Boeken Manegehouder

Vacatures voor Manegehouders zijn moeilijk te vinden. Het gebeurt wel dat maneges worden overgenomen door andere Manegehouders, maar vaak zijn ze lange tijd in dezelfde handen.

Gebleken is ook dat met de crisis van 2010 veel bezuinigd wordt op het paardrijden. Vooral de markt voor rijlessen voor volwassenen is aan het instorten. Ook reeds langer bestaande maneges hebben hier last van. Zelfs tot op het punt dat sommige drastische maatregelen moeten nemen.

Normaal is het een logische keuze voor een Manegehouder om zelf een manege te starten, maar in tijden van crisis is het risico dus wel aanwezig dat mensen juist op paardrijlessen gaan bezuinigen. De markt voor de Manegehouders is dus gevoelig voor de tendens in de economie.

De Manegehouder staat al aan het hoofd van de gehele manege. Dat wil zeggen dat je daarmee binnen het bedrijf het plafond hebt bereikt. Een doorgroei naar een andere functie is dus niet mogelijk. Wat wel een optie is is om over te stappen naar een grotere manege of de bestaande eigen manege te laten groeien. Gevolg is dat je dan meer verantwoordelijkheden krijgt en over meer mensen leiding geeft.

Er zijn een hoop verschillende manieren om je te verdiepen in het beroep Manegehouder. Je kan een opleiding volgen, maar er zijn nog andere laagdrempelige manieren om aan die kennis te komen. Hieronder kan je diverse boeken, Ebooks of DVDs vinden waarmee je meer kan leren over de functie en de inhoud van het beroep Manegehouder. Er zijn boeken voor de beginner of voor de Manegehouder die verder wilt ontwikkelen binnen het vakgebied.