Manager horeca Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Manager horeca? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep manager horeca. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je manager horeca wordt.

 

Wat is een Manager horeca?

 

De manager Horeca geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn in de Horeca. De manager Horeca zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk. Hij kan een horeca gelegenheid managen of meerdere. Ook als er problemen zijn op de werkvloer springt de manager Horeca in en lost deze problemen aan. De manager Horeca is daarbij verantwoordelijk voor het team zelf. De manager Horeca mag mensen aannemen en ontslaan. Wel moet de manager Horeca ten alle tijden verantwoording afleggen aan de directeur van het bedrijf. Maar de manager Horeca krijgt wel veel eigen verantwoordelijkheden waaronder het aansturen van het personeel. Ook houdt de manager Horeca zich bezig met het klanten bestand. Dit houdt in dat de manager Horeca de band met de klanten moet behouden. Dit kan betekenen dat er vragen beantwoord moeten worden van de klant maar ook het contact met nieuwe klanten valt onder de verantwoordelijkheid van de manager Horeca.  De manager Horeca is ook verantwoordelijk voor een bepaalde begroting die meestal per jaar wordt bekeken. Hier hoort een budget bij waar de manager Horeca zorg voor draagt. Tevens moeten er bepaalde doelen gehaald worden om de begroting aan het einde van het werkjaar kloppend te krijgen. De manager Horeca moet hier zeer veel aandacht aan besteden en hier heel nauwkeurig mee omgaan. Als de manager Horeca het gevoel heeft dat er bepaalde zaken mis gaan in deze begroting, zal de manager Horeca hier meteen op moeten anticiperen. Ook hiervoor geldt dat er ten alle tijden verantwoordelijkheid moet worden afgedragen door de manager Horeca naar de directeur van de Horeca gelegenheid.

 

Wil je werken als Manager horeca?

Werk je al als Manager horeca en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Manager horeca worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Manager horeca, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Manager horeca in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Personeel
  • Klanten
  • directeur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3500 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Manager horeca

Wat verdient een Manager horeca?

 

Het salaris hangt heel erg af van enerzijds het budget waar de manager Horeca   verantwoordelijk voor is en anderzijds het aantal mensen waar de manager Horeca  leiding aan geeft.  Ook heeft het te maken met het bedrijf waar de manager Horeca   voor werkt. Is dit een profit instelling dan zal het salaris hoger liggen dan bij een non profit instelling. Maar in het begin zal het salaris liggen rond de E 3500. Als de manager Horeca   groeit in haar/zijn functie en meer budget moet bewaken of meer mensen moet aansturen, zal dit salaris mee groeien en zal de manager Horeca   uiteindelijk rond de E 6000 kunnen verdienen. 

Salarisschaal Manager horeca

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Manager horeca

Op zoek naar een nieuwe baan als Manager horeca? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Manager horeca. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Manager horeca vacatures

Junior Accountmanager Horeca
Salesrecruiters
Ben jij een jonge, ambitieuze salesprofessional en wil je graag de buitendienst in? Dan is dit dé functie voor jou! Opdrachtgever is marktleider in payroll en HRM diensten in de …
Accountmanager Horeca en Sport
Salesrecruiters
Ben jij ambitieus, sales gedreven en een winnaar in elke situatie? Ben jij daarnaast op zoek naar dé ideale vervolgstap in jouw nog prille sales carrière binnen een jonge en …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Manager horeca

Wat is de toekomst van Manager horeca?

 

Het arbeidsperspectief voor de manager Horeca   is redelijk goed. Er zijn veel bedrijven in deze sector en alle bedrijven hebben behoefte aan goede managers. Als de manager Horeca  al bekend is of werkzaam is in de sector en beschikt over de juiste kwaliteiten is het vrij makkelijk om door te stromen naar een management functie. Als de manager Horeca   eenmaal werkzaam is als manager, en het gaat allemaal goed dan zal de manager Horeca   meer verantwoordelijkheid krijgen. Dit vertaalt zich in het hogere budget waar de manager Horeca  over moet waken en in het aantal mensen dat de manager Horeca   leiding geeft. Ook vertaalt dit zich in het salaris wat zal stijgen. Als de manager Horeca  de hoogste functie heeft bekleed als manager en het bedrijf heeft behoefte aan een nieuwe directeur dan zal de manager Horeca   hiervoor in aanmerking kunnen komen. Echter, de manager Horeca   maakt alleen een kans als hij/zij voldoende ervaring heeft opgebouwd in de sector en zich voldoende heeft bewezen. 

Baankans Manager horeca

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Manager horeca worden: Opleidingen tot Manager horeca

Wil je manager horeca worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Manager horeca? 

 

Om manager Horeca te worden is het vooral belangrijk dat iemand het leiding geven in zich heeft. Als dit niet het geval is, dan maakt iemand sowieso geen kans om een baan als manager te krijgen.  Verder is er een aantal opleidingen wat goed aansluit bij een functie als manager. Zo zou de manager Horeca de opleiding HEAO kunnen doen. Dit is een HBO opleiding die staat voor ‘Hoger Economisch en Administratief Onderwijs’. Als manager heb je namelijk vrijwel altijd te maken met een begroting  waar een economische en administratieve opleiding goed voor opleidt. Echter, het leidinggevende zelf, kun je niet leren maar moet tot een van de eigenschappen behoren van de manager Horeca. Verder is het vaak zo dat een toekomstig manager al werkzaam is in een bepaalde sector voordat hij/zij daar manager wordt. Het is zaak dat de directeur opmerkt dat iemand het in zich heeft en dan is het handig dat diegene ook kennis heeft van de branche waar hij/zij in gaat managen.  De manager Horeca zou dan dus een opleiding genoten moeten hebben die te maken heeft met het werk in de zorg om vervolgens manager te worden.

 

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Manager horeca

Beroepsopleiding: Horeca Hotel Management/Ondernemer
Voor het volgen van een Horeca Hotel Management opleiding ben je bij Linnartz Opleidingengroep aan het juiste adres. Het is een complete 1 of 2 jarige dag- of avondopleiding met …
Leiding geven, Praktisch leidinggeven op de werkvloer
Een startgarantie vanaf 5 deelnemers. Praktisch leidinggeven op de werkvloer. Deze cursus effectief leiderschap is bedoeld voor iedereen die leiding geeft aan een uitvoerende ploeg medewerkers. Dit zijn b.v. ploegleiders, …
Beroepsopleiding: Toerisme & Recreatie Management
Dit is dé studie voor communicatieve en creatieve organisatietalenten die internationaal georiënteerd zijn! Gelukkig kunnen steeds meer mensen zich meerdere vakanties per jaar permitteren, ze gaan zelfs in een weekendje …
Leiding geven, Praktisch Leidinggeven op de werkvloer, Maatwerktraining.
Onze prijzen zijn per persoon op basis van minimaal 5 deelnemers. Bij meerdere deelnemers wordt de prijs per deelnemer lager. Deze training effectief leiderschap is bedoeld voor iedereen die leiding …
Leiding geven, Praktisch Leidinggeven op de werkvloer, Inclusief Gedragsprofiel.
Pracktisch leidinggeven op de werkvloer. Deze training is bedoeld voor iedereen die leiding geeft aan een uitvoerende ploeg medewerkers. Dit zijn b.v. ploegleiders, uitvoerders, chefs, productieleiders, filiaalleiders ,afdelingsleiders etc. Onze …
Meer opleidingen Manager horeca

Weet je nog niet of je Manager horeca wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Manager horeca of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Manager horeca

Met wie werkt een Manager horeca samen? 

 

De manager Horeca  heeft veel te maken met het personeel waar hij/zij leiding aan geeft. De hele dag zullen er mensen uit het team naar de manager Horeca  komen met vragen die de manager Horeca  moet beantwoorden of problemen die de manager Horeca   moet oplossen. Tevens heeft de manager Horeca  veel te maken met klanten. De manager Horeca  behoudt de relaties met de klanten en heeft het eerste contact moment met nieuwe klanten. Zowel via de mail als met zakelijke afspraken is dit contact er en de manager Horeca   zal hier veel tijd en aandacht in moeten stoppen. Tot slot is er veel contact met de directeur van de afdeling. De manager Horeca   moet namelijk ten alle tijden verantwoording afleggen aan hem of haar dus er zullen veel contactmomenten zijn. 


  • Personeel
  • Klanten
  • directeur
Manager horeca


Organisaties waar een Manager horeca werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Manager horeca meestal werkt.

Waar werkt een Manager horeca?

Horeca ondernemeningen zijn altijd profit organisaties dus de manager horeca zal dan ook voor een dergelijke organisatie werken.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Manager horeca

Waar kun je het beste werken als Manager horeca? Hieronder vind je de best door de Manager horeca beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Manager horeca.

Competenties, Skills en Vaardigheden Manager horeca:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Manager horeca.

Welke competenties heeft een Manager horeca nodig?

Een Manager horeca heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Manager horeca

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Manager horeca passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Manager horeca nodig? 

 

De manager Horeca  moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet op kunnen merken wanneer iemand in het team niet goed functioneert om hier meteen op te kunnen anticiperen. Ook moet de manager Horeca  goed kunnen zien wanneer de begroting niet gehaald gaat worden of het bedrijf over het budget heen gaat. Ook dit heeft te maken met goed kunnen waarnemen. Daarbij moet de manager Horeca  een goede leidinggevende zijn om mensen aan te kunnen sturen zowel in wat ze doen als in hoe ze het doen. De manager Horeca  moet dit charisma uitstralen op de werkvloer zodat iedereen hem/haar serieus neemt. Alleen zo zal hij/zij goed kunnen functioneren als leidinggevende en zullen mensen naar hem/haar luisteren

Bekijk de persoonstypen voor Manager horeca


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Manager horeca

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Manager horeca

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Manager horeca

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Manager horeca

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Manager horeca dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Manager horeca belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Manager horeca. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Manager horeca iets voor je?

Zou je graag Manager horeca willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Manager horeca bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Manager horeca

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar