Medewerker Housekeeping Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Medewerker Housekeeping? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep medewerker housekeeping. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je medewerker housekeeping wordt.

 

Wat is een Medewerker Housekeeping?

Een Medewerker Housekeeping is werkzaam in een hotel en maakt daar de hotelkamers verblijfsgereed voor de gasten. Aan de hand van een vast schema en controlelijst worden de kamers klaargemaakt. Wanneer gasten een kamer verlaten dient de kamer op tijd schoon en gereed te zijn voordat er nieuwe gasten arriveren.

Onder het verblijfsgereed maken van de kamers valt bijvoorbeeld het verschonen en opmaken van bedden, legen van prullenbakken, stofzuigen van de kamers, schoonmaken van meubilair, badkamers en toiletten, het vervangen van handdoeken en het aanvullen van gastensupplies zoals zeep en toiletpapier. Ook is het de taak van een Medewerker Housekeeping om de voorzieningen in de hotelkamer te controleren en eventuele mankementen te signaleren. Deze worden doorgegeven aan de afdelingsmanager housekeeping. Kleine handelingen zoals het vervangen van een lamp worden door de Medewerker Housekeeping zelf verricht.

Naast de hotelkamers worden ook de openbare ruimtes zoals gangen, trappen en de lobby door een Medewerker Housekeeping volgens een vast schema schoongemaakt. Ook deze ruimtes dienen er immers representatief uit te zien. Onder schoonmaken van de openbare ruimtes valt bijvoorbeeld stoffen en stofzuigen of het zemen van de ramen.

Incidenteel helpt de Medewerker Housekeeping bij interne verhuizingenof het inrichten van de kamers.Wil je werken als Medewerker Housekeeping?

Werk je al als Medewerker Housekeeping en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Medewerker Housekeeping worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Medewerker Housekeeping, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Medewerker Housekeeping in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Afdelingsmanager Housekeeping
  • Medewerker Housekeeping

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1430 tot €1536

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

6


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Medewerker Housekeeping

Wat verdient een Medewerker Housekeeping?

Het salaris ligt tussen de €1430 en €1536. Wanneer een Medewerker Housekeeping andere medewerkers op deze afdeling aanstuurt en bijvoorbeeld werkt als Eerste Medewerker Housekeeping, zal de functie in een hogere schaal worden ingedeeld en het salaris hoger zijn dan wanneer men minder verantwoordelijkheden heeft.

Salarisschaal Medewerker Housekeeping

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Medewerker Housekeeping

Op zoek naar een nieuwe baan als Medewerker Housekeeping? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Medewerker Housekeeping. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Medewerker Housekeeping vacatures

Medewerker Housekeeping
Actief Werkt! Middelburg
Ben jij opzoek naar een leuke baan nabij het strand voor een langere periode? Of juist opzoek naar vakantiewerk? Lees dan snel verder! Voor een hotel in Zoutelande zoeken wij …
Medewerker Housekeeping
Uitzendbureau.nl
Ben jij opzoek naar een leuke baan nabij het strand voor een langere periode? Of juist opzoek naar vakantiewerk? Lees dan snel verder Voor een hotel in Zoutelande zoeken wij …
Medewerker Housekeeping
Hotel Zuiderduin
Hotel Zuiderduin zoekt een Medewerker Housekeeping te Egmond aan Zee LBO geplaatst op 02-06-2020 Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee beschikt over 33 zalen, 365 kamers, restaurant, keuken, Irish pub, …
Medewerker housekeeping
Uitzendbureau.nl
Vind jij het belangrijk dat alles netjes, schoon en opgeruimd is in het dagelijks leven? Staat kwaliteit bij jou hoog in het vaandel? Als housekeeping medewerker ga je hotelkamers schoonmaken …
Medewerker Housekeeping | Hotel | Schiphol Terminal
Uitzendbureau.nl
Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het schoonhouden van de hotelkamers en douches van KLM Cubes, het visitekaartje van de opdrachtgever. Tijdens jouw dienst:  maak je de bedden op; verwissel je het beddengoed; …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Medewerker Housekeeping

Wat is de toekomst van Medewerker Housekeeping?

Een Medewerker Housekeeping kan, na veel ervaring op het gebied van kameronderhoud binnen het hotel te hebben opgedaan, eventueel doorgroeien naar een functie waarbij men de leiding krijgt over meerdere Houskeeping Medewerkers. Zo kan men bijvoorbeeld Eerste Medewerker Housekeeping worden. Om echt door de groeien naar bijvoorbeeld afdelingsmanager housekeeping zal de nodige bijscholing vereist zijn.

Omdat een Medewerker Housekeeping veelal geen relevante opleiding heeft gevolgd op het gebied van hotel of horeca, dient men om hogerop te komen bij te leren in deze richting en zo bijvoorbeeld managementvaardigheden op te doen.

Baankans Medewerker Housekeeping

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

6


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Medewerker Housekeeping worden: Opleidingen tot Medewerker Housekeeping

Wil je medewerker housekeeping worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Medewerker Housekeeping? 

Om aan de slag te gaan als Medewerker Housekeeping is er vaak geen specifieke opleiding nodig. De taken kunnen in de praktijk aangeleerd worden. Wel is het belangrijk om efficiënt te werken en affiniteit te hebben met de hotelbranche. Om hogerop te komen in de hotelbranche en bijvoorbeeld aan de slag te gaan als afdelingsmanager housekeeping dient wel een passende opleiding gevolgd te worden.

Hiervoor is de MBO (niveau- 4) opleiding Afdelingsmanager, met de uitstroomrichtingen Operationeel Management Housekeeping of Afdelingsplan Housekeeping geschikt.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Medewerker Housekeeping

Er zijn geen opleidingen Medewerker Housekeeping aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Medewerker Housekeeping in werkt

Bekijk alle opleidingen Horeca


Netwerk Medewerker Housekeeping

Met wie werkt een Medewerker Housekeeping samen? 

Een Medewerker Housekeeping staat onder leiding van de afdelingsmanager housekeeping. Deze geeft opdrachten en stuurt de Medewerker Housekeeping aan. Wanneer de housekeepingafdeling van het hotel erg groot is, zal de Medewerker Housekeeping onder leiding staan van een tussenchef of Eerste Medewerker Housekeeping. Vaak werkt hij samen met andere Housekeeping Medewerkers om zo gezamenlijk bijvoorbeeld de lobby schoon te maken.


  • Afdelingsmanager Housekeeping
  • Medewerker Housekeeping
Medewerker Housekeeping


Organisaties waar een Medewerker Housekeeping werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Medewerker Housekeeping meestal werkt.

Waar werkt een Medewerker Housekeeping?

Een Medewerker Housekeeping is werkzaam bij een hotel. Hier werkt hij voornamelijk in het huishoudelijke gedeelte van het hotel met de gastverblijven. De aard van het hotel kan echter uiteenlopen. Zo kan men werkzaam zijn in een klein hotel zonder verdere faciliteiten of in een groot, luxe vijfsterren-hotel met restaurant en zwembad. Hoe groter het hotel zal zijn, des te meer Houskeeping Medewerkers er in dienst zullen zijn om het hotel schoon en te houden en des te meer gemeenschappelijke ruimtes er in hun werkgebied zullen vallen.

Meer weten over werken in de Facilitair?

Bekijk werken in Facilitair

Best beoordeelde werkgevers Medewerker Housekeeping

Waar kun je het beste werken als Medewerker Housekeeping? Hieronder vind je de best door de Medewerker Housekeeping beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Medewerker Housekeeping.

Competenties, Skills en Vaardigheden Medewerker Housekeeping:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Medewerker Housekeeping.

Welke competenties heeft een Medewerker Housekeeping nodig?

Een Medewerker Housekeeping heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Medewerker Housekeeping

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Medewerker Housekeeping passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Medewerker Housekeeping nodig? 

Omdat de kamers goed schoon dienen te zijn voordat de gasten arriveren en eventuele mankementen moeten zijn opgelost, is het belangrijk dat de Medewerker Housekeeping de kamers met een kritisch oog bekijkt. Elk detail dient aan de voorwaarden te voldoen. Ook is de Medewerker ordelijk en gedisciplineerd en heeft hij een praktische instelling (Perfectionist).

De Medewerker Housekeeping is echte doener en werkt hard om zijn of haar doelen te verwezenlijken. Het belangrijk om snel en efficiënt te kunnen werken. Voor een Medewerker Housekeeping is dit belangrijk, omdat kamers soms onder tijdsdruk verblijfsgereed gemaakt moeten worden (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Medewerker Housekeeping


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Medewerker Housekeeping

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Medewerker Housekeeping

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Medewerker Housekeeping

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Medewerker Housekeeping

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Medewerker Housekeeping dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Medewerker Housekeeping belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Medewerker Housekeeping. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Medewerker Housekeeping iets voor je?

Zou je graag Medewerker Housekeeping willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Medewerker Housekeeping bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Medewerker Housekeeping

Anja

Ik denk dat je correct wordt betaald.Gr.

Cristina

Ik werk al 6 jaar in huiskeeping in Amsterdam centraal.Ik ben meewerkende supervisor met een salaris van 13.45€ bruto per uur met een vast contract van 38uur per week.Ik ben goed betaald?

Thea

Worden de weekenden ook extra beloond

Karin

Normaal,is het wel.Maar niet iedereen houdt zich er aan.Gr.

koosje

ben 48 wat verdien je dan netto in de housekeeping bij van der valk?

koosje

per uur

koosje

zaterdag en zondagen krijgen geen extra betalingen heb altijd gehoord weekendwerk betaald meer maar daar niet is hetzelfde als door de week     hoe is dat mogelijk normaal krijg je toch weekend toeslag vreemd toch

Rob

De Horeca is een uitzondering op de regel,daar worden Zondagsuren niet extra betaald.Gr.

Nico

Het minium salaris voor een 15jarige is;2,94 en voor een 23jarige en ouder is 9,78.

a v g

Ik weet niet hoe je een salaris moet bereken wat je over als je 11,13 per uur bruto krijgt en je werkt 20 uur per wk

Karin

Wel een beetje zielig.Zijn er geen mensen in je omgeving,die je kunnen helpen?

Simone

Beste AVG,dit is zo niet te zeggen.Hoe oud ben je werk je parttime ?.enz.enz Goede suggestie van Karin,laat iemand je helpen.Kan je niemand vinden ,ga advies vragen bij het UWV,daar wordt je ongetwijfeld geholpen Sucses.

Sonja

Dit is iets wat je met je werkgever moet bespreken.Maar wees voorzichtig,je wordt snel als een zeur of lastig beschouwd met alle gevolgen vandien.Ik weet er alles van. Gr.-dien

sonja

En Anja,is het goed afgelopen?

Natasja

Ik ben ook benieuwd,hoe het gesprek is verlopen tussen Anja en haar werkgever.Heb je,je baan nog?Gr.

anja borro

mijn vraag is of ik wel genoeg verdien??? Ik ben in 2007 begonnen als kamermeisje met een bruto uurloon van 9.01 euro Ben in 2011 promotie gemaakt tot meewerkend voorvrouw met een bruto uurloon van 10.40. Ondertussen doe ik werkroosters maken, bestellingen en uren administratie, plannen en voorbereiding van afdelingsmeeting. Mijn salaris op dit moment is 10,85 bruto. Heb een vaste aanstelling maar nog steeds met 0 uur. Volgens mij klopt mijn functie omschrjving niet met de vereiste werkzaamheden en het loon. Mvg Anja Borro    

Laura Pauw

Geachte heer/mevrouw,   wat is het bruto uurloon wat hoort bij deze functie?   Mvg Laura Pauw

Chantal

Hallo Laura,het bruto uurloon bij deze functie en bij plus/minus 5jr.werkervaring  ligt tussen de 9.25 en 10 euro per uur.M.vr.gr.

Laura Pauw

Geachte heer/mevrouw,   wat is het bruto uurloon wat hoort bij deze functie?   Mvg Laura Pauw

Chantal

Hallo Laura,het bruto uurloon bij deze functie en bij plus/minus 5jr.werkervaring  ligt tussen de 9.25 en 10 euro per uur.M.vr.gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar