Medewerker Gegevensbeheer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Medewerker Gegevensbeheer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep medewerker gegevensbeheer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je medewerker gegevensbeheer wordt.

 

Wat is een Medewerker Gegevensbeheer?

Een Medewerker Gegevensbeheer is iemand die zich bezighoudt met het organiseren, catalogiseren, lokaliseren, opbergen, ophalen en onderhouden van gegevens.

De meeste organisaties hebben veel gegevens. Denk aan rapporten, spreadsheets enzovoort. Een Medewerker Gegevensbeheer zorgt ervoor dat alle medewerkers snel de volledige en juiste informatie kunnen vinden die zij zoeken en niet onnodig allerlei harde schijven moeten doorspitten. De Medewerker Gegevensbeheer is dus verantwoordelijk voor een systematische opslag van klant-, product- en accountgegevens.

De Medewerker Gegevensbeheer verbetert de service aan de klant, optimaliseert de bedrijfsvoering en zorgt ervoor dat aan allerlei wet- en regelgevingen wordt voldaan. Denk bijvoorbeeld aan een klantenservice. Als de medewerker in één keer alle informatie over de klant (adresgegevens, transacties, klachten in het verleden, enzovoort) heeft, komt dit de klanttevredenheid en dus de verkopen ten goede.

Het is van belang dat een Medewerker Gegevensbeheer de werknemers van de organisatie inlicht over de gegevensopslag. Hij is een teamplayer, maar kan ook goed zelfstandig werken. Tevens is hij perfectionistisch, analytisch en probleemoplossend.Wil je werken als Medewerker Gegevensbeheer?

Werk je al als Medewerker Gegevensbeheer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Medewerker Gegevensbeheer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Medewerker Gegevensbeheer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Medewerker Gegevensbeheer in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

 • Werknemers
 • Directeur
 • Manager
 • Teamleider

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2300 tot €3900

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Medewerker Gegevensbeheer

Wat verdient een Medewerker Gegevensbeheer?

Een Medewerker Gegevensbeheer kan rekenen op zo’n €2300,- tot €3900,- bruto per maand. Het bedrag hangt onder andere af van de ervaring en leeftijd van de Medewerker Gegevensbeheer.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waarvoor de Medewerker Gegevensbeheer werkt. Vaak gelden in elk geval doorbetaalde vakantiedagen, een eindejaarsuitkering en een telefoon van de zaak. Bij de overheid kunnen werknemers deels zelf hun pakket met secundaire arbeidsvoorwaarden samenstellen.

Salarisschaal Medewerker Gegevensbeheer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Medewerker Gegevensbeheer

Op zoek naar een nieuwe baan als Medewerker Gegevensbeheer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Medewerker Gegevensbeheer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Medewerker Gegevensbeheer vacatures

Vacature Medewerker Gegevensbeheer BAG/ WOZ
REEF
Als BAG/WOZ medewerker doorzie jij de verbanden tussen de BAG en de WOZ.Als medewerker gegevensbeheer BAG/WOZ bij REEF heb je een veelzijdige en gevarieerde baan. Wij geloven in verbinding …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Medewerker Gegevensbeheer

Wat is de toekomst van Medewerker Gegevensbeheer?

Het aantal vacatures voor een Medewerker Gegevensbeheer is redelijk. Wel vragen bijna alle werkgevers om een aantal jaar relevante werkervaring. Het kan voor starters dus lastig zijn een baan te vinden als Medewerker Gegevensbeheer.

Bij goed functioneren kan de Medewerker Gegevensbeheer zwaardere of meer taken krijgen of leidinggevende worden.

Baankans Medewerker Gegevensbeheer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Medewerker Gegevensbeheer worden: Opleidingen tot Medewerker Gegevensbeheer

Wil je Medewerker Gegevensbeheer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Medewerker Gegevensbeheer.

Hoe word je een Medewerker Gegevensbeheer? 

Om ergens aan de slag te kunnen als Medewerker Gegevensbeheer wordt vaak gevraagd naar een afgeronde opleiding op HBO-niveau op het gebied van administratie, informatiebeheer of bedrijfskunde. Welke opleiding precies gevraagd wordt, hangt af van het bedrijf en de werkzaamheden die je zult gaan verrichten.

Ook wordt vaak gevraagd naar een aantal jaar relevante werkervaring, kennis van relevante wet- en regelgeving en kennis van bijvoorbeeld Excel.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Medewerker Gegevensbeheer

Er zijn geen opleidingen Medewerker Gegevensbeheer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Medewerker Gegevensbeheer in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen

Omscholen of doorgroeien tot Medewerker Gegevensbeheer

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Medewerker Gegevensbeheer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Medewerker Gegevensbeheer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Medewerker Gegevensbeheer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Medewerker Gegevensbeheer?

Competenties en Vaardigheden Medewerker Gegevensbeheer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Medewerker Gegevensbeheer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Medewerker Gegevensbeheer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Medewerker Gegevensbeheer

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Medewerker Gegevensbeheer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Medewerker Gegevensbeheer. Als Medewerker Gegevensbeheer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Medewerker Gegevensbeheer:


zie volledige beschrijving persoonstype Medewerker Gegevensbeheer

Vakkennis voor een Medewerker Gegevensbeheer

Het is voor een Medewerker Gegevensbeheer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Medewerker Gegevensbeheer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Medewerker Gegevensbeheer


Werkervaring Medewerker Gegevensbeheer

Het is voor een startend Medewerker Gegevensbeheer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Medewerker Gegevensbeheer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Medewerker Bibliotheek en Documentatie .

Iets anders leren?

Is Medewerker Gegevensbeheer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Medewerker Gegevensbeheer

Met wie werkt een Medewerker Gegevensbeheer samen? 

De Medewerker Gegevensbeheer komt natuurlijk veel in aanraking met andere werknemers van het bedrijf. Als zij bepaalde documenten zoeken, kan de Medewerker Gegevensbeheer helpen ze te vinden. Verder rapporteert de Medewerker Gegevensbeheer aan de Directeur, Manager en/of Teamleider. Ook bij vragen en problemen kan de Medewerker Gegevensbeheer bij hen terecht.


 • Werknemers
 • Directeur
 • Manager
 • Teamleider
Medewerker Gegevensbeheer


Organisaties waar een Medewerker Gegevensbeheer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Medewerker Gegevensbeheer meestal werkt.

Waar werkt een Medewerker Gegevensbeheer?

Een Medewerker Gegevensbeheer kan zowel werkzaam zijn in de profit- als in de non-profitsector. In de profitsector komt de Medewerker Gegevensbeheer terecht bij middel- of grote bedrijven die veel gegevens genereren. Werkt de Medewerker Gegevensbeheer bij de overheid, dan werkt hij bijvoorbeeld bij een gemeente of een waterschap.      

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Medewerker Gegevensbeheer

Waar kun je het beste werken als Medewerker Gegevensbeheer? Hieronder vind je de best door de Medewerker Gegevensbeheer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Medewerker Gegevensbeheer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Medewerker Gegevensbeheer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Medewerker Gegevensbeheer.

Welke competenties heeft een Medewerker Gegevensbeheer nodig?

Een Medewerker Gegevensbeheer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Medewerker Gegevensbeheer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Medewerker Gegevensbeheer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Medewerker Gegevensbeheer nodig? 

Persoonstypen die goed passen bij een Medewerker Gegevensbeheer zijn Perfectionist en Succesvolle Werker.

Een Medewerker Gegevensbeheer moet nauwkeurig werken, zodat er geen fouten staan in de gegevens. De Medewerker Gegevensbeheer is kritisch en gedisciplineerd (Perfectionist).

Verder is een Medewerker Gegevensbeheer zowel zelfstandig als in teamverband sterk, resultaatgericht, klantgericht, flexibel en probleemoplossend (Succesvolle Werker).

Bekijk de persoonstypen voor Medewerker Gegevensbeheer


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Medewerker Gegevensbeheer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Medewerker Gegevensbeheer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Medewerker Gegevensbeheer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Medewerker Gegevensbeheer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Medewerker Gegevensbeheer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Medewerker Gegevensbeheer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Medewerker Gegevensbeheer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Medewerker Gegevensbeheer iets voor je?

Zou je graag Medewerker Gegevensbeheer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Medewerker Gegevensbeheer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Medewerker Gegevensbeheer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar