Opleidingen of training Manegehouder Utrecht

Zoek je een opleiding Manegehouder in Utrecht? Wij hebben op dit moment 0 opleidingen, trainingen en cursussen Manegehouder die in de regio Utrecht gegeven worden. Misschien is een online opleiding volgen iets voor je? Er zijn tegenwoordig ook veel klassikale online opleidingen en trainingen te volgen. Jij volgt je opleiding dan vanuit Utrecht en je klasgenoten in een andere stad of regio.

Opleidingen Manegehouder Utrecht

Zou je graag Manegehouder willen worden? Of ben je al Manegehouder en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Manegehouder in Utrecht, samengesteld door onze opleidingspartner Springest.


Er zijn geen opleidingen, trainingen en cursussen Manegehouder in Utrecht

Er zijn geen opleidingen, trainingen en cursussen Manegehouder in Utrecht aanwezig. Zet het regiofilter uit, of bekijk een andere regio

Bekijk alle opleidingen Manegehouder

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Manegehouder

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Manegehouder

Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Ondernemerschap
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Hoe word je een Manegehouder? 

Een opleiding Manager Paardenhouderij, Dierhouderij of de opleiding Manager Paardensportbedrijf (valt onder Instructeur Paardensport),  kunnen allemaal een opstap zijn naar de functie van Manegehouder. Dit zijn allemaal vierjarige MBO opleidingen.

Onderwerpen die onder andere langs kunnen komen in deze studies zijn bedrijfsvoering, administratie en ondernemen, communicatie, voortplantingsbegeleiding, verzorging en hygiëne.

Na de MBO opleidingen kan op HBO niveau worden doorgestudeerd. Maar het is ook mogelijk om op HBO niveau te starten.

Een HBO opleiding die geschikt is voor toeomstige Manegehouders, is Diermanagement. Een vierjarige studie met als afstudeerrichting Paard en Management. In eerste instantie krijg je tijdens deze studie algemene vakken in het managen van een bedrijf in de diersector. Onderwerpen als voeding, gedrag, ecologie, welzijn, leidinggeven en kennis overdragen staan tijdens het algemene deel van de studie centraal.

Als je gaat specialiseren komt er meer nadruk op bedrijven in de hippische sector. Dan komen ook specifiekere onderwerpen aan bod zoals paardengedrag, huisvesting, fokken, training en welzijn.


Filter