Marketing Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Marketing Manager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep marketing manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je marketing manager wordt.

 

Wat is een Marketing Manager?

Een marketing manager kijkt naar de wensen van klanten van een bedrijf om zo producten aan de man te brengen. De marketing manager adviseert de directie over nieuwe producten en nieuwe markten.  De marketing manager stelt uiteindelijk de potentiële doelgroep klanten vast. Een marketing manager onderzoekt de vraag naar producten en kijkt naar de concurrentie. Ook onderzoekt de marketing manager wat klanten van een product, merk of bedrijf vinden en wat ze graag verbeterd zouden willen zien.

Een marketing manager moet voortdurend nieuwe dingen bedenken om de consument te blijven prikkelen. Bij nieuwe producten doet de marketing manager dieper onderzoek. Hiervoor worden marktonderzoekers ingeschakeld. Soms zijn deze in dienst van het bedrijf waar de marktonderzoeker werkt, soms wordt het uitbesteed aan een ander bedrijf. Een marketing manager kan er dus voor kiezen een nieuwe markt aan te boren of een nieuw product te ontwikkelen.
Uiteindelijk bedenkt de marketing manager een goede marketing- of reclamecampagne.

Dit gaat vaak in samenwerking met een reclamebureau. De marketing manager nodigt een paar reclamebureaus uit die hun plannen presenteren. Bij het maken van marktstrategiën wordt rekening gehouden met de doelstellingen van het bedrijf, de marktkenmerken en factoren als kosten en winstmarges. Een marketing manager geeft hier zelf regelmatig presentaties over aan de directie, klanten en de pers. De ideeën van een marketing manager gaan vaak over grote veranderingen, er wordt daarom regelmatig overlegd met andere afdelingshoofden. De directie neemt uiteindelijk een beslissing.


De marketing manager is ook verantwoordelijk voor de communicatie en promotie. Daarnaast organiseert een marketing manager activiteiten om collega's te coachen, bijvoorbeeld teambuilding, werkevaluatie en motivatie. Wil je werken als Marketing Manager?

Werk je al als Marketing Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Marketing Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Marketing Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Marketing Manager in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €4223 tot €7516

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Marketing Manager

Wat verdient een Marketing Manager?

Primaire arbeidsvoorwaarden:

Het salaris van een marketing manager kan nogal variëren. Het hangt van het aantal jaren ervaring, de organisatie waar je als marketing manager komt te werken enzovoorts. Over het algemeen verdient een marketing manager tussen de 4223 en 7516 euro bruto per maand. Dit salaris kan tevens worden verhoogd door bonussen en provisieregelingen bij goede prestaties.

Secundair:

Een marketing manager krijgt vaak de mogelijkheden tot een auto, telefoon en laptop van de zaak.
Een marketingmanager werkt vaak met winsttargets en een bonussysteem.

Salarisschaal Marketing Manager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Marketing Manager

Er zijn geen vacatures Marketing Manager aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Marketing Manager in werkt.

Meer weten over de sector waar een Marketing Manager in werkt

Bekijk werken in Marketing & Communicatie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Marketing Manager

Wat is de toekomst van Marketing Manager?

Een marketing manager is in alle sectoren nodig en kan binnen verschillende organisaties werken. Driekwart van de afgestudeerden vindt snel een baan. Omdat er veel afgestudeerden zijn wordt er voor de komende jaren een overschot verwacht. Ook zijn de gevolgen van de economische crisis nog te merken binnen de sector. Toch zijn de vooruitzichten vooralsnog goed.

Een marketing manager heeft doorgroeimogelijkheden tot (commercieel) directeur en senior adviseur.

Baankans Marketing Manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Marketing Manager worden: Opleidingen tot Marketing Manager

Wil je Marketing Manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Marketing Manager.

Hoe word je een Marketing Manager? 

Basisopleiding: HBO Marketing Management, HBO commerciële economie, HBO bedrijfskunde en management. Ook biedt NIMA- opleidingen de mogelijkheid tot omscholing tot marketing manager aan. Met een WO Opleiding Marketing Management of WO Marketing (met specialisatie MA Marketing Management) heb je nog meer carrierekansen. Tevens vormen managementopleidingen een prima basis. Duidelijk is dat bij deze functie een opleiding niet volstaat, ervaring is een eis.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Marketing Manager

Google Tag Manager - Digital Marketing
Is de webbouwer bij jou ook verantwoordelijk voor het beheer van je tags? Maar zou je om de snelheid erin te houden dit ook wel zelf willen doen? Volg onze …
Google Tag Manager - Digital Marketing
Conversie Specialist (Conversie Manager / Conversie Optimalisatie / Online Marketing)
Corona: m.i.v. juli 2020 geven we onze opleidingen weer (uiteraard met in achtneming van de 1,5 meter regels) bij ons op kantoor in Utrecht. Mocht je de cursus liever ‘op …
Conversie Specialist (Conversie Manager / Conversie Optimalisatie / Online Marketing)
Masterclass Digital Marketing
Het belang van doordachte digital marketing is langzamerhand wel duidelijk. Maar wil je van elk onderwerp evenveel afweten? In deze digital masterclass zetten we elke maand een ander onderwerp op …
Masterclass Digital Marketing
HBO Marketing Management
Resultaat Na deze opleiding HBO Marketing Management bent u in staat om op een praktische en doeltreffende manier te sturen op marketingprocessen. U heeft inzicht in marketingmanagement, bent in staat om marketingbeleid …
HBO Marketing Management
Facility Manager: Assistent
Facility Manager: Assistent Algemeen Als (senior) medewerker facilitaire dienst heb je een coördinerende functie en ben je betrokken bij het organiseren, aansturen en/of uitvoeren van de meest voorkomende facilitaire diensten. Je bent de …
Facility Manager: Assistent

Omscholen of doorgroeien tot Marketing Manager

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Marketing Manager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Marketing Manager zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Marketing Manager

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Marketing Manager?

Competenties en Vaardigheden Marketing Manager

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Marketing Manager nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Marketing Manager nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Marketing Manager

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren

Persoonlijkheid van een Marketing Manager

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Marketing Manager. Als Marketing Manager wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Marketing Manager:


zie volledige beschrijving persoonstype Marketing Manager

Vakkennis voor een Marketing Manager

Het is voor een Marketing Manager ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Marketing Manager zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Marketing Manager

Management and Marketing / Management und Marketing
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
Management and Marketing / Management und Marketing
Marketing Manager E-Learning
Leg een stevige marketingbasis en volg de opleiding Marketing ManagerWat komt er het eerste in je op bij het begrip ‘marketing’? Reclame en social media? Veel mensen denken al snel …
Marketing Manager E-Learning
Digital Marketing Management
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
Digital Marketing Management
International Marketing Management
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
International Marketing Management
Marketing Management, Global Edition
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
Marketing Management, Global Edition

Werkervaring Marketing Manager

Het is voor een startend Marketing Manager die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Marketing Manager is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Marketing Manager het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Marketing Manager

Met wie werkt een Marketing Manager samen? 

Een Marketing Manager komt dagelijks met ontzettend veel mensen in contact. Hij is namelijk verwantwoordelijk voor de gehele sales/marketing afdeling. Als marketing manager spreek je regelmatig marktonderzoekers die op basis van data jou informeren over de laatste trends. Je bespreekt (potentiële of lopende) opdrachten met reclamebureaus, je treedt de pers tegemoet om te communiceren aangaande het beleid en uiteraard om ook met de klanten van je bedrijf in contact te blijven. Tevens spreek je andere afdelingshoofden en mensen van het management team. Intern moet je namelijk de marketingstrategie kunnen verwoorden.


Marketing Manager


Organisaties waar een Marketing Manager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Marketing Manager meestal werkt.

Waar werkt een Marketing Manager?

Een marketing manager kan bij alle sectoren werkzaam zijn en bij heel uiteenlopende bedrijven werken. Marketing managers zijn werkzaam in zowel profit als non-profit zaken.

Meer weten over werken in de Marketing & Product?

Bekijk werken in Marketing & Product

Best beoordeelde werkgevers Marketing Manager

Waar kun je het beste werken als Marketing Manager? Hieronder vind je de best door de Marketing Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Marketing Manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Marketing Manager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Marketing Manager.

Welke competenties heeft een Marketing Manager nodig?

Een Marketing Manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Marketing Manager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Marketing Manager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Marketing Manager nodig? 

Een marketing manager werkt vaak met winsttargets en is daarom vaak competitief en wil graag het meest succesvol zijn. De gestelde doelen moeten zo efficiënt mogelijk worden bereikt. Daarnaast moet een marketing manager actiegericht kunnen werken.

Bekijk de persoonstypen voor Marketing Manager


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Marketing Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Marketing Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Marketing Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Marketing Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Marketing Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Marketing Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Marketing Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Marketing Manager iets voor je?

Zou je graag Marketing Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Marketing Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Marketing Manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar