Mijnbouwkundige Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Mijnbouwkundige? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep mijnbouwkundige. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je mijnbouwkundige wordt.

 

Wat is een Mijnbouwkundige?

De Mijnbouwkundige houdt zich bezig met het opsporen, winnen en verwerken van allerlei grondstoffen. Denk hierbij aan grondstoffen als steenkool, aardolie, erts, aardgas, edelstenen en allerlei andere brandstoffen, metalen en mineralen. Om deze grondstoffen te winnen, bestaan verschillende technieken. De Mijnbouwkundige kiest de techniek die bij de grondstof en bij het land waar de grondstof gewonnen wordt, past. Als Mijnbouwkundige ga je ook op zoek naar de grondstoffen. Dit doe je vaak in opdracht van een opdrachtgever. Voor de opdrachtgever houdt de Mijnbouwkundige dan ook een verslag bij van de werkzaamheden.

De wetenschap die bij het werk van de Mijnbouwkundige heet de mijnbouwkunde. Het vakgebied bevindt zich op de grens van techniek en aardwetenschappen. De kennis die opgedaan wordt, wordt tegenwoordig vaak gebruikt in mijnbouwvakgebieden die niet direct herkenbaar zijn. Denk hierbij aan recycling en bodemsanering.

Vaak werkt de Mijnbouwkundige in het buitenland. De Mijnbouwkundige werkt bij bedrijven zoals baggerbedrijven, de metallurgische industrie (hoogovens) en ook in de metaalveredelingindustrie. Het is belangrijk dat de Mijnbouwkundige avontuurlijk is ingesteld en de Mijnbouwkundige moet onder moeilijke omstandigheden kunnen werken. Interesse in grondstoffen en aanleg voor natuur- en scheikunde zijn daarnaast ook erg belangrijk voor de Mijnbouwkundige. Wil je werken als Mijnbouwkundige?

Werk je al als Mijnbouwkundige en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Mijnbouwkundige worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Mijnbouwkundige, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Mijnbouwkundige in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Mijnbouwkundige

Wat verdient een Mijnbouwkundige?

Omdat de Mijnbouwkundige bij diverse bedrijven en ook in verwante mijnbouwvakgebieden kan werken, is het lastig om een goede inschatting van het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden te maken.

Salarisschaal Mijnbouwkundige

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Mijnbouwkundige

Er zijn geen vacatures Mijnbouwkundige aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Mijnbouwkundige in werkt.

Meer weten over de sector waar een Mijnbouwkundige in werkt

Bekijk werken in Techniek

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Mijnbouwkundige

Wat is de toekomst van Mijnbouwkundige?

Vaak werkt de Mijnbouwkundige in het buitenland. Hierdoor is moeilijk te zeggen hoe groot het arbeidsmarktperspectief voor de Mijnbouwkundige is. Ook kan de kennis van de Mijnbouwkundige in andere mijnbouwvakgebieden, zoals recycling en bodemsanering, ingezet worden.

Baankans Mijnbouwkundige

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Mijnbouwkundige worden: Opleidingen tot Mijnbouwkundige

Wil je Mijnbouwkundige worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Mijnbouwkundige.

Hoe word je een Mijnbouwkundige? 

Er zijn een aantal opleidingen die gericht zijn op het vakgebied van de Mijnbouwkundige. Toch is de opleiding Technische Aardwetenschappen de opleiding die het beste bij de Mijnbouwkundige past. Deze universitaire opleiding leidt de Mijnbouwkundige op tot ingenieur (Ir) in: Oliewinning, Geofysica, Ingenieursgeologie, Grondstoffenwinning en Grondstoffenverwerking. Ook de universitaire opleiding Aardwetenschappen past goed bij het werk van de Mijnbouwkundige.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Mijnbouwkundige

Er zijn geen opleidingen Mijnbouwkundige aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Mijnbouwkundige in werkt

Bekijk alle opleidingen Techniek

Omscholen of doorgroeien tot Mijnbouwkundige

Als je Mijnbouwkundige wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Mijnbouwkundige zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Mijnbouwkundige

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Mijnbouwkundige?

Competenties en Vaardigheden Mijnbouwkundige

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Mijnbouwkundige nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Mijnbouwkundige nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Mijnbouwkundige

Trainingen & cursussen Durf
Trainingen & cursussen Energie
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Mijnbouwkundige

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Mijnbouwkundige. Als Mijnbouwkundige wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Mijnbouwkundige:


zie volledige beschrijving persoonstype Mijnbouwkundige

Vakkennis voor een Mijnbouwkundige

Het is voor een Mijnbouwkundige ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Mijnbouwkundige zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Mijnbouwkundige


Werkervaring Mijnbouwkundige

Het is voor een startend Mijnbouwkundige die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Mijnbouwkundige is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Mijnbouwkundige het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Mijnbouwkundige

Met wie werkt een Mijnbouwkundige samen? 

De Mijnbouwkundige gaat vaak voor een opdrachtgever op zoek naar grondstoffen. De Mijnbouwkundige legt dan verantwoording af aan deze opdrachtgever. Ook werkt de Mijnbouwkundige soms in een team samen met andere Mijnbouwkundigen.


Mijnbouwkundige


Organisaties waar een Mijnbouwkundige werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Mijnbouwkundige meestal werkt.

Waar werkt een Mijnbouwkundige?

De Mijnbouwkundige werkt bijvoorbeeld bij baggerbedrijven, in de metallurgische industrie bij de hoogovens of in de metaalveredelingindustrie. Vaak werkt de Mijnbouwkundige hiervoor in het buitenland.

Meer weten over werken in de Technisch?

Bekijk werken in Technisch

Best beoordeelde werkgevers Mijnbouwkundige

Waar kun je het beste werken als Mijnbouwkundige? Hieronder vind je de best door de Mijnbouwkundige beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Mijnbouwkundige.

Competenties, Skills en Vaardigheden Mijnbouwkundige:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Mijnbouwkundige.

Welke competenties heeft een Mijnbouwkundige nodig?

Een Mijnbouwkundige heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Mijnbouwkundige

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Mijnbouwkundige passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Mijnbouwkundige nodig? 

De Mijnbouwkundige moet avontuurlijk en energiek ingesteld zijn en onder moeilijke omstandigheden kunnen werken (Avonturier). De Mijnbouwkundige werkt soms namelijk in bijvoorbeeld koude en donkere mijnen. Ook moet de Mijnbouwkundige doelgericht te werk gaan (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Mijnbouwkundige


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Mijnbouwkundige

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Mijnbouwkundige

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Mijnbouwkundige

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Mijnbouwkundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Mijnbouwkundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Mijnbouwkundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Mijnbouwkundige. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Mijnbouwkundige iets voor je?

Zou je graag Mijnbouwkundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Mijnbouwkundige bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Mijnbouwkundige

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar