hem mogelijk maken goed met klanten om te kunnen gaan en vernieuwingen te onderscheiden.

Wil je werken als Manager Debiteuren?

Werk je al als Manager Debiteuren en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Manager Debiteuren worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Manager Debiteuren, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Manager Debiteuren in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Medewerker Debiteuren
  • Contactpersoon van de klant
  • Financieel Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2500 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Manager Debiteuren

Wat verdient een Manager Debiteuren?

Het salaris van een Manager Debiteuren zal gemiddeld tussen de €2500 en €3500 per maand in liggen. Hierbij kunnen, afhankelijk van de functie en senioriteit, secundaire arbeidsvoorwaarden van toepassing zijn,  zoals een auto van de zaak, een ruim aantal mogelijke vrije dagen en een goed geregeld collectief pensioen.

Salarisschaal Manager Debiteuren

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Manager Debiteuren

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Manager Debiteuren

Hoe goed is de toekomst voor de Manager Debiteuren? 

Er zijn niet veel mogelijkheden om als Manager Debiteuren aan de slag te kunnen, omdat niet veel bedrijven zo'n functie nodig hebben en de functie ook onder een andere positie kan vallen.  Er zijn wel voldoende mogelijkheden om door te groeien in management, als men eenmaal werk gevonden heeft. Door de leidinggevende ervaring en financiële kennis kan men financieel of administratief manager worden en zo bij andere organisaties terecht.

Baankans Manager Debiteuren

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Manager Debiteuren worden: Opleidingen tot Manager Debiteuren

Hoe word je een Manager Debiteuren? 

Om Manager Debiteuren te worden heeft men minstens een MBO diploma in financiële richting nodig. Met Commerciële Economie of een andere HBO opleiding in financiële richting kan men sneller aan het werk als Manager Debiteuren, zonder de vele jaren werkervaring in een lagere positie op te doen zoals dat met een MBO diploma het geval is.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Manager Debiteuren

Training Telefonische Incasso
Telefonische Incasso  In de training Telefonische Incasso leren wij u hoe u de verantwoordelijkheid neemt in debiteuren- gesprekken. U leert zich bewust te worden van de wijze waarop u nu …
Training Credit Management
Training Creditmanagement De training Credit Management is gericht op verdieping van het vakgebied. Een goede liquiditeitspositie is cruciaal en cash is king! Een doelgericht credit management beleid is van levensbelang …
Meer opleidingen Manager Debiteuren

Weet je nog niet of je Manager Debiteuren wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Manager Debiteuren of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Manager Debiteuren

Met wie werkt een Manager Debiteuren samen? 

De Manager Debiteuren geeft leiding aan een team van gemiddeld 5-10 medewerkers debiteuren. Naast het aansturen van deze medewerkers is de hij zelf verantwoordelijk voor de grootste klanten en/of debiteuren van het bedrijf en zal daarom met de aangewezen contactpersoon of de klant zelf moeten onderhandelen, om zo een efficiënte betaling te kunnen regelen die voor beide partijen gunstig is. Hij legt hiervoor zelf verantwoording af aan de algemene financieel manager, waar hij ook mee overlegt bij het voorstellen van veranderingen in het proces.


  • Medewerker Debiteuren
  • Contactpersoon van de klant
  • Financieel Manager
Manager Debiteuren


Organisaties waar een Manager Debiteuren werkzaam is

Waar werkt een Manager Debiteuren meestal? 

De Manager Debiteuren kan komen te werken bij alle mogelijke organisaties die groot genoeg zijn om een eigen afdeling voor debiteurenbeheer nodig te hebben.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Manager Debiteuren

Waar kun je het beste werken als Manager Debiteuren? Hieronder vindt je de best door de Manager Debiteuren beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Manager Debiteuren.

Competenties, Skills en Vaardigheden Manager Debiteuren:

Welke competenties heeft een een Manager Debiteuren nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Manager Debiteuren

Wat voor persoonlijkheid heb je als Manager Debiteuren nodig? 

De Manager Debiteuren stelt hoge eisen aan zijn medewerkers en aan de debiteuren, zodat alles zo efficiënt mogelijk afgehandeld kan worden en het debiteurenbeheer steeds weer geoptimaliseerd. Hiervoor bedenkt de Manager steeds nieuwe manieren om het proces aan te kunnen passen  (Perfectionist).

Bij het afhandelen van zaken met debiteuren is de Manager Debiteuren erop gericht om zo snel mogelijk een betaling binnen te krijgen en zo steeds minder debiteuren te hebben. De Manager voelt zich dan ook steeds succesvoller naarmate de lijst met debiteuren kleiner wordt en zal allerlei manieren verzinnen om de klant steeds zover te krijgen om te betalen (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Manager Debiteuren


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Manager Debiteuren

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Manager Debiteuren

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Manager Debiteuren

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Manager Debiteuren

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Manager Debiteuren dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Manager Debiteuren belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Manager Debiteuren. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Manager Debiteuren iets voor je?

Zou je graag Manager Debiteuren willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Manager Debiteuren bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Manager Debiteuren

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar