Manager Sales Promotion: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Manager Sales Promotion: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Manager Sales Promotion. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Manager Sales Promotion nodig heeft.Wat doet een Manager Sales Promotion? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Manager Sales Promotion?

Een Manager Sales Promotion ontwikkelt het commerciële beleid van het bedrijf, inclusief de jaarlijkse marketingstrategie. Hij of zij zoekt naar strategische partners en potentiële cliënten. De Manager Sales promotion ontwikkelt alle strategieën, voorstellen en presentaties aan de klanten.Men is medeverantwoordelijk voor de Marketing- en Sales-afdelingen. Daarnaast rapporteert de Manager Sales Promotion direct aan de General Manager.

Past het beroep Manager Sales Promotion bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Manager Sales Promotion

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Marketing en Sales Manager


Vacatures Manager Sales Promotion

Op zoek naar een nieuwe baan als Manager Sales Promotion? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Manager Sales Promotion. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Manager Sales Promotion per ervaringsniveau

junior Manager Sales Promotion vacatures startend Manager Sales Promotion vacatures senior Manager Sales Promotion vacatures beginnend Manager Sales Promotion vacatures trainee Manager Sales Promotion vacatures leidinggevend Manager Sales Promotion vacatures medior Manager Sales Promotion vacatures aankomend Manager Sales Promotion vacatures ervaren Manager Sales Promotion vacatures leerling Manager Sales Promotion vacatures vacatures omscholen tot Manager Sales Promotion vacatures opleiding tot Manager Sales Promotion

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Manager Sales Promotion

Wat verdient een Manager Sales Promotion?

Het salaris ligt rond de € 6000,- bruto per maand afhankelijk van ervaring en verdere vooropleidingen op het gebied van Sales en Marketing.

Salarisschaal Manager Sales Promotion

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Manager Sales Promotion

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Manager Sales Promotion


Bekijk het salaris Manager Sales Promotion per ervaringsniveau

Salaris junior Manager Sales Promotion Wat verdient een startend Manager Sales Promotion? Wat is het loon senior Manager Sales Promotion? beginnend Manager Sales Promotion salaris Maximaal salaris trainee Manager Sales Promotion Hoeveel verdient een leidinggevend Manager Sales Promotion? Wat is het salaris van een medior Manager Sales Promotion? Salaris aankomend Manager Sales Promotion Wat verdient een ervaren Manager Sales Promotion? Welk salaris krijgt een leerling Manager Sales Promotion?


Manager Sales Promotion worden: Opleidingen tot Manager Sales Promotion

Wil je Manager Sales Promotion worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Manager Sales Promotion.

Hoe word je een Manager Sales Promotion? 

Een universitaire opleiding met BA of MA diploma in Life-Sciences, Bedrijfskunde of Economie is vereist. Daarnaast is een marketing diploma, PHD en/of MBA zeer gewenst. Deze positie vereist zeker een aantal jaren werkervaring in de Marketing & Sales.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Manager Sales Promotion

Er zijn geen opleidingen Manager Sales Promotion aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Manager Sales Promotion in werkt

Bekijk alle opleidingen Handel, Groothandel & Detailhandel


Manager Sales Promotion worden: Omscholen tot Manager Sales Promotion

Als je je wilt omscholen tot Manager Sales Promotion is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Manager Sales Promotion zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Manager Sales Promotion dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Manager Sales Promotion

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Manager Sales Promotion

Als je Manager Sales Promotion wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Manager Sales Promotion zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Manager Sales Promotion

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Manager Sales Promotion?


Competenties en Vaardigheden Manager Sales Promotion:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Manager Sales Promotion.

Welke competenties heeft een Manager Sales Promotion nodig?

Een Manager Sales Promotion heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Coachen
Coachen

Wat betekent de competentie coachen? De competentie coachen heeft de steekwoorden: motiveren, leiderschap, assertiviteit, luisteren

Omschrijving

In teamverband kunnen deze mensen ervoor zorgen dat taken voltooid worden. De coach motiveert anderen, op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. De coach is betrokken en wil het beste voor zichzelf en voor de ander. Deze mensen luisteren goed en proberen de juiste vragen te stellen. Op die manier proberen ze anderen een bepaalde ontwikkeling door te laten maken.

Sterke punten
De coaches kunnen anderen vaak goed inspireren en motiveren. Bij tegenslagen zijn dit de mensen die het team en de werkzaamheden weer op gang krijgen. Ze motiveren niet alleen, maar zijn over het algemeen ook goede leiders. Ze kunnen mensen aansturen en begeleiden. Daarnaast zijn deze coaches over het algemeen betrouwbaar en willen ze iedereen graag helpen. Deze mensen zijn vaak zelfverzekerd en willen het beste voor zichzelf en voor de ander.

Zwakke punten
Het is mogelijk dat de betrokkenheid van de coach zo groot wordt, dat de prioriteiten op verkeerde aspecten komen te liggen. Deze grote betrokkenheid kan ervoor zorgen dat anderen zich gecontroleerd voelen.

Creativiteit
Creativiteit

Steekwoorden: durf, lateraal denken, initiatief, verfrissend

Omschrijving

Bij een project of opdracht is het handig om er een creatieveling bij te hebben. Deze mensen komen vaak met verfrissende ideeën input. Wanneer werkzaamheden vastlopen, kan deze creatieveling met goede oplossingen komen. Creatievelingen kunnen omspringen met veranderende omstandigheden op de werkvloer.

Sterke punten
Deze mensen zijn goed in out-of-the-box denken, zij kunnen vaste patronen of ideeën loslaten en komen met een compleet nieuw perspectief. Deze mensen hebben vaak lef en zijn initiatiefrijk. Zij komen vaak zelf met andere oplossingen.

Zwakke punten
Creatieve mensen hebben vaak veel verschillende ideeën, maar dit kunnen er ook teveel zijn. Deze mensen kunnen dan ook vaker nogal chaotisch overkomen. Hun ideeën bestaan voor het overgrote deel uit losse flodders en duidelijkheid ontbreekt dan. Deze mensen hebben vaak wel een goede sfeer of inspiratie nodig. Ontbreekt het hieraan, dan kan de creatieveling nog weleens vastlopen. Bepaalde creatievelingen kunnen erg eigenwijs zijn, zij hebben dan het idee dat hun plan het beste is.

Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien

Steekwoorden: proactief, ondernemend, toekomst, ambitieus

Omschrijving

Deze personen komen zelf met oplossingen of nieuwe ideeën. Ze zien bepaalde kansen en proberen hierop in te spelen. Met het oplossen van problemen of het maken van taken reageren deze personen proactief. Ze staan vooraan om iets te ondernemen.

Sterke punten
Proactiviteit is een eigenschap die direct wordt gekoppeld aan initiatiefnemende personen. Ze zijn ook ambitieus. Ze willen dingen verbeteren, problemen oplossen, doelen stellen en die ook bereiken. Daarnaast komen ze vaak met creatieve ideeën en kijken daarbij optimistisch naar de toekomst.

Zwakke punten
Deze personen kunnen overijverig overkomen. Ze hebben altijd ideeën en oplossingen. Deze competentie wordt dan ook weleens gekoppeld aan de term bemoeial. Een idee opperen wanneer dit niet gewenst is, kan voor veel mensen frustrerend zijn. Daarnaast kunnen iniatiefnemers betweterig overkomen, omdat zij altijd vooraan staan. Anderen krijgen dan minder kans hun ideeën op tafel te leggen.

 

Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend

Omschrijving

Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.

Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.

Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.

Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus

Omschrijving

Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.

Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.

Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. 

Vaardigheden Manager Sales Promotion

 • Luisteren
 • Feedback geven
 • Stimuleren
 • Nieuwe oplossingen bedenken
 • Out of the box denken
 • Durf
 • Proactief
 • Ondernemend
 • Oplossingsgericht
 • Klantvriendelijkheid
 • Begripvol
 • Dienstverlenend
 • Doelgericht
 • Vasthoudendheid
 • Ambitie

Persoonlijkheid en Eigenschappen Manager Sales Promotion

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Manager Sales Promotion passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Manager Sales Promotion nodig? 

Commercieële instelling, Strategisch denker, Verantwoordelijkheidsgevoel, Visie op de Markt, Leiderschapskwaliteiten

Bekijk de persoonstypen voor Manager Sales Promotion


Eigenschappen Manager Sales Promotion

 • Zelfverzekerd
 • Overwicht
 • Gedrevenheid
 • Enthousiast
 • OndernemendArbeidsmarktperspectief Manager Sales Promotion

Wat zijn de baankansen voor een Manager Sales Promotion?

Doorgroeimogelijkheden naar Country Management. Hierbij geeft men leiding aan een team van Sales managers.

De actuele kans op werk voor een Manager Sales Promotion

Het beroep Manager Sales Promotion is onderdeel van de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing. De kans op werk voor de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Manager Sales Promotion

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Manager Sales Promotion

Je kunt als Manager Sales Promotion een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Manager Sales Promotion is onderdeel van de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Manager Sales Promotion


Organisaties waar een Manager Sales Promotion werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Manager Sales Promotion meestal werkt.

Waar werkt een Manager Sales Promotion?

Commercieële organisaties maar ook connecties met de wetenschap.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Netwerk Manager Sales Promotion

Met wie werkt een Manager Sales Promotion samen? 

Commercieël Directeur, Bedrijven, Wetenschaps-Faculteiten


 • Commercieël Directeur, Bedrijf, Wetenschaps Faculteiten
Manager Sales Promotion

Interview met een Manager Sales Promotion

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Alles over het beroep Manager Sales Promotion in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Commercieël Directeur, Bedrijf, Wetenschaps Faculteiten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €4000 tot €6500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0Ga direct naar