Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep medewerker informatie, voorlichting en advies (niveau b). De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je medewerker informatie, voorlichting en advies (niveau b) wordt.

 

Wat is een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)?

Een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) werkt in de jeugdzorg. Hij adviseert jongeren en ouders over ontwikkelingen die mogelijk kunnen leiden tot problemen of probleemgedrag. Mogelijke problemen worden in een vroeg stadium (h)erkend, zodat grote problemen uitblijven. De Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) voert een preventie- of voorlichtingsprogramma uit met een jeugdige, een groep jongeren of ouders.

Hierbij kan hulp ingeschakeld worden van een intermediair of een medewerker informatie, voorlichting en advies (niveau A). De Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) geeft aan een intermediair aanwijzingen om mogelijke problemen te kunnen signaleren bij jeugdigen. De preventie- en voorlichtingsprogramma worden niet alleen uitgevoerd, maar ook voor een deel gemaakt door een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B). De gemaakte en uitgevoerde voorlichtingsprogramma’s worden gearchiveerd, zodat er een up to date programmabestand beschikbaar is, waaruit programma’s eenvoudig uitgeleend kunnen worden als er vraag naar is.

Het geven van advies en informatie kan ook telefonisch gebeuren. De Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) is op de hoogte van verschillende programma’s die ook bij andere instellingen worden gebruikt. Hij werkt met verschillende doelgroepen en moet dus met verschillende mensen om kunnen en stevig in zijn de schoenen staan bij verschillen van mening over het oplossen of voorkomen van een probleem. De Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) weet in de relatie tussen jongeren en hun ouders goed te bemiddelen.Wil je werken als Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)?

Werk je al als Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B), maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leidinggevende
 • Intermediair
 • Jongeren
 • Ouders
 • Medewerker Informatie en Advies Niveau A

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1979 tot €2828

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)

Wat verdient een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)?

Een startende Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) verdient €1979 en kan later tot €2828 bruto per maand verdienen. Boven deze bedragen komt nog 8 % vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering.

Salarisschaal Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)

Er zijn geen vacatures Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) in werkt.

Meer weten over de sector waar een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)

Wat is de toekomst van Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)?

Binnen Bureau Jeugdzorg zijn er mogelijkheden om via bijscholing door te groeien naar andere functies. Een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies Niveau A functioneert bijvoorbeeld enkele functies hoger.

Het lijkt er op dat er niet zo veel vraag is naar Medewerkers Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B).

Baankans Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) worden: Opleidingen tot Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)

Wil je Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B).

Hoe word je een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)? 

Dit werk is uit te oefenen met de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (MBO).

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)

Er zijn geen opleidingen Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen of doorgroeien tot Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)

Als je Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)?

Competenties en Vaardigheden Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)

Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Sensitiviteit
Sensitiviteit
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B). Als Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B):


zie volledige beschrijving persoonstype Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)

Vakkennis voor een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)

Het is voor een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)


Werkervaring Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)

Het is voor een startend Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Pedagogisch Medewerker (Niveau B), Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A) .

Iets anders leren?

Is Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)

Met wie werkt een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) samen? 

Een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) werkt onder de leidinggevende van de afdeling of medewerker informatie en advies niveau A.

Een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) werkt voor jongeren preventieprogramma's uit en voert deze met hen uit. De ouders worden hier ook bij betrokken en geadviseerd met betrekking tot de opvoeding van de kinderen.

Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) kan ook aan een intermediair advies geven over het signaleren van mogelijke problemen.


 • Leidinggevende
 • Intermediair
 • Jongeren
 • Ouders
 • Medewerker Informatie en Advies Niveau A
Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)


Organisaties waar een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) meestal werkt.

Waar werkt een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)?

Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) is werkzaam bij Bureau Jeugdzorg en dus in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)

Waar kun je het beste werken als Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)? Hieronder vind je de best door de Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B).

Competenties, Skills en Vaardigheden Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B):

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B).

Welke competenties heeft een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) nodig?

Een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) nodig? 

Een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) heeft analytisch vermogen en observeert jeugdigen en ouders tijdens het geven van preventieprogramma’s. Iemand met dit beroep is ruimdenkend, onafhankelijk en betrouwbaar (Waarnemer).  Hij is ontvankelijk, goedaardig en ondersteunend. Zo is de Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) ontvankelijk voor de indrukken die jeugdigen en ouders geven en weet hij op een goede manier de jongeren en ouders te ondersteunen in het beantwoorden van de hulpvraag (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)


Bemiddelaar


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B). Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) iets voor je?

Zou je graag Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B) bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar