Mecanicien Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Mecanicien? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep mecanicien. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je mecanicien wordt.

 

Wat is een Mecanicien?

Een Mecanicien of Mechanicus is iemand die zorgt draagt voor technische machines. Voorbeelden van taken:
 
- installeren en onderhouden van machines, installaties en apparatuur
- repareren van kapotte machines en gereedschappen
- voorbereiden en coördineren van het werk
- adviseren over en begeleiden van verbeterprocessen in het kader van ontwikkeling en onderhoud van de aanwezige apparatuur
- documenteren van de werkzaamheden
- deelnemen aan vergaderingen en werkoverleggen

Hij voert de werkzaamheden uit bij het bedrijf zelf of bij een klant.
 

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Mecanicien?

Werk je al als Mecanicien en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Mecanicien worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Mecanicien, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Mecanicien in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Collega's
  • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

89


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Mecanicien

Wat verdient een Mecanicien?

Een Mecanicien verdient zo tussen de €2000,- en €3500,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling. Het loon hangt af van de verantwoordelijkheden en ervaring van de Mechanicus.
 
Mogelijke extra’s zijn doorbetaalde vakantie- en verlofdagen, een collectieve ziektekostenverzekering en een pensioensregeling. Als hij onregelmatige diensten draait, kan hij ook een onregelmatigheidstoeslag ontvangen. Dit alles is afhankelijk van het bedrijf.
 

Salarisschaal Mecanicien

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Mecanicien

Op zoek naar een nieuwe baan als Mecanicien? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Mecanicien. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Mecanicien vacatures

Vacature Een talentvolle en creatieve coördinator museale techniek en fijnmechanicus - Den Haag
Stichting Kunstmuseum Den Haag, Den Haag
Projectleider - De afdeling Tentoonstelling en Collectie Service is verantwoordelijk voor de realisatie van de inrichting van tentoonstellingen en voor het hanteren van alle objecten uit eigen bezit en (tijdelijk) …
Vacature Mecanicien
RKW Hyplast
RKW Hyplast is gevestigd in Hoogstraten en produceert jaarlijks bijna 40.000 ton plastic-folies voor o.a. de land- en tuinbouw en de industrie. Onze producten behoren tot de absolute top en …
Vacature Mecanicien / Mechanic - schoolverlaters welkom!
PROGRESSIVE
Progressive Recruitment Progressive is een Staffing and Recruitment kantoor gespecialiseerd in technische functies binnen de industrie in Vlaanderen. Voor een dynamisch bedrijf in de regio van Wilrijk, ben ik op …
Vacature mecanicien
WIENERBERGER NV
Wienerberger is wereldwijd n°1 in de productie en verkoop van snelbouw. In Europa is het marktleider in de productie en verkoop van gevelstenen, dakpannen en kleiklinkers. Bekende merken binnen de …
Vacature Mecanicien Beringen (Be)
Techsharks
Werkt u graag aan een divers machinepark? Wilt u daarbij ook uw kennis inzetten op het gebied van elektro? Werkt u graag in een 2-ploegensysteem en

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Mecanicien

Wat zijn de baankansen voor een Mecanicien?

Er is veel werk voor Mecaniciens. Je kunt echter beter zoeken op de functie ‘Werktuigkundige’ of ‘Mechanicus’. 
 
Bij goed functioneren kan hij extra verantwoordelijkheden krijgen. Hij kan een team aansturen en/of steeds moeilijkere klussen krijgen. Hij kan ook verder studeren en bijvoorbeeld Elektrisch Ingenieur worden.
 

De actuele kans op werk voor een Mecanicien

De kans op werk voor het beroep Mecanicien is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

89

Baankans Mecanicien

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Mecanicien worden: Opleidingen tot Mecanicien

Wil je Mecanicien worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Mecanicien.

Hoe word je een Mecanicien? 

Mogelijke opleidingen zijn Algemene Operationele Techniek (AOT) en Werktuigkundige (WTK). Dit zijn MBO-opleidingen van zo’n drie jaren. 
 
Soms wordt ook een VCA-certificaat gevraagd. 
 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Mecanicien

Er zijn geen opleidingen Mecanicien aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Mecanicien in werkt

Bekijk alle opleidingen Techniek

Omscholen tot Mecanicien

Als je je wilt omscholen tot Mecanicien is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Mecanicien zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Mecanicien dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Mecanicien

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Mecanicien

Als je Mecanicien wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Mecanicien zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Mecanicien

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Mecanicien?

Competenties en Vaardigheden Mecanicien

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Mecanicien nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Mecanicien nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Mecanicien

Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Mecanicien

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Mecanicien. Als Mecanicien wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

Vakkennis voor een Mecanicien

Het is voor een Mecanicien ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Mecanicien zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Mecanicien


Werkervaring Mecanicien

Het is voor een startend Mecanicien die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Mecanicien is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Elektrotechnicus .

Iets anders leren?

Is Mecanicien het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Mecanicien

Met wie werkt een Mecanicien samen? 

De Mecanicien werkt bij het uitvoeren van de werkzaamheden met zijn directe collega’s en leidinggevende. Het kan ook zijn dat hij zelfstandig of met anderen naar een klus gaat. Hij heeft dan dus ook contact met de klant. Het is daarom belangrijk dat hij zowel serieus kan werken als gezellig kan babbelen. 


  • Collega's
  • Klanten
Mecanicien


Organisaties waar een Mecanicien werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Mecanicien meestal werkt.

Waar werkt een Mecanicien?

Een Mecanicien werkt bijvoorbeeld bij een installatiebedrijf. Het beoogde doel is om winst te maken, dus het bedrijf hoort bij de profitsector.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Mecanicien

Waar kun je het beste werken als Mecanicien? Hieronder vind je de best door de Mecanicien beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Mecanicien.

Competenties, Skills en Vaardigheden Mecanicien:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Mecanicien.

Welke competenties heeft een Mecanicien nodig?

Een Mecanicien heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Mecanicien

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Mecanicien passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Mecanicien nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Mecanicien zijn Succesvolle Werker en Loyalist.
 
Hij is proactief en bereid om hard te werken. Ook beschikt hij over goede communicatieve en organisatorische vaardigheden. Hij is gestructureerd en resultaatgericht (Succesvolle Werker).
 
Tevens is hij servicegericht, trouw en flexibel. Soms moet hij oproepbaar zijn (Loyalist). 
 

Bekijk de persoonstypen voor MecanicienInterview met een Mecanicien

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Mecanicien

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Mecanicien

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Mecanicien

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Mecanicien dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Mecanicien belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Mecanicien. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Mecanicien iets voor je?

Zou je graag Mecanicien willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Mecanicien bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Mecanicien

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar