Medewerker Housekeeping Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Medewerker Housekeeping? Lees de functieomschrijving.

Een Medewerker Housekeeping is werkzaam in een hotel en maakt daar de hotelkamers verblijfsgereed voor de gasten. Aan de hand van een vast schema en controlelijst worden de kamers klaargemaakt. Wanneer gasten een kamer verlaten dient de kamer op tijd schoon en gereed te zijn voordat er nieuwe gasten arriveren.

Onder het verblijfsgereed maken van de kamers valt bijvoorbeeld het verschonen en opmaken van bedden, legen van prullenbakken, stofzuigen van de kamers, schoonmaken van meubilair, badkamers en toiletten, het vervangen van handdoeken en het aanvullen van gastensupplies zoals zeep en toiletpapier. Ook is het de taak van een Medewerker Housekeeping om de voorzieningen in de hotelkamer te controleren en eventuele mankementen te signaleren. Deze worden doorgegeven aan de afdelingsmanager housekeeping. Kleine handelingen zoals het vervangen van een lamp worden door de Medewerker Housekeeping zelf verricht.

Naast de hotelkamers worden ook de openbare ruimtes zoals gangen, trappen en de lobby door een Medewerker Housekeeping volgens een vast schema schoongemaakt. Ook deze ruimtes dienen er immers representatief uit te zien. Onder schoonmaken van de openbare ruimtes valt bijvoorbeeld stoffen en stofzuigen of het zemen van de ramen.

Incidenteel helpt de Medewerker Housekeeping bij interne verhuizingenof het inrichten van de kamers.

Wil je werken als Medewerker Housekeeping?

Werk je al als Medewerker Housekeeping en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Medewerker Housekeeping worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Medewerker Housekeeping, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Medewerker Housekeeping in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Afdelingsmanager Housekeeping
  • Medewerker Housekeeping

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1430 tot €1536

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

14


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Medewerker Housekeeping

Wat verdient een Medewerker Housekeeping?

Het salaris ligt tussen de €1430 en €1536. Wanneer een Medewerker Housekeeping andere medewerkers op deze afdeling aanstuurt en bijvoorbeeld werkt als Eerste Medewerker Housekeeping, zal de functie in een hogere schaal worden ingedeeld en het salaris hoger zijn dan wanneer men minder verantwoordelijkheden heeft.

Salarisschaal Medewerker Housekeeping

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Medewerker Housekeeping

Op zoek naar een nieuwe baan als Medewerker Housekeeping? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Medewerker Housekeeping. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Medewerker Housekeeping vacatures

Hotelmedewerker housekeeping
Olympia
Dit gezellige hotel is gevestigd in de directe omgeving van Amersfoort. \n Voor een bekend hotel in de regio Amersfoort zoeken we per direct een enthousiaste medewerker Housekeeping. Wie zoeken …
Medewerker housekeeping.
Olympia
Je komt te werken voor een organisatie de housekeeping verzorgd bij een vakantiepark. \n Voor een vakantiepark in omgeving Veenendaal zijn wij op zoek naar interieusverzorgers. Het betreft een parttime …
Medewerker housekeeping (20 uur)
Get Work
Een koffievlek op tafel, spinnendraden in de hoek: als jij ergens binnenkomt, zie je meer dan anderen. Jij verwerkt alles tot in de puntjes en vind het niet erg om …
Ervaren Medewerker Housekeeping Hotel
EW Facility Services
Ervaring in de schoonmaak en zoek je een afwisselende baan voor meer of juist minder uren? Wij bieden flexibiliteit in diverse mooie hotels in Amsterdam. Je bent verantwoordelijk voor de …
Medewerker Schoonmaak KLM Cubes
EW Facility Services
Parttime of fulltime werken op Schiphol? Binnenkort opent KLM Cubes haar deuren met 20 kamers en 20 douches voor de bezoekers van Schiphol. Zoek jij een goedbetaalde baan? Ga dan …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Medewerker Housekeeping

Hoe goed is de toekomst voor de Medewerker Housekeeping? 

Een Medewerker Housekeeping kan, na veel ervaring op het gebied van kameronderhoud binnen het hotel te hebben opgedaan, eventueel doorgroeien naar een functie waarbij men de leiding krijgt over meerdere Houskeeping Medewerkers. Zo kan men bijvoorbeeld Eerste Medewerker Housekeeping worden. Om echt door de groeien naar bijvoorbeeld afdelingsmanager housekeeping zal de nodige bijscholing vereist zijn.

Omdat een Medewerker Housekeeping veelal geen relevante opleiding heeft gevolgd op het gebied van hotel of horeca, dient men om hogerop te komen bij te leren in deze richting en zo bijvoorbeeld managementvaardigheden op te doen.

Baankans Medewerker Housekeeping

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

14


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Medewerker Housekeeping worden: Opleidingen tot Medewerker Housekeeping

Hoe word je een Medewerker Housekeeping? 

Om aan de slag te gaan als Medewerker Housekeeping is er vaak geen specifieke opleiding nodig. De taken kunnen in de praktijk aangeleerd worden. Wel is het belangrijk om efficiënt te werken en affiniteit te hebben met de hotelbranche. Om hogerop te komen in de hotelbranche en bijvoorbeeld aan de slag te gaan als afdelingsmanager housekeeping dient wel een passende opleiding gevolgd te worden.

Hiervoor is de MBO (niveau- 4) opleiding Afdelingsmanager, met de uitstroomrichtingen Operationeel Management Housekeeping of Afdelingsplan Housekeeping geschikt.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Medewerker Housekeeping

Meer opleidingen Medewerker Housekeeping

Weet je nog niet of je Medewerker Housekeeping wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Medewerker Housekeeping of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Medewerker Housekeeping

Met wie werkt een Medewerker Housekeeping samen? 

Een Medewerker Housekeeping staat onder leiding van de afdelingsmanager housekeeping. Deze geeft opdrachten en stuurt de Medewerker Housekeeping aan. Wanneer de housekeepingafdeling van het hotel erg groot is, zal de Medewerker Housekeeping onder leiding staan van een tussenchef of Eerste Medewerker Housekeeping. Vaak werkt hij samen met andere Housekeeping Medewerkers om zo gezamenlijk bijvoorbeeld de lobby schoon te maken.


  • Afdelingsmanager Housekeeping
  • Medewerker Housekeeping
Medewerker Housekeeping


Organisaties waar een Medewerker Housekeeping werkzaam is

Waar werkt een Medewerker Housekeeping meestal? 

Een Medewerker Housekeeping is werkzaam bij een hotel. Hier werkt hij voornamelijk in het huishoudelijke gedeelte van het hotel met de gastverblijven. De aard van het hotel kan echter uiteenlopen. Zo kan men werkzaam zijn in een klein hotel zonder verdere faciliteiten of in een groot, luxe vijfsterren-hotel met restaurant en zwembad. Hoe groter het hotel zal zijn, des te meer Houskeeping Medewerkers er in dienst zullen zijn om het hotel schoon en te houden en des te meer gemeenschappelijke ruimtes er in hun werkgebied zullen vallen.

Meer weten over werken in de Facilitair?

Bekijk werken in Facilitair

Best beoordeelde werkgevers Medewerker Housekeeping

Waar kun je het beste werken als Medewerker Housekeeping? Hieronder vindt je de best door de Medewerker Housekeeping beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Medewerker Housekeeping.

Competenties, Skills en Vaardigheden Medewerker Housekeeping:

Welke competenties heeft een een Medewerker Housekeeping nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Medewerker Housekeeping

Wat voor persoonlijkheid heb je als Medewerker Housekeeping nodig? 

Omdat de kamers goed schoon dienen te zijn voordat de gasten arriveren en eventuele mankementen moeten zijn opgelost, is het belangrijk dat de Medewerker Housekeeping de kamers met een kritisch oog bekijkt. Elk detail dient aan de voorwaarden te voldoen. Ook is de Medewerker ordelijk en gedisciplineerd en heeft hij een praktische instelling (Perfectionist).

De Medewerker Housekeeping is echte doener en werkt hard om zijn of haar doelen te verwezenlijken. Het belangrijk om snel en efficiënt te kunnen werken. Voor een Medewerker Housekeeping is dit belangrijk, omdat kamers soms onder tijdsdruk verblijfsgereed gemaakt moeten worden (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Medewerker Housekeeping


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Medewerker Housekeeping

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Medewerker Housekeeping

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Medewerker Housekeeping

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Medewerker Housekeeping

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Medewerker Housekeeping dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Medewerker Housekeeping belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Medewerker Housekeeping. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Medewerker Housekeeping iets voor je?

Zou je graag Medewerker Housekeeping willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Medewerker Housekeeping bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar