Marketing Consultant Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Marketing Consultant Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Marketing Consultant worden: Opleidingen tot Marketing Consultant

Wil je Marketing Consultant worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Marketing Consultant, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Marketing Consultant.

Hoe word je een Marketing Consultant? 

Het niveau van de studie bepaalt het type baan. Voor starters bestaat vaak de mogelijkheid tot een traineeship, later bestaat de mogelijkheid tot bijscholing. Vrijwel elke studie die raakvlakken heeft met de economie biedt mogelijkheden tot een baan als Marketingadviseur. Om een pré te hebben bij sollicitaties kan er echter wel beter gekozen voor marketingvakken/een marketingmaster als Marketing Management.

De 4 best beoordeelde opleidingen Marketing Consultant

bijgewerkt op 14-05-2022

MBA International Marketing (MBA 90 ECTS)
Start je MBA in International Marketing Of je nu werkt bij een media bureau, in-house of als consultant, een carrière in marketing biedt aantrekkelijke perspectieven. Ontdek hoe je klanten kunt …
MBA International Marketing (MBA 90 ECTS)
MOC On Demand MB-220: Dynamics 365 for Marketing (inclusief examen) - Dag
Je bent een IT- of marketingprofessional die wil leren hoe je Dynamics 365 for Marketing voor bedrijven kunt benutten. Evenementen, webinars en enquêtes zijn vaak een cruciaal onderdeel van het …
MOC On Demand MB-220: Dynamics 365 for Marketing (inclusief examen) - Dag
International Business
Ben jij een marketing- of salesmanager, projectleider, consultant, controller of een zelfstandig ondernemer? In welke (leidinggevende) functie je ook werkzaam bent, in de internationale handel zijn tegenwoordig heel wat vaardigheden …
International Business
Design Thinking Workshop
This workshop introduces participants to Design Thinking mindset through learning by doing. Participants will learn and use Design Thinking mindset and tools to approach a set challenge. They will: Adopt …
Design Thinking Workshop

Is het verstandig om Marketing Consultant te worden?

Voordat je aan een opleiding Marketing Consultant begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Marketing Consultant worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Marketing Consultant?

Een Marketingadviseur kan doorgroeien naar de functie van Senior Marketingadviseur. Afgestudeerden hebben na circa een maand een baan al is de prognose met een HBO diploma beter.

De actuele kans op werk voor een Marketing Consultant

Het beroep Marketing Consultant is onderdeel van de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing. De kans op werk voor de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

3

Baankans Marketing Consultant

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Marketing Consultant

Als je je wilt omscholen tot Marketing Consultant is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Marketing Consultant door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Marketing Consultant zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Marketing Consultant

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Marketing Consultant dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Marketing Consultant

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Marketing Consultant

Als je Marketing Consultant wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Marketing Consultant zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Marketing Consultant

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Marketing Consultant?

Competenties en Vaardigheden Marketing Consultant

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Marketing Consultant nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Marketing Consultant nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Marketing Consultant

Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Marketing Consultant

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Marketing Consultant. Als Marketing Consultant wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Marketing Consultant:


zie volledige beschrijving persoonstype Marketing Consultant

Vakkennis voor een Marketing Consultant

Het is voor een Marketing Consultant ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Marketing Consultant zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Marketing Consultant

MBA International Marketing (MBA 90 ECTS)
Start je MBA in International Marketing Of je nu werkt bij een media bureau, in-house of als consultant, een carrière in marketing biedt aantrekkelijke perspectieven. Ontdek hoe je klanten kunt …
MBA International Marketing (MBA 90 ECTS)
MOC On Demand MB-220: Dynamics 365 for Marketing (inclusief examen) - Dag
Je bent een IT- of marketingprofessional die wil leren hoe je Dynamics 365 for Marketing voor bedrijven kunt benutten. Evenementen, webinars en enquêtes zijn vaak een cruciaal onderdeel van het …
MOC On Demand MB-220: Dynamics 365 for Marketing (inclusief examen) - Dag

Werkervaring Marketing Consultant

Het is voor een startend Marketing Consultant die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Marketing Consultant is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Marketing Consultant, maar iets anders?

Is een opleiding Marketing Consultant het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Marketing Consultant

Als je Marketing Consultant wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Marketing Consultant


Weten hoe het is om als Marketing Consultant te werken? Lees het interview

Gideon Tailleur is marketingspecialist. Hoe ben je aan deze baan gekomen? “Twee jaar geleden ben ik mijn eigen bedrijf gestart. Ik werkte 6 jaar bij KPN als marketeer en daarvoor twee jaar bij Heineken, maar ik voelde dat het tijd was om mijn eigen weg in te slaan. Mijn ervaring en kennis meenemen in het helpen van andere bedrijven met hun marketingstrategie. Daarnaast kan ik mijn creativiteit goed kwijt door leuke marketingactivatiteiten voor merken te bedenken.”
Welke opleiding heb je gevolgd om Marketing Specialist te worden?
“Ik heb de studie Small Business & Retail Management gevolgd aan de Hogeschool Inholland.”


Ben jij geschikt om Marketing Consultant te worden?

Zou je graag Marketing Consultant willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Marketing Consultant voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar