Mecanicien Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Mecanicien worden: Opleidingen tot Mecanicien

Wil je Mecanicien worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Mecanicien, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Mecanicien.

Hoe word je een Mecanicien? 

Mogelijke opleidingen zijn Algemene Operationele Techniek (AOT) en Werktuigkundige (WTK). Dit zijn MBO-opleidingen van zo’n drie jaren. 
 
Soms wordt ook een VCA-certificaat gevraagd. 
 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Mecanicien

Er zijn geen opleidingen Mecanicien aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Mecanicien in werkt

Bekijk meer opleidingen Techniek

Is het verstandig om Mecanicien te worden?

Voordat je aan een opleiding Mecanicien begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Mecanicien worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Mecanicien?

Er is veel werk voor Mecaniciens. Je kunt echter beter zoeken op de functie ‘Werktuigkundige’ of ‘Mechanicus’. 
 
Bij goed functioneren kan hij extra verantwoordelijkheden krijgen. Hij kan een team aansturen en/of steeds moeilijkere klussen krijgen. Hij kan ook verder studeren en bijvoorbeeld Elektrisch Ingenieur worden.
 

De actuele kans op werk voor een Mecanicien

De kans op werk voor het beroep Mecanicien is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

82

Baankans Mecanicien

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Mecanicien

Als je je wilt omscholen tot Mecanicien is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Mecanicien door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Mecanicien zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Mecanicien

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Mecanicien dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Mecanicien

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Mecanicien

Als je Mecanicien wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Mecanicien zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Mecanicien

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Mecanicien?

Competenties en Vaardigheden Mecanicien

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Mecanicien nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Mecanicien nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Mecanicien

Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Mecanicien

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Mecanicien. Als Mecanicien wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

Vakkennis voor een Mecanicien

Het is voor een Mecanicien ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Mecanicien zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Mecanicien


Werkervaring Mecanicien

Het is voor een startend Mecanicien die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Mecanicien is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Mecanicien, maar iets anders?

Is een opleiding Mecanicien het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Mecanicien te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Mecanicien te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Mecanicien te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Mecanicien te worden?

Zou je graag Mecanicien willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Mecanicien voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar