Mijnbouwkundige Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Mijnbouwkundige? Lees de functieomschrijving.

De Mijnbouwkundige houdt zich bezig met het opsporen, winnen en verwerken van allerlei grondstoffen. Denk hierbij aan grondstoffen als steenkool, aardolie, erts, aardgas, edelstenen en allerlei andere brandstoffen, metalen en mineralen. Om deze grondstoffen te winnen, bestaan verschillende technieken. De Mijnbouwkundige kiest de techniek die bij de grondstof en bij het land waar de grondstof gewonnen wordt, past. Als Mijnbouwkundige ga je ook op zoek naar de grondstoffen. Dit doe je vaak in opdracht van een opdrachtgever. Voor de opdrachtgever houdt de Mijnbouwkundige dan ook een verslag bij van de werkzaamheden.

De wetenschap die bij het werk van de Mijnbouwkundige heet de mijnbouwkunde. Het vakgebied bevindt zich op de grens van techniek en aardwetenschappen. De kennis die opgedaan wordt, wordt tegenwoordig vaak gebruikt in mijnbouwvakgebieden die niet direct herkenbaar zijn. Denk hierbij aan recycling en bodemsanering.

Vaak werkt de Mijnbouwkundige in het buitenland. De Mijnbouwkundige werkt bij bedrijven zoals baggerbedrijven, de metallurgische industrie (hoogovens) en ook in de metaalveredelingindustrie. Het is belangrijk dat de Mijnbouwkundige avontuurlijk is ingesteld en de Mijnbouwkundige moet onder moeilijke omstandigheden kunnen werken. Interesse in grondstoffen en aanleg voor natuur- en scheikunde zijn daarnaast ook erg belangrijk voor de Mijnbouwkundige. 

Wil je werken als Mijnbouwkundige?

Werk je al als Mijnbouwkundige en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Mijnbouwkundige worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Mijnbouwkundige, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Mijnbouwkundige in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Mijnbouwkundige

Wat verdient een Mijnbouwkundige?

Omdat de Mijnbouwkundige bij diverse bedrijven en ook in verwante mijnbouwvakgebieden kan werken, is het lastig om een goede inschatting van het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden te maken.

Salarisschaal Mijnbouwkundige

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Mijnbouwkundige

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Mijnbouwkundige

Hoe goed is de toekomst voor de Mijnbouwkundige? 

Vaak werkt de Mijnbouwkundige in het buitenland. Hierdoor is moeilijk te zeggen hoe groot het arbeidsmarktperspectief voor de Mijnbouwkundige is. Ook kan de kennis van de Mijnbouwkundige in andere mijnbouwvakgebieden, zoals recycling en bodemsanering, ingezet worden.

Baankans Mijnbouwkundige

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Mijnbouwkundige worden: Opleidingen tot Mijnbouwkundige

Hoe word je een Mijnbouwkundige? 

Er zijn een aantal opleidingen die gericht zijn op het vakgebied van de Mijnbouwkundige. Toch is de opleiding Technische Aardwetenschappen de opleiding die het beste bij de Mijnbouwkundige past. Deze universitaire opleiding leidt de Mijnbouwkundige op tot ingenieur (Ir) in: Oliewinning, Geofysica, Ingenieursgeologie, Grondstoffenwinning en Grondstoffenverwerking. Ook de universitaire opleiding Aardwetenschappen past goed bij het werk van de Mijnbouwkundige.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Mijnbouwkundige

Meer opleidingen Mijnbouwkundige

Weet je nog niet of je Mijnbouwkundige wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Mijnbouwkundige of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Mijnbouwkundige

Met wie werkt een Mijnbouwkundige samen? 

De Mijnbouwkundige gaat vaak voor een opdrachtgever op zoek naar grondstoffen. De Mijnbouwkundige legt dan verantwoording af aan deze opdrachtgever. Ook werkt de Mijnbouwkundige soms in een team samen met andere Mijnbouwkundigen.


Mijnbouwkundige


Organisaties waar een Mijnbouwkundige werkzaam is

Waar werkt een Mijnbouwkundige meestal? 

De Mijnbouwkundige werkt bijvoorbeeld bij baggerbedrijven, in de metallurgische industrie bij de hoogovens of in de metaalveredelingindustrie. Vaak werkt de Mijnbouwkundige hiervoor in het buitenland.

Meer weten over werken in de Technisch?

Bekijk werken in Technisch

Best beoordeelde werkgevers Mijnbouwkundige

Waar kun je het beste werken als Mijnbouwkundige? Hieronder vindt je de best door de Mijnbouwkundige beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Mijnbouwkundige.

Competenties, Skills en Vaardigheden Mijnbouwkundige:

Welke competenties heeft een een Mijnbouwkundige nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Mijnbouwkundige

Wat voor persoonlijkheid heb je als Mijnbouwkundige nodig? 

De Mijnbouwkundige moet avontuurlijk en energiek ingesteld zijn en onder moeilijke omstandigheden kunnen werken (Avonturier). De Mijnbouwkundige werkt soms namelijk in bijvoorbeeld koude en donkere mijnen. Ook moet de Mijnbouwkundige doelgericht te werk gaan (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Mijnbouwkundige


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Mijnbouwkundige

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Mijnbouwkundige

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Mijnbouwkundige

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Mijnbouwkundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Mijnbouwkundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Mijnbouwkundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Mijnbouwkundige. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Mijnbouwkundige iets voor je?

Zou je graag Mijnbouwkundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Mijnbouwkundige bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Mijnbouwkundige

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar