Marketing Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Marketing Manager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep marketing manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je marketing manager wordt.

 

Wat is een Marketing Manager?

Een marketing manager kijkt naar de wensen van klanten van een bedrijf om zo producten aan de man te brengen. De marketing manager adviseert de directie over nieuwe producten en nieuwe markten.  De marketing manager stelt uiteindelijk de potentiële doelgroep klanten vast. Een marketing manager onderzoekt de vraag naar producten en kijkt naar de concurrentie. Ook onderzoekt de marketing manager wat klanten van een product, merk of bedrijf vinden en wat ze graag verbeterd zouden willen zien.

Een marketing manager moet voortdurend nieuwe dingen bedenken om de consument te blijven prikkelen. Bij nieuwe producten doet de marketing manager dieper onderzoek. Hiervoor worden marktonderzoekers ingeschakeld. Soms zijn deze in dienst van het bedrijf waar de marktonderzoeker werkt, soms wordt het uitbesteed aan een ander bedrijf. Een marketing manager kan er dus voor kiezen een nieuwe markt aan te boren of een nieuw product te ontwikkelen.
Uiteindelijk bedenkt de marketing manager een goede marketing- of reclamecampagne.

Dit gaat vaak in samenwerking met een reclamebureau. De marketing manager nodigt een paar reclamebureaus uit die hun plannen presenteren. Bij het maken van marktstrategiën wordt rekening gehouden met de doelstellingen van het bedrijf, de marktkenmerken en factoren als kosten en winstmarges. Een marketing manager geeft hier zelf regelmatig presentaties over aan de directie, klanten en de pers. De ideeën van een marketing manager gaan vaak over grote veranderingen, er wordt daarom regelmatig overlegd met andere afdelingshoofden. De directie neemt uiteindelijk een beslissing.


De marketing manager is ook verantwoordelijk voor de communicatie en promotie. Daarnaast organiseert een marketing manager activiteiten om collega's te coachen, bijvoorbeeld teambuilding, werkevaluatie en motivatie. Wil je werken als Marketing Manager?

Werk je al als Marketing Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Marketing Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Marketing Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Marketing Manager in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €4223 tot €7516

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

42


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Marketing Manager

Wat verdient een Marketing Manager?

Primaire arbeidsvoorwaarden:

Het salaris van een marketing manager kan nogal variëren. Het hangt van het aantal jaren ervaring, de organisatie waar je als marketing manager komt te werken enzovoorts. Over het algemeen verdient een marketing manager tussen de 4223 en 7516 euro bruto per maand. Dit salaris kan tevens worden verhoogd door bonussen en provisieregelingen bij goede prestaties.

Secundair:

Een marketing manager krijgt vaak de mogelijkheden tot een auto, telefoon en laptop van de zaak.
Een marketingmanager werkt vaak met winsttargets en een bonussysteem.

Salarisschaal Marketing Manager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Marketing Manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Marketing Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Marketing Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Marketing Manager vacatures

Shopper and Trade Marketing Manager - German speaking
Michael Page International Netherlands SA
Shopper and Trade Marketing Manager - German speaker Client Details FMCG - Food Description Your responsibilities include : Generating shopper/consumer insights in channels based on consumer/shopper barriers, beliefs and behaviours …
Reseller Ecommerce Marketing Manager
Bose Products B.V.
Bose Products B.V. zoekt een Reseller Ecommerce Marketing Manager te HBO geplaatst op 10-03-2020 Reseller Ecommerce Marketing Manager Job Description: Bose is about better sound, but better sound is just …
Marketing Manager
FindWhere B.V.
FindWhere B.V. zoekt een Marketing Manager te HBO geplaatst op 25-02-2020 MARKETING MANAGER Als Marketing manager ben je verantwoordelijk voor de SEO-SEA activiteiten en help je bij de uitvoering van …
Global Marketing Specialist
Luke Recruitment B.V.
De interesse van potentiële klanten voor de machines van Foeth, wordt doorgaans online gewekt. Effectieve internationale online marketing voor onze machines is daarom cruciaal en is bepalend voor het toekomstige …
Marketing manager
VSH
Marketing Manager West-Europa, Aalberts Ingerated Piping Systems, locatie Hilversum Als marketing manager ben jij er niet vies van om ook zelf je handen uit de mouwen te steken. Door jouw …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Marketing Manager

Wat is de toekomst van Marketing Manager?

Een marketing manager is in alle sectoren nodig en kan binnen verschillende organisaties werken. Driekwart van de afgestudeerden vindt snel een baan. Omdat er veel afgestudeerden zijn wordt er voor de komende jaren een overschot verwacht. Ook zijn de gevolgen van de economische crisis nog te merken binnen de sector. Toch zijn de vooruitzichten vooralsnog goed.

Een marketing manager heeft doorgroeimogelijkheden tot (commercieel) directeur en senior adviseur.

Baankans Marketing Manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

42


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Marketing Manager worden: Opleidingen tot Marketing Manager

Wil je marketing manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Marketing Manager? 

Basisopleiding: HBO Marketing Management, HBO commerciële economie, HBO bedrijfskunde en management. Ook biedt NIMA- opleidingen de mogelijkheid tot omscholing tot marketing manager aan. Met een WO Opleiding Marketing Management of WO Marketing (met specialisatie MA Marketing Management) heb je nog meer carrierekansen. Tevens vormen managementopleidingen een prima basis. Duidelijk is dat bij deze functie een opleiding niet volstaat, ervaring is een eis.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Marketing Manager

Conversie Specialist (Conversie Manager / Conversie Optimalisatie / Online Marketing)
Ben jij betrokken of ga je regelmatig betrokken worden bij conversie optimalisatie activiteiten binnen jouw bedrijf? Volg dan deze CRO opleiding. Tijdens deze Conversie Specialist cursus laten we je kennismaken …
HBO Marketing Management
Resultaat Na deze opleiding HBO Marketing Management bent u in staat om op een praktische en doeltreffende manier te sturen op marketingprocessen. U heeft inzicht in marketingmanagement, bent in staat om marketingbeleid …
Algemeen management
Bij de cursus Algemeen management staat ondernemerschap centraal. Hoe maak en onderbouw je strategische keuzes? Aan bod komen strategie, marketing, personeel, financiën en kwaliteitszorg. Hoe geef ik sturing aan een …
Marketing Manager
Veel mensen denken bij marketing al snel aan reclamecampagnes. Maar marketing is meer dan alleen dat. Als marketeer heb je kennis en creativiteit nodig om een bedrijf zodanig onder de …
Google Tag Manager - Digital Marketing
Is de webbouwer bij jou ook verantwoordelijk voor het beheer van je tags? Maar zou je om de snelheid erin te houden dit ook wel zelf willen doen? Volg onze …
Meer opleidingen Marketing Manager

Weet je nog niet of je Marketing Manager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Marketing Manager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Marketing Manager

Met wie werkt een Marketing Manager samen? 

Een Marketing Manager komt dagelijks met ontzettend veel mensen in contact. Hij is namelijk verwantwoordelijk voor de gehele sales/marketing afdeling. Als marketing manager spreek je regelmatig marktonderzoekers die op basis van data jou informeren over de laatste trends. Je bespreekt (potentiële of lopende) opdrachten met reclamebureaus, je treedt de pers tegemoet om te communiceren aangaande het beleid en uiteraard om ook met de klanten van je bedrijf in contact te blijven. Tevens spreek je andere afdelingshoofden en mensen van het management team. Intern moet je namelijk de marketingstrategie kunnen verwoorden.


Marketing Manager


Organisaties waar een Marketing Manager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Marketing Manager meestal werkt.

Waar werkt een Marketing Manager?

Een marketing manager kan bij alle sectoren werkzaam zijn en bij heel uiteenlopende bedrijven werken. Marketing managers zijn werkzaam in zowel profit als non-profit zaken.

Meer weten over werken in de Marketing & Product?

Bekijk werken in Marketing & Product

Best beoordeelde werkgevers Marketing Manager

Waar kun je het beste werken als Marketing Manager? Hieronder vind je de best door de Marketing Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Marketing Manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Marketing Manager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Marketing Manager.

Welke competenties heeft een Marketing Manager nodig?

Een Marketing Manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Marketing Manager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Marketing Manager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Marketing Manager nodig? 

Een marketing manager werkt vaak met winsttargets en is daarom vaak competitief en wil graag het meest succesvol zijn. De gestelde doelen moeten zo efficiënt mogelijk worden bereikt. Daarnaast moet een marketing manager actiegericht kunnen werken.

Bekijk de persoonstypen voor Marketing Manager


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Marketing Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Marketing Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Marketing Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Marketing Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Marketing Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Marketing Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Marketing Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Marketing Manager iets voor je?

Zou je graag Marketing Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Marketing Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Marketing Manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar