Opleidingen Manegehouder

Zou je graag Manegehouder willen worden? Of ben je al Manegehouder en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Manegehouder, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Een opleiding Manager Paardenhouderij, Dierhouderij of de opleiding Manager Paardensportbedrijf (valt onder Instructeur Paardensport),  kunnen allemaal een opstap zijn naar de functie van Manegehouder. Dit zijn allemaal vierjarige MBO opleidingen.

Onderwerpen die onder andere langs kunnen komen in deze studies zijn bedrijfsvoering, administratie en ondernemen, communicatie, voortplantingsbegeleiding, verzorging en hygiëne.

Na de MBO opleidingen kan op HBO niveau worden doorgestudeerd. Maar het is ook mogelijk om op HBO niveau te starten.

Een HBO opleiding die geschikt is voor toeomstige Manegehouders, is Diermanagement. Een vierjarige studie met als afstudeerrichting Paard en Management. In eerste instantie krijg je tijdens deze studie algemene vakken in het managen van een bedrijf in de diersector. Onderwerpen als voeding, gedrag, ecologie, welzijn, leidinggeven en kennis overdragen staan tijdens het algemene deel van de studie centraal.

Als je gaat specialiseren komt er meer nadruk op bedrijven in de hippische sector. Dan komen ook specifiekere onderwerpen aan bod zoals paardengedrag, huisvesting, fokken, training en welzijn.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Manegehouder

Er zijn geen opleidingen Manegehouder aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Manegehouder in werkt

Bekijk alle opleidingen Dieren & Verzorging